Šta je novo?

Xiaomi 18 pro / 18 pro max

A mozda su u sumi. 😀

Nisam rekao kog ponedeljka -🙂
Pišu portali ,sredinom decembra Evropa,pre katoličkog Božića i Nove Godine.
Standardno dobro vreme za početak prodaje u Evropi.

Koliko sam uspeo da primetim xioami je jedini proizvođač koji je zadržao potpuno isti sistem kamera na pro i pro max modelu, svi ostali (vivo, oppo, honor) su negde zakinuli pro model u odnosu na pro max.

Mislim da ove godine svi moraju da donesu tešku odluku između primetnog podizanja cena (čipset je poskupeo, RAM otišao u nebo) ili da pokušaju da seku krivine na nečemu da bi umanjili rast cene.

Mislim da ove godine svi moraju da donesu tešku odluku između primetnog podizanja cena (čipset je poskupeo, RAM otišao u nebo) ili da pokušaju da seku krivine na nečemu da bi umanjili rast cene.
Ma oni mogu da stave i da vredi 170k ali je pitanje ko će taj keš moći da spremi ...Isto tako provajder može da traži 10k rate po uređaju ali ako je u istoj ceni Samsung i iPhone ko će to sve želeti da plati !?!

Rusi već polako izbacuju testove. Šteta što ovaj lik ne stavi opciju da mu se klipovi automatski prevode na engleski, mislim na audio.

Sve u svemu, osvetljenje ekrana bedno, kada se upali privacy onda još duplo slabije.
Kamere lošije nego na x500 pro max I x10 pro max, naravno i od ultra od prošle godine.

Preskup u odnosu na ono što nudi, i naravno savet da se sačeka malo jer će cene ići naglo dole jer faktički niko ne kupuje skupi Xiaomi, čak ni u Kini. ( Njegove reči, koje i ja potpisujem 🙂 )

( Njegove reči, koje i ja potpisujem 🙂 )
da li ćeš jednom u životu potpisati jednu dobru i ispravnu stvar? 🤣
previše ti je algoritam otišao na hejtovanje i neistine ovih kvazi revijuvera.

23532.webp

Šta znam. Pre ću da verujem Rusu koji ide svaki mesec do Kine nego nekom Kinezu fanboju sa kineskog X 🙂 šta ću, naivan sam

Za Vivo stoji - X500 Pro i Pro Max dele glavnu i ultraširoku, ali je Pro baš sasečen na telefoto: 64 MP 1/2", naspram 200 MP 1/1.4" na Pro Maxu. Xiaomi 18 Pro i Pro Max stvarno imaju isti trio 200 + 200 + 50 MP, što je baš veliki plus za manji model.

Samo Oppo i Honor ne bih stavljao u isti koš, jer ove godine nemaju klasičan Pro/Pro Max par: Oppo ima Find X10 i Find X10 Pro Max, a Honor Magic9 i Magic9 Pro Max. Tu se praktično poredi osnovni model sa Maxom, ne dve Pro varijante.

Nazad
Vrh Dno