Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odličan termin, originalne patike iz Kine 🙂

Ne gledaju svi na patike kao na statusni simbol, nekom je dovoljno da patika radi posao, nebitno gde se proizvodi. Evo ja sad razmišljam da li mi treba još jedan par patika, pošto sam video da su Puma Velocity Nitro 4 trenutno povoljne kod nas 🙂

Kako vam je prijao ovaj pad temperature?
Jel bilo nekih trka poslednjih mesec dana?
Šta sledeće trčite?

Leto nije bilo kako sam ga isplanirao, ali nije ni loše ispalo. Temperature 36+C mi uvek aktiviraju skočni zglob koji sam nekada davno lomio, pa postane neprijatno i za hodanje, a ne za trčanje. Pored toga, visok puls (zapravo, kardiolog) je isključio sve anaerobne aktivnosti, tako da je ceo letnji plan obustavljen.

Poslednjeg dana avgusta sam trčao Trku Kraljeva (uvek pomislim kako je dobra igra reči 🙂), ali nisam ostavio tekst, jer što @supa reče, tema se pretvorila u modele kineskih patika, pa da ne kvarim.

Medalja je opet bila zabavna, verovatno im je ovo najbolja do sada
IMG-20260830-WA0118.webp
Kraljevski paun
Imam neki nosač za medalje, ali moraću da smislim neki bolji sistem. Nemam ih previše, ali gotovo svaka ima neku lepu priču o danima oko trke.

Prvi put mi se optički senzor (na trke ne nosim traku) zaglupelo i pokazao puls preko 220, i to je trajalo preko 6 minuta, postepeno sam usporavao i tek na 5.30 se vratio u normalu. Već u sledećem kilometru sam spustio ispod 5 i anomalija se nije ponovila.
I dalje ne znamo zašto se tačno dešava, ali nam je pomoglo da isključimo jednu stvar koja je bila visoko na listi.

Više puta sam na treningu na, tako visok puls, stao, izmerio ručno puls na karotidi i uvek je bio tamo gde ga očekujem, plus/minus neki udarac.

Pošto je cilj da što duže trajemo, plan za polutku sledećeg vikenda je potpuno revidiran, još početkom jula, tako da će ovo biti pre svega turističko edukativni road trip.
Bez obzira što sa padom temperature osetim da incijlani plan nije nerealan, ne bih voleo da preteram, da se umorim i propustim neke od planiranih ekskurzija.... Na kojima ću ja biti i vozač i planer i bebisiterka, pa stvarno ne bi bilo ok da budem kilav 😄

U septembru sam imao i Strava ili strava (bar meni zvuči strava) jubilej, pet punih godina nisam imao sedmicu bez treninga 😎
Pita me jedan klinac, a kako kad si bolestan? Pa nisam. A zapravo, izađem i tada da trčim. I vratim se zdraviji.

Poslednja izmena:
Ne gledaju svi na patike kao na statusni simbol, nekom je dovoljno da patika radi posao, nebitno gde se proizvodi. Evo ja sad razmišljam da li mi treba još jedan par patika, pošto sam video da su Puma Velocity Nitro 4 trenutno povoljne kod nas 🙂
Ja se neckam dal da narucim Velocity nitro 4 pa da ih vratim ako mi ne odgovaraju jer kad sam ih video u radnji to je komedija kolko izgledaju uske, sto svi i kazu po netu. Noga mi je prosecna, sa EVO SL recimo nemam problema iako se neki zale. Javi ako uzmes.
89a40738110942d0b5cd076e4f6acb85.webp

Pusti Puma patike, danas prva tri mesta u Berlinu, u obe konkurencije, sve Adidas Pro Evo 3 😄

A već neko vreme čekam Boston 13 na dobroj ceni, da probam Adidas. Sad ne smem. Jedino da Chicago za dve sedmice malo vrati balans. Ne New Balance. Razumeli smo se.

Trče ljudi a ne patike. Ta patika je najlakša i aktuelni hit pa su je zato verovatno svi nosili (pored ostalih kvaliteta koje ima, normalno)

Prilozi

• Screenshot_20260927_231756_Edge.webp
    Screenshot_20260927_231756_Edge.webp
    82.1 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20260927_232800_Edge.webp
    Screenshot_20260927_232800_Edge.webp
    67.5 KB · Pregleda: 19
Trče ljudi a ne patike. Ta patika je najlakša i aktuelni hit pa su je zato verovatno svi nosili (pored ostalih kvaliteta koje ima, normalno)

Why so serious? 🤔
Naravno da trče ljudi. Danas je onaj car u kroksicama završio Berlin za 2.30, to je average pace 3.33. U žutim Crocs papučama. Gasi svetlo, motaj kablove.

Moja poruka je bila šala, jer @John Cena već ima Adidas, pa gde da ih menja sad kada su na postolju. A ja nemam nijedne Adidas za trčanje, planiram da kupim, ali sada me blam*, jer postaju ono što je Nike bio godinama.
*od koga da me bude blam, nikog nije briga kakve patike kupujem ili nosim 🙂

Ovih prvih šest gotovo sigurno imaju ugovore sa Adidas. Zapravo, jedne su i Dev verzija.

Bez obzira što u ormaru imam jedan dominantan brend patika, zaista nisam brand addict i uvek sam otvoren za nove modele, koje mogu da probam. Poslednje patike, dvoje, zapravo, sam kupio prošlog septembra, a nakupilo se kilometara, tako da ove jeseni mora da krene obnova.

Prilozi

• Screenshot_20260926_004529_YouTube.webp
    Screenshot_20260926_004529_YouTube.webp
    224.4 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20260926_004852_YouTube.webp
    Screenshot_20260926_004852_YouTube.webp
    89.7 KB · Pregleda: 15
Dajte neke preporuke za trail patiku nesto jos moram probati uzeti
Imam sledeće modele
1. Hoka Speedgoat 5 oko 200km, stabilne tvrde na peti katastrofa, prednji deo ima malo bounce, lagane ne osetim ih na nozi ali nisu za 25-40km, grip je savršen naravno Vibram megagrip
Dosta tragova oštećenja, ne vidim kako će izdržati ni 500km, Hoka kvalitet smeće godinama već neverovatno...
2. Asics Trabuco 4 - top patika sem sto je pena toliko tvrda i nema nikakav bounce,
Lagane, super dišu, grip odličan
3. Hoka Mafate 5 - dosta meka pena imaju odličan shock absorption na peti, ali osećam ih celu trku na prstima iako su naravno veće pola broja nije do toga, teške su i spore, ne dišu ni malo kao u bazenu noga posle 2,3km pakao, to mi najviše smeta, razmišljam ih prodati pokloniti baciti šta već imaju 80km 2 trke
4. New Balance more v2 - 900km trčanja i hiking više, meni to bila savršena patika bukvalno, osim što nisam pola broja veće uzeo, raspadaju se neću više da ih krpim
Stabilna široka, diše solidno, grip odličan
5. New Balance Hierro v9 - u kutiji nisam ih nosio dosta slične kao more v2, deluju stabilne, tvrđe od Mafate 5, sad videćemo, uzeo ih za fazon 90€

Nazad
Vrh Dno