Kako vam je prijao ovaj pad temperature?
Jel bilo nekih trka poslednjih mesec dana?
Šta sledeće trčite?
Leto nije bilo kako sam ga isplanirao, ali nije ni loše ispalo. Temperature 36+C mi uvek aktiviraju skočni zglob koji sam nekada davno lomio, pa postane neprijatno i za hodanje, a ne za trčanje. Pored toga, visok puls (zapravo, kardiolog) je isključio sve anaerobne aktivnosti, tako da je ceo letnji plan obustavljen.
Poslednjeg dana avgusta sam trčao Trku Kraljeva (uvek pomislim kako je dobra igra reči
🙂), ali nisam ostavio tekst, jer što
@supa reče, tema se pretvorila u modele kineskih patika, pa da ne kvarim.
Medalja je opet bila zabavna, verovatno im je ovo najbolja do sada
Kraljevski paun
Imam neki nosač za medalje, ali moraću da smislim neki bolji sistem. Nemam ih previše, ali gotovo svaka ima neku lepu priču o danima oko trke.
Prvi put mi se optički senzor (na trke ne nosim traku) zaglupelo i pokazao puls preko 220, i to je trajalo preko 6 minuta, postepeno sam usporavao i tek na 5.30 se vratio u normalu. Već u sledećem kilometru sam spustio ispod 5 i anomalija se nije ponovila.
I dalje ne znamo zašto se tačno dešava, ali nam je pomoglo da isključimo jednu stvar koja je bila visoko na listi.
Više puta sam na treningu na, tako visok puls, stao, izmerio ručno puls na karotidi i uvek je bio tamo gde ga očekujem, plus/minus neki udarac.
Pošto je cilj da što duže trajemo, plan za polutku sledećeg vikenda je potpuno revidiran, još početkom jula, tako da će ovo biti pre svega turističko edukativni road trip.
Bez obzira što sa padom temperature osetim da incijlani plan nije nerealan, ne bih voleo da preteram, da se umorim i propustim neke od planiranih ekskurzija.... Na kojima ću ja biti i vozač i planer i bebisiterka, pa stvarno ne bi bilo ok da budem kilav 😄
U septembru sam imao i Strava ili strava (bar meni zvuči strava) jubilej, pet punih godina nisam imao sedmicu bez treninga 😎
Pita me jedan klinac, a kako kad si bolestan? Pa nisam. A zapravo, izađem i tada da trčim. I vratim se zdraviji.