Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za one koji plivaju:
jutros vidim mašine na spoljnom bazenu na 11. aprilu, bazen ispražnjen. Izgleda da prave najavljeni balon, te da će i spoljni biti u funkciji preko zime.

Mene ovi kineski modeli podsećaju na hranu za mačke leili kuku lele i sl.Ne znam kolko su isplativi obziroma da u zadnje vreme udaraju porez i carinu na sve iz kine.Skoro mi stigao kaiš za garmina plaćen 250 din preko alija i na to 236 dinara naplatila pošta harač,tako da me interesuje koliko oglobe za patike od 100 e

To nisu original BMAI, ili šta god bi trebalo da budu te patike. To su neke kopije.

Inače je Qiaodan obnovio malo ponudu na Temu. Ja sam sebi naručio LH 600 2, izašle me 3600 dinara s nekim kuponima. Kao i sve patike koje kupujem, max stack daily trainer, pogodan za teže ljude koji sporo trče. Čovek ih poredi sa Puma Magmax 2 i Mizuno Wave Sky 9 i kaže da nema puno razlike, osim u ceni.

Možda nekom od ozbiljnijih trkača bude zanimljivo ovo. Budžetska verzija Qiaodan racing day patika sa karbonskom pločom. Cena na Temu je oko 100 evra, a na Aliexpress oko 150.

Kolege koje prate kineske modele - može li preporuka za neki kineski pandan Hoka Clifton 10? Trebaju mi patike za lake treninge trčanja i brzo hodanje, a malo mi dojadilo da svakih 5-6 meseci istresam 150 evra za nove patike, pa bih pružio priliku i ovim kineskim alternativama. Deluju sjajno na slikama, zaista. Veliko hvala.

Kolege koje prate kineske modele - može li preporuka za neki kineski pandan Hoka Clifton 10? Trebaju mi patike za lake treninge trčanja i brzo hodanje, a malo mi dojadilo da svakih 5-6 meseci istresam 150 evra za nove patike, pa bih pružio priliku i ovim kineskim alternativama. Deluju sjajno na slikama, zaista. Veliko hvala.
Ja imam za sad 2 para kineskih patika koje su alternativa Hoka Clifton. Anta Bellero 4 koje sam kupio kod nas u Đaku i Onemix Cloudstep 10 koje sam kupio na Temu. Uskoro treba da mi stignu i treće patike na taj fazon Qiaodan LH600 v2, kupljene na Temu.

Mene ovi kineski modeli podsećaju na hranu za mačke leili kuku lele i sl.Ne znam kolko su isplativi obziroma da u zadnje vreme udaraju porez i carinu na sve iz kine.Skoro mi stigao kaiš za garmina plaćen 250 din preko alija i na to 236 dinara naplatila pošta harač,tako da me interesuje koliko oglobe za patike od 100 e
Qiaodan Leili TG 2.0 plaćene sa poštarinom $ 76.71, ovde platio 200 din. Nema pravila, bio spreman da platim tih 2500. Posle par trčanja, prezadovoljan.
Mator sam, mojim nogama prijaju. Prethodne: Hoka Clifton

Qiaodan Leili TG 2.0 plaćene sa poštarinom $ 76.71, ovde platio 200 din. Nema pravila, bio spreman da platim tih 2500. Posle par trčanja, prezadovoljan.
Mator sam, mojim nogama prijaju. Prethodne: Hoka Clifton
Ako je to u zadnjih 10 dana onda si super prošao ili si imao sreće,nije mi jasno po kom kriterijumu naplaćuju pdv i carinu

Moze Hoka da se nafata na Sportdirect na popustima, bes Kineze.

1789466521241.webp

Ima za te pare i kod nas u prodavnicama da se uhvati na popustima. Drug je prosle nedelje kupio Challenger 8 za 11k.
Vise je kod cliftona problem sto pena ne traje 500km ni u pismu (licno misljenje).

Pogledajte prilog 553457
Za te pare bude i ovde često, SV, Remiks
Uzeo sam moje Clifton 10 za max 13k, ali ta patika nije za trčanje to je za šetnju čak i takve upotreba su već propale, nema gore pene ja mislim od te Hoka u Clifton modelima, dno dna
Da probaš npr ove Qiaodan Leili 2 naspram Clifton ne može da se poredi ni u ludilu
Pročulo se već za kineske patike nisu svesni mainstream proizvođači šta im sledi
Steph Curry potpisao za Li Ning, sad je na promo turneiji po Kini
Nike sledi bankort za max 5g

Ima za te pare i kod nas u prodavnicama da se uhvati na popustima. Drug je prosle nedelje kupio Challenger 8 za 11k.
Vise je kod cliftona problem sto pena ne traje 500km ni u pismu (licno misljenje).
Najgora moguća pena na svetu, eto propale posle godinu dana šetanja, ej šetanja, bile bi mi mrtve na trčanju posle 200km

Drug koji zivi u Parizu i ono u svetu je trcanja, ide na maratone, imaju neki svoj klub za trcanje itd, kaze da nije video nikoga da nosi kineze tamo, niti je on cuo.
Poslao sam mu ovu temu i bas se zainteresovao..

Ali da mislim da ce kinezi sa kvalitetom i cenama i tehnologijom da uniste ostale, mislim.

Pogledajte prilog 553457
Ne radi se samo o tome da su kineske patike jeftinije, nego su i bolje od zapadnih modela. Pitao me je čovek pre par postova da mu preporučim alternativu za Hoka Clifton, preporučio sam mu 3 modela, ne samo da su jeftiniji, sva 3 se mogu naći za pedesetak evra, nego su sva tri i bolja od Hoka Clifton.

Objasnio je čovek zašto je to trenutno tako, sva hemijska industrija je prebačena u Kinu, a njihovi proizvođači nemaju još izgrađeno tržište van Kine i nemaju jasne ciljne grupe, zato su spremniji da eksperimentišu u dizajnu i sa materijalima. Neki od tih eksperimenata su promašaji, ali neki uspeju i onda se dobiju neki vrhunski modeli koji nemaju konkurenciju kod zapadnih proizvođača.

Poslednja izmena:
Imam više pari Clifton, trenutno sam se silom prilika vratio na svakodnevnu Z2 i izvučem Clifton 9, koje su sada na nešto preko 700km.
Sinoć sam u poslednjem kilometru odradio nekoliko strajdova, zbog provere pulsa, drži Clifton bez problema i na pejsu ispod 4, ali ne znam kako bi bilo na tom pejsu kilometar za kilometar. I zapravo, neću ni testirati, jer u mojoj glavi, imam bolje patike za takvu namenu.
Sigurno ima veze i sa masom trkača, načinom gaženja, uslove u kojima su korišćene....

Nemam sumnju da su Kinezi sposobni da naprave šta god, ali se u mom poslu, takođe vezano za sport, ispostavilo da ako hoćeš kineski brend, da je uvek u standardu i da ne brineš o razlikama od isporuke do isporuke, košta zanemarljivo manje od američkih brendova. Evrospki brendovi su zanemarljivi ili su samo rebrendirani kineski sa dobrom kontrolom kvaliteta. Sledeća bitna stvar je broj modela, rangiranje modela i cenovna politika. Kod američkog brenda imamo ograničen broj modela po brendu, jasno difrenciranih po ceni i od toga zavisi broj dostupnih featura/performanse. Kineski brend nabaca nekontrolisano mnogo modela i često računaju cenu materijal + marža. R&D uglavnom i nemaju, pa ga ne računaju, već prosto vide šta su drugi uradili i naprave kopiju, ili čak bolji proizvod, ali nikada nisam sigurn da li je bolji proizvod bio cilj ili greška u kopiranju.
Zbog ovakve politike cena, često se desi da bolji proizvod, po performansama, bude povoljniji, jer koristi jeftiniju sirovinu.

Bottom line, sigurno ima odličnih modela, ali za sada ne trčim dovoljno da bih se upustio u testiranje i nalaženje brenda i modela koji mi odgovara.
Patiku volim da probam, pa kada nađem šta mi odgovara, često imam više pari od istog modela.
Kao što neko gore napisa, nije stvar da su kineske jeftinije, nego su često i bolje, u to ne sumnjam, ali će deo tržišta uzeti isključivo zahvaljujući tome što su jeftinije.

Steph Curry potpisao za Li Ning, sad je na promo turneiji po Kini
Naravno, jer je sada u fazi karijere kada mora maksimalno da monetizuje svoje ime, a Kinezi su to dobro platili. Eno ga Cristiano Ronaldo uživa igrajući za Al Nasr.

Nike sledi bankort za max 5g
Daj da ih shortujemo na vreme, da postanemo milijarderi. Mora ovo da podelimo u onoj temi o investiranju, da neko ne propusti priliku.

Najgora moguća pena na svetu, eto propale posle godinu dana šetanja, ej šetanja, bile bi mi mrtve na trčanju posle 200km
Pa jesu li mrtve nakon 200km trčanja ili nisu? Aha, bile bi, nisi probao. Probao si Bondi, koje apsolutno nisu patike za tvoj stil trčanja.

Interesantna je tema za kineske patike, meni je zabavno što će scena malo da se ušareni, a ne kada izađeš vikendom ujutru na Adu, neke modele, u istoj boji, vidiš i na 10+ nogu, neko će naći tačno šta mu odgovara, neko će naći ono što mu odogvara za manje novca nego kod poznatih brendova, neko će moći da priušti patike ranga koje su mu bile van dometa, traži malo egzibicije da se naruči, ali @marko_ns je gore ostavio dobro uputstvo, pa ko želi da isproba, verujem da može da dobije i detaljniju podršku.
Naravno, biće i onih koji će da se razočaraju, ali to važi i za poznate brendove, pa nema razloga da se generalizuje....

Nemam sumnju da su Kinezi sposobni da naprave šta god, ali se u mom poslu, takođe vezano za sport, ispostavilo da ako hoćeš kineski brend, da je uvek u standardu i da ne brineš o razlikama od isporuke do isporuke, košta zanemarljivo manje od američkih brendova. Evrospki brendovi su zanemarljivi ili su samo rebrendirani kineski sa dobrom kontrolom kvaliteta. Sledeća bitna stvar je broj modela, rangiranje modela i cenovna politika. Kod američkog brenda imamo ograničen broj modela po brendu, jasno difrenciranih po ceni i od toga zavisi broj dostupnih featura/performanse. Kineski brend nabaca nekontrolisano mnogo modela i često računaju cenu materijal + marža. R&D uglavnom i nemaju, pa ga ne računaju, već prosto vide šta su drugi uradili i naprave kopiju, ili čak bolji proizvod, ali nikada nisam sigurn da li je bolji proizvod bio cilj ili greška u kopiranju.
Zbog ovakve politike cena, često se desi da bolji proizvod, po performansama, bude povoljniji, jer koristi jeftiniju sirovinu.

Bottom line, sigurno ima odličnih modela, ali za sada ne trčim dovoljno da bih se upustio u testiranje i nalaženje brenda i modela koji mi odgovara.
Patiku volim da probam, pa kada nađem šta mi odgovara, često imam više pari od istog modela.
Kao što neko gore napisa, nije stvar da su kineske jeftinije, nego su često i bolje, u to ne sumnjam, ali će deo tržišta uzeti isključivo zahvaljujući tome što su jeftinije.
Ovaj deo više nije tačan. Možda su nekad kopirali, ali sad su Kinezi ti koji eksperimentišu i izbacuju svakakve novotarije, nešto bude totalni promašaj, nešto ispadne vrhunski proizvod kao LiNing Red Hare 9 Ultra i Feidan 6 Elite. Ali ima LiNing i drugih eksperimenata koji nisu ispali uspešni, tipa Shadow 4 koji niko ne kupuje za trčanje.

11_5e9c97fe-a44c-476e-a687-e3605bbba298.jpg

Upravo tako Kienzi sad diktiraju trendove i nove tehnologije
Neverovatno kakvih carbon modela ima za 80-120$

Imam više pari Clifton, trenutno sam se silom prilika vratio na svakodnevnu Z2 i izvučem Clifton 9, koje su sada na nešto preko 700km.
Sinoć sam u poslednjem kilometru odradio nekoliko strajdova, zbog provere pulsa, drži Clifton bez problema i na pejsu ispod 4, ali ne znam kako bi bilo na tom pejsu kilometar za kilometar. I zapravo, neću ni testirati, jer u mojoj glavi, imam bolje patike za takvu namenu.
Sigurno ima veze i sa masom trkača, načinom gaženja, uslove u kojima su korišćene....
....
Probaj malo da ih stisnes? Moje su kao kamen. Imam 5 godina stare patike koje su mekše.
To je i logično, posto je pena napravljena da bude udobna, a posledica toga kod eva pene sa velikim molekularnim razmakom je da se brzo potrosi.
Ko menja patike na 300km nema udovnijih patka od kliftonki , problem smo mi koji uvek hocemo nesto vise za iste pare 🙂 Recimo ovaj lik nema taj problem sa finansiranjem novih patika 🙂
Da su Nike akcije u slobodnom padu to je opste poznato, ali i dalje imaju odlicnih modela patika za trcanje.

Prilozi

• Screenshot_20260915_201350_Edge.webp
    Screenshot_20260915_201350_Edge.webp
    49 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
I meni su nikakve za trčanje, ali godinama traje za šetnju, ne propada niti malo. Milina od patike za hodanje.

Ovaj deo više nije tačan. Možda su nekad kopirali, ali sad su Kinezi ti koji eksperimentišu i izbacuju svakakve novotarije, nešto bude totalni promašaj, nešto ispadne vrhunski proizvod kao LiNing Red Hare 9 Ultra i Feidan 6 Elite. Ali ima LiNing i drugih eksperimenata koji nisu ispali uspešni, tipa Shadow 4 koji niko ne kupuje za trčanje.

11_5e9c97fe-a44c-476e-a687-e3605bbba298.jpg

Naveo sam za industriju u kojoj imam mnogo bolje informacije i direktne kontakte sa brendovima i proizvođačima, a ti si zapravo samo potvrdio ono što sam ja napisao - nešto bude potpuni promašaj.

R&D podrazumeva da razviješ i testiraš proizvod, a ne da nabacaš modele, pa šta poleti poleti. Recimo, ova patika sa fotografije je zabavna kao prototip. Ili kao ekstravagantan dizajn. Koja je funkcija ovih rupa i izolovane ploče?

Probaj malo da ih stisnes? Moje su kao kamen. Imam 5 godina stare patike koje su mekše.
To je i logično, posto je pena napravljena da bude udobna, a posledica toga kod eva pene sa velikim molekularnim razmakom je da se brzo potrosi.
Ko menja patike na 300km nema udovnijih patka od kliftonki , problem smo mi koji uvek hocemo nesto vise za iste pare 🙂

Kačio sam negde u ovoj temi fotografije Clifton 9, nove i one sa 500km. Najveća razlika je bila u habanju gazećeg sloja, estetski, nije funkcionalno. Visina i tvrdoća pene su bili vrlo slični. Kada neke patike počnem da koristim kao daily, u njima više ne trčim, tako da za trčanje imamo samo jedne Clifton, na tih 700 i nešto sitno km. I koliko sada vidim, nijedne nisam gurao više od toga. Ne zato što više nisu bile za upotrebu, već zato što sam imao novije.

Imamo privilegiju da živimo u vremenenu kada nam je dostupno mnogo modela i svako može da nadje nešto što mu (više) odgovara. Prve godine redovnog trčanja sam koristio samo Pegasus, tri para. Onda krenem da isprobavam druge patike i nakon 10+ pari, sortiram ih po nameni i tome koliko mi koja odgovara i shvatim da su Pegazuske u bilo kojoj postavci vrlo nisko kotirane, praktično uvek na dnu. A dok nisam probao drugačije - bile su mi top.

Da su Nike akcije u slobodnom padu to je opste poznato, ali i dalje imaju odlicnih modela patika za trcanje.
Pa da ih shortujemo?
Sklon sam verovanju da nikada nisu vredele onoliko koliko su se naduvale 2021 tj post pandemic, ali to je sada manje bitno jer činjenica da su na nikad nižoj vrednosti, a takodje, može lagano neka kineska kompanija da preuzme kontrolni paket i da ih vrati na stare puteve slave. Što da ne.

Danas mi je rest day, ali pošto sam svakako vezan za Z2 do daljnjeg, ne menja stvar da li trčim ili ne, odoh da izaberem jedne patike (brend poznat autoru) i napolje na luftiranje od ovih teških tema 🙂

Naveo sam za industriju u kojoj imam mnogo bolje informacije i direktne kontakte sa brendovima i proizvođačima, a ti si zapravo samo potvrdio ono što sam ja napisao - nešto bude potpuni promašaj.

R&D podrazumeva da razviješ i testiraš proizvod, a ne da nabacaš modele, pa šta poleti poleti. Recimo, ova patika sa fotografije je zabavna kao prototip. Ili kao ekstravagantan dizajn. Koja je funkcija ovih rupa i izolovane ploče?

Kačio sam negde u ovoj temi fotografije Clifton 9, nove i one sa 500km. Najveća razlika je bila u habanju gazećeg sloja, estetski, nije funkcionalno. Visina i tvrdoća pene su bili vrlo slični. Kada neke patike počnem da koristim kao daily, u njima više ne trčim, tako da za trčanje imamo samo jedne Clifton, na tih 700 i nešto sitno km. I koliko sada vidim, nijedne nisam gurao više od toga. Ne zato što više nisu bile za upotrebu, već zato što sam imao novije.

Imamo privilegiju da živimo u vremenenu kada nam je dostupno mnogo modela i svako može da nadje nešto što mu (više) odgovara. Prve godine redovnog trčanja sam koristio samo Pegasus, tri para. Onda krenem da isprobavam druge patike i nakon 10+ pari, sortiram ih po nameni i tome koliko mi koja odgovara i shvatim da su Pegazuske u bilo kojoj postavci vrlo nisko kotirane, praktično uvek na dnu. A dok nisam probao drugačije - bile su mi top.

Pa da ih shortujemo?
Sklon sam verovanju da nikada nisu vredele onoliko koliko su se naduvale 2021 tj post pandemic, ali to je sada manje bitno jer činjenica da su na nikad nižoj vrednosti, a takodje, može lagano neka kineska kompanija da preuzme kontrolni paket i da ih vrati na stare puteve slave. Što da ne.

Danas mi je rest day, ali pošto sam svakako vezan za Z2 do daljnjeg, ne menja stvar da li trčim ili ne, odoh da izaberem jedne patike (brend poznat autoru) i napolje na luftiranje od ovih teških tema 🙂
Da ih shoetujemo, nego sta, pa ce americka vlada da ih spasava kao iphone sto je spasavala od ruže.
Z2 danas isto, doduse ne silom prilika.

Prilozi

• Screenshot_20260915_205252_Garmin Connect.webp
    Screenshot_20260915_205252_Garmin Connect.webp
    73.6 KB · Pregleda: 43
  • Like
Reagovanja: PJ

Ima li šta od ovih Kineza na Temu-u, nešto ne uspevam da ih nađem u pretrazi?

Poslednja izmena:
I meni su nikakve za trčanje, ali godinama traje za šetnju, ne propada niti malo. Milina od patike za hodanje.
Clifton 10 posle godinu dana su ozbiljno propale samo od šetnje, juce sam probao Novablast 6, Clifton kao nesto totalno zgnječeno mrtvo
Ne bi u životu trčao u Clifton patikama
Nego aj lepe su mi bile, mada užas kako se brzo usmrde, nije to tako bilo sa Clifton 7
Neću ih više uzimati

Taj model je bio dosta popularan. Ne znam da li si gledao recenzije. Evo ti jedna recenzija nakon 200 km.

Ако се нађе на тему, знатно је јефтиније.
Само шипинг са Алија је око 15$.

I lakša je procedura u slučaju da promašiš veličinu, pa treba da vratiš patike. Meni je to bio glavni razlog što sam za test naručivao patike sa Temu, a ne sa Aliexpress.

Nazad
Vrh Dno