Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Podneo zahtev za prenos u A1 opet nakon prethodnog neuspelog prenosa, zvali me i ponudili 3 meseca 30gb/1000 min I SMS, iako sam već iskoristio jednom 6 meseci free. Ljubazna radnica me nije dalje ubeđivala nakon što sam rekao da je glavni razlog prenosa kvalitet poziva. Nadam se da će uskoro da reše probleme s pozivima i VoLTE pa da se vratim.

Podneo zahtev za prenos u A1 opet nakon prethodnog neuspelog prenosa, zvali me i ponudili 3 meseca 30gb/1000 min I SMS, iako sam već iskoristio jednom 6 meseci free. Ljubazna radnica me nije dalje ubeđivala nakon što sam rekao da je glavni razlog prenosa kvalitet poziva. Nadam se da će uskoro da reše probleme s pozivima i VoLTE pa da se vratim.

Srecno sa A1, pre globtela sam probao A1, jedva sam cekao da odem. Volte nista, dolazni sms od banaka i sl nista. Pre njih sam imao mts prepaid na kojem je sve radilo...

Za moderatora: napisao sam poruku da Globatel ukida Globaltel govornu poštu, kao i MTS govornu (ko ima), nestalo je i sa sajta.
Poruka je obrisana i nema je!

Imam neki ruter koji je sim free i zeleo bih da ga koristim za wi fi kameru u selu. Dosad je posao zavrsavao a1 kucni net ali ga selim na drugu lokaciju i gledam alternative. Koliko sam ispratio potrosnju u prethodnim mesecima kamera trosi izmedju 1-3GB.
Da li Globatel pripejd moze biti sa nekim paketom ok alternativa? Imaju li pakete samo za internet i da li se sabiraju(ako postoji automatska obnova)?
ispao sam iz pripejd price vec neko vreme pa ako neko ima vremena i upucen je, bio bih zahvalan da mi objasni.

5gb 350 mislim da je, mesecno i obnavlja se

370 dinara, tačnije.
Da, može samo net i prenosi se. Uzbudljiva konekcija je naziv paketa.
Tako koristim net za telefon već neko vreme, a pre toga mi je taj SIM bio u ruteru, baš kako bi ti koristio.

Sada videh da je paket poskupeo.
Beše 335 dinara kada sam poslednji put dodavao.

Imam neki ruter koji je sim free i zeleo bih da ga koristim za wi fi kameru u selu. Dosad je posao zavrsavao a1 kucni net ali ga selim na drugu lokaciju i gledam alternative. Koliko sam ispratio potrosnju u prethodnim mesecima kamera trosi izmedju 1-3GB.
Da li Globatel pripejd moze biti sa nekim paketom ok alternativa? Imaju li pakete samo za internet i da li se sabiraju(ako postoji automatska obnova)?
ispao sam iz pripejd price vec neko vreme pa ako neko ima vremena i upucen je, bio bih zahvalan da mi objasni.
Ja isto koristim u selo za dve kamere , prvo prebaci neki broj u Globaltel da bi dobio 200 gb posle samo odrzavas sa 5 gb za 370 din

370 dinara, tačnije.
Da, može samo net i prenosi se. Uzbudljiva konekcija je naziv paketa.
Tako koristim net za telefon već neko vreme, a pre toga mi je taj SIM bio u ruteru, baš kako bi ti koristio.

Sada videh da je paket poskupeo.
Beše 335 dinara kada sam poslednji put dodavao.
370 je 5gb i prenosi se i ja koristim na 3 iot uredjaja ovaj paket takodjee

Srecno sa A1, pre globtela sam probao A1, jedva sam cekao da odem. Volte nista, dolazni sms od banaka i sl nista. Pre njih sam imao mts prepaid na kojem je sve radilo...
VoLTE radi bez problema, aktivirali mi odmah, što se SMS-a od banke tiče ne stiže, moraću da zovem banku da promene u sistemu, kao što sam i kad sam prešao na Globaltel.
Izgleda da nikome nije vest što je Globaltel ukinuo sve govorne pošte. 🤢
Za 22 godine koliko koristim mobilni telefon, ne znam nikoga u Srbiji da je sa namerom koristio govornu poštu. Bilo je na početku kad je VIP došao u Srbiju, tad je po defaultu nekima (ili svima?) bila aktivirana govorna pošta ali je usluga bila naplaćivana pozivaocu pa te ljude niko nije hteo da zove haha. Tako da je to brzo zamrlo i neće biti bitna vest ljudima, što je šteta, sama fikcija je korisna ( i u Nemačkoj jako korišćena)

vec duze vreme nije ni moglo da se koristi

Ne nisu?

Prilozi

• IMG_7569.webp
    IMG_7569.webp
    19 KB · Pregleda: 40
E pa dobro je, nisam tamo ni gledao jer su tu stavili ikonicu zupcanik, sto bi trebalo da je za neka podesavanja.

Ostavio sam na sajtu svoje podatke da ne zovu , još u subotu...
Niko me nije pozvao, da li oni prvo kontaktiraju yettel pa onda korisnika?
Ne znam koja je procedura kada se broj prebaci.

Ja se ne bih oslanjao na to ostavljanje broja na sajtu. Zovi njihovu korisničku podršku na 0677 1234 i kaži da želiš da obaviš prenos broja iz Yettel-a. Tražiće ti podatke i reći da će ti poslati poštom papire na potpis i karticu. Tek tada si pokrenuo proces i kada potpišeš i njima se vrati primerak, tada kontaktiraju Yettel i traže da se broj prenese.

Nazad
Vrh Dno