Druze, ne razumem se mnogo u Mac Studio, pa je pitanje zbog cega da ga izbaci? Moje bas bazicno razmisljanje je da na takvim kompjuterima dosta zaradjuju, mada mozda gresim.Očekujem da izbaci Mac Studio M5 Max i da nađe memoriju za njega.
Druze, ne razumem se mnogo u Mac Studio, pa je pitanje zbog cega da ga izbaci? Moje bas bazicno razmisljanje je da na takvim kompjuterima dosta zaradjuju, mada mozda gresim.
Џобс је био пре свега продавац и стручњак за маркетинг.Moje mišljenje je da je Kuk pre svega bio biznismen, a Džobs pre svega inovator.
Najveća greška koju je Kuk uradio je veoma slab ulazak u svet AI-a. Mogli su da na tom polju sada budu minimum gde i Grok, ako ne kao Gemini, GPT ili Claude...
Što se tiče novog direktora, trebalo bi da prođe nekoliko godina, da mu "sudimo"...
da.Џобс је био пре свега продавац и стручњак за маркетинг.
Ali je imao žicu šta je to što treba Apple da upakuje kao gotov proizvod i da na pravi način kreira tržište za taj proizvod, pa je u neku ruku i bio inovator.
Znam, radio sam marketing 20 godina.to je zapravo bukvalno definicija - Marketinga - iz skolskog udzbenika. mada je medju ljudima marketing sinonim za reklame, marketing je zapravo bas to sto si gore napisao
iskreno moje se znanje o preklopnim telefonima nije uopste promenilo zbog toga sto je i apple napravio svoju verziju. al okej... apple kaska za industrijom kao i inace... koristim iphone ali muka mi je vise da dajem ogromne pare a budem second class citizen...I sad to isto rade uspešno. Do pre dva dana nisam znao ništa o preklopnim telefonima, sem da postoje i da koštaju novac koji niko pri zdravoj pameti ne bi trebalo da troši na telefon. Ali eto, sad znam sve jer je takav hajp pokrenut, da su se drustvene mreže utrkivale da pokažu postojece preklopne telefone da takođe imaju sve te mogucnosti, neki i nešto više.
Ne planiram da padnem na tom iq testu, ali zahvaljujući apple marketingu sam potpuno pasivan bio, a ipak sad informisan. Deluje da će da se prodaje žestoko.
Zašto misliš da si second class citizen?
Ceo život sam na Androidu, od HTC Magic 2009, sad sam mesečak dana na IP 15 koji iznuđeno koristim, i ne osećam se kao zarobljenik. Iako sam maksimalno napredan korisnik, i živim u dve zemlje sa dve kartice, oslonjen na Google cloud, sve funkciniše mnogo sličnije nego što sam mislio.Pa kako zašto - da nisam zarobljenik Apla imao bih fold pre 5 godina
I tako za sve
quick charing
magnetic charging
NFC payments / airdrop
oled screen
i tako dalje i tako dalje...
epl je u konstantnoj stagnaciji za svim major tehnologijama, dok oni dodju vise nije kul i android je to vec izvozao 5-8 godina...
Ništa ja ovo nisam razumeo.Pa kako zašto - da nisam zarobljenik Apla imao bih fold pre 5 godina
I tako za sve
quick charing
magnetic charging
NFC payments / airdrop
oled screen
i tako dalje i tako dalje...
epl je u konstantnoj stagnaciji za svim major tehnologijama, dok oni dodju vise nije kul i android je to vec izvozao 5-8 godina...
sve to kasni u odnosu na androidNišta ja ovo nisam razumeo.
Oled screen je na ajfonu od kad, od 2017-te godine kada se pojavio ajfon X.
NFC payments - Apple Pay je pokrenut 2014-te, usledila su slična rešenja drugih proizvođača. Koristio sam Apple Pay do 2020. godine, kada sam prešao na android foldable uređaj (Galaxy Fold 2) i sećam se da je Apple Pay bolje i pouzdanije radio od rešenja za Samsung moje banke (Rai Pay).
Magnetic charging - pa najbolja podrška što se tiče punjača i maski je upravo za Apple-ovo rešenje. Apple ima iskustvo sa korištenjem magneta koje datira od mnogo ranije, sa Magsafe priključaka za punjenje Macbooka.
Jedino za quick charging mogu da se složim, mada tu su pre svega kinezi u velikoj prednosti, dok npr. ni najveći android proizvođač Samsung nije puno bolji što se toga tiče.
Što se tiče konstantne stagnacije Apple uređaja, moram da opišem moj prvi kontakt sa ajfonom. To je bilo negde krajem 2008 ili početkom 2009-te godine, kada sam još koristio Symbian telefon (Nokia N82), u ono vreme dobar uređaj. Došao sam kod brata od strica, koji je tada imao mislim iPhone 3G i on mi je demonstrirao neke mogućnosti i aplikacije. Pokrenuo je streamovanje divx filma sa kućnog računara iz foldera na PC-u koji je bio sherovan, sve sa titlovima i bez ikakvih komplikacija. Onda je ušao u aplikaciju u kojoj je imao zabeleženo niz live kamera gde je mogao da pogleda stanje na putevima u BG u realnom vremenu. To je u ono vreme bilo par svetlosnih godina ispred konkurencije...
Moj prvi android je bio HTC Desire 2010. godine i dobro se sećam kako su radili androidi a kako ajfon....
Slazem se da iphone vise nije ispred. Medjutim ono sto Apple ima je lojalnost i ta integracija OS i uredjaj.sve to kasni u odnosu na android
btw ja sam na iphoneu od 2008me. znam tacno kako se i sta desavalo i kad je iphone bio ispred a od kad kaska. kaska vec dugo.
btw prvi iphone - nije ima copy paste. znam, imao sam ga.
ali je zato imao gomilu drugih stvari zbog kojih je bilo prihvatljivo to ignorisati.
ta matematika vise ne postoji. iphone vise nije ispred - bas ni u cemu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari