Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Znači klasična navlakuša. Hvala za info!
mislim svi koji su na prepaidu imaju 50% da predju na postpaid u app, al ovo dodatno i telefon zajedno sa tim je novina (prvi put vidim da je neko evidentirao da to rade i za prepaid, posto su neki uzimali i varijantu fon ogroman popust tarifa nista za zadrzavanje u mrezi.)

Ali koji je telefon na kraju? Je l' stvarno Redmi 13C, kako neko napisa? Ne bi me čudilo da jeste i da je u tome poenta, da je mnogo jeftiniji od jačih popusta.

Mene sad zvali,nude nam onaj najmanji paket sa roming netom tipa za 2200,onaj srednji za 2450 i onaj najskuplju 3000 i nesto...svih 24 meseca,ali onda gubim yettel sve...kako vam se cini?
Jel i vama ukinut yettel sve ako daju popust?
Iskreno nisam nesto zadovoljan.

Poslednja izmena:
Mene sad zvali,nude nam onaj najmanji paket sa roming netom tipa za 2200,onaj srednji za 2450 i onaj najskuplju 3000 i nesto...svih 24 meseca,ali onda gubim yettel sve...kako vam se cini?
Jel i vama ukinut yettel sve ako daju popust?
Iskreno nisam nesto zadovoljan.
Ukinut je meni nakon produzenja ugovora.
Iskreno nisam ni osetio da sam izgubio nesto, svakako imam besplatno odrzavanje racuna, a onih 500 din mi ne znaci, dobio sam veci popust na pretplatu.

Jos nesto,gledam sad A1 pakete...ili ja ne znam neku caku ili...ali ja nesto ne vidim neku povoljnost bolju kod njih u odnosu na yettel?
@Burgija koju bese povoljnost su tebi dali?

Iiii mamicu im...a meni samo 24 meseca po 2450 onaj srednji paket...kazi mi jos samo jesi podneo zahtev za drugu mrezu ili za pripejd?
Podneo u A1 zahtev.
Yettel je okej za sad, ako se ovaj trend popusta nastavi, samo mi se ne svidja ogranicavanje 5G brzine na pakete.

I ja cu podneti za prelazak u A1,malo pre sam ponistio prelazak na pripejd...samo cu sacekati sutra da me pozove posto smo tako dogovorili da ga pitam za te poposte kao kod tebe...ako ne onda zahtev za prenos,ako tad ne pozovu odo i a1 i cao

Danas podneo zahtev za prelazak na prepaid
Ugovor istice 26.09 a popust istekao 01.09
Cekam 10 dana ako pozovu,ako ne suspendovacu zahtev za prelazak na prepaid. A1 daje 40% na pakete. Tako da mi je to vise nego ovamo sto trenutno nude

I ja cu podneti za prelazak u A1,malo pre sam ponistio prelazak na pripejd...samo cu sacekati sutra da me pozove posto smo tako dogovorili da ga pitam za te poposte kao kod tebe...ako ne onda zahtev za prenos,ako tad ne pozovu odo i a1 i cao
Zahtev za prelazak u A1 pa će dati bar 6 meseci za dinar. Jebg, neko baš mora da se iscima. I mene sve to nervira. Ja sam ovog puta se bio zainatio da stvarno posle 20 godina napustim Yettel (A1 ima sasvim okej pakete) ali ajd nekako sam se dogovorio.

Ovaj me jos ne zove,ja rekao od 14h...do duse radi do 17h...videcemo...ali svakako cu podneti zahtev...osima ako ne ponudi min 6 meseci po dinar,ostalo 50%...to je min ispod koga ne idem 🤣

Da bih dobio popust u a1 moram preko agenta, ako do toga dodje onda Y moze da nudi sta hoce, necu da ispalim dogovor sa agentom a1.
Stvarno su sve veci slepci.

A1 mi je nudio 30% popusta na bilo koji paket ako predjem kod njih.
Yettel 12 po dinar, 12 sa 50%, yettel L paket
Sad se smejem i ne verujem sta mi lik iz Yetela rece....ja mu rekao za ovo tvoje,on kaze "slagao vas je,to je bilo moguce do 31.avgusta"...ali vrh je to sto je rekao da si me slagao 🤣
Majke ti kad su ti to omogucili?
Ujedno pitam i vas koji ste dobili te mesece za dzabe kad ste to sa njima dogovorili,jel do 31.avg ili u septembru?
Svakako sam rekao da mi to ne odgovara sto mi je ponudio i da cu traziti prenos broja

Njegova priča je zapravo iz februara, ne znam što si pomislio da je sveža. Ipak, ovde je neko 3. seprembra napisao da su mu ponudili 6 meseci po dinar i ostatak upola cene, ali samo na Mobile XL. Dalje, ovde je neko 9. septembra svedočio da se može dobiti 9 meseci po dinar i ostatak upola cene, i to na "ukinuti" paket Yettel 100. To je sve što se tiče ovog meseca.

Njegova priča je zapravo iz februara, ne znam što si pomislio da je sveža. Ipak, ovde je neko 3. seprembra napisao da su mu ponudili 6 meseci po dinar i ostatak upola cene, ali samo na Mobile XL. Dalje, ovde je neko 9. septembra svedočio da se može dobiti 9 meseci po dinar i ostatak upola cene, i to na "ukinuti" paket Yettel 100. To je sve što se tiče ovog meseca.
Pa znam,nisam ja sisao vesla sa takvim dripcima...ali meni smesno mrtav hladan sto kaze "slagao vas je"...
U ponedeljak cu verovatno podneti zahtev za A1 i sebi i zeni...pa nek se slikaju...mada ko zna oce me pozvati kad vide prenos,ako su me sad zbog ovoga zvali

Ima smisla da neće opet zvati, makar tebe ne, a ženu možda i hoće, ako dosad ništa nije podnosila. Imali smo već nečiju priču da je pokušao sa prelaskom na pripejd, nije bio zadovoljan ponudom, pa je prešao u A1 bez dodatnog poziva iz Yettela. Naravno, tu je najzanimljivije pitanje zašto njemu i tebi nisu želeli da ponude ništa bolje, ali tako vam se zalomilo.

Nema veze,istice mi krajem meseca ugovor,podnecu za koji dan,pa taman do tog datuma mogu vecati oce me pozvati ili ne...svejedno me nece pustiti u a1 do isteka ugovora krajem meseca,jel tako?

Juce sam obnovi ogovor, prebacio bio broj na pripejd pre par dana, bio sam na yettel 100. Ka dsu pozvali, trazio sam 6m po 1din za Mobil M, nisu hteli, nudili za Mobil XL, nista mi ne znaci tih 6m jer posle placam mnogo za nesto sto mi ne treba. Tako da sam pristao na samo 50% na Mobil M. Bio sam u sred nekog posla, pa nisam imao vreme da se cimam, mozda sam moga da izboksujem Mobil L sa 6m po 1din....

ne volim da pišem napamet, istina i samo istina, evo istine !Pogledajte prilog 552803
Samo da vam napišem šta je ovo. Al prvo moram reći da su velika g...a. Čista navlakuša. Pozvao 9000 i rekao za poruku e onjda ide ono Žao mi je ali to rade poslovnice i mogu vas uputiti u najbližu. OK meni ja hnajbliža u vršcu, u redu sad ću im napisati poruku da vas pozovu. Naravno niko ne zove. Prekjuče opet pozovem 9000 i ispričam sve po redu. Operaterka ljubazna uzima i kuca im poruku na Laptopu i govori mi glasno šta im piše i da obavezno pozovu. Danas me pozovu iz vršca i sve lepo al ne možeš objasniti. 3x joj čitam poruku. Izvinite gospodine al tako nešto nema i ja joj kažem da proveri i vidi sa nekim nadležnim ili šta već. Da bi ona na kraju rekla a koji bi ste vi paket i telefon. Ja joj lepo smireno kažem, ajde ovako: Pošto mi sleduje telefon za 1 dinar, uzeo bih yettel mobile L i honor magic 8 pro. Znači imam 50% popust za tarifu i imam 10000 dinara na reciklažu i imam razliku u tom telefonu al ne znam koji je koji vrv košta bar 15000 to bi bilo 25000 popust na telefon. Molim vas samo u poruci mi pustite koliko je to da dođem do vrca i da završimo to. hahahahaha cena 7198 dinara hahahahaha bez ikakvog popusta za paket i samo 10000 za telefon hahahaha to im je cena i na slobodno da odeš i uzmeš. Znači POKVARENJACI neopevani. Po meni čovek koji ih je trpeo 27 godina sada sve brojeve moje i cele porodice ( više od 10 brojeva) odlazimo iz Yetttela. 1 broj sam već prebacio danas sam pozvao globaltel i idu još 2. tako da zbogom yettel i zbogom beduini.

Nema veze,istice mi krajem meseca ugovor,podnecu za koji dan,pa taman do tog datuma mogu vecati oce me pozvati ili ne...svejedno me nece pustiti u a1 do isteka ugovora krajem meseca,jel tako?
Zapravo moraš da sačekaš da istekne UO, jer će u suprotnom zahtev za prenos automatski biti odbijen, pošto je to glavni uslov, da nemaš UO niti dospela dugovanja.

Čista navlakuša.
Ruku na srce, ne piše da možeš da dobiješ bilo koji telefon za dinar nego da bi cena mogla biti već od 1 RSD. Naravno, njihov je propust što ti nisu rekli koji bi telefon mogao biti toliko.

A cekaj,ako podnesem sad,ne zelim cekati posle da imaju foru jos 30 dana da me kecaju...podnesem zahtev recimo prekosutra da od 27. ocu prelaz u drugu mrezu,jel to tako moze?

ne zelim cekati posle da imaju foru jos 30 dana da me kecaju...
Nema toga, RATEL-ova pravila prenosa su iznad Yettelovih internih. Ona propisuju da davalac (ovde Yettel) mora odobriti (ili odbiti) prenos u roku od dva radna dana, tako da nema otkaznog roka. Samim tim te u roku od ta dva dana i moraju zvati za eventualne dogovore. Ako ne pozovu, to je to, pustili su te (ili odbili zbog nečeg). Nakon toga primalac (ovde A1) nema poseban rok u kom mora da realizuje prenos, ali to najčešće bude istu noć, a najviše sedam dana, makar na osnovu dosadašnjih prijavljenih iskustava, a i meni poznatih van foruma.

podnesem zahtev recimo prekosutra da od 27. ocu prelaz u drugu mrezu,jel to tako moze?
Može u teoriji da se zakaže prenos, ali mislim da to u praksi ne funkcioniše. Mogao bi svakako da probaš, ali ne verujem da će uspeti, tj. u A1 će ti najpre reći da to ne mogu da urade.

A cekaj,ako podnesem sad,ne zelim cekati posle da imaju foru jos 30 dana da me kecaju...podnesem zahtev recimo prekosutra da od 27. ocu prelaz u drugu mrezu,jel to tako moze?
Mesec dana pre isteka ugovone obaveze.

Zapravo moraš da sačekaš da istekne UO, jer će u suprotnom zahtev za prenos automatski biti odbijen, pošto je to glavni uslov, da nemaš UO niti dospela dugovanja.

Ruku na srce, ne piše da možeš da dobiješ bilo koji telefon za dinar nego da bi cena mogla biti već od 1 RSD. Naravno, njihov je propust što ti nisu rekli koji bi telefon mogao biti toliko.
Imaš tačno napiano koju poruku sam dobio. Nigde se ne navodi koji paket kao ni koji telefon, ali lepo PIŠE 1 dinar ne više od toga.

Pre isteka UO možeš da podneseš zahtev za prelazak na pripejd a nakon isteka možeš zahtev za prelazak u drugu mrežu

Pa znam,nisam ja sisao vesla sa takvim dripcima...ali meni smesno mrtav hladan sto kaze "slagao vas je"...
U ponedeljak cu verovatno podneti zahtev za A1 i sebi i zeni...pa nek se slikaju...mada ko zna oce me pozvati kad vide prenos,ako su me sad zbog ovoga zvali
Popusti su, koliko se sećam, bili najaktivniji u četvrtom kvartalu 2025. i tada su se, uz pretnju masovnog egzodusa korisnika i loših godišnjih izveštaja, 12 meseci za dinar delili prilično široko. Već su početkom 2026. malo zavrnuli slavinu i nije više bilo tako lako dobiti 12 meseci, pa ni 9 meseci.

I tada negde je krenula da kruži bajka agenata da su te promocije bile aktuelne do februara, ma do juče, samo nikako tad kad je korisnik pozvao da traži popust. A onda su ljudi ipak krenuli da izvlače i dobijaju i 9, i 12 meseci. Ja sam ugovor obnovio tamo negde u junu i iskamčio 6 meseci za dinar, posle mene je isto bilo i slučajeva koji su dobili i 9 i 12 meseci za dinar. Ne znam da li je baš avgust taj prelomni mesec, možda zbog toga što su uveli nove pakete, ali ne mogu da tvrdim sa sigurnošću.

Ono što sigurno znam je da agentima i tome šta oni pričaju ne verujem ništa. Očigledno je da su dobili direktivu da nipošto ne daju povoljne uslove tako lako. Sada više nema poente biti razuman ili čak kulturan sa njima, jer će lagati, izmišljati i uraditi šta god da vas ubede kako popusta nema, kako Jetel Ekstra paket ne postoji, itd. Morate biti odsečni u tome da ne pristajete na njihovu ponudu, da to kažete bar 3 ili 4 puta na njihove bezvezne ponude, i onda imate šansu. A možda vas samo i puste.

Mišljenja sam da su stvarno preterali i sa paketima i cenama i da zaslužuju da ih korisnici napuste, to je jedini siguran način da se vrate na pravu trasu kao krajem prošle godine. Tako da vidi i izboksuj ponudu kod A1 koja ti stvarno odgovara, i onda napinji agente i možda se stvarno desi da dobiješ 9 ili 12 meseci za dinar.

Imaš tačno napiano koju poruku sam dobio. Nigde se ne navodi koji paket kao ni koji telefon, ali lepo PIŠE 1 dinar ne više od toga.
Pa tu poruku ti i citiram: novi telefon već od 1 RSD. Već znači da je to minimum, za neki nejjeftiniji telefon (ne znamo koji), ali može biti (i jeste) više za skuplje uređaje. Može se, doduše, i takva formulacija smatrati navlakušom, to ti ne sporim zapravo, ali ipak smatram da je dovoljno poznata većini. Kao kad u nekoj radnji vidiš da su cene već do 100 dinara, a tih 100 dinara je samo neka krš roba, koja uglavnom nije ni vredna razmatranja. Za nešto kvalitetno u toj radnji ipak moraš izdvojiti makar 500 dinara, ako ne i više. Kontaš valjda šta kažem.

A oni zapravo oduvek lažu čim pozovu. Kažu da vide da je istekao ugovor i prave se da ne znaju da je podnet zahtev za prenos. 😂🙈

Ja sam upravo 4 Yettel broja stavio da idu kod drugih operatera, 2x globaltel i 2x A1. ali 100% ih prebacujem jer nema šanse više da me uvrću. a imam još 2 i moja deca i još neki prijatelji i rođaci oko 15 prelaze samnom. al kad bi tako još jedno 1000 mislim da bi se vratili u normalu.

Nazad
Vrh Dno