Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

The Night Of (2016)

Sjajna mini-serija, priča prati momka koji zaglavi zatvor za ubistvo za koje tvrdi da nije počinio, i dok se sprema suđenje itd. on mora da se transformiše od dobrog i nevinog studenta u kriminalca sa tetovažama kako bi preživeo iza rešetaka. Džon Torturo odglumio fantastično (advokata sa sve ekcemom 🙂)
Beše i neki film sa tom temom - gde neki bogatun zaglavi zatvor jer mu je tast namestio neke pronevere, pa se on sprema za to uz pomoć nekog crnca za koga misli da je sa ulice i da može da mu to "završi". Komedija, ništa posebno.

Silo
Početak treće sezone mi delovao kao ogroman korak unazad.. zatim i početak poslednje epizode sličan rolerkoster..
Međutim, sve je to ispeglano kako treba i od mene ide 7.5/10
Izdvojio bih Noksa, Širli i Simsa kao najbolje likove. Džulijet na momente kao plovka mutava.
Poslednja epizoda možda najbolja u čitavom serijalu.

Slutiš jer su baš jako mnogo suptilni bili kad su te navodili na taj trag 🤣🤣
Da, slutio sam od kad su ih razdvojili. I slutiću dok se ne potvrdi.
Moj ti je iskreni savet da se pozabaviš malo više sobom, a manje drugima.
Ne bih da kršim pravila kuće i svoja moralna načela, inače bih ti sa apetitom sročio šta mislim o osobama poput tebe, a ne o serijama.
A sad da se vratimo temi, i izvinjavam se prisutnima zbog oftopika.
Bye 👋

Beše i neki film sa tom temom - gde neki bogatun zaglavi zatvor jer mu je tast namestio neke pronevere, pa se on sprema za to uz pomoć nekog crnca za koga misli da je sa ulice i da može da mu to "završi". Komedija, ništa posebno.
Bila je takva "komedija" sa Will Ferrelom i Kevin Martin od imenom Get Hard...

S obzirom da nikako ne varim Ferrela i njegov "humor" definitivno ništa naročito.

Sa druge strane Night of izuzetno dobra serija.

Nisam bio par dana na forumu, pa nisam ispratio. Jel pominjao neko u ovoj sekciji Bred Pita?

Ok. Više nema smisla. Od sutra opomene.

Fauda 5. sezona
Isti ritam i kvalitet kao i prethodne sezone, na momente amaterski 😃
Ovog puta prati lov na pripadnike Hamasa koji su učestvovali u napadu na južni deo Izraela 2023. godine.
7. i 8. epizoda na neki način rekonstruišu masakre u kibucima i Nova festivalu
Nedovoljno dobro za preporuku ali se može odgledati.
Negde između 6.5 i 7/10 od mene.

Poslednja izmena od urednika:
Na preporuku odgledah prvu epizodu Bad Monkey. Ima li neko da je prešao celu sezonu i da li se Vinsova gluma popravlja do kraja ili je ovako očajna sve vreme?

Fauda 5. sezona
Isti ritam i kvalitet kao i prethodne sezone, na momente amaterski 😃
Ovog puta prati lov na pripadnike Hamasa koji su učestvovali u napadu na južni deo Izraela 2023. godine.
7. i 8. epizoda na neki način rekonstruišu masakre u kibucima i Nova festivalu
Nedovoljno dobro za preporuku ali se može odgledati.
Negde između 6.5 i 7/10 od mene.
Odgledao pre par godina sve četiri sezone i mislio da je serija završena. I sada vidim peta sezona. Ne znam da li i da krenem da gledam.

Odgledao pre par godina sve četiri sezone i mislio da je serija završena. I sada vidim peta sezona. Ne znam da li i da krenem da gledam.
Pa znaš kako, upravo sam zbog toga stavio kratak opis (koji je naknadno prebačen u spoiler) da bih eventualno dodatno zaintrigirao potencijalne gledaoce 😃 u pitanju je kombinacija fikcije i stvarnih događaja.. ako su ti se iole svidele prve četiri, onda će i ova..

The Pitt

Meni ova serija uopšte ne ide. Mislim ne ide mi prva epizoda, a sa ovim viđenim, ne verujem da mogu daleko dobaciti.
Verovatno ima tu pliće i dublje priče, melodramice svakako, ali prosto nisam deo te publike.
Možda struka vidi zanimljivost i paralele sa svojim poslovima, ali nešto razmišljam, meni je Klinika Švarcvald bila puno zanimljivija koliko se sećam nego ovo, ali verovatno je i do uzrasne dobi.
Tako da ću za početak kao brat shaman da se bacim na neke proverene reprize.

Nije to hejt samo nemam više živaca za neke protinjuće gluposti koje u suštini nemaju veze sa serijom, ali dovoljno iritirajuće da je prekinem.
A The Honourable Woman mi je potcenjena u odnosu na serije sa sličnom tematikom. Imao sam zamerki ali taj prvi utisak mi je baš pozitivan.

Odgledah drugu sezonu The Gentlemen
Nije losa serija. Mozda fali malo vise neke akcije ali s obzirom na kvalitet filmova i serija u zadnje vreme ovo je top 🙂
7/10 od mene

The Pitt

Meni ova serija uopšte ne ide. Mislim ne ide mi prva epizoda, a sa ovim viđenim, ne verujem da mogu daleko dobaciti.
Verovatno ima tu pliće i dublje priče, melodramice svakako, ali prosto nisam deo te publike.
Možda struka vidi zanimljivost i paralele sa svojim poslovima, ali nešto razmišljam, meni je Klinika Švarcvald bila puno zanimljivija koliko se sećam nego ovo, ali verovatno je i do uzrasne dobi.
Tako da ću za početak kao brat shaman da se bacim na neke proverene reprize.

Ja sam odgledao par epizoda i ok je da kažeš, ali nije to za mene. Te bolničke serije su neki žanr sam za sebe, ima neka posebna publika koja se zalepi za njih, donekle slično kao sa cop drama žanr. Kad se neka bolnička serija ustoliči, to može zbog verne publike da traje večito, evo vidim da Gray's Anatomy gura već 23 sezone. Klinika Švarcvald je bila jako popularna svojevremeno iako je bila baš slaba, a verujem da bi češka serija "Bolnica na kraju grada" bila globalni fenomen, samo da nije napravljena u zemlji istočnog bloka.

Biće da je to. Švarcvald sam naveo samo iz razloga što ništa "bolničko" nisam gledao. Za to vreme je bila popularna svakako, a šta je dete znalo šta je kvalitet.

Jes' da nije klasična bolnička serija, ali meni je jedino The Knick privukla pažnju. Šteta što je otkazana.
Reče mi davno jedna devojka da im je bila obavezno štivo iz ne znam kog predmeta na Medicinskom fakultetu.

Da li Fauda 5. sezona moze da se gleda samostalno bez poznavanja gradiva iz prve cetiri?

Pogledao sam celu sezonu Tvrđave, domaća serija ko ne zna mada vidim da je par vas pisalo o njoj ovde. Zaista retko kada gledam serije/filmove na ovu temu, mislim na sukobe 90-tih, i Tvrđavu sam počeo sa blagim skepticizmom, kad ono međutim...
Iznenadio sam se pozitivno, sve mi se dopalo od produkcije, glume, pa do scenarija. Najviše mi se dopalo što je ovo u suštini anti-ratna serija, i prikazuje da loših ljudi ima na obe strane. Dakle, vrlo dobro odrađeno, ali baš. Preporuka ko nije gledao.

Columbo (1971 - 2003)
4. sezona
https://www.imdb.com/title/tt1466074/episodes/?season=4
manji broj epizoda nego prethodna sezona, prva sezona bez optičkih/kinematografskih efekata. samo trećina epizoda ne traje oko sat i po vremena nego normalnih 70-ak minuta. solidna sezona, nije baš na nivou prethodne, sve u svemu. zanimljiva je priča oko 3. epizode, jer su tražili vrlo zvučno ime za negativca ali su uglavnom tražili previše para. izbor je pao na Dick Van Dyke koji je tada imao ugovor sa KODAK (fotoaparati)
zaboravih ranije da napišem za 3. sezonu: pola epizoda traje oko sat i po, pola oko 70-ak minuta. od ovih drugih ideja je bila da jedna traje 2 sata, srećom pa su skratili. a mogli su i jednu od sat i po, u kojoj je Johnny Cash

CSI: NY (2004 - 2013)
2. sezona
bolja od prve. "posvetlili" su seriju, taman koliko treba, tonovi nisu više onako mračni. sad je jasno da je u pitanju dvevna smena a kojoj ponekad upadnu kasna dežurstva. izmene u ekipi su dobre, malo se lutalo sa mrtvozornikom. zanimljivo je da se prva epizoda događa tokom vrućina a bila je prikazana (tokom tekučeg prikazivanja na Star Crime-u) usred toplotnog talasa 😀 ima i zimske epizode, sa snegom. ima i gluposti, naravno, tipa da su i stručnjaci za rukopis. tu je i crossover sa CSI: Miami
sve u svemu, ova sezona je spasila seriju

Nazad
Vrh Dno