Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za sta ti treba klima daj kvadraturu i jel kuca i stan kakva je izolacija
40ak kvadrata max dnevna i trpezarija spojeno kao jedna prostorija ... Do sad sam koristio kopernikus on of staru ... spavaca soba ce biti pokrivena midea extrime,12 decija 12 isto hissense easy ok i vise za 12 do 15 kvadrata tako da je ostala samo dnevna

Savetujem te iz licnog iskustva ne znam za sta ti treba klima tacno ali drugarski savet gledaj sto tezu spoljasnju jedinicu i dva redma izmenjivaca ako ces kineze neka imaju grejac tacne i kompresora i sto vecu zapreminu gasa.Hisense energy pro nordic ti dodje kao bes bay nema problema sa vremenakim defrostom
Evo ova moja je malo "slabija" nije 12k btu nego 10k ili mozda 11k 😉
U kW to je 3 kW
Spoljasna je 42kg

Messenger_creation_1DE5746F-EBD4-4265-A7B5-FCBF69F73223(1).webp

40ak kvadrata max dnevna i trpezarija spojeno kao jedna prostorija ... Do sad sam koristio kopernikus on of staru ... spavaca soba ce biti pokrivena midea extrime,12 decija 12 isto hissense easy ok i vise za 12 do 15 kvadrata tako da je ostala samo dnevna
Nadam se da me ne zezas,ne napises tacno sta te pitam.Pa pitaj chat gpt za odgovore srecno

Evo ova moja je malo "slabija" nije 12k btu nego 10k ili mozda 11k 😉
U kW to je 3 kW
Spoljasna je 42kg

Pogledajte prilog 552545
To je klima👌

Nadam se da me ne zezas,ne napises tacno sta te pitam.Pa pitaj chat gpt za odgovore srecno

To je klima👌
Ne zezam te loše sam napisao! Kuca je u pitanju 12cm izolacija pvc prozori... imam vec dve klime jedna je za spavacu jedna dečija soba...Sada je u pitanju 40 kvadrata prostorija izjedna spojena dnevna i trpezarija i tu mi sada fali klima koja ce fino da greje ...pozicija gde ce klima da duva je super direktno duva da vazduh ide iz dnevne u trpezariju pošto je tu nekad bio zid pa je srušen i spojeno je i ukupno je taj prostor 40ak kvadrata...

Ne zezam te loše sam napisao! Kuca je u pitanju 12cm izolacija pvc prozori... imam vec dve klime jedna je za spavacu jedna dečija soba...Sada je u pitanju 40 kvadrata prostorija izjedna spojena dnevna i trpezarija i tu mi sada fali klima koja ce fino da greje ...pozicija gde ce klima da duva je super direktno duva da vazduh ide iz dnevne u trpezariju pošto je tu nekad bio zid pa je srušen i spojeno je i ukupno je taj prostor 40ak kvadrata...
Moj predlog gree airy pro 12btu

Nordic bi trebalo da nema vremenski defrost koliko sam ovde ispratio.A realno za oko 500e tesko da ce naci nesto kako treba jedino taj nordic.Ako ima garancija 5 godina neka nakrivi kapu.Ali opet gree ispred svakako
Ona je a++ a onaj hissense a+++ ali mislim da to ne igra neku ulogu ne razumem se toliko😃

Ona je a++ a onaj hissense a+++
A na kraju radi kao da je a+
Papir sve podnosi 😉
Nordic bi trebalo da nema vremenski defrost koliko sam ovde ispratio.A realno za oko 500e tesko da ce naci nesto kako treba jedino taj nordic.
Da se ne zaletis na kraju bzvz. Guras ovu zimu sa All Easy 12 i Solstice 12! Na prolece vidis kako si prosao! Ako nisi zadovoljan kupis nesto drugo! Takodje ispratis jos neka iskustva tokom zime za drugi modela 😉
Ipak je to stan + izolacija itd. ne verujem da ce biti problema!

Papir sve podnosi 😉

Da se ne zaletis na kraju bzvz. Guras ovu zimu sa All Easy 12 i Solstice 12! Na prolece vidis kako si prosao! Ako nisi zadovoljan kupis nesto drugo! Takodje ispratis jos neka iskustva tokom zime za drugi modela 😉
Od te dve neku uzeti ili onu mida Breezeless

Papir sve podnosi 😉

Kasno sam nasao grupu ali imam resenje pisao sam ti mogu solstice da prebacim u garsonjeru a kod mene da koknem nesto jace za dnevnu i kuhinju.Ispod 2 reda i 30kg i ispod 800 grama ne gledam vise klime.Ovi sto gledaju to ne daj Boze da se ponovi zima kao 2012 e tada neka se greju na pluseve i softvret i neka pitaju chat gpt da im nalozi vatru.Ljudima pricas iz iskustva kad se predjes da ne uzimaju nego da procitaju leoo ovde sve pise ali dzaba cudna smo raja.Tebi drug hvala na svim savetima ziveo.A ja cu da vidim propraticu makar pocetak zime ovako ako bude problema ide rotacija

Treba mi jeftina klima za teretanu 9-12k BTU. Realno nece raditi preko 6-7h nedeljno tako da gadjam najnizi cenovni rang. Primarno bi hladila.

Jel ima neki model od ovih jeftinih koji je kao malo bolji od svih ostalih ili jednostavno da uzmem najjeftiniji Fox, Vox, Tesla...

Nikako ne mogu izaci na kraj sa mojim Daikinom. Uvek moram dvaput da ga cistim i rastavljam u sezoni hladjenja. Klima se toliko sad usmrdila da se osjeti ispod klime na buđ i kiselo čak i kad ne radi i to samo mjesec dana nakon vađenja turbine. Da li je do toga sto cesto zna raditi na niskoj modulaciji i na niskim obrtajima ventilatora unutra, nisam siguran, ali ovo je uzas. Gree mi radi slicnim tempom i ovo se ne desava. Mozda je do materijala turbine, kadice.. Nek neko podjeli svoja iskustva.
Meni isto tako citavo leto radi na najmanjoj brzini i non stop naravno, tada se i sliva najvise kondenzata.
Perem je samo pred grejanje, pa mi se u toku leta jednom ili 2x desi da kad ode u pauzu bas neprijatno zaudara.
Uzmem asepsol 5% i naprskam po izmenjivacu ( nije bitno po kom delu izmenjivaca, cilj mi je da se slije u kadicu ) jedno trecinu prskalice ( 250ml ) i nakon toga bude sve ok.

Kad mi se prvi put to desilo sumnjao sam na kadicu najvise, pa ovo gore opisano i pokusao, i kod mene resava problem.
Kod tebe, ti cak vadis turbinu i komotno je operes, izmenjivac se ( kao i kod svakoga ) sam ispira.
Pokusaj ovako, ako vec nisi, heavy duty asepsol pa vidi, da je ne rasturas stalno bzvz.

Zep venture sam naneo preko isparivaca, sredilo je stvar ali evo posle par dana pocinje blago opet da se oseca.

Onda ko ima Sensira da iznese iskustva, ali to slaba vajda ovde.

Poslednja izmena:
Da, ima Igor, clan ovde, ali ne znam mu nick. ako se secam greje i preko 40 kvm sa 12 , ako cita, nek se javi, bas Ceska Sensira, to sam siguran

Kakva je EF25 serija kot Mitsubishija? Vidim da ima vanjsku 31kg, a EF35 ima težu 35kg. Izmenjivac vani 2 reda? Modulacija na grijanju ide nizko? Za 540€ EF25 vjerovatno nema bolje klime za te pare ili?

Odicna je, daj liknk za tu EF35 ili 25 ovde u Srbiji, da i drugi mogu da kupe,ako je link - radnja ok

Poslednja izmena:
Treba mi jeftina klima za teretanu 9-12k BTU. Realno nece raditi preko 6-7h nedeljno tako da gadjam najnizi cenovni rang. Primarno bi hladila.

Jel ima neki model od ovih jeftinih koji je kao malo bolji od svih ostalih ili jednostavno da uzmem najjeftiniji Fox, Vox, Tesla...
Ne reče glavno. Koliko kvadrata? Visina plafona? Izolacija? Koliko stepeni želiš da spustiš/dogreješ? Koliko max ljudi boravi u istom trenutku?

Bila je preporuka za jedan Bergen model u prethodnim porukama. 12ka za 31-32 hiljade. A da li će ti biti dovoljno, zavisi od gore navedenih pitanja.

E pa onda susta steta druze,
Mislim za njega onda nije, nek kupuje dok je ima

Poslednja izmena:
Ovako dosta sam čitao dosta pitao i nakeko mi se suzio krug opcija i došao do mida oasys plus... E sad pitanje ima li potrebe davati tu sumu za 40 kvadrata izjedna prostorija sa izolacijom i pvc prozorima? Pre nje opcija su bila midea all easy ili Solstice ili Breezeless.... U principu je bitno grejanje i da klima ne bude ubica potrosac struje da moze da spusti modulaciju

Imaj u vidu da ona ne spusta na grejanje ispod 380-400w!
Jedan clan ima dve Oasis
--->
Screenshot_20260909-115703~3.webp

Poslednja izmena:
Jel imas izolaciju ili tek planiras da odradis izolaciju?
Ovde pises da imas:
1.webp
A ovde da planiras:
2.webp
To je bitan faktor oko odabir klime 😉
Ako gledas samo na snagu i nisku modulaciju onda koknes lepo Fuji 18KMTA i zavrsis posao ---> Ima snage ko luda, a spusta lagano ispod 150w na grejanje
Grafik od jednog clana kako mu radi 18KMTA
--->
5.webp
4.webp

Nekome ne smeta rezim on/off! Isto kao sto nekome ne odgovara i niska modulacija 🙂
--->
3.webp

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno