Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U samom radu se mozda nece videti razlika ali X17 ima dosta vecu bateriju, mnogo jaci cpu i gpu, mocniji senzori kamera, veca rezolucija ekrana, vise ppi .. bukvalno sve 🙂
Ma možda je baterija bolja i naravno da je malo bolji uređaj jel je tek izašao ali ništa drastično bolje ...
Slikao sam preko 1k slika ogromne razlike ne videh .

Evo mene fascinira kako se ne primjeti razlika. Ja sam nakon x13 kupio poco x8 pro max, pa iako svi recenzenti pljuju po kameri, side by side sa x13 u nekim uvjetima (ne svim) daje bolje fotke. Ne radi optike vec vjerojatno radi chipseta. Tim vise bi ocekivao da jedan X17 ima primjetno bolje fotografije.

Da li ste fotke usporedili na računalu ?

Ma možda je baterija bolja i naravno da je malo bolji uređaj jel je tek izašao ali ništa drastično bolje ...
Slikao sam preko 1k slika ogromne razlike ne videh .
Na malom ekranu telefona sve slike ce biti dobre ali kad prebacis na veci ekran onda se itekako primeti razlika.

Po Vama bateriju punio sinoć do 00:20 .
Potom telefon ulazi u noćni režim i do 07 :00 potrošio 6% da li je to puno ili ne ?

Jes malko više, nije drastično... Ja obično napunim oko 23h i do ujutru 6h ako ne čačkam ništa potroši oko 3%, nekad i 4%

Da li je se nekom desilo da telefon zvoni a nema uopšte broj pozivaoca ?
Napominjem da su sve notifikacije pogašene kao i to da zvuk melodije je postavljen samo kod pozivanja .

Izgleda samo u ovoj temi ja pišem ...😀
Da li je se nekom dešavalo da mu se zaledi ekran ?

Imam ovaj telefon od kad je izasao i imam jedan ogroman problem, slike unutra, pri ok ali ne savrsenom svetlu su katastrofa. Evo primera.

IMG_20260821_214907.bak.webp
Pristojno osvetljen lokal, nije neki mrak, nije mood light. Jel jos nekome ovo lici na mid range telefon iz 2015.?

Slikano u "auto" modu, najvisa rezolucija, leica vibrant, bez blica.

Isti problem sam i ja sa tim telefonom. Fotografije u zatvorenom prostoru su bile iznenađujuće lošeg kvaliteta...

Da li je neko stiglo ažuriranje softvera ?

Prilozi

• Screenshot_2026-09-04-19-06-27-993_com.android.settings.webp
    Screenshot_2026-09-04-19-06-27-993_com.android.settings.webp
    32.6 KB · Pregleda: 9
Sistem je evropski, oznaka WMCEUXM? Ukoliko jeste, iz nekog razloga si zapeo na verziji 3.0.2.0 iz aprila. Postoje čak dve kasnije: 3.0.301.0 iz maja i 3.0.302.0 iz juna. Ukoliko želiš ažuriranje, mogao bi da probaš da ga isforsiraš promenom regiona (probaš, zavisi od modela kom regionu vole da šalju ažuriranja, npr. za Xiaomi 17 radi SAD, za 15T Pro Nemačka, a za 13 ne znam napamet) ili čak ručnim preuzimanjem odgovarajućeg recovery ROM-a (npr. odavde) i njegovom instalacijom.

Pošto je zvanično ažuriranje, ne treba ti nikakvo posebno podešavanje niti nešto posebno može da se zezne, samo je potrebno da aktiviraš dodatne funkcije ažuriranja tako što ćeš nekoliko puta tapnuti oznaku Xiaomi HyperOS. Tako ćeš dobiti opciju da ručno odabereš paket ažuriranja, pa ćeš moći da odabereš taj koji preuzmeš. Sistem nadalje odlučuje da li će da prihvati ažuriranje. Ukoliko si menjao region, nakon ažuriranja bez problema možeš da ga vratiš na Srbiju ili koji ti je već trenutni.

Sistem je evropski, oznaka WMCEUXM? Ukoliko jeste, iz nekog razloga si zapeo na verziji 3.0.2.0 iz aprila. Postoje čak dve kasnije: 3.0.301.0 iz maja i 3.0.302.0 iz juna. Ukoliko želiš ažuriranje, mogao bi da probaš da ga isforsiraš promenom regiona (probaš, zavisi od modela kom regionu vole da šalju ažuriranja, npr. za Xiaomi 17 radi SAD, za 15T Pro Nemačka, a za 13 ne znam napamet) ili čak ručnim preuzimanjem odgovarajućeg recovery ROM-a (npr. odavde) i njegovom instalacijom.

Pošto je zvanično ažuriranje, ne treba ti nikakvo posebno podešavanje niti nešto posebno može da se zezne, samo je potrebno da aktiviraš dodatne funkcije ažuriranja tako što ćeš nekoliko puta tapnuti oznaku Xiaomi HyperOS. Tako ćeš dobiti opciju da ručno odabereš paket ažuriranja, pa ćeš moći da odabereš taj koji preuzmeš. Sistem nadalje odlučuje da li će da prihvati ažuriranje. Ukoliko si menjao region, nakon ažuriranja bez problema možeš da ga vratiš na Srbiju ili koji ti je već trenutni.
Hvala najlepše .
Pokušao sam da promenom Regiona , označio sam Nemačku i dobio ažuriranje 3.0.3.
Potom vratio Region na Srbiju i naravno restartovao uređaj .

Pokušaću ponovo za neki dan isto tako kako bih možda dobio i zadnje ažuriranje.

Hvala Vam puno

Prilozi

• Screenshot_2026-09-05-08-20-38-727_com.android.settings.webp
    Screenshot_2026-09-05-08-20-38-727_com.android.settings.webp
    29 KB · Pregleda: 2
Nema na čemu! Sada si na poslednjem ažuriranju, nema dalje od 3.0.302.0.WMCEUXM za evropski ROM, ali biće sigurno nekad. I to možeš da ispratiš periodičnim ulaskom na link koji sam naveo u prethodnoj poruci, mada možeš da isprobavaš i promenom regiona, jer si svakako uspešno utvrdio da je Nemačka ažurna po pitanju modela Xiaomi 13.

Nazad
Vrh Dno