Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Bio sam u A1 na prepaid koristeći onu Mega plan promociju pa sam još nekoliko meseci plaćao po 1000 rsd. Nije mi više adekvatna ta količina saobraćaja.
Dobio ponudu 50% x24 u mts i podneo sam zahtev za prenos.
Danas stiže ponuda od A1 za ostanak: 0rsd x6 i 50% x18, ALI samo na osnovne i Klasik Plus tarife, a ne na bez granica.
Ako bih bio realan, i NEO10 mi radi posao jer internet imam preko mtel. u mts bih dobio 800gb što je preterano preko svake granice. Jedina značajna razlika mi je roaming, mada i to verovatno samo zato što je još uvek leto. Ostali benefiti su beskorisni, možda još mogu da razmatram multisim kao razliku, mada ne vidim ni tu da bi mi koristilo.

Razlika je 200eur, odnosno 3x.

Istekao mi ugovor kod A1 pre par meseci. Danas bio u sve 3 poslovnice (A1, Yettel i MTS). A1 nema promocije koju mogu da mi ponude. Yettel i MTS su ponudili 3 meseca po 1 dinar i to je to. VIdim da dosta vas prelazi u MTS sa popustom od 50% pa me interesuje da li se to dobija preko call centra ili?

Istekao mi ugovor kod A1 pre par meseci. Danas bio u sve 3 poslovnice (A1, Yettel i MTS). A1 nema promocije koju mogu da mi ponude. Yettel i MTS su ponudili 3 meseca po 1 dinar i to je to. VIdim da dosta vas prelazi u MTS sa popustom od 50% pa me interesuje da li se to dobija preko call centra ili?
Kod svih operatera ozbiljnije promotivne ponude dobijaju se preko agenata tj. preko call centara. Možeš da postaviš upit na temi za to, pa da vidiš ko će te kontaktirati i šta će ponuditi, a možeš ih i ti sve redom zvati. Ko trenutno nudi najbolju ponudu za prelazak u njihovu mrežu zavisi u velikoj meri od toga šta ti tačno treba.

U slučaju da bi da ostaneš na A1, svakako od njih najbolju ponudu možeš dobiti tek kada oni prime tvoj zahtev za prelazak kod nekog drugog. Tu naravno postoji i lutrija, da te uopšte ne pozovu da pokušaju da te zadrže i da te samo puste, tako da i u tom scenariju za svaki slučaj treba taktički odabrati paket kod operatera koji ti je ipak prihvatljiv.

Kod svih operatera ozbiljnije promotivne ponude dobijaju se preko agenata tj. preko call centara. Možeš da postaviš upit na temi za to, pa da vidiš ko će te kontaktirati i šta će ponuditi, a možeš ih i ti sve redom zvati. Ko trenutno nudi najbolju ponudu za prelazak u njihovu mrežu zavisi u velikoj meri od toga šta ti tačno treba.

U slučaju da bi da ostaneš na A1, svakako od njih najbolju ponudu možeš dobiti tek kada oni prime tvoj zahtev za prelazak kod nekog drugog. Tu naravno postoji i lutrija, da te uopšte ne pozovu da pokušaju da te zadrže i da te samo puste, tako da i u tom scenariju za svaki slučaj treba taktički odabrati paket kod operatera koji ti je ipak prihvatljiv.
Hvala na informacijama. Cuo sam se sa A1 agentom, dobio popust od 500 din na Neo Pro paket. Mts ponudio 50% na tarifu, izabrao sam peticu M. Sve se zavrsava telefonom, postar donosi ugovor i karticu na adresu.

Zahuktalo se u par poslednjih stranica kao da se tema zove kako da prebacim broj u drugu mrežu i dobijem popust.

• Like
Reagovanja: fiy
Hvala na informacijama. Cuo sam se sa A1 agentom, dobio popust od 500 din na Neo Pro paket. Mts ponudio 50% na tarifu, izabrao sam peticu M. Sve se zavrsava telefonom, postar donosi ugovor i karticu na adresu.
Samo povedi računa narednih dan-dva, možda te A1 pozove sa dobrom ponudom za ostanak.

Zahuktalo se u par poslednjih stranica kao da se tema zove kako da prebacim broj u drugu mrežu i dobijem popust.
Šta da se radi, sad smo u situaciji nije šija, nego vrat – i za dobru ponudu kod novog operatera, i za dobru promociju kod trenutnog operatera je zahtev za prelazak nužni preduslov. 🤣

Poenta je da se izvuce promocija. Nikome ne treba forum da bi video aktuelnu promociju sa sajta, vec za sitne fore kako da se dobije maksimum. Trenutna sitna fora je da se podnese zahtev za prelazak.

26. Avgusta sam presao sa yettel postpaid na prepaid, bio juče u A1 poslovnici da vidim za prenos broja i operater mi kaže da moram da budem na prepaid-u minimum 60 dana po zakonu, da bih mogao da prenesem broj. Zar nije po zakonu 60 dana kod operatera a ne na prepaidu? Jel imao neko sličnu situaciju?

Poenta je da se izvuce promocija. Nikome ne treba forum da bi video aktuelnu promociju sa sajta, vec za sitne fore kako da se dobije maksimum. Trenutna sitna fora je da se podnese zahtev za prelazak.
Nije trenutna već traje duže vreme, treba pratiti temu samo, ovako na svakih par dana isto pitanje. Isto važi i za pripejd2postpejd

26. Avgusta sam presao sa yettel postpaid na prepaid, bio juče u A1 poslovnici da vidim za prenos broja i operater mi kaže da moram da budem na prepaid-u minimum 60 dana po zakonu, da bih mogao da prenesem broj. Zar nije po zakonu 60 dana kod operatera a ne na prepaidu? Jel imao neko sličnu situaciju?
Da, zapravo mora tako, to je neko čudno pravilo.
Što je krajnje glupo jer šta ih briga za tvoje izmene ako nemaš dugovanja i slobodan si da pređeš.

Prelazak sa postpejda na pripejd operateri smatraju kao novi ugovor, pa onda moraš da ga pištuješ minimum 60 dana. Da li je to zakonski - ne znam.

Ala ste se zaleteli, dupla potvrda dezinformacije. Ne postoji (više) takvo pravilo, niti je u skladu sa RATEL-ovim pravilnikom. Isključivo važi da broj mora da bude 60 dana u mreži operatora davaoca, i to je sve. Za Yettel smo čak svojevremeno imali i potvrdu da je neko prebacio svoj broj sa postpejda na pripejd, pa vlasništvo prebacio na druga, pa je onda taj drug podneo zahtev za prenos u A1 na pripejd kako bi dobio godinu besplatnog Mega plana. I sve navedeno je odrađeno u jednom danu, bez ikakvih problema. Ima još masa sličnih potvrda, sa svim provajderima, uključujući neke iz mog neforumskog okruženja, mada se uvek najradnije setim pomenute, jer je ona nekako najekstremija, sa više promena. Pogotovu mi ovde nije jasno zašto je @smk uopšte to pomenuo radniku. Očigledno je znao šta je tačno, što je i napisao, tako da ispada da je potencijalno džabe išao u poslovnicu, ako je samo to pitao.

@rovello Radnik me je pitao jel sam na postpaid ili prepaid i onda sam mu rekao da sam prešao na prepaid 26. Avgusta, očigledno nisam trebao da spominjem za datum prelaska, već samo da dodjem i kažem da pravi zahtev za prenos.

jesu, ali i žena je imala besplatan mega plan pa je posle najave prelaska u globaltel dobila tu ponudu

Ja sam ostao pri tome da odem u mts, ali je okej ponuda..
Ne znam da l ce veceras da izvrse prenos, posto je petak na subotu ili ce tek od ponedeljka 😀

Subota se isto smatra radnim danom, dakle rade se prenosi u noći petak-subota

Da li se postpaid racun za mobilnu uslugu moze platiti gotovinom bez provizije u A1 poslovnici i sta je potrebno reci prilikom plaćanja ako moze?

Ne moze bez provizije, moze gotovinom... Samo online kad dodas karticu u app nema provizije.

jesu, ali i žena je imala besplatan mega plan pa je posle najave prelaska u globaltel dobila tu ponudu
Ovde sam pročitao pre nekog vremena da ko je samo koristio besplatan plan, nije dobio poruku. Ja sam recimo dobio SMS ponudu pre neki dan i sutradan su me zvali, ali nisam uopšte koristio besplatan plan, godinama sam ga plaćao.

Koja je fora sa A1, zasto ne dobijam poruke od banke, a ni drugih aplikacija, kad sam u inostranstvu? Cak ne dobijam ni poziv sa Viber pri setupu. Jel treba ja nesto da uradim ili je to bas do njih?

Pozdrav, da li jos neko ima problem sa otvaranjem A1 aplikacije preko wifi ranije bilo sve u redu. Sada kada zelim da otvorim aplikaciju samo preko mobilnih podataka moze.

Ako ti je provajder A1 za wifi, a nisi na njihovom (A1) dns serveru, već na nekom drugom (bilo kom), A1 aplikacija neće raditi.

Imam ona dva neiskorišćena vaučera za 20% popusta (na jednom viked net nalogu). Sada mi definitivno ne trebaju. Ali ne znam koji je za šta, odnosno koji mogu da ponudim ovde nekom ko će ih iskoristiti do 30.septembra. Meni ne koriste ničemu jer sam na toj vikendnet tarifi a bilo bi dobro da nekime može koristiti i jedan i drugi.
Pa samo kratko, ako neko od članova zna, da ovde odgovori-koji se moze ponuditi drugom, da preko njega dobije popust.

Da odgovorim sam sebi. Pročitao sam "upitstva" ispod tih kodova i izgleda oba donose popust onome kome se poklanjaju.

Tako da, ko je zainteresovan da iskoristi vaučere, neka mi se javi u dm. Prva dvojica/dve/dvoje dobijaju po jedan vaucer.

Da, oba donose popust onima koji ga dobiju, a ti možeš ostvariti popust na osnovu samo jednog koda po usluzi koju imaš.

Ja sam kod uvođenja Kućnog neta iskoristio sopstveni kod od postpejda (Neo Super) i na obe usluge dobio po 20% popusta. A onda sam dao kod od Kućnog neta, pa i na Kućni net dobio još dodatnih 20% (umesto 2700 plaćam 1620 din)

Da, oba donose popust onima koji ga dobiju, a ti možeš ostvariti popust na osnovu samo jednog koda po usluzi koju imaš.

Ja sam kod uvođenja Kućnog neta iskoristio sopstveni kod od postpejda (Neo Super) i na obe usluge dobio po 20% popusta. A onda sam dao kod od Kućnog neta, pa i na Kućni net dobio još dodatnih 20% (umesto 2700 plaćam 1620 din)
Kako si zadovoljan kucnim netom ?

Nazad
Vrh Dno