Šta je novo?

Samsung Galaxy s27

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fora bi bila da ponude za EU trziste SD i Exy, pa da mozemo da biramo😁

Imam S24 Fe, sad će drugu godinu, exynos u njemu ni da štucne, niti imam bilo kakvih problema sa baterijom.

Tako da mi deluje da je hejt prema istom dosta neosnovan.

I ja isto tako S24+. On radi brzo i stabilno, nemam prevelike primedbe stavrno ali nije baš bezgrešan. Npr. baterija na WiFi je super ali napolju na 4G/5G ako ga malo više koristim srče bateriju jako i greje kao besan i iskoči na 40+ stepeni lako. To je baš exy problem i taj njegov modul za 5G je loš.

Još jedan problem je npr. audiofilska popularna aplikacija Roon koja samo na Exy ima problem i pretaman je UI kompletan. Ne ispravlja niko već 2g, samo kažu da je druga strana kriva. Mene boli uvo ko je kriv, znam samo da na SD telefonima ne postoji problem, ni na Mediatek, ni na Huawei....

Nije to ništa baš strašno ali nije za telefon od 1000+ evra. Pogotovo neću da znam da samo nas u evropi tretiraju tako a domaće i američko tržište imaju ispeglaniji proizvod po istoj ceni. Zezaju nas bukvalno a ja ću da glasam protiv toga novčanikom.

Poslednja izmena:
Npr. baterija na WiFi je super ali napolju na 4G/5G ako ga malo više koristim srče bateriju jako i greje kao besan i iskoči na 40+ stepeni lako. To je baš exy problem i taj njegov modul za 5G je loš.

To sam doživeo jedino u Lisabonu. Kvalitet signala im nije baš idealan kroz ceo grad, pa je bilo skakanja sa 4g na 5g i bilo je srkanja baterije, kako sam se kretao kroz isti.
Kontam da bi se snap u tim uslovima bolje snalazio.

Beše poslednji put vidjeno nesto slično kad je postojao u prodaji s20fe sa SDom i s20fe 5G sa Exynosom. Čini mi se da su oba modela mogla da se nadju na našem tržištu u oficijalnim radnjama.
Da imao sam taj telefon, prvi FE model u S seriji, bio je u ponudi SD 865 i Exy 990.
P.S. SD je podrzavao 5G a Exy samo 4G/LTE😜

Da ne idemo dalje u off - msm da je u slučaju s20fe bilo obratno i da je Exynos podržavao 5G a da SD nije, mada je nebitno jer tad 5G nije ni bio na vidiku, bar ne kod nas.

Edit - ipak je Exynos bio samo 4G, moj previd.

Pa po cemu samsung stoji vec nekoliko generacija unazad?

Samo po softveru, i cipsetu.

I po ekranu.
I po kamerama (na nekim modelima).

Pa šta realno ostade 😉

I po ekranu.
I po kamerama (na nekim modelima).

Pa šta realno ostade 😉
Vidim da nisi koristio druge telefone.

Uzmes xiaomi od 200e ekran izgleda skoro ko na samsung S seriji, kamere slicno.

Uzeo drugar burazeru neki xiaomi note 15 pro, ja pogledao telefon, smorio se. Telefon od 200e, slikali sliku po noci, ono slika skoro kao moj s25u. O cemu pricamo.

Vidim da nisi koristio druge telefone.

Uzmes xiaomi od 200e ekran izgleda skoro ko na samsung S seriji, kamere slicno.

Uzeo drugar burazeru neki xiaomi note 15 pro, ja pogledao telefon, smorio se. Telefon od 200e, slikali sliku po noci, ono slika skoro kao moj s25u. O cemu pricamo.
Još da mi hoćeš reći kuji je to Xiaomi od 200e?

Ako si mislio na ćaj Note 15 onda znaj da on ima 6Gb ili 8Gb .
Da ima lošiji ekran ,
Nema olovku
Mada ako je tebi isto , prodaš ultru zaradiš 400e do 500e i uzmeš isti telefon za 200e.

Poslednja izmena:
Ja to i pricam odavno, da flagship telefoni, pogotovo samsung, nisu flagship uopste.

Zamisli sad da uzmes midrange, a ne neki od 200e telefon. 🙂

Dolazimo se na istu priču koju jabučari gutaju godinama - softver. OneUI je skoro pa besprekoran i kada posle 3 godine koristiš Samsung flegšip telefon on je i dalje besprekoran, kinezi štucaju posle par meseci. Kada to poprave, biće realna opasnost a do tada se i jabuci i samsungu može da nas sve skupa šišaju.

Ljudi koji kupuju iphone uglavnom uzimaju zbog logotipa, njih ne zanima nista drugo vec brend. A samsung pokusava sad da ide istim koracima jer je na "premium" stvari najveca marza zarade.

Sad imam s25u a sledeci korak bi logicno bio s27u, ali sam nesto poceo da gledam i druge modele prvenstveno Xiaomi

Pre ovog sam imao s23u i nisam osetio upgrade i to za dve generacije, isti telefon skoro, a koliko vidim i s27u ce biti isto samo jako odvratan dizajn.

Takodje...
Ja cekam honor 9 magic pro da vidim sta ce da ponudi..

Dolazimo se na istu priču koju jabučari gutaju godinama - softver. OneUI je skoro pa besprekoran i kada posle 3 godine koristiš Samsung flegšip telefon on je i dalje besprekoran, kinezi štucaju posle par meseci. Kada to poprave, biće realna opasnost a do tada se i jabuci i samsungu može da nas sve skupa šišaju.
Honor magic 5pro, evo 3 pune godine kod mene, nisam primetio štucanje. Imam i Samsung kao službeni, oneui stvarno lepše i ozbiljnije izgleda, ali na honoru nema štucanja.

Мислим да је то штуцање на кинезима нека мрља из прошлости.
OneUI је стварно корак испред кинеских верзија по неким ситницама, које засебно не би могле правити разлику али кад сакупиш десетине истих буде ипак бољи...
HyperOS често нема доста опција које су остављене домаћем тржишту а то не помаже...
Подешавао сам скоро оцу неки од Honor модела и мање више све је ту сем тако нека ситница...
Што се тиче спецификација на папиру Samsung је иза свих кинеза али реално сем бољих камера тешко да то 90% корисника икад може осјетити, а испегланост система можда и може...

Kad se navučeš na good lock , rutine i gomilu drugih sitnica , teško se prebaciti na drugi android ( iOS da ne spominjem).

To nije neka prevelika prednost, samo SW gimmick. Problem je sto je Samsung pustio niz vodu S i S+ modele. Bukvalno isti HW kamere godinama(koji nikako da isprati i bolji SW) koji su pregazili Honori od 250 evra. Cak ne beze ni sopstvenoj A seriji. Uvek se iznenadim kada sedimo u nekom drustvu i volim da uzimam ljudima telefone da opalim fotku(***, bolest) kad neki "no name" od 250 evra pregazi zenin S24Ultra koji ima iste fotke kao i S25 Ultra koji je 4x skuplji. *****i SW iskustvo, svi rade dovoljno dobro, cak ljudi koji kupuju "jeftine" telefone mnogo duze zadrzavaju telefon od nas ovde zavisnika i nista se ne zale. Slikaju, kucaju poruke, socijalne mreze, ebanking, navigacija, sve radi. Samsung je bas dozvolio sebi da ga sustignu daleko jeftiniji modeli i pokazuje srednji prst svojim kupcima.

То да software (Goodlock и рутине) нису нека предност можеш само да причаш у своје име. Мени то игра огромну улогу, много већу неко камера, камера ми је за моје знање и вјештину довољно добра...
Генерално је користим за посао а ту не гледам оштрину кадра при слабом освјетљењу у горњем десном углу 😅
Да не схватиш погрешно друже, волио бих и ја да им је сваки телефон најбољи у свему али вјероватно да су спецификације гарант да потпуно заокруженог производа не би Samsung пословао како послује. Злоупотребљавају позицију на тржишту сигурно али знају колико и како могу. Годинама се врти наратив да ће у исти добош са Нокијом па нешто видим да демантују те аналитичаре из године у годину...

Bas me briga kuda idu, i sta rade, niti gde ce da zavrse.

Samo me briga da ja kad slikam svojim telefonom, slika je bolja 10% od A56 od mog caleta, ekran skoro da nema neke ralzike osim sto je veca rezolucija, a softver, tj telefon radi podjednako dobro.

Moj telefon je 4 do 5 puta skuplji, pa se postavlja pitanje, sta ja to placam toliko skuplje, i da li je flagship danas zapravo flagship uopste.

Samo me briga da ja kad slikam svojim telefonom, slika je bolja 10% od A56 od mog caleta, ekran skoro da nema neke ralzike osim sto je veca rezolucija, a softver, tj telefon radi podjednako dobro.

Moj telefon je 4 do 5 puta skuplji, pa se postavlja pitanje, sta ja to placam toliko skuplje, i da li je flagship danas zapravo flagship uopste.
Па друже ако си стекао такав утисак постави себи питање зашто си га купио на првом мјесту. Продаш свој телефон, купиш а56 и прешао си игрицу

Plaćaš vrh ponude koji je oduvek imao nerealno visoke cene , a za taj osećaj " šta ja to plaćam toliko skuplje " krivac je android OS koji u zadnjih 5-6 iteracija nije nimalo hardverski zahtevniji pa se i telefoni srednjeg i donjeg segmenta uspešno nose sa njim.
Isto se desilo i na windows platformi. Do windowsa 7 morao si svake godine pojačavati komponente da uhvatiš priključak a od w8 do w11 nije bilo potrebe za tim.

Pa msm da je za taj napredak midrangera globalno zahvalan ovaj trend "svame godine novi flagship" jer ne moze za 1-2-3 god jurnjave za necim drugacijim i "novim" da bude bas tehnoloski iskorak sto usporava realni napredam pod jedan, a pod dva svi ti proslogodisnje razvjeni soc kamere i sl zavrsavaju u midrangerima i tako smo dosli u situaciju u koju smo dosli.
Btw nema dodirne tacke po meni drzati i koristiti a57 i s25/s26ultre... mozda nije razlika 2x al nije ni 10%. A to sta samsung pokusava najbolje bih definisao "traze se" jer vrv ne znaju ni onu u kom se pravcu razvoj mob tel krece da bi mogli da usmere sredstva. Svakako u nasoj drzavi Srbiji samsung ultre su najbolji android all-around mob. Nije bas da smo podrzana regija bilo od kog drugog

Pričamo o UI-u kao da je svet izmislio..... Koristio Honor telefone pre 6 i 9 godina po 3+ godine i ništa im nije falilo softverski , prešao na Ultru, nigde u softveru nisam osetio značajan skok, zamenio Honor 20 Pro za noviji telefon jer sam posle Note 9 ponovo poželeo Samsung sa olovkom i zato što je S23U imala dobru bateriju na testovima. Momenta kad sam uzeo S23U u ruke znao sam da želim taj telefon, a ne kada sam skrolovao kroz menije, tako da.....

A serija ima smesne kamere u odnosu na S seriju, A55 je imao losije kamere od matorog S20FE a kamo li od nekog novijeg

Pa ko bi kupovao te jeftinije telefone iz S serije kada bi "niža" A serija imala bolje kamere? 🙂

Nazad
Vrh Dno