Šta je novo?

Stremio [nije tema za alternative]

Pozdrav,
Imam problem u stremiu kada puštam na tv i biram HDR fajlove sa dolby vision, tv nikada ne prepozna kao HDR kontent i nikada ne izađe gore obaveštenje da je dolby vision. Takođe ume slika da bude dosta tamnija nego kad pustim neki SDR kontent. Predpostavljam da je to zbog yetel boxa preko kog gledam (vidaa OS imam pa moram tako) ili možda do plejera? Da li je neko imao sličan problem?
Moj odgovor na ovo pitanje #3,719

Do yettel box-a je, odeš na podešavanja box-a i prebaciš adaptive hdr u always hdr. Neki yettelovi boxovi (ako ne i svi) ne znaju da prebace sliku iz sdr u hdr.

Meni isto ko @borisns mi se desava na firestick max prikljucen na hisense tv. Kade treba da smenim nesto, zna neko?!

Ne, pusta ga, no nema slika dodeka zvuk ima.

Treba smeniti drug format t.e. fajl za da imam i slika.

Meni se to dešavalo (crna slika plus zvuk) samo sa DV+HDR fajlovima verovatno zato što hardver mog matorog boksa ne podržava Dolby Vision. Rešenje je ili izbegavati DV fajlove ili podesiti (npr. to u Nuviu postoji) da se ignoriše DV sloj kod tih fajlova.

Meni se to dešavalo (crna slika plus zvuk) samo sa DV+HDR fajlovima verovatno zato što hardver mog matorog boksa ne podržava Dolby Vision. Rešenje je ili izbegavati DV fajlove ili podesiti (npr. to u Nuviu postoji) da se ignoriše DV sloj kod tih fajlova.
Kod mene se dešavalo zbog audio formata (znam, zvuči čudno 🤣)
A moguće i da je do visual taga.
I opet dolazimo do aiostreams-a gde svaki format (bilo audio ili video) koji ti stvara problem, staviš na excluded i završiš posao.

Šta se dešava sa Stremijom? Neće ništa da pusti, ili piše no streams found ili eror http 502. Probao sam i Torrentio i Torrentio RD.

Nazad
Vrh Dno