Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

^
Nakon prve veoma dobre epizode Lanterns, druga je jos bolja. Ali ne znam dal je za nekog ko ne zna nista o Green Lantern svetu

Pa evo, ja se prvi put susrećem i nešto se ne ložim na super junake ali mi je ovo sasvim dobro.

...sad si me zabrinuo. Moraću da malo iščitam.

Sterling Point počeo jer sam video da meni gotivan lik Dean Morgan igra kad ono tinejdž limunada, ne znam ni sam zašto sam dogurao do treće epizode sve u iščekivanju nekog boljeg raspleta. Zaobići u širokom luku. 0/10

Reacher
Vuk Kostić u telu Dvejn Roka.
Solidna limunadica, 7/10 od mene na uzorku od tri sezone.

Odlični bili u prvoj sezoni True Detective.
Meni posle svaka naredna sezona sve lošija i lošija.

FBI (2018 - )
8. sezona
vidi se manjak para, al' makar i dalje ima akcionih sekvenci (pucnjave, jurnjave). smislili su neku foru da snime i sledeću sezonu, kao neprijatelj je osoba rođeni Amerikanac koja sređuje prljave poslove za državu a radi na nekoj bitnoj funkciji ko zna gde u federalnoj administraciji. ima i neki vid cross-over-a sa novom serijom u okviru ovog univerzuma, CIA koja baš i nije toliko sjajno počela

Columbo (1971 - 2003)
3. sezona
ova sezona, osim sa Star Trek:TOS, je povezana i sa većim ili manjim (tadašnjim i budućim) zvezdama horora. pojedine epizode su najbolje do sada koje sam gledao u seriji, jedna od njih je omiljena glavnom glumcu. u nekim epizodama ima rupa u priči ali se one mogu zanemariti jer su epizode stvarno solidne. nema optičkih efekata, ima jedan drugi kinematografski fazon koji je verovatno prvi put primenjen u nekoj TV seriji.

Poslednja izmena:
E ovo Columbo je serija - odgledaš jednu sezonu i čekaš više od decenije na sledeću sezonu, odgledaš jednu epizodu i onda čekaš nekoliko godina na narednu...

Zamisli da je taj bilo bindžovanje pa da čekaš da izađu sve epizode u desetoj sezoni kako bi ih pogledao u cugu...

???
prvih 7 sezona je iz perioda 1971-1978, zatim im je posle decenije palo na pamet da ožive seriju pa su snimili još 2 sezone (ili jednu?) 1989-1990., i onda sporadično 14 TV filmova od decembra 1990. do januara 2003.

Pa upravo o tome i pričam - kraj sedme sezone 1978. godine, početak osme sezone 1989. godine, deseta sezona se razvukla od 1990-2003. godine...

a šta ćemo sa pilot epizodama? 😁

spisak epizoda (TV filmovi se računaju kao epizode)

inače, meni je interesantno kako su predstavljene stvari iz tog vremena (70-te), i kako su i dalje aktuelne (fazon "zdrav život", obrok u vidu šake pilula)

e, da, zaboravih da napomenem da je 3. sezona poslednja (u prvih 7) sezona u kojoj se pojavljuje glumac koji je glumio nekoliko likova (počinioce): S1E2, S2E3 i S3E4

Da zbog bolesti izgubiš oko s 3 godine, i uprkos tom hendikepu napraviš brilijatnu glumačku karijeru, je apsolutno inspirativno
Naklon za Pitera Folka

Kuda ide ovaj svet i kakav nivo imb*cilnosti predstavlja 70 i više procenata gledalaca US serija kad ovako užasno napisane epizode poput Silo S03E09 imaju ocenu 9.3/10 (sa 3.9 hiljade glasova) na IMDB odnosno 89%/100% (sa 1.5 hiljadu glasova) na Trakt.

I tako za svaku seriju i svaku epizodu gde se nešto iole bitno konačno desilo i otkrilo, bez obzira na način i kojim putem se do takvog događaja došlo i koliko je to neubedljivo i d*bilno samo zato što se nešto desilo "vau, kakva fantastična epizoda, najbolja ikad" 😂😂😂

75% epizode otišlo na raznoraznu gl*pavu melodramu između raznih likova i sad kao neki "redemption story arc" Bernarda koji su izvukli iz dupeta treba da bude ubedljiv i logičan i ide tužna muzika znači sad sam ja automatski tužan i marim za sudbinu tog lika.

Kuda ide ovaj svet i kakav nivo imb*cilnosti predstavlja 70 i više procenata gledalaca US serija kad ovako užasno napisane epizode poput Silo S03E09 imaju ocenu 9.3/10 (sa 3.9 hiljade glasova) na IMDB odnosno 89%/100% (sa 1.5 hiljadu glasova) na Trakt.

I tako za svaku seriju i svaku epizodu gde se nešto iole bitno konačno desilo i otkrilo, bez obzira na način i kojim putem se do takvog događaja došlo i koliko je to neubedljivo i d*bilno samo zato što se nešto desilo "vau, kakva fantastična epizoda, najbolja ikad" 😂😂😂

75% epizode otišlo na raznoraznu gl*pavu melodramu između raznih likova i sad kao neki "redemption story arc" Bernarda koji su izvukli iz dupeta treba da bude ubedljiv i logičan i ide tužna muzika znači sad sam ja automatski tužan i marim za sudbinu tog lika.

Nisam gledao Silo, ali to o čemu pričaš je postao standard za serije. Ima tih stvari koje sam video ne znam ni ja koliko puta u različitim serijama i koje me užasno nerviraju, ali izgleda da postižu efekat, pa ih konstantno ponavljaju. Recimo to da se ništa ne dešava tokom cele epizode, dosada i razvučenost, onda u tri poslednja minuta desi se neki bitan događaj, plus često cliffhanger na kraju epizode - gledaoci masovno oduševljeni. Ljudi ne umeju da naprave razliku između "desio se bitan događaj što se tiče radnje" i "dobro urađena epizoda serije". Ili kad ne znaju šta će, pa opale neku patetiku, odvrnu "feelz" na 11, a gledaoci opet masovno u fazonu "jao, emocije, fenomenalna epizoda".

Blue Lights (S03)

Iako sam možda i previše kritički bio prema prvoj sezoni, dok sa drugom, koliko se sećam i ne bi tako loše, treća možda ispade i najslabija, ali u zbiru sasvim ok serija.

Generalno mi se kod ovog koncepta najviše dopada to što nije tvistična, jer ima neki svoj prirodni tok i tempo sa kojim pak, zna da ode u krajnost jer se ne drži toliko glavnog dela priče, pa zapadne u neku pandursku kolotečinu koje se mogu videti u serijama na tv-u.
A opet mi je puno, puno bolja od Line od Duty sa kojom sam možda dogurao do treće sezone i tu sam stao.
I ne znam zašto se kod svakog filma ili serije poslednjih deset minuta toliko patetiše da bi se sezona privela kraju?

Condor
Pokusao sam, dosao do 7 epizode i odustao.
Za jednu SPY seriju, bas previse naivno.

Nakon par godina ubedjivanja, odgledam Stranger Things...odlicna SF serija narocito za mladje...a sad po preporuci Dark ,nemacki pandan samo mnogo mracnija verzija

Obe serije su znatno gore u 2. sezoni.
ST se iskobeljo u četvrtoj a za Dark nemam pojma jer sam u sred 2. prestao - varijanta kad glup lik počne da drži govor i da pametuje a zapetljava se sve više...
ma aj ćao

Nazad
Vrh Dno