Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

konfigurabilno je sa kog ce profila da krene i kad ce da prebaci na veci. Video start time je znatno bolji ovako. A ima i korisnika sa slabim netom treba tu naci zlatnu sredinu.

Ne znam jeli izvodljivo napraviti adaptivni bitrejt,pa da sama aplikacija odradi spram brzine interneta? To je bilo na orionu,imao je i u podesavanjima nizak,srednji i visoki kvalitet. Tako je i na eonu. Generalno na iptv aplikacijama naših provajdera kvalitet slike je isti ili malo bolji u odnosu na free liste.

Video start je bolji samo kad se startuje app, ali sama promena kanala je horor...ako možemo da dobijemo 30% od konkurencije bilo bi super...nemoj pogrešno da me razumete, ali treba da se reši problem koji imamo sa Web OS app

Video start je bolji samo kad se startuje app, ali sama promena kanala je horor...ako možemo da dobijemo 30% od konkurencije bilo bi super...nemoj pogrešno da me razumete, ali treba da se reši problem koji imamo sa Web OS app
Jeste meni na Web OS prebacivanje kanala je sporo,na A1 box-u radi mnogo brže,sam start aplikacije je dosta spor na oba uredjaja.

Ne znam jeli izvodljivo napraviti adaptivni bitrejt,pa da sama aplikacija odradi spram brzine interneta? To je bilo na orionu,imao je i u podesavanjima nizak,srednji i visoki kvalitet. Tako je i na eonu. Generalno na iptv aplikacijama naših provajdera kvalitet slike je isti ili malo bolji u odnosu na free liste.
To vec postoji i radi na android tv. radilo je i na smarttv do pre neki dan 🙁
ispravicemo cim pre

Posto cu da raskinem ugovor sa supernovom gledao sam da predjem na xplore tv. Interesuje me ima li aplikacija start on live tv opciju? Treba mi da prilikom paljenja aplikacije odmah krene tv program, bez kliknite ok da nastavite, kliknite ovde za vod, kliknite ovde za video klub itd... Znaci jedno dugme i instant tv. I posto nemam nikog u a1 za onaj sport paket ima li neka dobra dusa da mi pozajmi xplore na dan- dva da isprobam kakva je app?

Treba da mi stigne Tesla Google Tv. Sta mogu da ocekikem od Xplore aplikacije? Da li daljinski od Tv moze da obavlja vecinu funkcija kao na A1 smart boxu? Nije zbog mene, navikao bih se, nego zbog staramajke. Recimo, numericke tipke da rade prebacivanje kanala automatski po broju..?

Treba da mi stigne Tesla Google Tv. Sta mogu da ocekikem od Xplore aplikacije? Da li daljinski od Tv moze da obavlja vecinu funkcija kao na A1 smart boxu? Nije zbog mene, navikao bih se, nego zbog staramajke. Recimo, numericke tipke da rade prebacivanje kanala automatski po broju..?
Na Smart tv-u sa numeričkim tastaturama to sve radi bez problema. Probao sam na više smart televizora isto radi kao i na A1 boksu.

Postoji li nacina da se iskljuci poruka losa konekcija? Na mi box gen 3 mi je instalirana app i ukljucen je hdmi cec. Posle paljenja se vraca u app i izbaci gresku iako normalno pusti program u pozadini. Povezano je lan kablom. Svaki put mora da se izadje iz app pa ponovo udje da mi se skinula greska.

Da li imamo u planu u skorije vreme 4k kanale? Mislim da treba razmišljati i o tome, ipak sad već dosta kaskamo za konkurencijom. Bilo bi lepo u neko skorije vreme, nadam se dok mi traje ugovorna obaveza 🙂

A za kime zastaju u Srbiji koliko to ima 4k kod drugih 4-5 i to sem možda Eurosport ali čak ni on većinu vremena nisam siguran da je 4K i bio pokojni sk4 kod SBB da su stvarno emitovali u 4k. Ovi ostali pre bi rekao da su loš upscaling. A i nisam siguran koliko kablovski operateri mogu da utiču na televizije da emituju 4K kanale. A nisam siguran i koliko žele takve kanale kad i one koji se originalno HD na našim kablovskim ih smanjuju na SD.

Što se tiče rada sa aplikacijom i interfejsa u pricipu sam se lako navikao, ali imam molbu vezanu za način rada back tastera na daljinskom.
Ako ga pritisnem dok sam na nekom kanalu, vraća me nepotrebno na meni "Početni Ekran", a odatle ne dozvoljava da još se jednim pritiskom na back opet vratim nazad u program, nego moram da kliknem na dugme "Gledaj" ili "TV Uživo" da bih sa vratio nazad.
Tu se javlja dodatni problem, jer kad stisnem dugme "Gledaj", opet se ne vraćam čisto u program, već se zajedno uvek otvara i onaj transparentni info meni sa premotavanjam.
U tom slučaju moram brzo da stisnem back ponovo (ili da čekam), da opet dobijem čistu sliku kanala koji gledam, jer ako slučajno zakasnim, back taster me opet vrati u "Početni ekran", a u slučaju da sam gledao neki snimak, onda ujedno i njega prekine i vrati me na Live program.
Zbog svega toga mislim da back uopšte ne treba da nas vraća na "Početni Ekran", jer već imamo posebno dugme na daljinskom za tu sekciju, a korišćenje aplikacije bi se vidno pojednostavilo.
Moja sugestija je, da back taster pritisnut na nekom kanalu, otvara meni za premotavanje, a sledeći pritisak na back da ga opet isključuje ili generalno, da nas uvek vraća jedan korak unazad iz bilo kog menija, dok ne dođemo do čistog kanala sa TV programom.

^I mene to izluđuje, samo me je mrzelo da pišem sve ovo. 😆

A za kime zastaju u Srbiji koliko to ima 4k kod drugih 4-5 i to sem možda Eurosport ali čak ni on većinu vremena nisam siguran da je 4K i bio pokojni sk4 kod SBB da su stvarno emitovali u 4k. Ovi ostali pre bi rekao da su loš upscaling. A i nisam siguran koliko kablovski operateri mogu da utiču na televizije da emituju 4K kanale. A nisam siguran i koliko žele takve kanale kad i one koji se originalno HD na našim kablovskim ih smanjuju na SD.
Sve ok. Kažem bilo bi lepo da imamo bar neki od 5 koliko ih ima u ponudi do sada. Ovo ovako kad kad kažeš dođe mi da kupim tv 720p i uživam u televiziji.

Ja bi najviše voleo kada bi se u aplikaciji ubacio CBR ili kako se već zove, ispravite me, da korisnik sam može namestiti kvalitet u kom želi da gleda Full HD, HD, SD, taj automatski mi nešto ne uliva poverenje ABR ili kako se zove već.

Ako sam dobro video A1 Xplore TV je smanjio bitrate na kanalima i sad je lošija slika nego preko pogotovo na Star kanlima

Ako sam dobro video A1 Xplore TV je smanjio bitrate na kanalima i sad je lošija slika nego preko pogotovo na Star kanlima
Nisam primetio nikakav pad kvaliteta u slici, evo skoro dva meseca kako sam na A1, podjednako je dobra kao i dok sam bio na sbb-u, rekao bih i malo bolja.
Tvrditi da je A1 smanjio bitrate, uz ogradu "ako sam dobro video", meni ne deluje ozbiljno, a nije ni korektno, pogotovo ako se ispostavi da nije tačno ili da su neki drugi faktori u pitanju.
Usput, čestitike za prvi post, svaki početak je težak, sećam se svog, iako davno beše...

Nisam primetio nikakav pad kvaliteta u slici, evo skoro dva meseca kako sam na A1, podjednako je dobra kao i dok sam bio na sbb-u, rekao bih i malo bolja.
Tvrditi da je A1 smanjio bitrate, uz ogradu "ako sam dobro video", meni ne deluje ozbiljno, a nije ni korektno, pogotovo ako se ispostavi da nije tačno ili da su neki drugi faktori u pitanju.
Usput, čestitike za prvi post, svaki početak je težak, sećam se svog, iako davno beše...
padbitratea1.webp
Preko IDM pokazuje da je najvići bitrate ide do 3417

Koliko si imao ranije, od kada smatraš da je pao kvalitet, koliki treba da bude, slobodno napši sve detaljno, da i drugi mogu da probaju.
Ja nemam utisak da se nešto promenilo poslednja dva meseca, bar kod mene, nisam merio brojke, koji je najlakši način da izmerim bitrate na samom TV Box-u ?

Koliko si imao ranije, od kada smatraš da je pao kvalitet, koliki treba da bude, slobodno napši sve detaljno, da i drugi mogu da probaju.
Ja nemam utisak da se nešto promenilo poslednja dva meseca, bar kod mene, nisam merio brojke, koji je najlakši način da izmerim bitrate na samom TV Box-u ?
Nisu svim kanalima smanjili bitrate evo RTS1 je ostao isti bitrate kao što je bio prije 5859 tako je bio i na Star kanalima visok bitrate, tek sam danas primetio da je pao bitrate. Na tv boxu ne znam kako se meri bitrate.
rtsa1.webp

Nisu svim kanalima smanjili bitrate evo RTS1 je ostao isti bitrate kao što je bio prije 5859 tako je bio i na Star kanalima visok bitrate, tek sam danas primetio da je pao bitrate. Na tv boxu ne znam kako se meri bitrate.
Pogledajte prilog 550726
Ako je smanjeno na web platformi, ne znači da je smanjeno i na androidu, to su različite platforme

Sto se tice kvaliteta slike kod nas na iptv platformama,on je osrednji. Eon po meni,pa onda svi ostali. Neko pomenu 4k,evo nasao sam ovaj podatak.IPTV i kablovski operateri: Većina vodećih evropskih telekoma u svojim paketima nudi manji broj 4K kanala (obično između 3 i 8 specijalizovanih kanala, najčešće sportskih i dokumentarnih. Tako da to nam je to.

Nazad
Vrh Dno