Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

T2 prvi put gledao na VHS-u (užasan snimak sa arapskim ili kineskim titlom) leta 1991, na prvom sledećem pismenom iz srpskog tema bila "Pred jednim umetničkim delom" ja pisao o filmu i dobio 2- (profesorka rekla da ne daje jedinice).

Who's stupid now 😎

po kojim tacno kriterijumima si ispao pametan?

sto ti nije dala keca jer ne deli keceve, ili sto se film eto najavljuje na ponovno prikazivanje 40 godina kasnije jer za sve to vreme nisu uspeli da naprave pristojni nastavak iz 26 pokusaja pa su dosli na ideju da je najbolje da se prosto prikazuje sam T2 i iscedi kinta od nostalgicara?

T2 prvi put gledao na VHS-u (užasan snimak sa arapskim ili kineskim titlom) leta 1991, na prvom sledećem pismenom iz srpskog tema bila "Pred jednim umetničkim delom" ja pisao o filmu i dobio 2- (profesorka rekla da ne daje jedinice).

Who's stupid now 😎
Dobar si,
u srednjoj sam na pismenom pisao o bandi razbojnika iz 27 veka sa planete Šarbana (nadimak neke babe koja je ganjala ortaka dan ranije jer je oterao u pm po kraju pa mi ostalo u glavi) koji putuju kroz vreme zbog nekog sira ili surutke bem li ga. Isto fasovao dvojku 🤣. Srbin me gledao kao da nisam normalan, mada i nisam bio.

Vi ste bar dvojke dobili, ja keca uz napomenu "promasena tema", a tema bila "razgovor sa drugom" ili tako nešto.
Kraj 8, očekivalo se da se piše nešto vezano za matursko veče ili tome slično.
Ja pisao kako smo se dogovarali oko strategije za Warcraft 3, sa sve opisima ko će koje jedince da pravi (valjda smo trebali 2 vs 2).
Nije mi žao keca, žao mi je što nemam sačuvan taj pismeni (i još neke).

A ja sam na temu "Bio sam tuzan zbog kiše" (ili tako nesto) u naslovu cirilicom pisano pogresio gde ide crtica na š. Ne secam se sta se desilo sa tim 😄

Plaky nad vašom tužnom prošlošću...
A sad film/utisak/ocena

On topic:

Konacno juce odgledao Bugoniu.
Dobar je film, odlicna gluma, interesantna prica, definitivno nesto drugacije, klasicno ludi Lantimos (znam da je rimejk).
Ono sto mi se nije svidelo je kad grune onaj simfonijski orkestar ili sta je vec. Znam da mu je to fora, ali meni ide na ganglije.
Takodje, onaj deo pred kraj tj kako su uradili svemirski brod i negovu unutrasnjost je bas nekako bezveze, da ne iskoristim neku jacu rec. Takodje je i stajling vanzemljaca ocajan. Sigurno je on bas sve tako hteo, ali se meni ne svidja.

Na kraju kad vratim film, Kinds od Kindness mi se vise svidja iako na imdb ima slabiju ocenu.

Пре годину-две сам гледао Т2, али у 3Д варијанти (Terminator.2.Judgment.Day_(1991)_THEATRICAL.1080p.3D.BluRay.Half-SBS.x264.DTS-HD.MA.5.1-FGT). Није идеалан 3Д, али страшан филм, тачно ме врати у време док су још правили добре филмове (и свирали још бољу музику). Одмах после њега налетех на Basic instinct 1992, још један бисер из младости. Ове данашње Марвелове помије од филмова не издржим ни до пола да одгледам, а у овим старима се ужива са сваким поновним гледањем

Odgledah The Invite (2026) sinoć. Nije loš filmić, ali u suštini reciklaža jer je nebrojeno filmova i serija snimljeno na ovu temu. Tačno se vidi razlika u klasi između starije generacije glumaca kojoj pripadaju Norton i Penelopa, i ovih mlađih, rođenih osamdesetih godina. Prvi deo filma mi je bio dosta nezanimljiv pa čak i pomalo naporan za gledanje, mada razumem efekat koji je rediteljka htela da postigne, jer ovo je ipak drama ispod sloja komedije. Posle kad se malo priča razvije, i kad komšije konačno dođu (ovo nije spoiler jer bukvalno piše u IMDB sinopsisu), sve postane dinamičnije i zanimljivije za gledanje. Kraj je prilično dobar, mada opet ponavljam, ništa Olivia ovde nije novo izmislila, i deluje da je išla na sigurno.

Over Your Dead Body (2026)

Zanimljivo za gledanje, očekivao sam da bude više komedija, a na kraju ispade krvavije nego neki slešeri 🙂

Nekako najjači utisak mi je ostavio Džejson Sigel, tj. koliko je omatorio (meni je i dalje u glavi njegov blesav lik iz HIMYM)...

Evil Dead Burn.

Nije los gore fest kakav i treba da bude. Drago mi je da je ubijanje pasa i dece sve manje tabu tema.
Tu u rangu sa Rise ali losiji od rimejka iz 2013. Prica glupa, efekti dobri, color grading katastrofa (ceo film siv), kamera vrhunska.
Ima jos 2 scene tokom credits.
Mommy's back 😍

Meh, kada smo kod tabu tema... a sada odgovoram na The Invite post, ne na film koji je Uriel malopre pomenuo.. 🙂

Ako je tabu tema naceta u filmu, i sprovedena izuzetno PG-13 kroz sam film, kao komedija,
onda je The Invite pobednik lose nacetih tabu tema.

Ali, nazalost, sama tema filma nije dobro sprovedena, trebalo je prikazati scene eksplicitnog grupnog sexa izmedju komsija i ljubomoru u ocima muskaraca,
i onda, pred kraj, ubaciti par surprise crnaca... tada bi film mozda bio 8/10.
Ovako kako je sklopljeno je samo dobra gluma cele ekipe, a film je za zaboravljanje u cirka par meseci. [/ispolier]

Poslednja izmena:
Mientras duermes / Sleep Tight (2011)
7/10

Odgledao ga neki dan ponovo. Luis Tosar maestralan.

Heaven Knows What

Buka, bes i beda, te def ne i film koji će bilo koga izvaditi iz mrakače, ali u tom nekom pajdomani pod žanru, nije ni loš.
Neobična uvodna scena, i pokazatelj još te 2014. da su braća tvorci, sposobni za svašta zanimljivo.

Ne verujem da bi Javieru Bardemu bilo svejedno da snima Penelope takve scene...
Baš razmišljam da ovih dana obnovim No Country for Old Men i Zodiac.
Se7en koliko god da je jak ne bih mogao da uživam u gledanju jer se sećam skoro svega.
Zodiac sam recimo sve živo pozaboravio.

Mientras duermes / Sleep Tight (2011)
7/10

Odgledao ga neki dan ponovo. Luis Tosar maestralan.
Jedan od retkih španskih da ga sa zadovoljstvom preporučjem drugima.

Nazad
Vrh Dno