Šta je novo?

Da li Mini LED televizori traju duže od OLED modela?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
tipovi-OLED-ekrana.webp

Da li Mini LED televizori traju duže od OLED modela?​

Najveća razlika između Mini LED i OLED televizora vidi se tek tokom dugog korišćenja

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/da-li-mini-led-televizori-traju-duze-od-oled-modela/

Zar mini led nije IPS ili VA tehnologija sa jako puno pozadinskih zona osvetljenja?

Onda je sasvim normalno da traju duze.

Ne znam na šta će da liče OLED televizori za 40 godina, ali oči sigurno brže propadaju gledajući u CRT TV. Da ne pričamo o ostalim aspektima modernih ekrana. U današnje vreme brže zastari softver, nego što se pokvari hardver.

oči sigurno brže propadaju gledajući u CRT TV.
Gl*post
Ne gleda se sa pola metra. Slika je mnogo jasnija i vidljivija sa manjeg CRT-a sa veće udaljenosti nego sa velikog led-a bliže
Ne znam za slučaj da su nekome propale oči od gledanja TV-a, isto kao ni buljenja u knige, romane, stripove ...

Nije da me je briga da li će se razbuktati besmislena rasprava na komentarima, ali bukvalno na svaku vest možemo ovako. Recimo, na neku vest o mobilnim telefonima ja mogu da napišem da moja nokia 3310 i dalje fercera i kad ispadne samo je sklopim, a baterija traje 7 dana. A baš da vidim najnoviji ajfon sedamnesticu da padne sa stepenica, da ne pričamo da baterija jedva sastavi dan ipo. I tako u nedogled. Možda ipak da malo razmislite pre nego što napišete tako nešto.

Nazad
Vrh Dno