Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

M:tel, periferija Bijeljine, jezivo mala brzina.
Po 100kbs.
Zena ima mts karticu, a zet je kupio esim od m:tel-a i ne mogu da ucitaju nista ali nista.
I to nije slucaj sad, nego je ista prica kad god da dodjemo ovde…i signal je pun, znaci nije do signala.
Ja ne znam kako oni ovde uopste imaju korisnike koliko su losi

A ja koji imam yettel, nakacim se na BH mobile, izvlacim po 50mbs.
Ista prica vec godinama, lokalitet Popovi, odmah iza Etno sela Stanišić.

Lep si savet dao, nema sta

Napomena: Ukoliko se telefon automatski zakači na drugog operatera u BiH (npr. HT Eronet ili BH Telecom), saobraćaj će se tarifirati po standardnim roaming cenama za Zapadni Balkan, a ne u okviru povlašćenih pogodnosti mts-ove "Zone 0".
Da ali nakon potrosene kolicine interneta u zoni 0.

M:tel, periferija Bijeljine, jezivo mala brzina.
Po 100kbs.
Zena ima mts karticu, a zet je kupio esim od m:tel-a i ne mogu da ucitaju nista ali nista.
I to nije slucaj sad, nego je ista prica kad god da dodjemo ovde…i signal je pun, znaci nije do signala.
Ja ne znam kako oni ovde uopste imaju korisnike koliko su losi

A ja koji imam yettel, nakacim se na BH mobile, izvlacim po 50mbs.
inace mts ima neko ogranicenje brzina na mtelu, mts izvlaci nekih 5 mbps dok a1 na mtelu preko 100.
Da li mts moze da ide na bh mobile? I da vazi zona0
koliko znam ide samo na mtel

Bilo je oduvek da mora isključivo na mtel da se kači da bi se izbegle roming tarife i koristio internet dodeljen za Zonu 0 i, bar u početno vreme, onaj koji je bio deljeni net između nekoliko brojeva, dok su to još ljudi češće koristili i pre uvođenja da se za to obavezno za svaki priključeni broj naplaćuje Net Boost.
Besplatno korišćenje interneta dodeljenog za Zonu 0, nije moglo da bude ako hoćete da se nakačite na neku drugu mrežu. Da je bilo izvodljivo, kačili bi se ljudi na One, nekadašnji Yettel, pošto ima bolju mrežu i brži protok.

Bilo je oduvek da mora isključivo na mtel da se kači da bi se izbegle roming tarife i koristio internet dodeljen za Zonu 0 i, bar u početno vreme, onaj koji je bio deljeni net između nekoliko brojeva, dok su to još ljudi češće koristili i pre uvođenja da se za to obavezno za svaki priključeni broj naplaćuje Net Boost.
Besplatno korišćenje interneta dodeljenog za Zonu 0, nije moglo da bude ako hoćete da se nakačite na neku drugu mrežu. Da je bilo izvodljivo, kačili bi se ljudi na One, nekadašnji Yettel, pošto ima bolju mrežu i brži protok.
Nije tačno. Zona 0 (Zapadni Balkan) obuhvata sve mreže u zemljama: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija i Kosovo. Problem je što MTS korisnici ne mogu da biraju mrežu u zemljama gde je MTS vlasnik mobilnih operatora: Mtel Crna Gora, Mtel BiH i u tim državama može da koristi samo Mtel mrežu.

Lep si savet dao, nema sta

Napomena: Ukoliko se telefon automatski zakači na drugog operatera u BiH (npr. HT Eronet ili BH Telecom), saobraćaj će se tarifirati po standardnim roaming cenama za Zapadni Balkan, a ne u okviru povlašćenih pogodnosti mts-ove "Zone 0".
Proverio sam i u pravu si za internet. mts u Bosni mora da ide preko m:tel. Moja greska... Kao sto je kolega miro napisao, da bi se koristio net iz Zona 0 u Bosni i CG mora da se koristi m:tel mreza.

Nije tačno. Zona 0 (Zapadni Balkan) obuhvata sve mreže u zemljama: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija i Kosovo. Problem je što MTS korisnici ne mogu da biraju mrežu u zemljama gde je MTS vlasnik mobilnih operatora: Mtel Crna Gora, Mtel BiH i u tim državama može da koristi samo Mtel mrežu.

Znam ovo, i tačno je šta sve obuhvata zona i da bi trebalo da može da se koristi svaka mreže, ali u praksi znamo da je MTS ograničen na mtel u CG i Bih, zato sam to i napisao 😃 I dalje nije moguće da se bira druga mreža. Netačan deo se verovatno odnosi na
da bi se izbegle roming tarife i koristio internet dodeljen za Zonu 0

Slažem se da je trebalo preciznije napisati 😃

Nije MTS jedini sa ograničenjima. Recimo CG One, nekadašnji Yettel, traži da se u Srbiji povežete na A1 mrežu. Mislim da je teže pohvatati njihovu logiku 😃

Yettel Srbija se u Crnoj Gori povezuje na telekom.me mrežu, nema pristupa na mrežu One.

Od kad je Telenor prodao mrežu u Crnoj Gori Mađarima, nemaju oni neke veze sa Yettel-om više, pa su eto sklopili ugovor sa A1 ja inbound roaming u Srbiji.

Nazad
Vrh Dno