Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

ja sam na 7 pro i 1165 ciklusa, nema šanse da može od ujutro do uveče, tako da 4a jedino ako ga ne diraš cio dan ili ima jako malo ciklusa može da izdrži cio dan
I kako ja sad tebi da dokažem da mi lagano izgura dan? 😃 I da nisam u/na temi da bih vama prosipao lovačke priče? 🤣 ne koristim aktivno ni 4a ni x4, ali dobro znam šta pišem.. i dobro znam kako tretiram svoje uređaje.. 4a stoji na šanku u stanu i koristimo ga svi po potrebi.. bez sim kartice.. broj ciklusa jedino preko adb-a da izvučem ali da palim komp zbog toga - nema šanse 😃
Izvinjavam se ostalima na oftopiku, živeli 🍻

Meni bi to bilo korisno je ja volim da ekran telefona držim okrenut ka dole ( naravno pre toga se na ekran stavi tempered glass ).
Ja takođe mnogo često držim ekran okrenut ka dole, ali nemam nikakvo staklo preko. Za sad nemam nijednu, čak ni najsitniju ogrebotinu na ekranu. Takođe nosim ga u džepu sa ključem, u autu u cup holderu itd. Ako još neko koristi bez stakla, kako vam se drži ekran? Ljudi se žale na ovaj GG, ali meni se super drži.

Da su barem stanjili camera bump i na pro modelima kao na non-pro
Pa ne može zbog veličine senzora 🙂

I kako ja sad tebi da dokažem da mi lagano izgura dan? 😃 I da nisam u/na temi da bih vama prosipao lovačke priče? 🤣 ne koristim aktivno ni 4a ni x4, ali dobro znam šta pišem.. i dobro znam kako tretiram svoje uređaje.. 4a stoji na šanku u stanu i koristimo ga svi po potrebi.. bez sim kartice.. broj ciklusa jedino preko adb-a da izvučem ali da palim komp zbog toga - nema šanse 😃
Izvinjavam se ostalima na oftopiku, živeli 🍻
pa što sam kažeš - nema SIM karticu, nije primarni uređaj nikome, stoji na šanku... I moj OnePlus 6T sad izgura i 2-3 dana kad mi nije primarni uređaj, iako ima 7-8 godina, a dok je bio primarni prije kupovine Pixela 7 Pro obično nije mogao dan bez pripunjavanja. Ne moraš cikluse da navodiš, navedi koliki mu je screen on time tokom tog jednog dana, mada i to nije skroz relevantno kad nema SIM karticu
Ja takođe mnogo često držim ekran okrenut ka dole, ali nemam nikakvo staklo preko. Za sad nemam nijednu, čak ni najsitniju ogrebotinu na ekranu. Takođe nosim ga u džepu sa ključem, u autu u cup holderu itd. Ako još neko koristi bez stakla, kako vam se drži ekran? Ljudi se žale na ovaj GG, ali meni se super drži.

Pa ne može zbog veličine senzora 🙂
ja imam jednu minimalnu, dužine možda 5mm, vidi se samo kad je ekran ugašen i na suncu pod određenim uglom. Generalno, 7 Pro ima zakrivljen ekran, pa je em skupo, em cimanje da se postavi dobro staklo, inače bih ga postavio davno. Ne nosim telefon u džepu s ključevima ili bilo čim, i stavio sam Dbrand kejs na njega, pa kad ga držim na stolu, ekran ne dodiruje sto.

pa što sam kažeš - nema SIM karticu, nije primarni uređaj nikome, stoji na šanku... I moj OnePlus 6T sad izgura i 2-3 dana kad mi nije primarni uređaj, iako ima 7-8 godina, a dok je bio primarni prije kupovine Pixela 7 Pro obično nije mogao dan bez pripunjavanja. Ne moraš cikluse da navodiš, navedi koliki mu je screen on time tokom tog jednog dana, mada i to nije skroz relevantno kad nema SIM karticu
Ako nema sad, ne znači da nije imao do pre 5-6 meseci kada ga je koristila supruga.
Evo pustiću yt da cepa sve vreme, juče ujutru je napunjen (sad je na 90%).
Ako treba, grunućemo i sim 🤣

e ako izdrži od sad do 22h YT, priznajem da nisam u pravu 😀

ja imam jednu minimalnu, dužine možda 5mm, vidi se samo kad je ekran ugašen i na suncu pod određenim uglom. Generalno, 7 Pro ima zakrivljen ekran, pa je em skupo, em cimanje da se postavi dobro staklo, inače bih ga postavio davno. Ne nosim telefon u džepu s ključevima ili bilo čim, i stavio sam Dbrand kejs na njega, pa kad ga držim na stolu, ekran ne dodiruje sto.
Ja sam 7 Pro poslednjih godinu dana posedovanja koristio bez ikakve zastite na ekranu, samo spigen rugged armour i imao je jaaako sitne ogrebotine koje si morao da nalazis pod uglom, neprimetne u realnom radu.

Ja sam 7 Pro poslednjih godinu dana posedovanja koristio bez ikakve zastite na ekranu, samo spigen rugged armour i imao je jaaako sitne ogrebotine koje si morao da nalazis pod uglom, neprimetne u realnom radu.
Mislim da je ključ da maska malo prelazi preko ivice telefona, tj da tako štiti ekran.
Ali generalno sam zadovoljan GG-om s obzirom da poslednjih 6-7 godina nisam nosio staklo

Mislim da je ključ da maska malo prelazi preko ivice telefona, tj da tako štiti ekran.
Ali generalno sam zadovoljan GG-om s obzirom da poslednjih 6-7 godina nisam nosio staklo
Da, ali sam ga nosio u džepu, ubacivao u torbu sa ostalim stvarima itd
Od samog stavljanja na ekran ga naravno maska štiti, al od uticaja oko njega u džepu i torbi ne, što zapravo i najviše pravi sitne ogrebotine. Prašina i slično u džepu torbi itd.

e ako izdrži od sad do 22h YT, priznajem da nisam u pravu 😀
Ručno podešena osvetljenost na 60%, uključena lokacija, wifi. Obrnuta dva podkasta na yt. Pa proceni da li može izdržati dan normalnog korišćenja sa sim karticom u njemu (ja i dalje tvrdim da može) 🤣
A sad da se vratimo temi 😃

Prilozi

• Screenshot_20260818-161957.webp
    Screenshot_20260818-161957.webp
    32.3 KB · Pregleda: 92
  • Screenshot_20260818-162005.webp
    Screenshot_20260818-162005.webp
    33 KB · Pregleda: 92
Da, ali sam ga nosio u džepu, ubacivao u torbu sa ostalim stvarima itd
Od samog stavljanja na ekran ga naravno maska štiti, al od uticaja oko njega u džepu i torbi ne, što zapravo i najviše pravi sitne ogrebotine. Prašina i slično u džepu torbi itd.
kakve vi to džepove imate u koje može da stane i veliki telefon i ključevi? 😀 Prašina ga neće ogrebati, ali recimo pijesak može, što je iskusio moj HTC One X (pijesak s plaže u ruksagu, a onda se jedan klinac popeo da ga nosim "na krkače" 😀 )
Ručno podešena osvetljenost na 60%, uključena lokacija, wifi. Obrnuta dva podkasta na yt. Pa proceni da li može izdržati dan normalnog korišćenja sa sim karticom u njemu (ja i dalje tvrdim da može) 🤣
A sad da se vratimo temi 😃
pa ja mislim da ne može:
Battery & Playback Details

• Standard Pixel 4 test result: ~11 hours and 15 minutes of continuous video loop.
    • Larger Pixel 4 XL test result: ~15 hours and 44 minutes of continuous video loop.

sudeći po ovome, izgubio je dosta od org kapaciteta baterije, koja svakako nije bila neko ludilo. Enivej, što kažeš, možemo ovu diskusiju da prebacimo na private, mogu i ja da odradim test SoT-a na video playback na svom OnePlus 6T, za kojeg znam da ne može cio dan MOJE upotrebe da izgura, jer nije mogao ni prije 4 god, al bez kartice, na WiFi će imati isti ili bolji SoT samo za streaming YT-a mnim...

On topic: s ovim potezom smanjivanja RAM-a na 11 pro su me baš satjerali u ugao, jer mi je sad jedina OK opcija da uzmem model od 512 GB, koji je neopravdano skup, ako mislim da mijenjam telefon kao i do sad, nakon cca 4 godine... 12 GB sigurno neće biti dovoljno 2030. godine

kakve vi to džepove imate u koje može da stane i veliki telefon i ključevi? 😀 Prašina ga neće ogrebati, ali recimo pijesak može, što je iskusio moj HTC One X (pijesak s plaže u ruksagu, a onda se jedan klinac popeo da ga nosim "na krkače" 😀 )

pa ja mislim da ne može:
Battery & Playback Details

• Standard Pixel 4 test result: ~11 hours and 15 minutes of continuous video loop.
    • Larger Pixel 4 XL test result: ~15 hours and 44 minutes of continuous video loop.

sudeći po ovome, izgubio je dosta od org kapaciteta baterije, koja svakako nije bila neko ludilo. Enivej, što kažeš, možemo ovu diskusiju da prebacimo na private, mogu i ja da odradim test SoT-a na video playback na svom OnePlus 6T, za kojeg znam da ne može cio dan MOJE upotrebe da izgura, jer nije mogao ni prije 4 god, al bez kartice, na WiFi će imati isti ili bolji SoT samo za streaming YT-a mnim...

On topic: s ovim potezom smanjivanja RAM-a na 11 pro su me baš satjerali u ugao, jer mi je sad jedina OK opcija da uzmem model od 512 GB, koji je neopravdano skup, ako mislim da mijenjam telefon kao i do sad, nakon cca 4 godine... 12 GB sigurno neće biti dovoljno 2030. godine

Na tu prašinu sam i mislio.
Pesak i slična krupnija, nazovimo, prašina koja se nađe u džepu ne znam ni sam kako..

Ne nosim nikad ključeve i telefon zajedno u džepu, ali desi se kad moram da ga ostavim u torbu kod devojke ili kod sebe u ranac, i tu pazim da ga lepo odložim al *** desi se svašta da bude tu.

I dalje ne mogu da verujem da su stavili manje ram u odnosu na stari model na 256GB, a većini je to puna kapa, pogotovo ko menja fon na godinu dve i ima oblak za podatke.

Kako ne možeš da veruješ? Kada su bukvalno svi isto uradili.. ?
Ne postoji na svetu mobilni koji je izašao krajem 2025 ili u 2026 sa konfiguracijom 16/256gb.

Zašto ne bi bilo ? Taj brat je neki Rus koji valja USA i HK verzije. Prave cene će doći sa ponudom Mađara.

Kada smo kod testova, ima par mini review na reddit-u od korisnika kojima su došli uređaji juče. Za sada deluje sve kako treba, naravno ako to nisu Google AI akaunti..

Poslednja izmena:
Čeka se taj review embargo lift danas, pa da čujemo novinare 😁

Po ovome izgleda kao da je baterija konačno u rangu sa ostalima. Doduše kapiram da deo odlazi i na to što je nova, dok su na referentnim uređajima baterije već degradirale.

Termalno kako kad očigledno, negde je u rangu sa ostalima, negde najtopliji od svih.

To je to. Napokon kršten modem u tensoru.
Samo zbog toga vredi preci na pixel 11

Ne znam da li je do mene, ali telefoni su generalno postali dosadni. 🙂
Neke džidža bidže i poboljšanja na kašičicu, a cene cirkus.
Bukvalno kako koji flagship se predstavi 0 entuzijazma i zanimljivosti. 😀
Sa ovom krizom memorije i hardvera biće i gore u narednom periodu...

Naravno. Zato ne treba davati nikada punu cenu za nove telefone.
Sačeka se 6,7m i onda idu za gotovo 30%,40% niže cene.

What's perhaps more impressive is the thermal management. The Pixel phones still don't have the impressive cooling and efficiency of other devices, but the Pixel 11 Pro remained at reasonable temperatures during taxing activities even outside of air-conditioned environments. These same activities would cause the Pixel 10 devices to go thermonuclear within seconds and then dim their displays.

Ne znam da li je do mene, ali telefoni su generalno postali dosadni. 🙂
Neke džidža bidže i poboljšanja na kašičicu, a cene cirkus.
Bukvalno kako koji flagship se predstavi 0 entuzijazma i zanimljivosti. 😀
Sa ovom krizom memorije i hardvera biće i gore u narednom periodu...
Što bi reko pesnik, krivi smo mi...
Možda će sad ljudi skapirati da nema potrebe menjati telefone na godišnjem nivou, kad je sve skuplje a gore. Možda se kroz par godina ove krize i naviknu.

What's perhaps more impressive is the thermal management. The Pixel phones still don't have the impressive cooling and efficiency of other devices, but the Pixel 11 Pro remained at reasonable temperatures during taxing activities even outside of air-conditioned environments. These same activities would cause the Pixel 10 devices to go thermonuclear within seconds and then dim their displays.
„Vidite kako je impresivno što sada telefoni rade normalno, baš kako treba i kako rade svi ostali već godinama!”

Nazad
Vrh Dno