Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kada se uzme staticka ip adresa da li prebacuju oni ruter u bridge mode i da li se dobija pppoe? Cekam instalaciju opreme sledece nedelje pa da znam da li da ih zovem za pppoe

I drugo pitanje, posto nemam a1 broj vec samo net, dobio sam mejl da kreiram nalog ali sad kad pokusam da se ulogujem na app pise something went wrong a na sajtu samo vrti bela strana

Da li po defaultu salju racun na mejl da makar to imam dok ne osposobim pristup portalu

Moraš da ih zoveš za statičku adresu i onda kada ti uključe, onda ti pošalju podatke sms-om.

Ne mora broj telefona kod njih za pristup portalu. Ja ga nemam.
Napravio sam nalog ali uopste nece da se loguje na aplikaciju ni na sajt, jedino gde mi radi je https://a1.rs/moj_a1 na moja1 samo vrti kružić kad probam preko mts wifi i preko yettel mobilnog neta.

Moraš da ih zoveš za statičku adresu i onda kada ti uključe, onda ti pošalju podatke sms-om.

Šta se dobija od opreme za nas bez tv? Ont ruter ili posebno dva uredjaja? Jer vec imam unifi ruter sa mojoj mrezom, pa da znam sta me ceka kod zamene

Da nisi stavio neki custom DNS? Mislim da mora preko njihovih da se otvara taj portal.

Imam pihole ali kao sto rekoh jos sam na mts optici, nisu jos doneli opremu, i isto mi se desava i preko yettel mobilnog interneta… mozda ne ucitava jer jos nije odradjena instalacija?

Ako nemaju svoju (bese bivsi Targo Telekom? tj. njihova infra), onda koriste Telekomovu.

Nije ovde bio Targo. Možda koriste te kablove gde postoje, nemam pojma. Kod mene je novo sve i njihovo. Imam mts/yettel i sbb u zgradi. Njih sam izgustirao.

kod mene je mts, nije bilo problema za prelazak

Da, da, znam da su u Nisu kopali i stavljali svoje kablove.

čudno mi je jer kad pogledam na a1 sajtu piše da nemam uslova za optiku a na yettel sajtu piše da imam, pa me zato zanimalo čiju koriste

Onda je to greška ili veća ažurnost, nema treće. Ili su ti oba dostupna, ili nijedan, ne bi MTS smeo da dozvoli Yettelu iznajmljivanje, a A1 ne, makar u teoriji. Ako si zainteresovan za A1, agent će tačnije utvrditi dostupnost. Možeš je zapravo pogledati i na MTS-ovom sajtu, mada to nije sigurno, jer ipak imaju ekskluzivitet neko vreme od uvođenja, u zavisnosti od mesta.

Da, da, znam da su u Nisu kopali i stavljali svoje kablove.
U Nisu je A1 kopao u okviru Medijane i Palilule, ostale opstine gotovo da nisu pokrili uopste svojom optikom, ali ih imas na raspolaganju mahom u svim starogradnjama preko Telekom optike.

Sto se novogradnji tice, u svim gradovima u Srbiji udje najpre Telekom i izuzetno retko danas udje jos neka potpuno nezavisna optika. Telekom blokira sve ostale koji koriste njihovu infrastrukturu (A1, Yettel, YuNet, lokalni JetNet) najmanje 6, a cesto i 12 meseci tako drzeci monopol nad novogradnjama i primoravajuci korisnike da koriste njih ili eventualno A1 ili Yettel 5G kao jedine alternative ako ne zele da zavise od Telekoma/MTS-a... Prakticno je neizbezna Telekomova/MTS optika u novogradnjama (makar prvi ugovor), iako postoje izuzeci kao i uvek.

A1 ce se sigurno jos siriti po Nisu kao i po drugim gradovima i uvek ces preko njihove nezavisne optike dobiti bolje uslove nego u slucaju da ide preko Telekoma sto je logicno - novim korisnicima daju 12 meseci daju po 1 RSD u prvom, a 6 meseci u drugom slucaju...

Poslednja izmena:
Onda je to greška ili veća ažurnost, nema treće. Ili su ti oba dostupna, ili nijedan, ne bi MTS smeo da dozvoli Yettelu iznajmljivanje, a A1 ne, makar u teoriji. Ako si zainteresovan za A1, agent će tačnije utvrditi dostupnost. Možeš je zapravo pogledati i na MTS-ovom sajtu, mada to nije sigurno, jer ipak imaju ekskluzivitet neko vreme od uvođenja, u zavisnosti od mesta.
i ja mislim, videću svakako da pozovem a1 da ih pitam

A1 koristi svoju optiku i dodatno iznajmljuje od Telekoma kao i Yettel. Yettel prakticno sada preko SBB mreze ima i svoju optiku nezavisnu od Telekoma. Ko ima Telekom (MTS) optiku u zgradi/kuci znaci da najverovatnije vec ima na raspolaganju A1, Yettel, YuNet, dakle sve provajdere koji zakupljuju Telekomove prikljucke. Ne azuriraju svi provajderi dostupnost na svojim sajtovima, najbolje je dikretno kontaktirati nekog agenta odgovarajuceg provajdera radi dodatne provere ili pozvati call centar.

Agenti i zaposleni kao i sajt koriste 1 bazu podataka za proveru dostupnosti.

Kao osnovu da, ali imaju mogućnost da dodatno provere ako neizgled nije dostupno, a zapravo jeste. Bilo je već takvih slučajeva, mada sam pod utiskom da su Yettelovi agenti češće raspoloženiji za te dodatne provere nego ovi iz A1. To možda i ima smisla, ima posla za A1 i bez složenijih slučajeva, dok Yettel sad mora više da se potrudi. Ali to je samo moj utisak.

Odavno to zatrpano.

Pozdrav svima,
Da li je moguće da mi bude dostupna optika preko svih provajdera osim preko A1?
Zvao sam i YuNet i BrzNet i jedni i drugi kažu da postoje tehničke mogućnosti za optiku, MTS isto.
A otac je tvrdoglav hoće samo MTS ili A1, a žao mi je da daje tolike pare MTS-u.

Kažu mu da je YuNet MTSova firma i da je to isto samo se drugačije zove

Pozdrav svima,
Da li je moguće da mi bude dostupna optika preko svih provajdera osim preko A1?
Zvao sam i YuNet i BrzNet i jedni i drugi kažu da postoje tehničke mogućnosti za optiku, MTS isto.
A otac je tvrdoglav hoće samo MTS ili A1, a žao mi je da daje tolike pare MTS-u.
Ako nije A1 dostupan, možeš na Yettel da pređeš

Nazad
Vrh Dno