Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Ovako, gledam trade in za iphone xr sa razbijenim zadnjim staklom -430 funti.
Xr bez vanjskih defekata,,450 funti..

Anyway, stavim to u trade, ostane mi pixel 10 pro xl koji sam već otplatio, a mislim da imam hardware issue na njemu sa kamerom ( kada menjam zoom, pojavljuju se artifakti od gpu ili cpu štagod,)

Kupim novi fon, trejd iphone, prebacim sve sa mog telefona na novi, posaljem stari na RMA, i dobicu factory refurbished zapakovan u kutiji.. tome ce vrednost biti veća nego da ga prodam iz ruke sada.

Al' ste pokrenuli te licne price...Realno, koga to zanima? Kao da ja kazem evo baba mi kupila pixel, odlicno sam prosao. Kakve to veze ima bilo sa cim?

Od sad za svakog ko uzme Pixel isto pitanje: ko'ko te izaslo?? 😅

Poslednja izmena:
Ja sam dvojila je li da uzmem Pro ili Pro XL jer mi se sviđaju manji zbog ugodnijeg držanja (that's what she said), imam torbice u koje mi XL ni ne stane i sigurno bi mi bilo lakše koristiti manji.
Ali zaključila sam da sam se naviknula na veći ekran i kako satima blejim u njega, možda je bolje da je veći.

Na kraju sam uzela 512/16 u olive boji, ove godine mi nijedna nije lijepa kao moonstone prošle godine, zelena mi je od ponuđenih bila najbolja, poslije nje crna.

Za P9PXL su mi dali 750e, popust za kod 150e, i na kraju me koštalo oko 600e. Piše da stiže 20.8., ali doći će mi na mailbox.de adresu pa onda još nekoliko dana dok ne dođe do mene! Javim čim ga dobijem 😁

Pa realno je važno jer mislim da 11 pro ni u ludilu ne vredi 1200e. Sa svim uštedama mislim da nije loša priča. 550e popust (400e trade-in bonus I 150e kupon), plus 6% cashback, ispadne sasvim ok varijanta.

Ko je bio prijavljen na Newsletter dobio je. Ako nisi, ima varijanta da prijavom na play pass pa prelaskom na Gold Level, da se dobije kupon od 125e (ovo nisam detaljno ispitao jer sam dobio 150e kupon).

Ovako, gledam trade in za iphone xr sa razbijenim zadnjim staklom -430 funti.
Xr bez vanjskih defekata,,450 funti..

Anyway, stavim to u trade, ostane mi pixel 10 pro xl koji sam već otplatio, a mislim da imam hardware issue na njemu sa kamerom ( kada menjam zoom, pojavljuju se artifakti od gpu ili cpu štagod,)

Kupim novi fon, trejd iphone, prebacim sve sa mog telefona na novi, posaljem stari na RMA, i dobicu factory refurbished zapakovan u kutiji.. tome ce vrednost biti veća nego da ga prodam iz ruke sada.
430 funti za razbijeni xr? Svaka im cast.

Na sve ovo što si naveo, ako je tačno da je unapređeno i video snimanje, to je već okej napredak.
Pisao je mislim @The PunisheR u nekoj od Piksel tema, ali video snimanje može da se unapredi i besplatno, promenom kamera aplikacije. On to spomenu i ja reko aj da instaliram, skoro snimao nešto pri dobrom osvetljenju i iznenadio se koliko su bolji rezultati...

Pisao je mislim @The PunisheR u nekoj od Piksel tema, ali video snimanje može da se unapredi i besplatno, promenom kamera aplikacije. On to spomenu i ja reko aj da instaliram, skoro snimao nešto pri dobrom osvetljenju i iznenadio se koliko su bolji rezultati...
Jeste, slao sam dva videa za to.

Ako neko ima višak kupon, bio bih mu zahvalan 🙂

Da, video sam, onaj lik koji je napravio svoj app valjda? Ali on tu dozvoljava samo 8 bit free, za 10 bit se plaća, a 8 bit mi se i ne sviđaju nešto rezultati.
A za Motion cam pro ili kako se već zove, znam od pre. Super za nekog koga interesuje video snimanje, ali za mene prekomplikovano jer ima milion podešavanja a video editing me od 0-10 interesuje 1. Photo editing i ajde, 0-10 možda sam na 3-4 po zainteresovanosti.
Što se toga tiče hoću kao Jabuka korisnik da kliknem dugme i da snima dobro 🙂 bez vratolomija.
Morali bi da srede to, a nadam se i da jesu

Ko je bio prijavljen na Newsletter dobio je. Ako nisi, ima varijanta da prijavom na play pass pa prelaskom na Gold Level, da se dobije kupon od 125e (ovo nisam detaljno ispitao jer sam dobio 150e kupon).
imam prijatelje u nemackoj, jel mozes da kazes kako je bio email subject ili nesto po cemu bi mogli da urade search? ili je mozda bilo bas tacnog datuma?

Die neue Google Pixel 11-Serie vorbestellen (Pre-order the new Google Pixel 11 series)

Die neue Google Pixel 11-Serie vorbestellen (Pre-order the new Google Pixel 11 series)
da, ima takav mail, ali samo klasicna ponuda, podaci o trade in popustu i sl, ali ne pominje se nikakav kupon. Ili mozda to nije klasican kupon code nego moras preko nekog linka odatle da odes na store?

Na samom početku maila stoji ovo

Dein exklusiver Gutscheincode im Wert von 150 € für die Pixel 11-Serie.
KGLXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Gültig bis 01.09. Nur ein Code pro Bestellung. Siehe Nutzungsbedingungen.1

Na samom početku maila stoji ovo

Dein exklusiver Gutscheincode im Wert von 150 € für die Pixel 11-Serie.
KGLXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Gültig bis 01.09. Nur ein Code pro Bestellung. Siehe Nutzungsbedingungen.1
Hvala. Ali na zalost nisu dobili ni on ni supruga, iako imaju i pixele vec i nemacki nalog (tamo zive). Znaci da je bas random kome ce dati a kome ne. Ako neko ima kupon a svakako ga nece iskoristiti i nema sta da uradi sa njim, necu se ljutiti ako ga prosledi u DM 🙂

Mislim da su personalizovani, odnosno da mogu da se iskoriste samo sa naloga na koji je stigao (nisam proveravao, ali sam tako nešto čitao). Neka probaju onu varijantu koju sam napisao sa play pass, uglavnom je prvi mesec besplatan pa ništa ne moraju da plate da probaju.

Od ažuriranja ne očekujem više ništa epohalno. Samo što bolju sinhronizaciju gemini sa ostalim google apps. Claude me npr oduševio sinhronizacijom sa IBKR nalogom.
Meni je na basic 9 i dalje 98% health (skoro 300 ciklusa) 🤣 i verujem da je tako jer mi i moto x4 i pixel 4a i dalje šljakaju normalno.. napuniš ih ujutru do kraja i ne razmišljaš o praznoj bateriji do kraja dana.. nexus 5 je već zreo za ilovaču 😃
Servisi su nam bezobrazno skupi i amaterski.. kao i većina usluga u našoj dragoj Burkini Faso..
ja sam na 7 pro i 1165 ciklusa, nema šanse da može od ujutro do uveče, tako da 4a jedino ako ga ne diraš cio dan ili ima jako malo ciklusa može da izdrži cio dan
Kao što reče @fkloznica . Neće nuditi ništa. Biće malo pojačana vrednost trade-in programa, davaće 100-200€ više u odnosu na cenu starog telefona koji im predaš. Krenuli su da šalju mejlove ljudima koji su ranije kupovali preko Google Store-a i daju od 50 do 150€ sniženje. Meni još nije stigao mejl.

Lepa vremena bejaše kad je Pixel bio 1000€ plus gratis Watch u vrednosti od 300€.
ja sam za 900€ dobio 7 pro i pixel watch 1 LTE (vrijednosti 429€ tad), nikakav trade-in... Ali nisam mogao da biram ni boju, ni storage, na njemačkom store-u samo 128GB crni tad ostao, što mi je bio downgrade sa OnePlus 6T koji je imao 256 GB... Zato sad ne bih išao ispod 512 GB, jer ne želim da moj 4 god star pixel 7 pro ima istu količinu RAM-a kao novi, papreno plaćen 11 pro 256 GB.

Za trade-in opcije, ne znam kako funkcioniše za nas smrtnike s Balkana? Ako bih otišao lično u Berlin ili Barselonu, uzeo 11 pro i predao svoj 7 pro ili oneplus 6t, da li bi mi dali/uplatili neku cifru za njih, ili sve ide online, pa se čeka da procijene vrijedniost i uplate nešto?
Ali vrhunac je ona lampica nazad koja svetli i to samo u dva slucaja (gemini i poziv)! A reklamirali kao svetlo lepo oko celog ostrva...hahaah.
realno, nisu to reklamirali, to su bila nagađanja, leaks... Ali je funkcija koja je još beskorisnija od senzora temperature, bar u ovom obliku.
Meni je npr ova funkcija Flip to shhh na Pixelu TOP. Samo ga okrenem i mirna glava, distrakcije 0.
isto i ja često koristim, ljudi misle da nešto krijem, a meni prosto to brže nego da čačkam po menijima.... i ne mora da razmišljam poslije da li sam isključio ili ne...

Što je najveća fora, ja senzor temperature rado koristim, korisna je stvarčica...

Merio danas temperaturu Beogradskog betona na suncu, za vikend povrsinu vode na reci, pre neki dan koleginici temperaturu jer se osećala loše kao da ima temp i tako.. Stvarno ima široku primenu, npr za kuvanje pa izmeriš temperaturu hrane, površine za kuvanje itd..

A ova led lampa je trenutno, baš beskorisna, osakaćena sa dve opcije za koju se ne zna koja je gluplja..

A ova led lampa je trenutno, baš beskorisna, osakaćena sa dve opcije za koju se ne zna koja je gluplja..
Pritom kako stvari stoje, sve boje imaju neku pastelnu nijansu i maltene vuku na belu boju, pitanje je i koliko će se po danu razaznati koja je boja.

Thermometer sam 1 koristio u životu na pixelu.

Ova lažna led lampica će biti korisna kada omoguće da bilo koja notifikacija može da se poveže za nju. Pitanje da li će se to ikada i desiti.. ?
Meni bi to bilo korisno je ja volim da ekran telefona držim okrenut ka dole ( naravno pre toga se na ekran stavi tempered glass ).

Što je najveća fora, ja senzor temperature rado koristim, korisna je stvarčica...

Merio danas temperaturu Beogradskog betona na suncu, za vikend povrsinu vode na reci, pre neki dan koleginici temperaturu jer se osećala loše kao da ima temp i tako.. Stvarno ima široku primenu, npr za kuvanje pa izmeriš temperaturu hrane, površine za kuvanje itd..

Slazem se, em je beskorisna, em je to "inovacija" od pre 15 godina koju su stavljali neko kratko vreme pa batalili, em ko jos drzi telefon na stolu sa ekranom na dole? Jedini znacajan upgrade je modem, sve ostalo ili zanemarljivo ili downgrade. Da su barem stanjili camera bump i na pro modelima kao na non-pro, ali nisu ni to. Da ne pominjem 16->12gb downgrade.

Ova lažna led lampica će biti korisna kada omoguće da bilo koja notifikacija može da se poveže za nju. Pitanje da li će se to ikada i desiti.. ?
Meni bi to bilo korisno je ja volim da ekran telefona držim okrenut ka dole ( naravno pre toga se na ekran stavi tempered glass )
Realno bi ih jeftinije izašlo da su samo stavili najobičniji RGB led umesto tog kružnog sra**a i napravili da može svakoj app da se dodeli boja, kao nekad. E to bi bio sjajan kombo, ostaviš lepo telefon obrnut na Flip to shhh da ti ništa ne smeta, ali znaš da ako krene da svitka crveno onda ipak moraš da ga uzmeš u ruke. Bolje tako nego da obeležiš deset prioritetnih kontakta koji uvek mogu da te cimaju, samo zbog „za svaki slučaj”. Ali ne verujem da ima išta od toga, čim su rešili da naprave krug, jasno je da se nije mnogo mislilo o korisnosti.

Nazad
Vrh Dno