Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

@Grga Pitić ma znam da su Grci, zato i kažem. Isti smo mi i oni. Razmišljao sam o tome, ali nemaju unlimited i nemajuveće pakete. Ovo za zapadni balkan što Yettel daje je prevara, to valja samo ako imaš vikendicu u tim mestima. 😀 Šta preporučuješ?

Ma nemam zivaca veruj mi. Na odmoru sam,upravo stigao pa peglam mts roaming od 6gb sto imam pa posle cu se vec snaci.
Btw ovde u Nikiti mts se kaci na Cosmote

@Apple javi ako uspeš da aktiviraš to što si platio. To mi deluje, kao da je prošla uplata ali se nije povezala sa sajtom da tamo odobri dalji korak, to jest da dobiješ QR CODE.

Tako je stigao sam samo do placanja tj platio I cekam korak dalje da mi pokrene slikanje pasosa i mene,medjutim sipak.

Stigne sine tek kad odradis sve za registraciju a posto nemaju ni moj mail niti ista onda je nemoguce dobiti qrcode ili bilo sta slicno. Koraci se nalaze na slici.

Prilozi

• IMG_3947.webp
    IMG_3947.webp
    26.2 KB · Pregleda: 96
Sto je najgore šurak se prvi opekao pa onda 2 dana posle ja za njim 😂😂😂

@Apple
Evo sad sam ga pitao i naravno ne može da se seti koji su tačno koraci bili, tinejdžerski mozak. Uglavnom je uspešno odradio. Jedino što znam je da je to radio kad je već bio u Grčkoj, tako da ne znam da li može iz Srbije.
Ono što se ja sećam kada sam kupovao u Italiji e-sim, da po plaćanju dobijem mejl sa qr kodom, puk-om i linkom za registraciju. To mi je i logično jer kako da regustruješ nešto što nemaš. U toku registracije se traži i puk kod, tako da ni ne bih mogao završiti da već nisam dobio esim. Moguće da je Grčkoj drugačija procedura, ali piši im svakako na neki suport

U blizini je radnja za fizicku Cosmote pa cu najpre tamo otici da uzmem,ako nema probacu opet esim varijantu.

Pošto sam odustao od Cosmote kako ne bih razbijao glavu, aktivirao sam preko Nomad i testirao kod nas. Dva odvojena telefona, na jednom aktivirao 1GB za Grčku, a na drugom 1GB za Srbiju. Ovaj u Grčkoj stoji da nema signala, jer će biti aktivan kada pređem granicu pošto se povezuje na njihove mreže Vodafone i Nova, a ovaj u Srbiji se povezao na A1 i doba je signal. Pustio sam hotspot sa tog gde je registrovao A1 na dva uređaja i radi bez problema Youtube, Google pretraga... u isto vreme. Tako da, definitivno Nomad, a ostaje da vidim kako će tamo raditi. Vidim da su malo skuplji, ali koliko sam mogao da prostudiram, koriste ga ozbiljni likovi koji imaju svoje kanale i strimuju svuda po svetu, tako da ne bi trebalo da bude problema. Ono što je bitno, da može da radi hotspot, jer vidim da dosta drugim provajdera tu opciju ne dozvoljava, ali su zato i cene malo jeftinije od ovih koji to neograničavaju. Eto, nadam se da sam pomogao nekome. Čujemo se kada se vrtaim, kako bih potvrdio iskustvo sa Tasosa u mestu Potos. 😀

Koliko sam na brzinu pogledao pakete za Grcku, ima samo 2gb dnevno po punoj brzini...

Uzeo Cosmote Frog Unlimited za 30e. Ukratko ovo je dial up na 5g-4g mesto Nikiti 😂
Moje misljenje je da su sve mreze u kolapsu trenutno u Grckoj.

Prilozi

• IMG_3956.webp
    IMG_3956.webp
    116.3 KB · Pregleda: 54
  • IMG_3957.webp
    IMG_3957.webp
    21.7 KB · Pregleda: 45
  • IMG_3958.webp
    IMG_3958.webp
    21.7 KB · Pregleda: 68
@machak99 tačno, ali svakako idem na prepiad, pa ću uzeti 20GB za 30 dana što mi je sasvim ok za komunikaciju i viber. Ne znam da li za tu vrstu paketa ide ograničenje ili ne.

Traži Grčkog operatera. Prilično su zatvoreni što se toga tiče. Moja preporuka je ne uzimajte ništa online već kad udjete u Grčku u prvu poslovnicu i ne izlazite dok ne proradi. Bar ja tako radim. Ima tu dosta podešavanja da bi proradilo. Zavisi koji je sistem ios Android itd.

@machak99 tačno, ali svakako idem na prepiad, pa ću uzeti 20GB za 30 dana što mi je sasvim ok za komunikaciju i viber. Ne znam da li za tu vrstu paketa ide ograničenje ili ne.
Za svaki ima ogranicenje od 2gb dnevno.
Imace sto se tice Grcke, definitivno zavisi od lokacije do lokacije...A i Grci su gori cigani od nas, bitno im je samk da sto bise zarade, a da uloze u prosirenje i poboljsanje infrastrukture boli ih patka...Gledam juce Stavros, generalno celi ovaj vikend katastrofa guzva po plazama i gradu, dl se kretao od 2-30, a vec sinoc i evo danas, mreza se oporavlja dl se vratio na oko 600...

Malo katastrofe od Cosmote koji reklamira 5g.
Btw za one koji bi ipak da uzmu esim to ovako radi a tamo gde sam zapinjao sa kupovinom treba upisati nulu 0 u Grčki broj koji nemate da bi mogli nastaviti dalje na slikanje pasoša selfi...

Prilozi

• Screenshot_20260816_163244_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.webp
    Screenshot_20260816_163244_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.webp
    32.1 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20260816_163341_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.webp
    Screenshot_20260816_163341_cz_mroczis_netmonster_MainActivity.webp
    38.2 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20260816_163618_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    Screenshot_20260816_163618_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.webp
    36.3 KB · Pregleda: 70
Nazalost moram sam sebe da ispravim jer je u pitanju Honor Magic 7 pro telefon I nije podrzan od strane Cosmote 5g mreze. Na iPhone ok radi 5g...
Pogledati listu kompitabilnosti pre nego sto uzmete karticu ili esim 🙄

Već sam napisao negde ali ajde opet možda će nekome biti od koristi, ko ne voli da pretražuje. Uzeo sam 01.07. 2026g "Vodafonov 5G neograničeni limit" Sim karticu 20€ uz pasoš. U Avgustu sam produžio još jedan mesec isti paket koštao je 16€ , jeftinije zbog Sim-a, već ima. Prošpartao sam celu Grčku i skoro sva ostrva. Ovo bi svakome preporučio, bukvalno nigde nije zapelo a naročito me iznenadilo da google maps navigacija online radila daleko od obale. Nisam radio test, sve je baš islo brzo. Nije reklama veze nikakve sa Vodafone nemam.

Stavros centar.

Prilozi

• Screenshot_20260820_211030_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    Screenshot_20260820_211030_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    24.9 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno