Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

ja sam za yettel30 dobio to

Juce potpisao nov ugovor. Podneo sam bio zahtev za prelaz na pripejd, zvali, max koji sam dobio je 50% na 24m za yettel 30. Na drugom broju vec imam 12m za dinar i 12m 50% za yettel 30. Odbio sam bio prvo, pa zvali jos 2x, ne moze veci popust od 50%...

Da li ovo važi npr i za najveći paket (Mobile XL), živo me zanima... Nigde nisam našao da je neko to dobio...
Ja planiram da ga dobijem u ponedeljak (12x1 je idealno, 9 isto pije vodu kad se uzme prosek, bio bi mi oko sadašnje cene za Total Data), inače se selim iz yettela. 😈
Svakako javljam kako su prošli pregovori.

Ja planiram da ga dobijem u ponedeljak (12x1 je idealno, 9 isto pije vodu kad se uzme prosek, bio bi mi oko sadašnje cene za Total Data), inače se selim iz yettela. 😈
Svakako javljam kako su prošli pregovori.
Aj baš javi kako je prošlo. Meni ugovor ističe krajem septembra, bio sam na Yettel mobile M i onda mi u app pre par meseci ponudili prelazak na XL za 2650 din što mi je okej, mada je taj popust i veći od 50%.

Aj baš javi kako je prošlo. Meni ugovor ističe krajem septembra, bio sam na Yettel mobile M i onda mi u app pre par meseci ponudili prelazak na XL za 2650 din što mi je okej, mada je taj popust i veći od 50%.
Budi oprezan samo, nude tako prelaz na veće pakete za relativno malo poskupljenje, ali do kraja postojeće ugovorne obaveze.

Meni ističe UO sutra. Ima(o)m Yettel Mobile L (stari najjači) po ceni 2999. Kroz aplikaciju mi ponudili XL za 5599. Odbio sam. Onda su me zvali, ponudili to isto i odbio sam. PA su me zvali i ponudli za 5100. I to sam rekao da mi je mnogo. Pre 10-ak dana me zove neka gospođa i ponudi mi XL za 4100. Ja kažem da mi, s obzirom na moju potrošnju, ne treba toliko jak paket te da me zanima neki od jeftinijih. Gospođa kaže važi, proveravam pa se javljam.
Pošto se nisu javili, 5.8. podneo zahtev za prelaz u MTS.
Juče me zove ista gospođa i ponovo mi ponudi isti paket, sa informacijom da nema mogućnosti da se obnovi ugovor na niži paket.
Tako da ćemo se posle nekih 25+ godina rastati.

Prvi put čujem za ovakav odnos prema klijentu i ne izlaženja u susret, opet si 25 god kod njih, na sve to 3-4 poziva od strane njih bilo i nista. Bas cudno

Screenshot_20260807_175947_Messages.webp
Evo i poruke, koja mi je stigla 3 i po sata posle "poslednje ponude".
Pretpostavljam da to znači da je zahtev za prenos odobren?

Ne, ostale su dve rate za slušalice. To su rekli da će mi stići na poslednjem računu 🙂

Poslednja izmena:
Da li ovo važi npr i za najveći paket (Mobile XL), živo me zanima... Nigde nisam našao da je neko to dobio...
Kako nisi, napisao je neko koliko juče. Ali kocka je svakako, nema garancije da će išta ponuditi, kamoli mesece po dinar.

Meni ugovor ističe krajem septembra, bio sam na Yettel mobile M i onda mi u app pre par meseci ponudili prelazak na XL za 2650 din što mi je okej, mada je taj popust i veći od 50%.
Budi oprezan samo, nude tako prelaz na veće pakete za relativno malo poskupljenje, ali do kraja postojeće ugovorne obaveze.
Upravo, a samo tako i nude pomenuti popust za XL, za prelazak u toku ugovorne obaveze. Za zadržavanje je klasika: 50% i meseci po dinar.

Kad budu videli zahtev za prenos ima da 😘 u du** da ostane.
U ovom slučaju, nažalost, ne, već je podneo zahtev, a i prihvatili su ga, što je razjašnjeno u daljim porukama. Mene, međutim, ne čudi, već je koristio popust, a i pitanje je koliko dugo koristi, moguće već godinama, pa su odlučili da preseku. Ipak je to ogroman paket (roming, aplikacije...) i dosad ga je realno koristio ispod cene.

Čisto da se razumemo, verujem da sam im veoma opteretio mrežu sa svojom upotrebom telefona. I da vidite zašto mi je potreban manji paket 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260807_193216_Yettel.webp
    Screenshot_20260807_193216_Yettel.webp
    22.3 KB · Pregleda: 94
Sutra mi istice ugovor za Go Data. Koliko meseci mogu da ocekujem da izvucem po dinar? Podnecu zahtev za prelaz u A1 svakako.

@PJ samo da javim kao po dogovoru, da su uvažili reklamaciju i umanjili računza tih 5 dinara. Problem je bio, što su pokušali prvo da te otkače u fazonu da si poslao poruku na specijalan broj, a onda sam dalje nastavio i spreman bio da pišem i Ratelu, jer u njihovom pravilniku stoji da su specijalni brojevi samo četvorocifreni što sam i evidentirao i slikao sve... Kada je to prošlo, onda su imali problem koji sam izvukao insajderski, da im nije jasno kako je neko mogao komercijalni broj da registruje u specijalni. Zbog toga se čekalo i na kraju mi je stigao sms u vidu obaveštenja da je prigovor prihvaćen i račun umanjen. Nije ovde stvar o 5 dinara, već o principima i tome da ja poštujem ugovor koji sam potpisao, a to isto očekujem od njih. Uz to, sve račune u životu plaćam redovno bez kašnjenja, pa čak i Yettel. Nadam se da će nekom ovo iskustvo pomoći. Hvala svima na savetima.

Čisto da se razumemo, verujem da sam im veoma opteretio mrežu sa svojom upotrebom telefona. I da vidite zašto mi je potreban manji paket 🙂
A da li si koristio aplikacije? Imao si pravo na svaku. To im je skuplje od saobraćaja. Ako ni to nisi, onda jeste čudno. Mada ostaje da si već imao veliki popust na najjači paket, pa im je možda (nova) politika da u tom slučaju ne daju ništa bolje. Ranije su davali i tad, mada opet ne svima. Svakako, teško je naći logiku u njihovim akcijama.

Koliko meseci mogu da ocekujem da izvucem po dinar?
Nema pravila, sve vreme pišemo o tome. Možda ti ponude 12 po dinar i ostatak upola cene, možda ti ne ponude ništa, možda nešto između.

@rovello šta ja da kažem onda koliko ih koštam, plus aplikacije.

Prilozi

• Screenshot_20260807_203952_rs.telenor.mymenu.webp
    Screenshot_20260807_203952_rs.telenor.mymenu.webp
    44.1 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20260807_204027_rs.telenor.mymenu.webp
    Screenshot_20260807_204027_rs.telenor.mymenu.webp
    46.1 KB · Pregleda: 66
@PJ samo da javim kao po dogovoru, da su uvažili reklamaciju i umanjili računza tih 5 dinara. Problem je bio, što su pokušali prvo da te otkače u fazonu da si poslao poruku na specijalan broj, a onda sam dalje nastavio i spreman bio da pišem i Ratelu, jer u njihovom pravilniku stoji da su specijalni brojevi samo četvorocifreni što sam i evidentirao i slikao sve... Kada je to prošlo, onda su imali problem koji sam izvukao insajderski, da im nije jasno kako je neko mogao komercijalni broj da registruje u specijalni. Zbog toga se čekalo i na kraju mi je stigao sms u vidu obaveštenja da je prigovor prihvaćen i račun umanjen. Nije ovde stvar o 5 dinara, već o principima i tome da ja poštujem ugovor koji sam potpisao, a to isto očekujem od njih. Uz to, sve račune u životu plaćam redovno bez kašnjenja, pa čak i Yettel. Nadam se da će nekom ovo iskustvo pomoći. Hvala svima na savetima.

Nadam se da razumeš da oni ovde nisu priznali grešku, već se "izvinili", vratili sporan iznos i možda čak rekli, rešićemo problem, keve nam. I skinuli te sa vrata.

Već sam pisao kako su meni u više navrata naplaćivali fantomski roaming. I uvek vratili novac. Totalni hit je bio kada sam imao reklamaciju na razgovore u toku noći, gde sam, prema listingu, sam sebe pozivao, a oni mi umanje račun za ceo roaming od nekoliko hiljada. Pretpostavljam da ili nisu imali način da utvrde da li je moja žalba osnovana ili im je bilo lakše da skinu celu stavku, nego samo delimično.

Evo ga moj data roaming od juna
Screenshot_20260807_212802_Yettel.webp
Prva sesija je 2.99kb, a preostale 3 su svaka ispod 1kb. Zamisli smart telefon koji uspe da napravi sesiju manju od 1kb. Čim uključim internet, sleti megabajta.

Zaista radje provedem vreme laprdajući ovde po forumu, džabe, nego da pišem reklamaciju za 4 dinara i pravim posao službi koja zapravo nema mogućnost da reši problem tamo gde nastaje. Ali opet, zaista, nemam ništa protiv toga da neko to radi, jer sam i ja radio godinama 🙂

Ali mora da priznamo da @Yettel Srbija ima mnogo jaku fora sa internetom u romingu za prepaid korisnike i koja je tu žešća prevara da uzmu pare ljudima, onako brzinski.
Ako prepaid korisnik u Srbiji nema aktiviran neki dodatak i uključi prenos podataka stiže mu poruka "da ukoliko želi da koristi internet mora da aktivira neki mizerni dodatak od 50tak dinara slanjem poruke da na neki broj", tek posle toga mu se uključuje prenos podataka. Do tada ne skida kredit ništa, jednostavno blokiran pristupa internetu. Ako uključi prenos podataka u romingu ode kredit dok si rekao keks, tu nema nikakve zaštite.

šta ja da kažem onda koliko ih koštam, plus aplikacije.
Videćemo kad dođe vreme za obnovu. 😃 Mada dotad ima da se izmenja sto stvari...

Totalni hit je bio kada sam imao reklamaciju na razgovore u toku noći, gde sam, prema listingu, sam sebe pozivao
A da li je bilo ikakvog noćnog telefoniranja ili je to sve fantomski? Zašto pitam, pošto pozivi upućeni istom broju mogu biti stvarni preusmereni, ako ti je tako podešeno na telefonu. Moj stari Samsung je imao takvu opciju, a Xiaomi sada nema. Ako imaš dve kartice, a loša je mreža na onoj kojom telefoniraš, telefon može da automatski preusmeri poziv na drugu karticu, što se prvoj iz nekog razloga tarifira kao poziv samoj sebi. Moje iskustvo je, doduše, vezano za domaći saobraćaj i MTS, ali to je bilo objašnjenje, i liči donekle na tvoj slučaj.

Skoro 15 godina se u Y sve vodi na oca. On nije bas dobro zdravlja da ide do poslovnice i da se bavi time ako treba lično. Hteo sam pri produzenju saradnje da sve brojeve prebaci radnica na mene. Ona je rekla ne moze, jer onda se vodim kao nov korisnik i gubim promocije itd. Zapravo od decembra Y 30 paket na dva broja 6 m X 1 i 18 x 50 % je isteklo i za nove ugovore uz telefon nikakve druge pogodnosti nismo dobili već standardne pakete. Ja jedino sto mogu da odem i platim račune tamo. Za sve ostalo bih morao otac da se cima koji realno neće moći duze vreme zbog zdravstvenih razloga. A za bilo šta mi je rekla da mora kod notara na odobrenje i to striktno navedeno na šta sve sme da se da ovlašćenje. Ne daj Boze da sad nesto fali telefonima i šta god da treba lično da se ode. Pitao sam sa njegovom ličnom kazu ne moze.
Meni je ovo bezveze i komplikacije za korisnike. Verujem da nije laka procedura, ali devojka je mlada , verovatno, se ne razume i taj proces i mrzelo je stalno je neka guzva , jer je na prometnom mestu. Nema drugi Y u gradu.

Procedura je takva da ne bi bilo zloupotrebe. Dakle ili ovlascenje overeno kod notara da mozes da administriras te brojeve, produzavas ugovore, menjas pakete i sve redom ili otac licno u yettel.

Zamisli kada bi tako svako mogao da "upravlja" tudjim brojevima na "majke mi, ne lazem"...

Procedura promene vlasništva nad ugovorom je trivijalna, ako na to misliš. Dovoljno bi bilo da dođete otac i ti sa ličnim kartama, samo jednom. Ipak, postoje dve napomene. Prva, promena vlasništva se plaća 359 dinara po ugovoru. Druga, stvarno se gube pogodnosti, ali tu ti moram priznati da ne znam šta se tačno računa, pa bi valjalo da odgovori neko sa iskustvom. Primera radi, ako sada imate Yettel 30 po klasičnoj ceni od 2599 (sa e-računom), i to je popust zapravo, jer je puna cena 3499 (bez e-računa). Imalo bi smisla da se i taj popust gubi, možda je na to radnica mislila. Takođe, ako ste uzeli uređaje, i njihovo plaćanje na rate je pogodnost, pa je pitanje kako se na to gleda prilikom promene vlasništva.

Skoro 15 godina se u Y sve vodi na oca. On nije bas dobro zdravlja da ide do poslovnice i da se bavi time ako treba lično. Hteo sam pri produzenju saradnje da sve brojeve prebaci radnica na mene. Ona je rekla ne moze, jer onda se vodim kao nov korisnik i gubim promocije itd. Zapravo od decembra Y 30 paket na dva broja 6 m X 1 i 18 x 50 % je isteklo i za nove ugovore uz telefon nikakve druge pogodnosti nismo dobili već standardne pakete. Ja jedino sto mogu da odem i platim račune tamo. Za sve ostalo bih morao otac da se cima koji realno neće moći duze vreme zbog zdravstvenih razloga. A za bilo šta mi je rekla da mora kod notara na odobrenje i to striktno navedeno na šta sve sme da se da ovlašćenje. Ne daj Boze da sad nesto fali telefonima i šta god da treba lično da se ode. Pitao sam sa njegovom ličnom kazu ne moze.
Meni je ovo bezveze i komplikacije za korisnike. Verujem da nije laka procedura, ali devojka je mlada , verovatno, se ne razume i taj proces i mrzelo je stalno je neka guzva , jer je na prometnom mestu. Nema drugi Y u gradu.
Tačno je da ćeš se voditi kao nov korisnik, ali ako je ostalo još 18 meseci do isteka tih ugovora, do tada ćeš biti postojeći korisnik. Jedino treba proveriti da li će tih 50% popusta ostati ili će te sistem prebaciti na komercijalnu ponudu nakon prenosa vlasništva. Najbolje je da pozoveš call centar da sa njima proveriš.

A da li si koristio aplikacije? Imao si pravo na svaku. To im je skuplje od saobraćaja. Ako ni to nisi, onda jeste čudno. Mada ostaje da si već imao veliki popust na najjači paket, pa im je možda (nova) politika da u tom slučaju ne daju ništa bolje. Ranije su davali i tad, mada opet ne svima. Svakako, teško je naći logiku u njihovim akcijama.

Nema pravila, sve vreme pišemo o tome. Možda ti ponude 12 po dinar i ostatak upola cene, možda ti ne ponude ništa, možda nešto između.
Naravno, Deezer i HBO max. Doduše aktivirao sam mislim još neke, mada ih nisam koristio 🙂 Inače imam još 2 broja u Yettelu, na oba Yettel mobile M sa nekim popustom. Ništa, čekam da mi isključe karticu, pa da uključim MTS.

Videćemo kad dođe vreme za obnovu. 😃 Mada dotad ima da se izmenja sto stvari...

A da li je bilo ikakvog noćnog telefoniranja ili je to sve fantomski? Zašto pitam, pošto pozivi upućeni istom broju mogu biti stvarni preusmereni, ako ti je tako podešeno na telefonu. Moj stari Samsung je imao takvu opciju, a Xiaomi sada nema. Ako imaš dve kartice, a loša je mreža na onoj kojom telefoniraš, telefon može da automatski preusmeri poziv na drugu karticu, što se prvoj iz nekog razloga tarifira kao poziv samoj sebi. Moje iskustvo je, doduše, vezano za domaći saobraćaj i MTS, ali to je bilo objašnjenje, i liči donekle na tvoj slučaj.

Najverovatnije je problem bio do lokalnog operatera. Nisam imao telefon sa dve kartice, nije bilo redirekcije poziva.

Jedino je moguće da sam bio nedostupan, pa da su pozivi samoinicijativno preusmereni na neki servis koji kaže da nisam dostupan.
A opet, bila je noć i bio sam u smeštaju gde sam sigurno dostupan.

Anyway, poenta je da su mi vratili novac i za roaming koji sam napravio, koji je bio višestruko veći od tog iznosa koji sam osporio.

Nazad
Vrh Dno