To izgleda da su od banke doble, ne posle od platformi trazile nesto dodatno?Ovo tek sada vidim. Banka registruje swift uplatu, poreska vidi nalogodavce i onda svuda gde su mogli (Payoneer, Upwork, AirBnb) da dobiju povratne informacije, dobijali su.
![]()
Nismo se jos dogovorili oko troskova transfera, konverzije i valute. Da li to menja nesto drasticno?Ako ide na tvoj devozni račun fizičkog lica, možeš prikaviti FL prohod. Pošto si zdravstveno osiguran kroz lzp, ne plaćaš zdravstveno. Iznad 105k kvartalno ima dažbina, proveri na FL sajtu koliko ti ostaje čisto.
Ostaje pitanje ko plaća troškove transfera i konverzija, i u kojoj valuti primaš uplatu.
Zasto bi LORO toliko kostala?Ako ima konverzija valute, to je trošak.
Ako ide kroz Swift, to je veći trošak.
Zavisno od toga u kojoj banci imaš devizni račun, Loro doznaka košta.
Koliko - pojma nemam, cenim 5%, verovatno više.
Ranije smo to ipak radili preko PlayerAuctions sajta, ima fee ali je makar sigurno. Koliko veruješ tom kupcu?Nismo se jos dogovorili oko troskova transfera, konverzije i valute. Da li to menja nesto drasticno?
Zašto moram da mu verujem? Nalog dobije nakon uplate, njemu je veći rizik nego meni. Koliko znam bankarske transakcije ne mogu da se povuku kad jednom uplati, nije to paypal.Ranije smo to ipak radili preko PlayerAuctions sajta, ima fee ali je makar sigurno. Koliko veruješ tom kupcu?
Ne sećam se kako sam prebacio novac, tada nije bilo ovoga, čini mi se da je bio Moneybookers (sadašnji Skrill)
To nije deo SWIFT-a (ili SEPA, PIX, IPS..)A konverzija, ko to plaća?
Mozda za manje sume ako mislis, zbog fixnog dela?A swift, ako tako ide uplata? Lagano preko 5%.
Znam da ne mora da bude tako, ali lako može biti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari