Šta je novo?

[A1] Kucni net

da li bi mi 4G (jer jos nemam 5G u selu) brzina isla do max koliko moze, npr do ovih 145Mbps kao sada?
Da li mogu da dobijem 25% popusta od agenta bez da trazim raskid ugovora?
Ili da dobijem popust 20% uz kod za produzenje ugovora?
Da, 4G brzina bi ti bila ista kao i do sad (ili čak veća, jer je 5G ruter dosta bolji).

Ne znam da li možeš dobiti 25% kod agenta bez raskida, zovi pa proveri.

20% uz vaučer kod možeš dobiti za produženje u poslovnici. Ako radi neka normalna osoba, može ti pomoći da prijavite neku fiktivnu adresu i potpišeš 5G paket.

Da, 4G brzina bi ti bila ista kao i do sad (ili čak veća, jer je 5G ruter dosta bolji).

Ne znam da li možeš dobiti 25% kod agenta bez raskida, zovi pa proveri.

20% uz vaučer kod možeš dobiti za produženje u poslovnici. Ako radi neka normalna osoba, može ti pomoći da prijavite neku fiktivnu adresu i potpišeš 5G paket.
Hvala.

Ako može neki Agent iz A1 u PM i ako neko ima vaučer viška. Hvala

Sad sam se čuo sa jednim agentom. Rekao mi je da ne može da mi daju 5G tarifu jer u selu baš nigde nema 5G signal , može u principu da da neku fiktivnu adresu ali da neće jer mogu nadrljati ako neko bude proveravao. Kaže da mogu dobiti popust za novi ugovor je sam imao XXL a novi bi bio neograničen internet, ali da vaučer ne važi za 4G već samo za 5G tarife.
Hvala svima koji ste mi poslali kod i broj od agenta.

Sad sam se čuo sa jednim agentom. Rekao mi je da ne može da mi daju 5G tarifu jer u selu baš nigde nema 5G signal , može u principu da da neku fiktivnu adresu ali da neće jer mogu nadrljati ako neko bude proveravao. Kaže da mogu dobiti popust za novi ugovor je sam imao XXL a novi bi bio neograničen internet, ali da vaučer ne važi za 4G već samo za 5G tarife.
Hvala svima koji ste mi poslali kod i broj od agenta.
Nemam ni ja nigde u mestu, ni u okolini 5G.. rekao sam da stanujem privatno u gradu pored i da mi tamo treba internet, tu adresu prijavio.

Pomerih 5g ruter blize prozoru, i dobih duplo veci upload. Ping se isto tako popravio, sad je u rasponu 15-20ms.Moze jos i bolji upload, 70+, ali na simsu od prozora, koji gleda na BS😁 Kako ne mogu tamo da ga ostavim za stalno, ja sam zadovoljan i sa ovim. Zanimljivo da 5g telefon na A1 mrezi, postize isti download, ali manji upload na istim mestima. Zverka je ovaj NX520.

Prilozi

• IMG_20260806_180054.webp
    IMG_20260806_180054.webp
    38.1 KB · Pregleda: 53
Jel ima neko preporuku za outdoor 5g ruter( jos bolje modem, svakako rutiram mikrotikom), a da ne izuva iz cipela sa cenom? Merio sam telefonom A1, na tavanu imam oko 200/20, ali kada ga izbacim napolje ide oko 500/50 sto bi bilo sasvim pristojno. Posto kod mene nije jak signal ocigleno, razlika unutra/napolju je dosta velika. Da li stvarno nema nista jeftinije od 350e i sl?

Jel ima neko preporuku za outdoor 5g ruter( jos bolje modem, svakako rutiram mikrotikom), a da ne izuva iz cipela sa cenom? Merio sam telefonom A1, na tavanu imam oko 200/20, ali kada ga izbacim napolje ide oko 500/50 sto bi bilo sasvim pristojno. Posto kod mene nije jak signal ocigleno, razlika unutra/napolju je dosta velika. Da li stvarno nema nista jeftinije od 350e i sl?
ZTE MC7510, daju ga na korišćenje u A1 ali samo u posebnim slučajevima, na KP piše da je ~270-280 evra. Jedan od najboljih. Čini mi se da je 4CA za 5G i 5CA za 4G.

Druga opcija je možda da uzmeš neke eksterne antene?

Pomerih 5g ruter blize prozoru, i dobih duplo veci upload. Ping se isto tako popravio, sad je u rasponu 15-20ms.Moze jos i bolji upload, 70+, ali na simsu od prozora, koji gleda na BS😁 Kako ne mogu tamo da ga ostavim za stalno, ja sam zadovoljan i sa ovim. Zanimljivo da 5g telefon na A1 mrezi, postize isti download, ali manji upload na istim mestima. Zverka je ovaj NX520.
Jel mozes da postavis screenshot statusa u naprednim podesavanjima rutera (RSRP, RSRQ, SINR)

ZTE MC7510, daju ga na korišćenje u A1 ali samo u posebnim slučajevima, na KP piše da je ~270-280 evra. Jedan od najboljih. Čini mi se da je 4CA za 5G i 5CA za 4G.

Druga opcija je možda da uzmeš neke eksterne antene?
Video sam taj, ali to nije eksterni vec "prozorni", a kod mene se signal znacajno pojaca bas kada skroz izbacim uredjaj napolje. Sa antenama bi mozda radilo ok, ali morali bi kablovi da budu bas kratki pa mi to proavi problem sa pozicioniranjem. Ovako ako nadjem eksterni, posadim ga na sipku koju vec imam na krovu i preko POE kabl gde hocu. Samo mi se ne daje 350e 🙂

Video sam taj, ali to nije eksterni vec "prozorni", a kod mene se signal znacajno pojaca bas kada skroz izbacim uredjaj napolje. Sa antenama bi mozda radilo ok, ali morali bi kablovi da budu bas kratki pa mi to proavi problem sa pozicioniranjem. Ovako ako nadjem eksterni, posadim ga na sipku koju vec imam na krovu i preko POE kabl gde hocu. Samo mi se ne daje 350e 🙂
mzda, mozda i gresim, sada citam spec, kaze da moze i napolje

Da li moze ovaj NX520 da emituje 2.4 signal? Za kamere mi treba 2.4...

Izvinjavam se, sad vidim da moze....

Poslednja izmena:
Ne treba ti tu pomoć zaposlenog, već samostalno kažeš adresu na kojoj već postoji 5G. Šta zaposleni ima s tim...
Evo npr meni za neke moje poslove u inostranstvu traze potvrdu adrese na kojoj zivim. Ne priznaju mobilni telefon ali priznaju internet. Za EPS moram raditi prevod jer pise na cirilici, i za ostale drzavne institucije. Tako da ako bih za A1 kucni net stavio drugu adresu onda ne bih imao izvod za racun kao dokaz o mojoj stvarnoj adresi.

Evo npr meni za neke moje poslove u inostranstvu traze potvrdu adrese na kojoj zivim. Ne priznaju mobilni telefon ali priznaju internet. Za EPS moram raditi prevod jer pise na cirilici, i za ostale drzavne institucije. Tako da ako bih za A1 kucni net stavio drugu adresu onda ne bih imao izvod za racun kao dokaz o mojoj stvarnoj adresi.
To je samo adresa na koju vrse proveru dostupnosti 5G.. Meni je i dalje adresa iz licne karte na racunu i na moju adresu je stigao ruter i ugovor na potpis.

Hm, nista mi nije jasno 😀 Mislim jasno mi je ali mi je bezveze.
Pa sta je tu bezveze?
Ja imam ugovor jedan 4G i ovaj 5G 300/50.. Taj 4G sam dao prijateljima da koriste, 5km udaljeni od mene jer na proveri dostupnosti nemaju uslove uopste za Kucni net kod njih, a on izvlaci 50+.. Taj isti 4G kod mene zakucan na 100/20 , na telefonu izvlacim 400-500, i sada imam sa ovim 5G ruterom 4CA i slicne brzine kao na telefonu..
Kada sam se prijavio za 5G, proverio sam na sajtu na proveri dostupnosti adresu iz grada neku, i kada su me zvali iz A1, rekao sam da tamo stanujem privatno, i nisu mi trazili nikakve dokaze za to, pitali su me da li tamo da posalju ugovor ili na adresu iz licne karte, rekao sam na adresu iz licne karte i naravno ugovor je na moju adresu..

Pa bezveze mi je to sve oko tih adresa. Koja cimanja za 5G gde ga nema. Verujem da su sada popularni sto se tice mobilnog interneta, jer sam im ja sam nabacio bar desetak novih klijenata iz mog sela. a generalno su najpovoljniji sto se tice tog kucnog neta. ADSL je smece. Pa zato ogranicavaju te brzine iz tarife za 4G jer imaju sve vise pretplatnika.

Pa sta je tu bezveze?
Kada sam se prijavio za 5G, proverio sam na sajtu na proveri dostupnosti adresu iz grada neku
Bez veze je to što prijavljuješ tuđu adresu na kojoj stanuje osoba o kojoj ne znaš ništa. I onda jedan dan ta osoba ode u A1 da prijavi internet i vidi da već postoji prijavljen net na toj adresi. Nije mnogo izgledno možda, spekulišem, ali bizarno je

Bez veze je to što prijavljuješ tuđu adresu na kojoj stanuje osoba o kojoj ne znaš ništa. I onda jedan dan ta osoba ode u A1 da prijavi internet i vidi da već postoji prijavljen net na toj adresi. Nije mnogo izgledno možda, spekulišem, ali bizarno je
Mnogo toga je u ovoj zemlji bizarno, lakse bi nabrojao sta nije bizarno, ali necu da skrecem sa teme..
Znaci, ako ste pratili temu pomno, znali bi da i zaposleni u poslovnici koji hoce pomazu ljudima da nadju adresu koja prolazi na proveri dostupnosti, takodje i agenti rade isto to, tako da ne vidim razlog zasto bi to bilo bezveze, ako samo tako mozemo do normalnog interneta ovog leta gospodnjeg 2026. godine ?

Pa malo mi neprijatno da prijavim tuđu stambenu adresu kao svoju. Kako to nije bez veze? Msm verovatno ću to uraditi ako bude trebalo, samo kažem

Isto, čoveku iznad, ako si čitao, agent odbio da prijavi lažnu adresu.

@mlax37 Hvala. To ima smisla. A sad kad razmislim, i adresa stambene zgrade u gradu je okej, jer verovatno ne traže broj stana

Prilozi

• Screenshot_2026-08-07-03-17-24-556_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-08-07-03-17-24-556_com.android.chrome.webp
    39.6 KB · Pregleda: 24
Nazad
Vrh Dno