Šta je novo?

A1 prekid signala/zvuka u toku razgovora preko SIM kartice

Iz Yettela sam prešao u A1 u Martu kada mi je istekao ugovor, trenutno na Mega planu. Više puta su mi ljudi skretali pažnju zadnjih meseci da me ne čuju posle par minuta razgovora, da prekida i slično. Inače u Yettelu se to nije dešavalo. Kod mene je slučaj da se ovaj problem uglavnom dešavao dok sam u kući, i da takođe se dešavalo da budem nedostupan na prvo pozivanje, pa odmah ljudima dođe poruka da sam dostupan.
Zadnjih mesec dana problem nemam, ali sam promenio podešavanje, ovo je na preporuku veštačke inteligencije kada sam objasnio svoj problem. Podešeno je kao na slici. Ne znam iskreno da li je slučajnost ali kao što rekoh već duže vremena nemam problema i niko se nije požalio. Možda nekom pomogne.

Prilozi

• IMG_20260804_154130.webp
    IMG_20260804_154130.webp
    31.9 KB · Pregleda: 49
Pa kakav im je drljav 5G signal, prebaciš na WiFi i proradi... što i jeste rešenje kad si kod kuće i imaš neki drugi internet mimo A1... samo poenta mobilnog interneta i nije baš u tome... 😀

Ko ce ga znati sta Android radi u pozadini mozda peiprema pakete za drljav wifi i dok skonta da ne radi wofi salje preko ltea kao sto bi slao preko drljavog wifia sto rezultira da izoluje prekide... Ko ce ga znati sta je posredi. A mozda su samo ppravili u isto vreme lte pziv

Nije VolTE, probao sam to da palim/gasim i nije bilo razlike. Ostavio sam upaljeno (reko dok radi bar da se lepo čuje) i prekidi su prestali odjednom.
Nažalost jeste do Volte/4g poziva. Imam starije ukućane koji koriste 2g varijante telefona i a1 fiksni i nema prekida. Nisu u pitanju samo prekidi (tišina) na par sekundi imaš i buffer /seckanje reči, gde se sagovornik čuje sa smetnjama do te mere da rešavaš u toku razgovora misteriju koju reč i kakvu rečenicu je hteo da kaže. To ponekad ume da frustrira baš. I da dešava se i u pokretu i u kući i na otvorenom i na zatvorenom prostoru. Sve sam istražio. I da, problem nije nov, samo je zamenjen ranijim problemom da nisi dostupan (a jesi) i da stigne sms o propuštenom pozivu.
Ne cimaju se oni u a1 nešto preterano da to reše...

Zanimljivo baš, ali da ponovim i ja: u mojoj okolini je situacija obrnuta. VoLTE pozivi rade bez greške, dok 2G pozivi imaju prekide jer se gubi mreža. Pa sad, ko će ga znati...

Znači iskustva su različita i očigledno da u celom sistemu postoje isti problemi. I to se provlači godinama.

I odbijaju da prihvate da problem postoji. Što je možda još i gore. Bio je jedan period kada se ovo manje dešavalo, u posljednje vreme je opet učestalo, samo prosto nastane muk na 3-4 sekunde i nema pomoći.

Da dodam i ja svoje iskustvo; čini mi se da sam i ja imao te probleme pre oko godinu dana ali su, ne znam kako, brzo nestali. Međutim, juče zamenim telefon i problem se ponovo javi i to baš izraženo. Skoro u svakom razgovoru, bez obzira da li sam ja zvao ili bio pozvan nastane prekid tona oko 3-4s i to samo u mom telefonu (pri tom mene sagovornik sve vreme čuje). Lokacija ista (BG) za sada iz kuće, videću kako je napolju u pokretu.
Pokušao da ih zovem i naišao na bota pa sam poslao prigovor. Videćemo da li će i šta odgovoriti.

A da li je došlo do promene po pitanju VoLTE-a? Tipa imao si ga na prošlog telefonu, a sad ne, ili obrnuto. Ako si ispratio to uopšte.

Nazad
Vrh Dno