Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Bio je sa skolskom drugaricom svoje cerke od 14 god, kripi lik. Bio isplativ u filmovima pa ga niko nije dirao za to. Kao sto mnoge ne diraju dok ne dodje vreme.\
Inace film bi bio drasticno bolji da su ostavili originalni kraj, odnosno finalna verzija ima dosnimljen deo na kraju jer... holivud.

Upravo odgledali Spiderman -a, 8/10.

Jedan od najboljih do sad.

Odličan, mada ja obožavam Spiderman filmove i gledao svaki od njih ne znam ni ja koliko puta.
Odmah mi se neke paralele pojaviše sa Fallen (Denzel Vašington, demon prelaz iz tela u telo), Matrix (ona scena bitke u predvorju sa stepeništem, kad je zaustavio gomilu metaka) i naravno Stranger Things (a šta drugo kad vidiš Sadie kako trči u parku).

Da ovaj spajdi mi je simpatičan. Sviđa mi se što više pokazuje pitera parkera nego samo spajdija. Ima svega... Ovaj mi ke do sada najbolji i spajdi...

Au šta je ovo ljudi moji šta ja ovo gledam
Masters of the Universe, jel ovo AI pisao dijaloge i scenario majko moja, filmovi B produkcike iz 80ih i 90ih bili bolji.
Kakvih glupih šala glupih dijaloga
Gledah i Supergrl sinoć, mož da prođe najviše mi se sviđa ludi Loboni Momoa kako mu leže takve uloge.

AI je kad "pričam" s njim vrv inteligentniji od 90 % ljudi s kojima dolazim u kontakt.

Ceo tred kom prisustvujemo je pojedinačni fidbek na kolektivnu propagandu.
Impresije o ličnoj "inteligenciji" su iluzija, što je i dokazao Sokrat pre par milenia.
Propagandi se treba opirati, što su nam objasnili Kubrik, Bergman i Tarkovski.

Bio je sa skolskom drugaricom svoje cerke od 14 god, kripi lik. Bio isplativ u filmovima pa ga niko nije dirao za to. Kao sto mnoge ne diraju dok ne dodje vreme.\
Inace film bi bio drasticno bolji da su ostavili originalni kraj, odnosno finalna verzija ima dosnimljen deo na kraju jer... holivud.
16 god, ne opravdvam ali nije 14 koliko se sećam.

"Stuck in Love" (2012)

Zaista divan feel good film sa izuzetnom glumačkom postavom. Visoka ocena na imdb apsolutno nije iznenađenje ili tome slično.
Skroz zasluženo. Preporuka.
8/10

Ma ne, brate. Ja generalno jesam svestran.
Majka mi je prenela ljubav prema (horor) filmovima i fantastici. Fredi Kruger, Konan, Terminator...
Ali otkako znam za sebe "Sweet November" mi je generalno omiljeni film. Uz "Prestige" i "The Ninth Gate".
Volim ja ljubavne filmove ali realne, sa premisama života koji su baš feel good, a ne da se u sred Njujorka vidimo slučajno svaki drugi dan. 😆😅

Veruj mi, odgledaj film "About Time".
Neverovatno prelep film. Već važi za kultni i legendarni. Izgooglaj. ☺️
Takođe i "The Time Traveler's Wife" kao i ovaj "Stuck in Love".
Uostalom, ocene govore.

Ma ne, brate. Ja generalno jesam svestran.
Majka mi je prenela ljubav prema (horor) filmovima i fantastici. Fredi Kruger, Konan, Terminator...
Ali otkako znam za sebe "Sweet November" mi je generalno omiljeni film. Uz "Prestige" i "The Ninth Gate".
Volim ja ljubavne filmove ali realne, sa premisama života koji su baš feel good, a ne da se u sred Njujorka vidimo slučajno svaki drugi dan. 😆😅

Veruj mi, odgledaj film "About Time".
Neverovatno prelep film.
Takođe i "The Time Traveler's Wife".
Imam oba već na listi ali sam uvek mislio da sam jedan gledao a drugi ne. A u stvari sam gledao treći i baš je dobar.

The Age of Adelaine

Time traveller's wife књига
има мало тежи крај, колико се ја сећам. Ако је филм рађен баш по њој, није ми крај баш feelgood.
Свакако треба погледати/прочитати, одличан.
И за ове друге филмове, хвала вам на препорукама, @Diablo 2 и @emaremare, погледаће се.

Е, Шамане, Шамане, мора све да се гледа, од Нирване до Силване 😂

The Mist
Stiven King kakvog pamtim. Cim je krenuo film i kad sam video glumacku postavu, odjednom flesbek ka filmovima u kojima su svi ti likovi igrali '90 i '00 godina.
Ako izuzmemo neke stvari koje sad sa ove vremenske distance deluju malo naivno, sve ostalo je vise nego dobro.
Prica je malo dublja od pukog horora, sam odnos ljudi u nekim situacijama je ono na sta prica baca poentu.
Uzivao sam u gledanju.

Supergirl
I pored dosta negativnih komentara ovde, sam film malo odskace od klasicne DC univerzum price, msm da je to namerno uradjeno i priblizeno nekoj novoj buducoj publici. Od mene 6.5/10 , cak mi je za nijansu bolji od novog Manda ciji sam fan i HeMana
Mada ,sve to sve vise lici na Cuvare Galaksije koji su ocigledno postavili pravac za neke stvari u toj "univerzum" produkciji.

Splitsville
https://www.imdb.com/title/tt33247023/?ref_=ext_shr

Neka kao ala rom-komedija, ali onako malo uvrnuta, opicena, meni bas fino legla.
Svidja mi se kasting, kao i gluma. Nista nije da padneš u nesvest, ali ni ne treba da bude. Par puta sam se bas fino nasmejao.
Na momente me malcice podsetio na He's just not that into you, ali je taj ipak dosta ozbiljniji film, a i bolji je po mom mišljenju.

Face/Off

Kako nije dobro ostario ali ipak ostaje medju najboljim akcijama devedesetih. Kaskaderi zaradili svaki dinar ali se vidi iz aviona sada kad se ne gleda na VHSu. Aj što se oni vide nego se vide i sajle. Nindza i Matrix bacanja u pucnjavama koliko hoces. I pored tih gluposti je baš zabavan. Travolta fenomenalna transformacija u Kastora Troja. Mislim da je ovo jedini film gde u isto filmu se mogu videti dva glumca da glume istog lika. U stvari bio je onaj kad je Ledger overio pa su ga menjali Pit, Law i Depp valjda po segmentima Parnasus nešto.

Vredi repriza ali kao guilty pleasure. Ne volim remakeove ali Face Off je rodjen za jedno osveženje.

Face/Off

Kako nije dobro ostario ali ipak ostaje medju najboljim akcijama devedesetih. Kaskaderi zaradili svaki dinar ali se vidi iz aviona sada kad se ne gleda na VHSu. Aj što se oni vide nego se vide i sajle. Nindza i Matrix bacanja u pucnjavama koliko hoces. I pored tih gluposti je baš zabavan. Travolta fenomenalna transformacija u Kastora Troja. Mislim da je ovo jedini film gde u isto filmu se mogu videti dva glumca da glume istog lika. U stvari bio je onaj kad je Ledger overio pa su ga menjali Pit, Law i Depp valjda po segmentima Parnasus nešto.

Vredi repriza ali kao guilty pleasure. Ne volim remakeove ali Face Off je rodjen za jedno osveženje.
Nisam ga dugo gledao, ali bio mi je odlican kao klinac kad sam ga gledao prvi put i tad sam zavoleo John Wooa( uz ostale hitove: Broken arrow i Hard Target i najlosiji u serijalu Mission impossible 2)
U planu je bio Face off nastavak tj drugi deo koji je dovodjen u vezu sa istim glumcima (Travolta??( vrv malo teze on😉 i Caige ) i dodeljen je i reziser Adam Wingard koji je na kraju napustio projekat zbog rasporeda, a navodno sad traze novog rezisera.

Nisam ga dugo gledao, ali bio mi je odlican kao klinac kad sam ga gledao prvi put i tad sam zavoleo John Wooa( uz ostale hitove: Broken arrow i Hard Target i najlosiji u serijalu Mission impossible 2)
U planu je bio Face off nastavak tj drugi deo koji je dovodjen u vezu sa istim glumcima (Travolta??( vrv malo teze on😉 i Caige ) i dodeljen je i reziser Adam Wingard koji je na kraju napustio projekat zbog rasporeda, a navodno sad traze novog rezisera.
Repriziraj veruj mi neces verovati kako neke scene izgledaju. Jeste sve to bombastično ali vreme ne prašta loš edit. Morali su to da pokrpe pre izdavanja 4K.

Мени се из тог времена посебно свиђа Сабљарка (мислим да је оригинал назив Operation Swordfish), то је негде почетак 2000их. Ту је Траволта одличан. А и први пут видим Хју Џекмена и Хале Бери. Баш сам уживао. Саундтрек одличан, Пол Оукенфолд 😍

Nazad
Vrh Dno