Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U Ruzveltovoj u BG je na jednoj strani ulice biciklistička traka u jednom smeru, na drugoj strani u drugom smeru. Naravno, voze i bicikli i trotineti suprotnim smerom konstantno. Večeras, jedan, ne da mi forum da napišem ovde pravu reč, juri na trotinetu u kontra smeru. Da li je išao 40, 50 ili koliko, nemam pojma, proleteo je. Ne samo da ne može da drži pravo, pa stalno krivuda, nego se to njegovo g od trotineta bukvalno trese pri toj brzini. Takvi sami traže da poginu i to neće biti šteta, nego će nekog drugog da povredi. I onda se takve budale trpaju u isti koš sa onima koji poštuju pravila jer i jedni i drugi voze trotinete...
U Pancevu su pre neki dan ozbiljno unakazili dete trotinetom... goveda i mrcine od 100kg voze to smece i masom lome sve ispred sebe...

Ja sam uzeo cube kathmandu hybrid pro, ja sam zadovoljan 🙂 bosch oprema sa shimano stvarima, meni je bas dobar
Ako mogu da pitam, gde?
Oglasi ili neka radnja to prodaje novo za garancijom, racunom?

Tema o kojoj se ne priča puno je da je u Srbiji tržište električnih bicikala u stvari tržište kradenih bicikala iz Evrope. Pitanje gde uzeti nov električni bicikl sa računom je stvarno dobro pitanje i jedini koji konstantno imaju neku ponudu je planet bike. Tako da budžet od 2500EUR je realan za električni bicikl za kombinovanu vožnju ali za pitanje gde uzeti nema dobrog odgovara.

Imas li neki link za incident u Pancevu?Nisam nista cuo.
ne znam odakle mu ta glupost da je lik od 100kg.
klinac vozio trotinet i pokupio dete, pocepana naušnica. klinac ostao, uplašio se, izvinjavao, tresao od straha, majka udarenog deteta ga oterala jer se uplašila kako će otac da reaguje pa su ga posle ipak tražili, bila objava na fejsu.

Da li mogu sa ovim ici na posao bez registracije ili policija pravi probleme i da li mora kaciga?

Znači li to da ako, u ovom slučaju Colosuss 53Q, fizički zamenim ručicu gasa za običnu, isti mogu da koristim kao e-bicikl?
Pogon je pedalama, ima asistenciju motora do 25km/h
Ako oni menjaju zakone, ja moram da se prilagodim...

Ako el.skuter sa gasom i pedalama i blokadom ,kupljen sa racunom kao el.bicikl,vozim i nosim kacigu,hoce li mi pandur naplatiti kaznu.Inace imam i kategorije A,B

Ne verujem da hoće, sprema se neka revizija zakona. Hoće ako je baš smrad.

Napravili su problem sa ovim novim izmenama najvise za dostavljace GLOVO/WOLT. To su sve konverzije na 1 ili 1.5 KW. Mada ne vidim da ih iko dira za sada ili da im pisu prijave. Barem po BGu. I moj bike spada tu. Videcemo sta ce sledece da smisle u novim uredbama.

Problem su napravili time što su ignorisali sve što se dešavalo poslednjih godina. Ovo je pokušaj rešavanja tog problema, ali vrlo nespretan.

Ako el.skuter sa gasom i pedalama i blokadom ,kupljen sa racunom kao el.bicikl,vozim i nosim kacigu,hoce li mi pandur naplatiti kaznu.Inace imam i kategorije A,B

Ako izgleda kao skuter, raste šansa ds te uopšte i zaustave. Ako ima ručicu gasa, realno je da će ds ti napišu prijavu. Mom matorom su napisali, pogledaj neki moj prethodni post.

Tamo u selu svi živi voze elektro bicikle, svi idu bez vrtenja pedala, znači da imaju ručicu za gas, ali izgledaju kao bicikli, koliko sam shvatio, njih nisu dirali. A često idu brže od ovog skutera koji vozi moj ćale.

U prijavi nisu pominjali da nema kacigu, samo se pozvali na član Zakona koji kaže da vozilo nije tehnički ispravno za učešće u saobraćaju ili tako nekako.
Na tehničkom pregledu (vlasnik istog, ima isti takav skuter), nemaju uputstva kako se radi tehnički i kako se registruje, jer još uvek nema podzakonskog akta koji to reguliše.

U Pancevu nisam video da su neki el bicikl,skuter zaustavili.Zuje po gradu,ali mnogi nose neke kacige.

Nazad
Vrh Dno