Da li je neko proverao ovde da li je prenosiva garancija iz EU na nas ovde? Nisam siguran da ce svi proizvodjaci priznati garanciju ovde..Iz tog aspekta neki polovan eu modeli 3-4 god stsrosti nisu los izbor, jer su i dalje pod garancijom kod nas.
8 godina jeste na bateriju, pod velikim uslovom da je vozilo sve vreme održavano u ovlašćenom serivu, ako nije zaboravi na tih 8 godina.Za garanciju da li je prenosiva ili na sta se odnosi?
Pa na primer, VW za ID vozila daje 8 godina garancije na bateriju samo, na ceo auto je 2 godine. Moze da se uplati produzena garancija. A garancija da li je prenosiva ne znam, mi smo ovde van EU tako da svakako treba dobiti pre kupovine neku zvanicnu potvrdu.
![]()
Garantie und Garantieverlängerung | Volkswagen Deutschland
Was auch immer Sie unterwegs erwartet, mit unseren Garantien müssen Sie sich über vieles weniger Gedanken machen. Jetzt informieren!www.volkswagen.de
Navno da je dovoljno, možeš i da pogledaš u novčanik ako veruješ svojim očima. A ova besmislena izjava da gorivo bude pola cene i to izjaviti u ovom trenutku kada cena ide gore čista glupost, ono šta bi bilo kad bi bilo, možda i struja bude besplatna ko prevoz u BG.Da li ćemo da žmurimo na to da je kod nas cena struje neka socijalna-strateška kategorija tako da sve te računice o uštedi sa EV nisu baš dalekovidne. Bitno je samo da se uperi prstom na pumpe i kaže ju što je skupo. A da država odluči da gorivo bude u pola cene a struja 3x skuplja onda bi pevali drugu pesmu.
Kona ima taj ugradjeni displej SOH-a koji nije bas tacan. Postoje modeli koji su presli i preko 200 hiljada a i dalje pokazuju SOH 100%, a opet kada istom autu urade Aviloo test, on pokaze 90-91%...Edit: najbitnije, SOH 95%
Mislim da ćemo baš zbog prelaska ljudi koji se pomame na EV na kraju svi dobiti skuplju struju. Trenutno je struja 50-60% jeftinija od proseka u EU a gorivo je tu isto do +10%. Da su hteli vozačima da pomažu ne bi nameti bili toliki na goriva. Kada vozači budu vozili na struju masovno, eto nameta i rasta cene i struje za domaćinstva. Samo rani prihvatioci će se okoristiti malo i to je sve, mislim.Navno da je dovoljno, možeš i da pogledaš u novčanik ako veruješ svojim očima. A ova besmislena izjava da gorivo bude pola cene i to izjaviti u ovom trenutku kada cena ide gore čista glupost, ono šta bi bilo kad bi bilo, možda i struja bude besplatna ko prevoz u BG.
Nula, ali jako je važno napomenuti, apsolutno penzos vožnja (što čovek i jeste), dakle ne preko 90-100kmh, čak i na autoputu.Sa 64 kWh pređe 500 km, sa koliko dopunjavanja?
![]()
Hyundai Kona Electric 64 kWh (MY22-23)
All details and specs of the Hyundai Kona Electric 64 kWh (MY22-23) (2021-2023). Compare price, lease, real-world range and consumption of every electric vehicle.ev-database.org
I koliko košta da se napuni recimo sa 10% do 100%? Baš me interesuje koja je to cifra zbog koje se čeka a silne pare su uštedeli već.Ako, neka cekaju, nije mi ih zao. 200m odatle na OMV pumpi punjac zvrji prazan, ali on se placa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari