Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

• Začetnik teme Začetnik teme sinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Јел тај ХК био на провери исправности? Искрено, кад год набавим полован уређај без обзира на спољашњост однесем га на проверу.
Nisam ga nosio nigde. Fora je sto je to blago brujanje-zujanje pocelo u jednom momentu totalno random,nisam nista hteo da pisem ovde u temi dok ne nadjem konkretan uzrok problema,i na kraju sam skapirao do cega je. E sad,da li tako treba da se ponasa kada napon u mrezi padne ispod 200v,to vec neznam....evo i video kako to sve zvuci:

Te oscilacije, veće od 10% u napajanju su posao za ozbiljnog majstora i prigivor snabdevaču el.energije a ne prostor za marketing UPS-s.
Šteta može lako da prevaziđe ceni HighEnd sounda!!!

Zmanic je potpuno u pravu.

Upotreba bilo kojeg stabilizatora/korektora je saniranje posledice, pravilan način je uticaj na uzrok pojave.
Premeri još jedared, eventualno drugim instrumentom, i kod komšije isto, pa ako je stvarno 200 V, pravac distribucija

Zmanic je potpuno u pravu.

Upotreba bilo kojeg stabilizatora/korektora je saniranje posledice, pravilan način je uticaj na uzrok pojave.
Premeri još jedared, eventualno drugim instrumentom, i kod komšije isto, pa ako je stvarno 200 V, pravac distribucija
Premereno i drugim unimerom,to je to. Kod burazera koji je ispod mene,i koji ima svoj poseban priključak-ista priča.

Uspeo sam da dodjem do ELAC Solano FS 287.2 zvučnika, a imam Yamaha RX-497 receiver.
Eventualno bih ga zamenio klaisčnim stereo pojačalom (polovnim). Imate li neku preporuku?

Zanimljiv predlog - Nemac na Nemca. Bojim se da je izvan sadašnjeg i budućeg budžeta.

Ниси рекао буџет али та појачала су одлична, по мени.
Био је пре 233 за 500е, сада за 750е је доста више.

Poslednja izmena:
Ne mnogo, Yamaha + cca 100e.

Моја препорука за тај буџет је Yamaha AX 497, одлично појачало са одличним звуком (у тој некој класи мислим да мало појачала може да му парира). Видим да се продаје на КП, наравно ако будеш узимао обавезно провери стање.
Уколико желиш можеш доћи до мене да чујеш појачало на твојим звучницима.

Ne mnogo, Yamaha + cca 100e.
Njima treba kvalitetno pojacalo od 100+ W da bi radili kako treba i pokazali sta znaju. To se ne kupuje za 200 eur. Slusaj Yamahu i skupljaj novac za dobro pojacalo. Naravno i izvor zvuka je jako bitan.

Rešeno sa Cambridge Audio Azur 640A za 200e. Utisci - odlični, mnogo "mekša" i prijatnija kombinacija nego sa Yamahom.
Ja zadovoljan. Yamahu sam zadržao.

@peja

Човек је решио питање појачала али чисто да ти одговорим да не би збуњивали друге људе, Yamaha AX 497 је чистокрвно аналогно појачало без DAC-a и много је боље него Yamaha коју има, уопште нису у питању исти уређаји.

Hvala vam, ovo mi je s obzirom na cenu Elac-a i više nego dovoljno a za relativno male pare. Zadržao sam i Yamaha RX 497 i stare Tannoy MX2, greota mi da ih prodam. Evo i par sličica:
1785399084786.webp 1785399140271.webp1785399200317.webp1785399256413.webp

Hvala vam, ovo mi je s obzirom na cenu Elac-a i više nego dovoljno a za relativno male pare. Zadržao sam i Yamaha RX 497 i stare Tannoy MX2, greota mi da ih prodam. Evo i par sličica:
Pogledajte prilog 547923 Pogledajte prilog 547924Pogledajte prilog 547925Pogledajte prilog 547926
У здравље да се служиш!
Претпостављам ситуацију али макар пробај, теста ради, да правилно поставиш кутије, да чујеш какав звук могу да дају.

Pogledajte prilog 547923 Pogledajte prilog 547924Pogledajte prilog 547925Pogledajte prilog 547926
Cambridge je malo slabasan za te kutije i one su otprilike za 2 klase iznad tog pojacala ali ok ako se nema love bolje ista nego nista. Neka si ti zadovoljan to je najvaznije.

Offtopic (kao):
Samo ću da dodam da se ulože odredjene pare u setup da bi se slušali The Cult, Led Zeppelin, Iron Maiden (sa prastarih LP) i tako to.
And I think...
1785521453309.webp

Poslednja izmena:
Cambridge je malo slabasan za te kutije i one su otprilike za 2 klase iznad tog pojacala ali ok ako se nema love bolje ista nego nista. Neka si ti zadovoljan to je najvaznije.
Da potvrdim - ovo je apsolutno tačno i u nekoj perspektivi, nadam se bližoj, će se CA menjati nečim snažnijim, fali mu snage da potera elac.
Za normalno slušanje zvuk je jako dobar pa sad imam dilemu da li prodavati i CA ili ga arhivirati kao Yamahu 🙂
Evo šta AI kaže a i blizu je mom utisku:
640A + Solano
Excellent synergy - Preserves the smooth character of the JET tweeter
Better vocals and acoustic instruments
More "audiophile" sound

Sve je ok. Elac je posrkao resurse tako da sam bezbedan 🙂

Bezbedan si trenutno ali crv je usađen i polako raste i radi...😈

Nazad
Vrh Dno