Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 8/Flip 8

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam za vas, ali ja se vraćam Samsungu jer je definitivno najzaokruzeniji uređaj. Ok, baterija će biti nešto kraća, nego da sam prešao na Magic V6, ali čak i kad nisam pored punjača, uvek imam uz sebe neki magsafe power bank pa će završiti posao.

Napatih se sa poluproizvodima koji na papiru izgledaju bajno, a u praksi malo manje sjajno.

Ovaj Honor Magic V2 je neverovatan telefon, i izgleda da po pitanju izdrzivosti V5 i V6 nisu ni blizu, da bi mogao da na konto toga zazmurim na užasnu se podršku kakvu Honor ima i na čekanje mesecima da se ispravi neki minoran bag, nastao kroz neki update. Gledam ženin S23+, sećam se kako je to bilo sa S23 i S24 Ultrom, a onda sam nedavno uzeo iPhone 16 Pro da vidim da li je i tu nešto krenulo na bolje, a onda shvatio da više koristim V2 u odnosu na njega, iako mi je tamo primarna kartica .

Tako da kad sam probao sve što sam mogao, opet nekako dođemo do toga da je Samsung nešto što je najpribližnije dobrom i kompletnom proizvodu.

O Motoroli i Xiaomi-u, nakon blago rečeno horor iskustva sa njima, nisam ni pomišljao.
Ja sam do pre mesec dana koristio Honor V5 i u svemu je bolji i izdrzljiviji od Samsungovih preklopnih telefona .
Brz , fluidan , lepo lezi u rukama - ja nikad ne kucam jednom rukom pa mi to ne smeta , android je dobro ispeglan , sarka jako dobro odradjena , tako da bi pre uzeo V 6 nego Samsung fold
O cenama ne vredi ni diskutovati .
Samo da kazem jos da sam koristio Fold 4 i Fold 5 i utisci su mi bili losi .
U svakom slucaju ko voli nek izvoli na Samsung Fold telefone .
Uskoro ce se vrtiti recenzije pune hvale - placene - ali ipak recenzije .

Videćemo, par fold 7-ica koje sam video izgledale su pristojno posle godinu dana korišćenja.
Tip uređaja ne želim da menjam, tako da i ako ne budem zadovoljan sa fold 8 Ultrom, pretpostavljam da mogu relativno lako da ga zamenim za V6.

Elem, jedna zanimljivost..

Pre neki dan me sa bajsa smakne čovek ( da ne kažem go*no) i naravno klizanje po asfaltu..

Klizao na telefonu, džep pocepan ceo pa zahvatio i telefon i ogrebao leđa (vidi slike)..

Fascinantno je da staklo kamere nije oštećeno, kako sad od pada, tako ni za 2 godine korišćenja bez maske..

Prilozi

• IMG-961876718cead7c9cbde4374e6814270-V.webp
    IMG-961876718cead7c9cbde4374e6814270-V.webp
    150.5 KB · Pregleda: 141
  • IMG-64fae421f48421334a7cc9e12c19bab4-V.webp
    IMG-64fae421f48421334a7cc9e12c19bab4-V.webp
    153.5 KB · Pregleda: 88
  • IMG-a9f97a76caadf63f3f646b50a43c65ae-V.webp
    IMG-a9f97a76caadf63f3f646b50a43c65ae-V.webp
    70.6 KB · Pregleda: 110
To je sad najveća prepreka masovnom usvajanju, ali setimo se da je bila ista situacija sa skoro svakom inovacijom hardvera. Nekada je mobilni telefon cigla sa antenom koštao 1500 DEM, pa koliko su koštali prvi smartfoni itd. Vremenom proizvođači nađu način da postignu neke efikasnosti u proizvodnji i obore cenu na prihvatljiv nivo.
Nadam se da će ići u tom smeru. Iako za sada ide u suprotnom; kako vreme prolazi, fold telefoni su sve bolji i kompleniji, ali i cene idu uzlazno, i to prilično oštro.
Za korišćenje; ne znam kako kako ja lično "konzumiram sadržaj", ali spoljni (mali ekran) koristim recimo ugrubo više od polovine remena.

Nadam se da će ići u tom smeru. Iako za sada ide u suprotnom; kako vreme prolazi, fold telefoni su sve bolji i kompleniji, ali i cene idu uzlazno, i to prilično oštro.

Period razvoja fold telefona se poklopio sa ogromnom inflacijom post-covid kad je svemu skočila cena (ili bolje rečeno, pare su izgubile vrednost), treba i to uzeti u obzir, nominalno koštaju više i fold telefoni i automobili i jogurt i mleko.

Znam da sam Xiaomi 12 Pro, kad sam kupovao u pretprodaji kod Yettela, čekao 12 dana od početka prodaje 😂

Kakve sam sreće, valjda ga dobijem u avgustu 😁

Meni licno debeli Fold 8 nije to to.Presirok a prekratak telefon bas.Morao je biti na bar 1 cm duzi a uzi tako isto.
Podseca na stari Pasport BB ali ipak nije ovo nikakva evolucija,jer svi znamo ko je isti ovakav telefon pre par meseci objavio a da nije nista gori od Folda 8.
Ostajem na Honoru V2 kojim sam bas zadovoljan a placen 320 eura.

Meni licno debeli Fold 8 nije to to.Presirok a prekratak telefon bas.Morao je biti na bar 1 cm duzi a uzi tako isto.
Podseca na stari Pasport BB ali ipak nije ovo nikakva evolucija,jer svi znamo ko je isti ovakav telefon pre par meseci objavio a da nije nista gori od Folda 8.
Ostajem na Honoru V2 kojim sam bas zadovoljan a placen 320 eura.
Pa tebi, poput mene, fold 8 I nije nešto što će da nasledi V2, već Ultra..

Mislim da će oni koji su koristili do sad fold uređaje u doskorašnjim oblicima mnogo teze prihvatiti ova novi format, od onih koji bI sad pod hajpom da probaju..

Danas sam malo pogledao novi Fold8. Meni utisak onako... telefon mi deluje kao previše mali. Razlika u veličini ekrana u odnosu na klasične fold telefone je i veća nego što sam očekivao.
Spoljni ekran mi je premali i preširok, ali sa druge strane dosta je bolji za kucanje na tastaturi u odnosu na standardne fold telefone. Kada se telefon otvori, opet je previše mali; širi je za oko 7-8mm, ali zato za oko 2.5cm je niži u odnosu na fold.
Sve u svemu, ja nisam oduševljen, možda i zato što sam navikao na standardne fold telefone.
Ovaj Fold8 bih kupio recimo ćerki studentu, mislim da bi bio pun pogodak; za društvene mreže i slično, mislim da bi odlično poslužio.

Prilozi

• IMG_20260805_101504.webp
    IMG_20260805_101504.webp
    64.6 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20260805_101342.webp
    IMG_20260805_101342.webp
    64.2 KB · Pregleda: 46
  • IMG_20260805_101412.webp
    IMG_20260805_101412.webp
    76.8 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20260805_101622.webp
    IMG_20260805_101622.webp
    45.4 KB · Pregleda: 64
Prvi utisci:

- Ekran je fenomenalan na Suncu. Ovo je najjači utisak, ostao sam zaprepašćen. Probao sam na V2 da dignem osvetljenje na max I da poredim, ma kakvi, nije za porediti.

- Iznenađujuce se puno zagrejao prilikom setovanja, to mi se ne sviđa, nadam se da neće često biti tako vruć, skoro da je bilo neprijatno drzati ga.

- Mehanizam za otvaranje - zatvaranje, radi dosta teže nego kod V2 (koji se možda i razlokao 🙂 )

- Baš sam mozgao da li da uzmem beli ili sivi, sad kad sam video da ovaj beli dolazi sa svetlo sivim (aluminijum boja ili možda stvarno alu )okvirom oko ekrana, ipak nisam pogrešio🙂

- Sve ovo za sad deluje obećavajuće, samo da me ne izda baterija, ali to ćemo tek da vidimo.

Nazad
Vrh Dno