skajveli01
Poznat
- Učlanjen(a)
- 21.03.2026
- Poena
- 30
Učita sve, ali je zatvoreno na mrežu, pa mi ne daje da pristupim dalje od tog ekrana, samo bleji neka porukica na nemačkom. Nije mi punjač pri ruci sad a i dugo se nisam bakćala s tim... Logikom stvari, prvo sam ubacila neke stare Mini SIM-ove koje sam imala - ništa... Ovo važi samo za prvi mali ekran, koji je svakako manje interesantan nego ovaj drugi, gde je sve ok.Ako se dobro sećam, ta Nokia ima dva odvojena "telefona" u sebi i dva softvera. Moguće je da ti nije ispravan softver u "ne-smart" delu telefona, da nije problem u ekranu. Imam i ja u kolekciji negde 9300 ili 9300i.
Nećeš mi verovati ali sam išla u 2 lokalna servisa da se proba to, reakcije su bile ludilo 🤣 kao da sam time traveller. Pitala sam ja rođaka koji je dao telefon je l se seća provajdera, naveo je neke, pa sam probala sam onim kodovima na tastaturi samostalno, svašta nešto bunarila, ma kakvi...Aha, znači tebi radi i prednji ekran, samo ne možeš da pristupiš telefonskom delu jer nemaš odgovarajuću SIM karticu. Ako nekad budem osposobio alate za otključavanje/upis softvera u te starije modele... 🙂 Izgleda da bi bilo potražnje. 😄

Ajaooo, imaš N-Gage i Dream, veoma retki modeli... Divna kolekcijaDa ne bude offtopic, evo par modela iz moje kolekcije:
Pogledajte prilog 547733
A nađoh i fotografije mog 9300:
Pogledajte prilog 547734Pogledajte prilog 547735
I prvi Android telefon - HTC Dream:
Pogledajte prilog 547737Pogledajte prilog 547736

Ne vidim da imas Nokiju 7650 (prvi telefon sa kamerom). Postoji mogucnost da ga i dalje imam u nekoj staroj fioci, pa mogu da ga dotiram za kolekciju.Nažalost, nemam ni jedan N95 ili N95 8GB, ali vremenom sam sakupio zanimljive modele. Kolekcija mi nije ni približno ozbiljna kao kod nekih ljudi koje znam, ali mi je draga. Fan sam HTC, SonyEricsson i Nokia modela, kao i Nexus linije.
Trenutno ih nemam nigde sortirane i izložene, kao što imam konzole. Jesu očišćeni i zaštićeni, ali se nadam da ih u skorije vreme i izložim.
Evo još par nasumičnih fotki kolekcije, iz arhive:
Pogledajte prilog 547742
Pogledajte prilog 547743
Pogledajte prilog 547744
Pogledajte prilog 547745
U. Nemam Nokia 7650! Ako ga budeš našao, može! Hvala u svakom slučaju. 🙂Ne vidim da imas Nokiju 7650 (prvi telefon sa kamerom). Postoji mogucnost da ga i dalje imam u nekoj staroj fioci, pa mogu da ga dotiram za kolekciju.
C905 je baš kul model, kao i taj Galaxy K Zoom. Lumia je interesantna, takođe.Moja mini kolekcija 🙂

I nisu ličila jedan na drugi(verovatno si na to i mislio).Vreme kada je svaki telefon bio prica za sebe...
Divni su! Zar nisu Nexusi nešto teže dostupni za EU tržište? Ili mešam sa OnePlus serijomPomenuo sam Nexuse. Evo jedan brzi kolaž - Galaxy Nexus, Nexus 4 i Nexus 5.
Imam i Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 i Nexus 9 tablete.
Nemam Nexus One, Nexus 5X, Nexus 6 i Nexus 6P. Valjda ne zaboravljam neki. Edit: Zaboravih Nexus S.
Pogledajte prilog 547776
Sve koje lično imam (čitaj - 2) sam dobila u relativno solidnom stanju, ne skroz funkcionalni, pisah gore, ali ako voliš to i zanima te - naći ćeš način da ih dovedeš u red, ima mnogo entuzijasta po raznim grupama, forumima itd... Ako išta, nek budu kao neki ukras i vremeplov kad već ne funkcionišuKako održavate te stare telefone da rade? Meni svi ti stari telefoni prestali da rade i na kraj završili u kantu
Nexus linija je odavno ugašena. Nasledili su ih Pixel telefoni.Divni su! Zar nisu Nexusi nešto teže dostupni za EU tržište? Ili mešam sa OnePlus serijom
Baterije čuvam odvojeno, van telefona. Povremeno ih ispitam i napunim, ali su uglavnom slabe. Ako nisu dobre, uglavnom bacim baterije. 90-95% telefona u kolekciji mi je ispravno i dalje.Kako održavate te stare telefone da rade? Meni svi ti stari telefoni prestali da rade i na kraj završili u kantu
Pomešao si sa 5X. Nexus 4 i Nexus 5 su zapravo bili odlični telefoni. Mada sam se susreo u više navrata da je na Nexus 4 deo digitajzera ekrana prestao sa radom.Nexus 4 koji je proizvodio LG svaki drugi primerak ulazio u bootloop 🙂 osim toga odlican telefon 😀

Nisi samo Console Collector očigledno 😆 šalu na stranu prelepoiPhone 3G, 3GS Black, 3GS White, 4, 4S White, 4S Black (donirao Kutija)
Pogledajte prilog 547806
iPhone 5, 5C Blue, 5C White, 5S
Pogledajte prilog 547807
iPhone 6, 6S, 6S Plus
Pogledajte prilog 547808
Ovo su samo primerci bez FMI i bez SIM lock. Neke sam jailbreakovao, ali je većina skroz stock. Na 6S Plus sam zamenio bateriju pre koju godinu i solidna je autonomija. Koristim ga za neka testiranja, a i Temu. 😄
Zadnji iOS koji je valjao 🙁iPhone 4s 8GB, downgrade-ovan na iOS 6Pogledajte prilog 547802
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari