Šta je novo?

Retro Svet Mobilnih Telefona

Ako se dobro sećam, ta Nokia ima dva odvojena "telefona" u sebi i dva softvera. Moguće je da ti nije ispravan softver u "ne-smart" delu telefona, da nije problem u ekranu. Imam i ja u kolekciji negde 9300 ili 9300i.

Ako se dobro sećam, ta Nokia ima dva odvojena "telefona" u sebi i dva softvera. Moguće je da ti nije ispravan softver u "ne-smart" delu telefona, da nije problem u ekranu. Imam i ja u kolekciji negde 9300 ili 9300i.
Učita sve, ali je zatvoreno na mrežu, pa mi ne daje da pristupim dalje od tog ekrana, samo bleji neka porukica na nemačkom. Nije mi punjač pri ruci sad a i dugo se nisam bakćala s tim... Logikom stvari, prvo sam ubacila neke stare Mini SIM-ove koje sam imala - ništa... Ovo važi samo za prvi mali ekran, koji je svakako manje interesantan nego ovaj drugi, gde je sve ok.

Aha, znači tebi radi i prednji ekran, samo ne možeš da pristupiš telefonskom delu jer nemaš odgovarajuću SIM karticu. Ako nekad budem osposobio alate za otključavanje/upis softvera u te starije modele... 🙂 Izgleda da bi bilo potražnje. 😄

Aha, znači tebi radi i prednji ekran, samo ne možeš da pristupiš telefonskom delu jer nemaš odgovarajuću SIM karticu. Ako nekad budem osposobio alate za otključavanje/upis softvera u te starije modele... 🙂 Izgleda da bi bilo potražnje. 😄
Nećeš mi verovati ali sam išla u 2 lokalna servisa da se proba to, reakcije su bile ludilo 🤣 kao da sam time traveller. Pitala sam ja rođaka koji je dao telefon je l se seća provajdera, naveo je neke, pa sam probala sam onim kodovima na tastaturi samostalno, svašta nešto bunarila, ma kakvi...

Verujem ti, jer znam šta bi od opreme iziskivao takav, naizgled jednostavan, poduhvat. 😄 Većina servisa je to izbacila pre mnogo godina ili, ako su otvoreni u poslednjih 10ak godina, nisu ni kupovali tu opremu.

Da ne bude offtopic, evo par modela iz moje kolekcije:
1785239957007.webp

A nađoh i fotografije mog 9300:
1785240007617.webp1785240017195.webp

I prvi Android telefon - HTC Dream:
1785240183898.webp1785240139290.webp

Nažalost, nemam ni jedan N95 ili N95 8GB, ali vremenom sam sakupio zanimljive modele. Kolekcija mi nije ni približno ozbiljna kao kod nekih ljudi koje znam, ali mi je draga. Fan sam HTC, SonyEricsson i Nokia modela, kao i Nexus linije.

Trenutno ih nemam nigde sortirane i izložene, kao što imam konzole. Jesu očišćeni i zaštićeni, ali se nadam da ih u skorije vreme i izložim.

Evo još par nasumičnih fotki kolekcije, iz arhive:
1785241091183.webp
1785241155273.webp
1785241419386.webp
1785241472028.webp

Nažalost, nemam ni jedan N95 ili N95 8GB, ali vremenom sam sakupio zanimljive modele. Kolekcija mi nije ni približno ozbiljna kao kod nekih ljudi koje znam, ali mi je draga. Fan sam HTC, SonyEricsson i Nokia modela, kao i Nexus linije.

Trenutno ih nemam nigde sortirane i izložene, kao što imam konzole. Jesu očišćeni i zaštićeni, ali se nadam da ih u skorije vreme i izložim.

Evo još par nasumičnih fotki kolekcije, iz arhive:
Pogledajte prilog 547742
Pogledajte prilog 547743
Pogledajte prilog 547744
Pogledajte prilog 547745
Ne vidim da imas Nokiju 7650 (prvi telefon sa kamerom). Postoji mogucnost da ga i dalje imam u nekoj staroj fioci, pa mogu da ga dotiram za kolekciju.

Poslednja izmena:
Pomenuo sam Nexuse. Evo jedan brzi kolaž - Galaxy Nexus, Nexus 4 i Nexus 5.

Imam i Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 i Nexus 9 tablete.

Nemam Nexus One, Nexus 5X, Nexus 6 i Nexus 6P. Valjda ne zaboravljam neki. Edit: Zaboravih Nexus S.
C38DE214-4E9E-4229-B4CC-C8729E014F21-COLLAGE.webp

Poslednja izmena:
Pomenuo sam Nexuse. Evo jedan brzi kolaž - Galaxy Nexus, Nexus 4 i Nexus 5.

Imam i Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 i Nexus 9 tablete.

Nemam Nexus One, Nexus 5X, Nexus 6 i Nexus 6P. Valjda ne zaboravljam neki. Edit: Zaboravih Nexus S.
Pogledajte prilog 547776
Divni su! Zar nisu Nexusi nešto teže dostupni za EU tržište? Ili mešam sa OnePlus serijom

Kako održavate te stare telefone da rade? Meni svi ti stari telefoni prestali da rade i na kraj završili u kantu

Kako održavate te stare telefone da rade? Meni svi ti stari telefoni prestali da rade i na kraj završili u kantu
Sve koje lično imam (čitaj - 2) sam dobila u relativno solidnom stanju, ne skroz funkcionalni, pisah gore, ali ako voliš to i zanima te - naći ćeš način da ih dovedeš u red, ima mnogo entuzijasta po raznim grupama, forumima itd... Ako išta, nek budu kao neki ukras i vremeplov kad već ne funkcionišu

Nexus 4 koji je proizvodio LG svaki drugi primerak ulazio u bootloop 🙂 osim toga odlican telefon 😀
Inace za one mladje koji ne znaju, Nexus telefone (preteca Pixel-a) su proizvodili HTC, Samsung, LG, Motorola i poslednji model 6P je proizvodio Huawei.

Baterije čuvam odvojeno, van telefona. Povremeno ih ispitam i napunim, ali su uglavnom slabe. Ako nisu dobre, uglavnom bacim baterije. 90-95% telefona u kolekciji mi je ispravno i dalje.

Dobra je praksa čuvati baterije u posebnim vrećama namenjenim za skladištenje Li-Ion baterija. Bilo bi dobro kada bih i ja to praktikovao.

Nexus 4 koji je proizvodio LG svaki drugi primerak ulazio u bootloop 🙂 osim toga odlican telefon 😀
Pomešao si sa 5X. Nexus 4 i Nexus 5 su zapravo bili odlični telefoni. Mada sam se susreo u više navrata da je na Nexus 4 deo digitajzera ekrana prestao sa radom.

@Corvus Corax
U pravu si, malo sam proguglao, 5X je imao masovnih problema sa bootloop-om, mada se isti problem delimicno pojavljivao i kod modela 4 i 5. Koristio sam te LG Nexuse, bas sam bio fan tog LG dizajna, slicnog modelima G2 i G3. Nazaost LG se ugasio bas zbog svoje lose reputacije sa tim hardverskim problemima.

Ja nisam bio ljubitelj Optimus G i LG G2 modela, ali zato Nexusa na kojima su bili bazirani... 😄

Pre neku godinu sam najzad našao i kupio LG Optimus 3D, skoro kao nov. Ali bez baterije. Nikako da poručim bateriju sa AliExpress-a, kako bih ga isprobao. Voleo sam taj telefon, bio je strašno bagovit (sećam se baga kada je tastatura prestajala da radi ako je ugašena rotacija ekrana, a ti ležiš na boku 😂), ali mu je 3D efekat ekrana bio fantazija (barem ga tako pamtim).

IMG_2073_Original.webp
IMG_2072_Original.webp

Nisam uspeo da nađem njegovog konkurenta, HTC EVO 3D, u lepom stanju.

• Like
Reagovanja: ale
iPhone 3G, 3GS Black, 3GS White, 4, 4S White, 4S Black (donirao Kutija)
IMG_7197.webp

iPhone 5, 5C Blue, 5C White, 5S
IMG_7198.webp

iPhone 6, 6S, 6S Plus
IMG_7199.webp

Ovo su samo primerci bez FMI i bez SIM lock. Neke sam jailbreakovao, ali je većina skroz stock. Na 6S Plus sam zamenio bateriju pre koju godinu i solidna je autonomija. Koristim ga za neka testiranja, a i Temu. 😄

iPhone 3G, 3GS Black, 3GS White, 4, 4S White, 4S Black (donirao Kutija)
Pogledajte prilog 547806

iPhone 5, 5C Blue, 5C White, 5S
Pogledajte prilog 547807

iPhone 6, 6S, 6S Plus
Pogledajte prilog 547808

Ovo su samo primerci bez FMI i bez SIM lock. Neke sam jailbreakovao, ali je većina skroz stock. Na 6S Plus sam zamenio bateriju pre koju godinu i solidna je autonomija. Koristim ga za neka testiranja, a i Temu. 😄
Nisi samo Console Collector očigledno 😆 šalu na stranu prelepo

imam i ja svasta u kolekciji
Alcatel db-Frankenstajn ploca od db max je unutra jel je odgovarala fizicki
Motorola cd920,cd930 i jos neka mala za koju nemam bateriju za ove 2 imam jednu i obe su ispravne
Nokia 3310-Isto mali lifetimer ali fake maska
Nokia 8210-Remontovana imam i 2 baterije nove jedna u njoj jedna rezerva
Nokia 1110i-Vrlo mali lifetimer
Nokia 6630
Nokia 2310-ispala 900din sa dekodiranjem njena baterija drzi 10dana
Nokia 6020,6070-ispravne obe
E71 jurim se da je otkljucam ulov za 500din
Nokia 5230x2 na jednoj manipulisan lt na 000000 na drugoj je isto 0000000 ali je po stanju realan (Locked A1 austria obe)
Iphone 4-bypassed radi kao ipod
iphone 4s-regularan
iphone se 2016 mint stanje 10/10 nova baterija
iphone se 2020 isto 10/10 i nova baterija
imam i note 4 ldu tu treba nova baterija
kao i htc10 gde nabavio novu bateriju i odustao od zamene jel je komplikovana
kao i oni kineski landrover telefoni 2-3 kom i bm10 i nokije 105 2017 i 2019
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno