Šta je novo?

RealDebrid, TorBox, Playeri (WuPlay, Nuvio) i slicno

Dobar je Wuplay,radi čak dobro i na mom starom TCL-u P615 koji inače ima slabašan procesor i 2GB RAM

Za sve upućene i neupućene, prenosim kratak pregled i najvažnije stavke iz najnovijeg update-a za PenguPlay dodatak:

Šta je PenguPlay i kako funkcioniše?
PenguPlay je besplatan Stremio dodatak fokusiran na HTTP strimove. Poseduje ugrađene filtere za filtriranje neaktivnih linkova i nekoliko ekskluzivnih provajdera.

Instalacija i verifikacija:
Google prijava: Standardni način koji daje trenutni pristup i generiše instalacioni URL.
Prijava bez Google naloga (De-googled): Moguće je zatražiti pristupni token preko njihovog Telegram bota. Zahtevi se odobravaju ručno (najčešće u roku od 24h).

Preporuka za stabilan rad:
Ako se sadržaj ne učitava ili koči, dev preporučuje korišćenje Cloudflare DNS-a (1.1.1.1) ili WARP aplikacije radi zaobilaženja potencijalnih blokada.

Ključne novine u poslednjem ažuriranju:
Novi provajder: Dodat je Miruro (brzi 1080p anime strimovi sa titlovima i dub-om).

Popravljen 111477: Omogućeno direktno skrapovanje kompletne biblioteke (učitavanje strima traje 15–35s zbog obrade u pozadini).

Fix za Samsung TizenOS (4khdhub): Rešen problem gde premotavanje, pauziranje i nastavak reprodukcije nisu radili.

VidSrc & VidEasy: Popravljeni i ponovo funkcionalni.

Link za addon:
Link za telegram grupu:

Probao sam WuPlay na kratko, svidelo mi se to što je dosta jednostavan, manji, brži, najmanje mi se dopao ekran izbora strima, to su realno mogli bolje da reše.

Međutim, WuPlay ima sličan problem kao i Nuvio, ako hardver ne podržava onu neku specifičnu kombinaciju kod remuksa (valjda DV+HDR, tako nešto) onda strim pušta samo audio a ekran je crn. To na Nuviu može da se izbegne nekom kombinacijom podešavanja i odabira kodeka, na WuPlay koji ima mnogo manje opcija nisam pronašao način to da rešim.

Kontam da ko ima novije televizore ili bokseve pa podržava sve te standarde, to nije problem, ali ja sam izludeo dok to nisam provalio u čemu je zapravo stvar i kako da rešim.

Stremio,nuvio wu play,strmr,arvio lumera. Sve sam to isprobao. Najviše koristim wu play i nuvio. Wu play je najbolji za starije uređaje jer je stvarno lagan,nuvio nakrcan opcijama,ali mislim da vec preteruju. Wu play ima samo za TV,ali se lako podesi preko mobilnog. Strmr nije los moze direktno da se ubaci debrid u samim podešavanjima,i trakt takodje. Dobar mi je za razliku od drugih zbog vise fontova za prevode koji mogu da se menjaju.Arvio ima i za mob iza TV,nije los,ali mu sinhronizacija ume da zabode.Lumera slična stremiu.Doduse ima podesanje za vise profila za razliku od stremio.Eto pa isprobajte,i vidite sta vam najviše odgovara.

Stremio,nuvio wu play,strmr,arvio lumera. Sve sam to isprobao. Najviše koristim wu play i nuvio. Wu play je najbolji za starije uređaje jer je stvarno lagan,nuvio nakrcan opcijama,ali mislim da vec preteruju. Wu play ima samo za TV,ali se lako podesi preko mobilnog. Strmr nije los moze direktno da se ubaci debrid u samim podešavanjima,i trakt takodje. Dobar mi je za razliku od drugih zbog vise fontova za prevode koji mogu da se menjaju.Arvio ima i za mob iza TV,nije los,ali mu sinhronizacija ume da zabode.Lumera slična stremiu.Doduse ima podesanje za vise profila za razliku od stremio.Eto pa isprobajte,i vidite sta vam najviše odgovara.
Slažem se, WuPlay na tv definitivno najbolje i najbrže radi. Dodao bih i DebridStream ali on nije skroz besplatan.

Slažem se, WuPlay na tv definitivno najbolje i najbrže radi. Dodao bih i DebridStream ali on nije skroz besplatan.
Tačno ima i streamize,on se placa,ali pored ovih free alternativa je bespotrebno. Nuvio recimo ima dobru integraciju sa torboxom. Ubaci se API u podesavanjima i dobija se opcija instant.Onda je pokretanje strima dosta brze.

Ako si na CachyOS onda preporučujem harbor-stremio-bin paket sa AUR, ja njega koristim i pokreće se normalno, on samo prepakuje .deb paket za Arch i derivate. Alternativa je flatpak sa onog repozitorijuma koji lično nisam isprobavao jer ne koristim, ali bi u teoriji moralo da radi svuda.
Nece ni jedno ni drugo neznam zasto.
paru -S harbor-stremio-bin a ni flatpak

Instalirao na Windowsu11 bas lepo radi.

Meni je Nuvio top,sredio sam vizuelno i stavio da mi odmah pusta titl.S tim da ga pustam preko Android Boxa.Kad sam probao da ga ubacim preko webOS Dev Manager-a,nesto zeza.

Pisao sam na temi o filmovima a primetio na Disclosure day da Exoplayer na Nuvio, na Stremio nisam primetio. Crne barove obradjuje kaonda su deo slike, pa se dešava kad je slika skroz crna oni budu svetliji sivi i slično. Kada se promeni player to se ne vidi. A na primer na Prestige se to ne vidi. Možda je do kkntejnera jer je Disclosure bio mp4, ne znam do čega je ali jasno se vidi razlika.

A ja sam primjetio na filmu Masters of Universe na jednom fajlu pored crnih barova imaju i neki prozirni barovi 🙄

Od čega zavisi hoće li biti sivi ili crni?
Verovatno od DV profila & firmware bagova uređaja na kojem puštate.
Isti video koji kad se pušta kao DV na mom tup*vom TCL-u u Kodi i Plex ima te prozirne vertikalne trake ako se pusti kao HDR10 (tako što se u Kodi podešavanjima isključi podrška za DV i HDR10+) nema traka.

Da,to i meni nije jasno. Od čega zavisi hoće li biti sivi ili crni?
Probaj kad se desi da promeniš na drugi player. Meni libmpv nema sive trake na ovom filmu dok Exoplayer ima. Mada je meni Dune player koji Box donosi sa sobom te ima najveću podršku stoji kao eksterni. Tu me smara što onda ne pamti progres kao eksterni pa ću ga koristiti samo kad naletim na sivo. Na mom profilu sad stoji da me pita pred puštanje strima koji ću player. Ostalima to nisam dirao jer misle da sam lud la nek gledaju u sivo.

Što se tiče TorBoxa nije mi se ubrzao kad sam dodao Streamtruz ali kad sam spojio direkt sa Nuviom Torbox duplo brže pokreće.

Da li se rešila situacija sa RD? Mnogo mi je u boljem sećanju od TB ali ipak drugačiji je setup u pitanju pa bih da probam ponovo RD imam fidelity poene taman ali ako nisu rešili regex i ne mora..

Nisam to dirao, gde mogu da vidim koji je default?

Samo sam nastavio da koristim kao i do sada i brže povlači stream.

Da li vam se dešava kada nastavite gledanje nečega da izbacuje grešku pa da mora drugi stream? Kontam da je do keša nešto.

Nisam to dirao, gde mogu da vidim koji je default?
Samo sam nastavio da koristim kao i do sada i brže povlači stream.
da bi ti torbox instant radio moraš postaviti neki scraper tipa torrentio bez torbox api key-a i onda ga nuvio koristi,nije dovoljno samo ubaciti api u nuvio,pitanje je sad da li ga ti uopće koristiš sad,evo uputstva(ne mora biti aiostreamas)

Cekaj da bi razumeo ovo sto kazes moram da pitam.
Znaci Torbox API u Nuvio direktno a Aiostreams sa scraperima bez Torbox API?
Kao i da P2P bude selektovan a Debrid servisi ne kao obavezni.

da bi ti torbox instant radio moraš postaviti neki scraper tipa torrentio bez torbox api key-a i onda ga nuvio koristi,nije dovoljno samo ubaciti api u nuvio,pitanje je sad da li ga ti uopće koristiš sad,evo uputstva(ne mora biti aiostreamas)

Ovaj ga previše tupi. Odradiš ducktools i izvršiš korekcije dodataka po želji. Staviti "cached" u primary sort order ako nije i završen posao.
Ja konkretno koristim 6 dodataka i čini mi se da lepo raspoređuju rezultate.

Prilozi

• Screenshot_20260728-214351.webp
    Screenshot_20260728-214351.webp
    26.9 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20260728-215618.webp
    Screenshot_20260728-215618.webp
    35.4 KB · Pregleda: 48
Cekaj da bi razumeo ovo sto kazes moram da pitam.
Znaci Torbox API u Nuvio direktno a Aiostreams sa scraperima bez Torbox API?
Kao i da P2P bude selektovan a Debrid servisi ne kao obavezni.
da,bilo koji scraper da koristiš(npr i torrentio) ne unosiš u njega torbox api key i tek onda ga nuvio koristi preko svoje instant opcije,inače radi samostalno kako i inače radi...nuvio je prvo napravio sa svojim scraperom ali su onda napravili ovako

Izgleda da će direkt da izbace pa neću ništa ni da diram.

A ovako je izgleda izbacivao linkove

Prilozi

• Nuvio-TorBox-Integration-9.jpg.webp
    Nuvio-TorBox-Integration-9.jpg.webp
    22.6 KB · Pregleda: 43
Izgleda da će direkt da izbace pa neću ništa ni da diram.
to je "old news", upravo o tome sam pisao,prvo su napravili sa internim scraperima pa su onda da se ograde i da ne moraju to ukinuti napravili da si sam odabereš scraper(bez debrid api keya) i ne moraju sad ukinuti to
ja sam probao sa torrentiom i aiostreams i nisam dobio neko ubrzanje, zato sam te i pitao kako si ti postavio...

Do juče smo skidali torent sa 200 KB/s a sad hoćemo instant puštanje fajla od 50GB 🙂
Evo upravo izmerio, 5 sekundi za puštanje random filma od 20GB.. 8s za 62.3GB (bez instanta)

Poslednja izmena:
Pazi kod mene je "zadovoljavajuće" ali dzaba kad znaš za bolje. RD mi je puštao sve u roki od sekunde. Sad možda je do Nuvia pošto TB nisam probao na Stremiju ali svalako je prohvatljivo. Samo me nervira kad ponovo pokrenem što izbaci gresku oa.moram da menjam stream.

RD i sad pusta u sekundi, ako ima i nije pod "embargom".

Nazad
Vrh Dno