Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Iz CRM. Iskreno,najvise osetim tu neku voćnu notu meda i crne čokolade. Napatih se dok sam uštelovao mlin,ostalo setovanje od Gvatemale iz Malaja Cofee,ovaj brazil morao dosta krupnije da ide.
Iz Espresso Direkta mi nije jos stiglo sto sam porucio,zato sam danas i uzeo ovaj Brazil i Etiopiju.

Odlične obe Etiopije.

Prilozi

• IMG_6256.webp
    IMG_6256.webp
    98.2 KB · Pregleda: 59
Zdravo svima,
vidim da se ovde priča o ozbiljnim kafama i aparatima.
Ja imam jedno manje ozbiljno pitanje:
Porucio sam Nespresso Pixie aparat na kapsule (bez osudjivanja molim 🙂 )

Koje kapsule bi preporučili kao dobar odnos cene i kvaliteta?

Na letovanju sam imao priliku da probam Lavazza Oro 8 kapsule i bile su mi bolje od Segafredo, Jacobs i jos par mada su ostale bile jace 10-12.

Imate li neku preporuku gde u Beogradu kupovati kapsule u kojima dati prioritet za probu?

S obzirom na to da ćeš moći da u Nespressu uzmeš ~5 pakovanja za onih 3000 din, moraćeš tamo izabrati da li uzimaš kapsule za kraću, srednju, dužu kafu, slabiju, jaču...

Da li je probao neko kafe iz przionice Potkrovlje? Izlaze mi cesto po mrezama bih mozda uzeo neki blend da probam. I razmisljam opet da probam nesto novo nesto divlje, mozda Brazil iz 73 Roasters, Guatemala iz Malaje, ili nesto od preporuka sa prethodnih par strana da nije izrazena kiselost, na to nikako nisam uspeo da se naviknem i pored mnogo pokusaja.

Da li je probao neko kafe iz przionice Potkrovlje? Izlaze mi cesto po mrezama bih mozda uzeo neki blend da probam. I razmisljam opet da probam nesto novo nesto divlje, mozda Brazil iz 73 Roasters, Guatemala iz Malaje, ili nesto od preporuka sa prethodnih par strana da nije izrazena kiselost, na to nikako nisam uspeo da se naviknem i pored mnogo pokusaja.
Probaj ovo:

1000030906.webp
Danas mi stiglo,Espresso Direct je u pitanju,Tramonto blend. Jako lepo izbalansiran,slatkast,tek malo gorak,kiseline nema. Ja prezadovoljan.

Taman kad sam rešio da poručim hibrew g5, nema ga niko od prodavaca na stanju... Ima li neka alternativa u tom cenovnom rangu, ili da čekam letovanje sredinom avgusta, pa da ga uzmem u Grčkoj... Dojadilo ručno mlevenje...

Gde ga ima u GR, da uzmem i ja? 🙂

Cena momačka, preskočiću.
Svakako ne znam kako bih ga kupio tamo.

Nakon malo researcha, pronašao sam ga za dosta povoljniju cenu.
LINK

E sad što se tiče kupovine i snalaženja oko toga, to je na vama. 😁

koliko je cena u radnji? da li se razlikuje u odnosu na online shop?
datum przenja je 14.07. Mislim da bi trebala da odstoji jos nedelju dana do pripremanja 🙂

Ja sam skoro uzeo:
73_Roasters_Ethiopia_Ayla_Bombe.png
73_Roasters_Brazil_Caparao_Mountains.png.webp

Ali isto su skoro przene i jos nisu usle u ove 2 nedelje...
Probao etiopiju, ovakva je kako su je opsiali, uz dodatak citrusnih nota...
Ima cvetne note, hibiskus,, citrusna je, mozda bih voleo da je malo manje ali svakako je dobra. Jedino sweet apricot nisam osetio...
.

Probao etiopiju, ovakva je kako su je opsiali, uz dodatak citrusnih nota...
Ima cvetne note, hibiskus,, citrusna je, mozda bih voleo da je malo manje ali svakako je dobra. Jedino sweet apricot nisam osetio...
.
Kako je gađaš? Koji ratio?

16g/25s
1:3
temp na max
Mozda bi moglo i 1:2 ili 1:2.5 za jos puniji ukus, ali mozda bi kiselost bila veca... Probacu svakako...

Koristim neki budžet gaggia aparat da li je moguće da vrsta kafe može napraviti toliku razliku u ukusu iako koristim isti mlin isti način pripreme, probao sam nekih 5-6 vrsta kafe u zrnu osrednjeg kvaliteta i ova zadnja je najbolja

Jes cuo ti za "od govana se pita ne pravi". Prvo kvalitet kafe, pa kvalitet mlina, pa voda, pa masina na kraju...

Jes cuo ti za "od govana se pita ne pravi". Prvo kvalitet kafe, pa kvalitet mlina, pa voda, pa masina na kraju...
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита

Neće ako je kafa loša.

Ako je dobra, postoji bezbroj načina da se napravi dobar napitak, pa makar čekićao zrna.

Stigla nova tura iz ITA, 1 kg na nekoj akciji bio 11€ 🙂
Kafa dobro poznata klasika sa rokom do: 30. 05. 2027.

20260725-155033.jpg

Nazad
Vrh Dno