Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Da dodam: ako TA peć radi noću i ako ne prelazi 1600kw mesečno, jer ako uđe u crvenu zonu... Onda mu je bolje da uzme klimu ili toplotnu pumpu (a one su još uvek skupa investicija...)
Da samo se noću punila i nije nesto dobro izolovana, već oko 20h uveče bude mlaka i sa strane izgubi toplotu. Hteo sam klimu , rekli su mi da će čak i jeftinije da mi bude ,a čak i toplije. Raspitivao sam se i kao uzmi dobru 12ticu zato što 18 bi bila mnogo jaka i često bi se gasila.

U januaru
Crvena je od 1200kWh 😀
Jednom je prešo racun u januaru bio jak minus1350 ili 1400 ne sećam se, sa rad obe peći. Tako da za sad bi ubacio tu 12 i 1 norveški za po potrebi, greju cevi , bude fino u sobama.

Gree amber je isto
Gree Airy nikad ne moze bolje da greje od Gree Amber Pro, niti je je bolja od Fujutsu KMCC 14.

Gree Airy nikad ne moze bolje da greje od Gree Amber Pro, niti je je bolja od Fujutsu KMCC 14.
AMber je cenovno čak jeftinija 74.000, kmcc 14 je 86.000. Misliš da je pametnije i da će bolje da radi Amber od airy? Nju nisam ni razmatrao, kao uzmi airy, fino radi, nema jako izduvavanje, tebi stan nije leden , ima fine funkcije, ili eto KETA je isto fina ali nema ništa klot samo on i off dugme🤣. Kao nemo 18 ticu prejaka je zagrejace ti sobu i odma se gasi, bolje jaku dobru 12 ticu.

Ja bih opet da biram sebi sada, išao na Airy bez sekunde razmišljanja. 14KMCC naprosto preveliko za recimo mojih 25-30 m2 izolovanih dnevne, gdje i 12KMCC zadovolji laganice energetske potrebe - ALI ima ahilovu petu koju djele 14 i 12 - panic defrost, koji NEMA ŠANSE objasniti ženi, a koji i mene nervira.
Naprosto, neću da mi je nedostupan rad invertera i da nešto krilcima gleda u plafon i premišlja se po 10-15 minuta u defrostu na svakih sat-sat i po kad su teški uslovi vani.
Hoću da radi kontinuirano i dozirano (airy) ali isto tako, ako zatražim da udara nemilice, da to radi beskompromisno (opet airy) a ne da pipka i bude obazriva kao KMCC.
E da, KMCC ce UVIJEK nakon powerfull moda koji traje kratko, ili ako joj zadaš stepen-dva više, da na brzinu ugrije sobu, otrčati u DF u roku od 5-10 min garantovano! Nervira.
Aha znači misliš da Airy nema greške za moju dnevnu? Kako ti koristiš tu klimu? Jel se ona smanji noću pa pojača kad dođeš sa posla?

Moj 12KMCC radi non stop prelazni i pravi period grijanja. 25 zadam, održava oko 24-24,5 (jer gura još i niz hodnik, u wc i na sprat). Ponekad naveče spustim na 24.
O Airy sam već pisao ali pogledaj i sam malo priručnik, navode 80% kapacieta na -15, što je i dalje pozamašna 3 kW toplote, a eurovent je verifikovao da uz visok scop i dalje daje 3 kW na -10.
14KMCC ima značajno niži scop - 4.0, naspram Airyjevih 4.6 što nije nimalo zanemarivo. Naravno, ima 14ka više toplotno rashladnog kapaciteta, ali je i ružna ko djavo i ići će mnogo češće u defrost. Ne znamo koliko nisko modulira u praksi, 12km odlično modulira li ima 550W kompresor, dok 14ka ima 900w i nizak scop, i ne bih se kladio u neku fenomenalnu modulaciju uz te pretpostavke.
Još jedna "dojava", za osobe koje žive u području sa ogromnom i stalnom vlagom (blizina rijeka/jezera/močvarne zone), pun pogodak za normalno novca bi trebao biti Gree Airy.
Za oko 700 eura, nije baš prejeftina, ALI : Pogoni je jak 847 W kompresor sa značajnih 800 g plina R32, Na papiru odlične brojke u minusima (na -10 sigurnih 3 kW ), jako dobar SCOP.
30 kg vanjske jedinice s dvoredim izmjenjivačima veoma velike površine za 12ku a koji između lamela imaju komotnih 1,4 mm prostora + defrost logika koja ne okida cesto i na prvu, bi trebale garantovati veoma dobar rad u scenariju visoke vlage i T blizu 0, što ubija klime sa manjom masom, ili "panik" logikom DF kakvu Fujitsu ima. Nije za male prostore zbog svog kapaciteta.
Vanjska prometuje 2200 m3 vazduha po satu. Korisnici su potvrdili da je i modulacija sasvim pristojna i niska u klasi odličnih uređaja. Realna mana - najtiše deklarisano na grijanju je čak 29 dB. ALi ne može i jare i pare, za ovoliko novca. Neki naredni realan skok, da se dobije ovaj kapacitet i tišina, je barem još upola ovoliko novca.

Ta 14-ka ide do 250W u održavanju na grejanju, ne valja ni kaj je nisko pa da duvka "prohladno". I ima 31kg spoljašnju, pa ne bi trebalo da ide u defrost često kao 12-ca sa 25kg spoljašnjom. Al' zsto precizno održava temperaturu. A što se tiče SCOP, to je računski dobijen broj spram Heating Power Design. Da je Pdesign manji kao kod Airy, SCOP bi bio veći. U uslovima rada 12-ce, ova 14-ca će imati bolji SCOP

Gree amber je isto

AMber je cenovno čak jeftinija 74.000, kmcc 14 je 86.000. Misliš da je pametnije i da će bolje da radi Amber od airy? Nju nisam ni razmatrao, kao uzmi airy, fino radi, nema jako izduvavanje, tebi stan nije leden , ima fine funkcije, ili eto KETA je isto fina ali nema ništa klot samo on i off dugme🤣. Kao nemo 18 ticu prejaka je zagrejace ti sobu i odma se gasi, bolje jaku dobru 12 ticu.
Ova 14-ca je 76.000, dakle tu su skoro iste po ceni, a ima dosta jači kompresor koji se može softverski ograničiti pa ni defrost ne bude čest. Svakako se KM serija sa R32 ne zaleće kao starije LM/LU/LT serije na R410 gas

Naravno i koj model da odaberem. Airy 12 tica mi delovala baš dobro, midea exteme i gree Clivia ai. To sam nesto kao planirao, ova Fujitsu Keta mi isto bila zanimljiva , ali je bez zaštite za minus spolja
Od navedeni --- Airy 12
Gree Airy nikad ne moze bolje da greje od Gree Amber Pro.
Minimalna je razlika:
Amber Pro 5.2kw
Airy 4.9kw
Jedino sto Airy dosta nize spusta od Amber Pro
Airy malo ispod 200w
Amber Pro ne ide ispod 500w

Sto se tice DF tu su sigurno slicne! Npr. Amber Pro cim temp. bude ispod 3c radi na 3h kontrolni DF koji traje 4-5min ili kad bude pre toga vec okovana bela onda opali pravi DF koji traje 12-13min

Ta 14-ka ide do 250W u održavanju na grejanju, ne valja ni kaj je nisko pa da duvka "prohladno". I ima 31kg spoljašnju, pa ne bi trebalo da ide u defrost često kao 12-ca sa 25kg spoljašnjom. Al' zsto precizno održava temperaturu. A što se tiče SCOP, to je računski dobijen broj spram Heating Power Design. Da je Pdesign manji kao kod Airy, SCOP bi bio veći. U uslovima rada 12-ce, ova 14-ca će imati bolji SCOP

Ova 14-ca je 76.000, dakle tu su skoro iste po ceni, a ima dosta jači kompresor koji se može softverski ograničiti pa ni defrost ne bude čest. Svakako se KM serija sa R32 ne zaleće kao starije LM/LU/LT serije na R410 gas
Sa ovim sam saglasan - prvi bih bio sretan da moja ne 12KM ne silazi oko 150, već da je mogu natjerati da troši barem 50-100 W više, ali da duva toplo. Ali bih bio još sretniji da ne koprofagiše sa kontrolnim DFom svako malo ida radi ko sav normalan svijet 🙂

Hvala svima , kao neki ludak mesec dana zevam i gledam koju , šta ima , nema dal mi to treba. Šta kad odem na poso da li da je ugasim ili smanjim. Ma pukla mi glava više. Oće wifi nece, ima filter nema, šta da radim ako zaboravim da smanjim a odem na poso i takve stvari. Iskreno ova airy mi baš moćno izgleda , čitao sam negde da je konstrukcija spoljne jedinice nekako drugačija od nekih (nešto je šire negde, pa ne ledi često) pa manje ide u DF. Opet mi frka da ne bude skuplje od pećke, godinama snjom se družim drnda mi tu ventilator, jadna odradila poso.
Verovatno ću tu airy svidaju mi se izgled krilca, mislim da će manje da mi troši. Reče tu neki korisnik da finije radi da bi nju uzo da sad bira.

Klima fujitsu 14 kmcc deluje fenomenalno, samo mi se čini da će mi biti prejaka i bože me oprosti ali je tolko ružna, dizajneru momentalni otkaz. Aman al stvarno , koja im isto fora nema ništa klot kocka i duvaj. Ona Keta dobro izgleda moćno, a ova jadnica užas. Definitivno mora prestanem da pišem na dve teme. Zaboravim šta sam kome sta reko. Hvala svakako svima na informacijama

Klima fujitsu 14 kmcc deluje fenomenalno, samo mi se čini da će mi biti prejaka i bože me oprosti ali je tolko ružna, dizajneru momentalni otkaz. Aman al stvarno , koja im isto fora nema ništa klot kocka i duvaj. Ona Keta dobro izgleda moćno, a ova jadnica užas. Definitivno mora prestanem da pišem na dve teme. Zaboravim šta sam kome sta reko. Hvala svakako svima na informacijama
Onda jos nisi video Nocria X
Za ono treba covek da ima zeludac da je gleda svakog dana! Kao neki stari HP stampac sa dva zvucnika 😀
Nego ok, ukusi su razliciti 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno