Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko mrzim ovaj USA fazon sa vremenom početka utakmice, ako je zakazana u recimo 21h, ne počinje pre 21:10. Ne odnosi se striktno na ovu utakmicu, dešavalo se još par puta slična stvar. U NBA recimo u zakazano vreme utakmice tek se predstavljaju igrači.

Što se tiče prognoze, 0:1, Mesi iz penala u drugom poluvremenu. 😁

Vinčić čist faul za Argentinu svira faul za Španiju. Odatle tri dodavanja kasnije, zicer za Jamala. Kako jedna sudijska odluka može potencijalno da odredi pobednika. 🙂

Za sada u ovih prvih par minuta odlična utakmica. Ozbiljno duva pozadi kod Gaucosa.

A šta je sad sa Vinčićem kod ovog duplog pasa Španaca?
Očajno sudi u prvih par minuta, baš neke tupave greške.
Istini za volju, imaju preporuku od FIFE da na ovom SP dozvoljavaju jači kontakt, i da što manje seckaju igru. Očigledno da imaju problema da procene šta je malo jači kontakt, a šta je čist faul.

Ali kako god,morao je da svira, našao bi se u ozbiljnoj prilici za gol, iz one pozicije je mogao i da šutne, i da vrati za Rodrija i da proigra Ojarzabala...po svakoj logici ono je faul + žuti karton..

edit: I eto, tu bi bio prvi žuti za Mekalistera, a za ovaj start sad nad Olmom bi bila zadnja opomena pred crveni, pošto kažu da drugi žuti "mora da ispadne iz džepa". Umesto toga, on ima prostora da bar još jednom uleti onako krvnički.

Olmo kao na nagaznu minu da stao 🙂

Ja videh da je nakon uklizavanja Olmo nagazio igraca Argentine.

sudija je zaboravio kartone

Tagliafico ako izdrži do poluvremena, onda mora napolje, inače će Jamal da ga izlomi kao majmuna po toj strani i da da gol ili asistira. Problem je što nema zapravo ni ko da ga zameni, najtanji su na bekovima. 😁

Španija jača trenutno. Ali ne zna se ništa još. Lukavi su Gaučosi.

Ja videh da je nakon uklizavanja Olmo nagazio igraca Argentine.
Nije neophodno da dođe do kontakta da bi dodelio faul i uz to karton. Kratko sam bio sudija, ali sećam se tog pravila, zvalo se nešto tipa endangering safety of opponent, laički rečeno nepotreban intenzitet starta ili uklizavanja, komotno se za to dodeljuje žuti karton ako je reckless, a u slučaju opasnijih startova poput onih sa dve noge, može čak i crveni da se da.

Izvinjavam se na engleskim izrazima, učio sam iz literature na tom jeziku pa sam po tim nazivima i zapamtio.

Винчић брат, чека да неко погине да би доделио картон

@coda032
Po objasnjenju bih rekao da je slobodna procena sudija u ovakvim situacijama.

Tako je, u ovakvim situacijama je ključno da sudija bude dobro pozicioniran da bi uopšte video intenzitet uklizavanja. Sa današnjom tehnologijom, VAR soba ima pravo da pozove sudiju ako je to potencijalno bio start za crveni karton, ali oni uglavnom reaguju za situacije u kojima je ostvaren ozbiljan kontakt.

Tako da da, svodi se na kraju na slobodnu sudijsku procenu.

Zašto se svi boje da šutnu van 16m?

Bolji španci za sad. Jedino što me nervira što hoće da se ušetaju u gol.

Mozda je Oyarzabal mogao da napravi korak dva ka golu pre suta.

Martinez izlazi, Otamendi ulazi. Veliki hendikep za Argentinu.

Zali Boze ko igra finale... Pljuvala se Engleska, pa i nesto ova sveta Argentina igra ko ta ista Engleska. Bunkerica i ceka se sveti Mesi da pokrene neku kontru. Sto se mene tice, mogu da osvoje zlato, nemam problema s tim, ali konacno da se zavrsi ova epizoda sa juzno-americkim reprezentacijama pa da budu u rangu africkih od pre 30-40 godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno