koliko dugo vazi broj da se nista ne uplati ?
Samo četiri meseca. Nakon toga se isključuje sa mreže, i u svakom trenutku može i da trajno bude deaktiviran. Kredit, dakle, moraš da uplaćuješ makar na svaka četiri meseca ako želiš da budeš siguran da nećeš izgubiti broj. Da naglasim, u teoriji im kartice važe i duže, 12-13 meseci, ali u praksi gase brojeve i ranije, pa bolje sprečiti nego lečiti.
koliko vazi kredit po uplati ?
Sam kredit važi tri meseca, a minimalna uplata je 300 dinara, kao u Yettelu, a za razliku od MTS-a i Globaltela, gde je 200.
da li radi VolTE (recimo da sam u USA, da li cu dobiti poruke od banke itd)
Kocka je to, možda ti automatski proradi, a možda ćeš morati da ih cimaš da ti ga aktiviraju. Ima npr.
ova tema. Svakako, to je za 4G glasovne pozive, nema veze sa porukama. One stižu, osim ako te baš ne zadesi neki strašan problem, a dešavalo se i to. Imali smo nekoliko iskustava gde je broj nakon prenosa bio potpuno neupotrebljiv, bez mogućnosti popravke. Retko se dešava, ali treba imati u vidu, pogotovu što sa drugim mrežama nema takvih iskustava. Ne treba sad da te to zaplaši, ali naglašavam jer insistiraš na pouzdanosti.
da li moze mesecni kredit da se uplacuje preko aplikacije (cini mi se da je to najvaznije)
Da, to su skorije dodali, u novoj aplikaciji. Dotad je moralo preko sajta, a to je i dalje opcija, konkretno
ovde.
ali cini mi se da VoLTE opcija i lakse placanje su vazniji od plana
Pa to u MTS-u radi bez problema odavno. Doduše, u MTS-u VoLTE ne radi nakon isteka kredita, možda na to ciljaš, znači tamo ga imaš samo tri meseca dok kredit traje. S druge strane, u A1 će ti raditi sve vreme (ako uopšte radi), ali to sve vreme je samo četiri meseca od poslednje dopune. Nakon toga se broj suspenduje, kao da ne postoji (dok ga skroz i ne ugase ili dopuniš kredit), a u MTS-u ti makar stižu pozivi i poruke punu godinu. Dopuna preko aplikacije Moj mts je radila i pre neku godinu, tu baš ne znam na šta misliš. Kada se tako stvari poslože, ako ti treba konstantno aktivan VoLTE, isplativije ti je da MTS-u plaćaš 200 dinara svaka tri meseca nego A1 300 svaka četiri. Jedino što u A1 imaš Mega plan.