Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam vozio, ali teoretski se ne bi trebao umoriti na električnom biciklu. On ti asistira, na tvoje pedalanje. Mada ako pričamo o tome da dođeš na posao bez znoja, el. trotinet je u prednosti, jer apsolutno ništa ne trebaš okretati, samo gas.
To je tačno ako imas uzbrdice pre posla. Recimo ja ima 2 brda u ns pre posla I kad stignem na posao i sidjem sa ebicikla tek onda pocinjem da se znojim ako je napolju +30C i vise (ali opet je to mnogo manje nego sa klasicnim biciklom), a sa trotinetom nista.

Svaki ima svoje prednosti i i mane. Mana trotineta je losija sigurnost, lose kocenje po kisi i manji domet koji se jos smanjuje kada temperatura padne ispod 5c, a el bickili moze opusteno i na -10.
Mada, st kazu par postova iznad, uzasno je los vazduh zimi na putu.

Kupio sam od drugara električni trotinet Xiaomi Mi Scooter 3 koji je pazario preko A1. Nemam papire odnosno račun. Da li mogu da ga registrujem bez njih ili mora da jurim papire?
Ne treba ti racun. Ali treba ti "uputstvo" odnosno papir na kojem pise o kom modelu se radi i gde pise njegova tezina, max brzina i ostale specifikacije.

Kakva glupost?
Ko čuva uputstvo od 5 godina starog trotineta?
Šta u opšte dokazuje uputstvo?
Takodje
Gledam u oglasima polovne trotinete, pojedini pokušavaju da prodaju svoje trotinete skuplje zbog toga što imaju nalepnicu, i trajno su registrovani.
Kakvu to vrednost ima novom kupcu?
Baš nikakvu

Nalepnica je vezana za prethodnog vlasnika, ako novi hoće da je prenese na svoje ime mora ponovo da plati taksu.

Tako da je potpuno isto kupio bez nalepnice ili sa njom

Nisam vozio, ali teoretski se ne bi trebao umoriti na električnom biciklu. On ti asistira, na tvoje pedalanje. Mada ako pričamo o tome da dođeš na posao bez znoja, el. trotinet je u prednosti, jer apsolutno ništa ne trebaš okretati, samo gas.
Da ti odovorim, koristim električni bicikl od 250W koji ima samo asistenciju za odlazak na posao, i naravno za povratak sa posla. Ruta mi je blok 70 - Čubura (kod gradića Pejtona). Ne mogu da dođem neozonojan, zato što uvek pedalam. E sada, ja sam namerno kupio takav bicikl samo sa asistencijom da bih se naterao na fizičku aktivnost, tako da pedalam recimo sa 80% snage, i uvek gledam da koristim minimalnu asistenciju. Najveći nivno asistencije koristim samo za jake uzbrdice gde vozim kolovozom (na primer uzbrdo Višegradskom od Savske do Kliničkog Centra. Sa jednim punjenjem baterije prelazim standardno 80km. Verovatno može da izvuče 100km, ali nisam probao. Na 26km/h gasi se elektro motor, tako da po ravnom bez vetra mogu da idem 30-32km/h.
Probao sam par puta i da vozim sa maksimalnom asistencijom, i da manje snage trošim na pedalanje, ali se opet oznojim, ne tako kao kada pedalam svom snagom, ali opet nema šanse da dođem suv na posao, nebitno da li je napolju +38C ili+2C.
Ne znam za vas, ali ja se oznojim i kada ispešačim od Steco-a do Čubure, jer je vlaga napolju velika, iako je jutarnja temperatura +20C. Jednostavno ne mogu da se vučem kao žene kada razgledaju izloge 😛

za trotinet se isplati kupis nov Xiaomi 6 sa racunom i jenokratno registrujes i miran si.

Kakva glupost?
Takodje
Gledam u oglasima polovne trotinete, pojedini pokušavaju da prodaju svoje trotinete skuplje zbog toga što imaju nalepnicu, i trajno su registrovani.
Baš nikakvu

Nalepnica je vezana za prethodnog vlasnika, ako novi hoće da je prenese na svoje ime mora ponovo da plati taksu.

Pa ne baš....nalepnica nije registracija, nije vezana za vlasnika...uvedena je zbog toga da prikaže da su karakteristike trotineta u skladu sa našim zakonom

to je sve farsa,da se uzmu pare.
Nemo polisu osiguranja u slucaju nezgode.
Vozac nema PSP za ucestvovanje u saobracaju.
Postoji li starosna granica za upravljanje trotinetom?

Poslednja izmena:
Naravno da je farsa, zato i kažem da su vlasnici dovedeni u zabludi da je nalepnica neka trajna registracija, jer kad ga proda novom vlasniku ona nema nikakvu svrhu jer i on mora da plati sve ponovo

Btw, idemo ponovo ono što je bilo pre 5 godina, deluje kao da su uslovi namesteni:

Beograd dobija sistem za iznajmljivanje 2.000 električnih trotineta i 600 e-bicikala - Vesti iz Srbije, regiona i sveta - N1 info https://share.google/zdYLSHhuxTzoReCm1

Poslednja izmena:
Kakva glupost?
Takodje
Baš nikakvu

1. Nalepnica nije vezana za vlasnika! Trajna je i vezana je za trotinet.
2. Ima , na žalost, obavezujuću vrednost za sledećeg kupca. Sada moraš da je imaš, neko se iscimao išao i odradio tehnički i platio 2500din. Nekom je problem jer nema sada uputstvo/papire, e taj je imao pa to hoće da naplati.
Da li je to fer i koliko,diskutabilno je.

Neće policajac tražiti saobraćajnu dozvolu od trotineta(sa imenom vlasnika), niti na nalepnici piše datum do kada je registrovan.

Na žalost, država samo nije sprovela zakon koji je već postojao. Na žalost, država nas DODATNO klepa dodatnim nametom
A za svako usvajanje pravila i kažnjavanje za nepoštovanje istih sam 100% ZA
Država i policija nisu radile svoj posao pa je došlo do zloupotreba od strane velikog broja vozača.

Poslednja izmena:
1. Nalepnica nije vezana za vlasnika! Trajna je i vezana je za trotinet.
2. Ima , na žalost, obavezujuću vrednost za sledećeg kupca. Sada moraš da je imaš, neko se iscimao išao i odradio tehnički i platio 2500din. Nekom je problem jer nema sada uputstvo/papire, e taj je imao pa to hoće da naplati.
Mozes li da objasnis ovo detaljnije...?
Da li novi vlasnik nije duzan nista da upise na svoje ime...moze odmah da vozi?

Sta se desava kada kupis polovan trotinet i novog vlasnika zaustave radi kontrole?
Samo u nalepnicu mogu da gledaju?

Kad prodajes trotinet mozes i da skines nalepnicu,sta onda?Novi vlasnik mora ponovo da ga registruje?

Mozes li da objasnis ovo detaljnije...?
Da li novi vlasnik nije duzan nista da upise na svoje ime...moze odmah da vozi?

Sta se desava kada kupis polovan trotinet i novog vlasnika zaustave radi kontrole?
Samo u nalepnicu mogu da gledaju?
Tako je.
Nalepnicom potvrdjuješ tehničke karakteristike trotineta i to je sve .
Svoj sam registrovao oktobra 2025, koštalo je oko 2500din i dobio nalepnicu.
Zaustavljan 3 puta i sve ok.
Jednom nisam imao kacigu i pustio me uz opomenu, svaki put kontrolisali nalepnicu na kojoj su tehnički podaci o trotu koje je utvrdio teh.pregled.

Nazad
Vrh Dno