Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Znaci, Argentinci treba da budu krivi sto su iz drugo sesira izvukli Austriju umesto Hrvatske, Maroka ili Kolumbije. Ili, Argentina je kriva sto je Cape Verde bio drugi u grupi a ne Urugvaj ili sto je Svajcarska dobila Kolumbiju pa su igrali protiv njih a ne protiv Kolumbije 🙂

Samo čekam da mi žena kaže da utišam TV i da dobijem i definitivan razlog da ne slušam ovog ostrašćenog tantuza sa Arene.
Moglo je i gore. Zamisli da si morao da slušaš nebuloze mučenog Strajnića na RTS1. Lik je u jednom trenutku izjavio da su Englezi u crvenim, a Norvežani u belim dresovima.

Ovo prvenstvo ću pamtiti po sudijama, amerikanizaciji fudbala, pauzama za hidrataciju, Trampovom brisanju kartona, a što se tiče fudbala, mislim da će biti ovako
FRA 🥇
ARG 🥈
ENG 🥉

Dobar hobit sa 40 god ispucava sprint u 120 minuti kao momcic.

parovi polufinala:
1000017353.webp

nisu igrali ni sa jednom koja je u top 15 na FIFA top listi do svetskog prvenstva
i to je prvi put ikada da se tako nešto desilo

@emaremare kako ćeš ova dva dana bez ovog takmičenja? sledeća utakmica je u utorak u 21h

I definitivno su sudije i VAR uništile ovo prvenstvo lošim suđenjem, užasnim procenama i nedoslednošću!

Drugi žuti karton za Embola sinoć uopšte nije sporan - i ja bih mu dao žuti za onaj bedni pokušaj ali je pitanje šta je sa kartonima za identičnu stvar nekim drugim igračima i to kartonima koji u tom trenutku ne bi značili isključenje i bitno promenili tok meča!

Gde je karton za onaj diving Canea pre nekoliko meča protiv Gane i da ne nabrajam dalje?

Znaci, Argentinci treba da budu krivi sto su iz drugo sesira izvukli Austriju umesto Hrvatske, Maroka ili Kolumbije. Ili, Argentina je kriva sto je Cape Verde bio drugi u grupi a ne Urugvaj ili sto je Svajcarska dobila Kolumbiju pa su igrali protiv njih a ne protiv Kolumbije 🙂
Iskuliraj, izneo sam zanimljiv podatak, ako te isti duboko povredio, evo izvinjavam ti se, nadqm se da ces biti ok.

Ajde sto je Haland ljudina sto se sabrao kada mu Sorloth nije dodao, verujem da bi svaki drugi fudbaler doziveo nervni slom, imali bi bukvalno 2-0 i totalno menja ostatak meca

Nego sto je velika faca i covek -

"It has been the best weeks I have had in my entire life. I think it has changed Norway. I think it has changed me. I hope it has brought the people together. I hope this also motivates young people back home in Norway, that it is possible to play on the biggest stage wearing this jersey."

Au ladno ste se 7 strana raspisali nema šanse sve da pročitam, možda posle.

Zaspah juče u 11 i 15. Jutros uzeo da premotam tekme i odgledao obe natenane.

Englezi tamam toliko bolji za prolaz.

Argenetinci kao što sam i mislio 3:1 jedino je trrbalo to da bude u regularnom toku pogotovo što je pametni Embolo izašao u kom 62 ili 72 minuti. Ali vredelo je da ode u produžetke zbog spektakularnog gola Alvareza.

Sa Englezima može biti teško a može i da bude potop. Navijački 4:0 za Argentinu 😁

1000019931.webp

Urugvaj je svakako bio među najgorima, ali da, štelovanje je počelo sa Austrijom, prelaka grupa i svi protivnici daleko od njih, tek bi u 1/4 finalu eventualno dobili Portugaliju, ovako su morali da pokradu Švajcarsku. Ali, da se ponovim, zamisao je bila da Mesi daje golove, ne da Argentina osvaja, ispadaju glat sad od Engleske a ona će biti topovsko meso u finalu, ali tako to ispada kada žreb pretegne u jednu stranu. Argentina se mučila i sa sudijskom pomoću svaku utakmicu, ali ko to pamti, već sledeće godine će se pričati da je Mesi u 39-oj dao brdo golova, najbolji ikada itd.

Ajde sto je Haland ljudina sto se sabrao kada mu Sorloth nije dodao, verujem da bi svaki drugi fudbaler doziveo nervni slom, imali bi bukvalno 2-0 i totalno menja ostatak meca

Nego sto je velika faca i covek -

"It has been the best weeks I have had in my entire life. I think it has changed Norway. I think it has changed me. I hope it has brought the people together. I hope this also motivates young people back home in Norway, that it is possible to play on the biggest stage wearing this jersey."
Pa Skandinavac, nije to taj mentalitet kao Istočna Evropa i Južna Amerika da je časnije da se potučeš nego da izgubiš.

1783851869093.webp

Iskuliraj, izneo sam zanimljiv podatak, ako te isti duboko povredio, evo izvinjavam ti se, nadqm se da ces biti ok.
Nema potrebe da se izvinjavas, ok sam, ne vidim razloga sto ne bih bio. Ja sam izneo komentar na zanimljiv podatak, mislim da nije tesko da se to shvati osim ako citalac nije na nivou Embola. I ja se nadam da si ti ok, mada po komentarim delujes kao da nisi.

Ovo prvenstvo ću pamtiti po sudijama, amerikanizaciji fudbala, pauzama za hidrataciju, Trampovom brisanju kartona
Bravo za komentar! Cak se i turpan obrukao sinoc a mislim da je vazio za jednog od boljih i postenijih sudija

Smanjila mi se zelja za gledanjem fudbala, jer se jos vise favorizuju poznati, var je dokaz tome i polako ovaj moderan fudbal gubi draz 🙂

Urugvaj je svakako bio među najgorima, ali da, štelovanje je počelo sa Austrijom, prelaka grupa i svi protivnici daleko od njih, tek bi u 1/4 finalu eventualno dobili Portugaliju, ovako su morali da pokradu Švajcarsku. Ali, da se ponovim, zamisao je bila da Mesi daje golove, ne da Argentina osvaja, ispadaju glat sad od Engleske a ona će biti topovsko meso u finalu, ali tako to ispada kada žreb pretegne u jednu stranu. Argentina se mučila i sa sudijskom pomoću svaku utakmicu, ali ko to pamti, već sledeće godine će se pričati da je Mesi u 39-oj dao brdo golova, najbolji ikada itd.

A u kojoj konkretno situaciji je to Svajcarska pokradena? Ovo za Mesija ne bih da komentarisem, mozda se moderatori ne sloze sa mojim razmisljanjem.

Bravo za komentar! Cak se i turpan obrukao sinoc a mislim da je vazio za jednog od boljih i postenijih sudija

Smanjila mi se zelja za gledanjem fudbala, jer se jos vise favorizuju poznati, var je dokaz tome i polako ovaj moderan fudbal gubi draz 🙂

Kad se samo setim da je posle utakmice Meksika pisano da sva ova poboljsanja pozitivno uticu na fudbal, a posebno onaj zuti Almironu za simuliranje.

Na stranu kvalitet sudija, problem je i sto je previse ovih pobolsanja i novina svaljeno na sudije koje ocigledno nisu dovoljno dobro pripremljene da ta poboljsanja primene i to na najgorem mogucem mestu, gde je pritisak najveci i najvise ociju uprto u njih.

Uz to je bilo i dosta specificnih situacija gde ocigledno nisu znali sta je prava odluka jer nikome nije palo na pamet da u obuci i pripremi sudija prodju i te ekstremne situacije (tipa kosa kod Hrvata, ovo gadjanje zice od sinoc itd itd).

I sve to sad potpaljuje teorije zavere na sve strane.

Celo ovo prvenstvo previse podseca na NBA/NFL utakmice, a evropski navijaci nisu naviknuti na taj format zabave.

Na stranu kvalitet sudija, problem je i sto je previse ovih pobolsanja i novina svaljeno na sudije koje ocigledno nisu dovoljno dobro pripremljene da ta poboljsanja primene i to na najgorem mogucem mestu, gde je pritisak najveci i najvise ociju uprto u njih.

Uz to je bilo i dosta specificnih situacija gde ocigledno nisu znali sta je prava odluka jer nikome nije palo na pamet da u obuci i pripremi sudija prodju i te ekstremne situacije (tipa kosa kod Hrvata, ovo gadjanje zice od sinoc itd itd).

I sve to sad potpaljuje teorije zavere na sve strane.
Bas nam krivo za njih, sta vise nisu ni pustili najboljeg africkog sudiju da sudi na prvenstvu (iz somalije sudija), i to cemo da zaboravimo 🫡

Greška je što su sudije opustile i oslanjaju se na VAR, recimo sinoć Turpan sudi penal na metar od njega i onda ga VAR zove da ispravi, takvi postupci trebaju imati i kaznu da ne sudi par utakmica ili da ga pošalješ kući, nebitno grupna faza ili završnica turnira.
Isto one proslave golova, erupcija oduševljenja navijača, to čini draž fudbala, na kraju će se pretvoriti kada zabijes gol da ides na centar cekas 15min pa onda slaviš kada sudija pokaže na centar.

Sad pogledah pregled, dobra utakmica bila, Švajcarski golman zaradio svaki dinar, da nije njega primili bi još golova. Ona simulacija za žuti čista, za Oskara.

I definitivno su sudije i VAR uništile ovo prvenstvo lošim suđenjem, užasnim procenama i nedoslednošću!

Drugi žuti karton za Embola sinoć uopšte nije sporan - i ja bih mu dao žuti za onaj bedni pokušaj ali je pitanje šta je sa kartonima za identičnu stvar nekim drugim igračima i to kartonima koji u tom trenutku ne bi značili isključenje i bitno promenili tok meča!

Gde je karton za onaj diving Canea pre nekoliko meča protiv Gane i da ne nabrajam dalje?
Ja sam najvise zadivljen koliko je var iskoriscen kao sredstvo ne pravde nego sredstvo opravdanja kradje. Neverovatno koliko su uspeli da iskrive upotrebu istog.

Simulacija je bila, ali da se daje drugi žuti u ovoj fazi takmičenja je malo više nategnuto. Pitanje bi li Mesiju isto dosudio 😄

@spotpala
Da, najbolje je da se u pravilniku unese u kojoj fazi takmicenja vaze odredjena pravila. Pa za eliminacionu fazu imamo set pravila koja su najrigoroznija, pa set pravila u play off-u i onda posebna pravila za polufinale i najposebnija za finale.

Kad je potegao VAR mora da mu dodeli karton za simulaciju
Pogotovo sto je dao Paredesu zuti karton za simulaciju Embola.

Nazad
Vrh Dno