Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na starim eon full paketima arena premium 4 i 5, kao i Arena tenis, nisu bili ni predviđeni, mislim da je ovo bio neki promotivni period.

Sećam se jer stalno kad sam hteo nešto da gledam tipa na Areni tenis, nije radilo pa sam palio Move.

Na yettel sajtu se vidi da su tu i tenis i adrenalin itd. Cena pise 2.799din, to je veorvatno sto nas sve ceka za par meseci 🙂
1783683577607.webp

Kad sam pitao da li moze i ugovor koji moj rodjak ima da pogledaju i da cujemo ponudu, ona je slagala da ugovor traje do kraja ove godine (a traje do maja sledece), jel moguce da rade ovo...samo da bi dobili procenat? 🙂
Na šta tačno misliš? Prelazak sa nekog starog paketa na novi? I kakve veze ima njen procenat sa tim dokad traje stari ugovor? Kao zato što je manje od 12 meseci?

Na yettel sajtu se vidi da su tu i tenis i adrenalin itd. Cena pise 2.799din, to je veorvatno sto nas sve ceka za par meseci 🙂
Sve je potpuno isto i na brendu SBB, uključujući povećanje cena od ovog meseca. Ali stari paketi, uključujući EON (sem možda Premium, zaboravio sam), nemaju te kanale.

ugovor ističe za 5 dana, dva puta su me kontaktirali u poslednja dva meseca, nismo sklopili nikakav dogovor oko produženja ugovora jer nisu ponudili nikakve pogodnosti te sam podneo zahtev za raskid, to je to

Na šta tačno misliš? Prelazak sa nekog starog paketa na novi? I kakve veze ima njen procenat sa tim dokad traje stari ugovor? Kao zato što je manje od 12 meseci?
za zadrzavanje na isti paket. Ne znam sto je operater onda slagao da "ubrzo do kraja godine" traje, jer nema veze sa istinom. Cudni su danasnji agenti 🙂

Zvao sam podrsku, od juce nema vise tih kanala u starim paketima. Nigde nema ni obavestenja, bila je promocija za koju izgleda samo zaposleni znaju. Divota 😁

Na vasu zalost jeste bilo najavljeno i objavljeno i bilo je idealno u prethodnom mesecu da se odradi prelazak na nove pakete sa vise meseci za dinar...

Pa jel u basic paketu ostaju do kraja UO sve arene otključane
Ne znam vise koji su i kakvi paketi, ali stari sbb pajet samo za tv vise nema te kanale

@rovello ovo sto su me zvali im je dobar scam 🙂 kazu da ti ugovor traje jos 1-2 dana i probaju da te "izigraju" da potpises ko zna sta ti vec ponude. Meni su rekli da istice i ja im poverovao a ustvari imam do oktobra 🙂

Zvali su sa njihovog oficijalnog broja: +381 63 608 021

Ne znam kako je to dozvoljeno, ali se kajem sto nisam na vreme uzeo raskid bez placanja penala, sve ide nizbrdo od kad su ih uzeli yettelovci 🙂

• Like
Reagovanja: Zet
Pogresno si procitao. Moguce u malim mestima ali ni to ne verujem. U Ns imaju 3 lokacije,bas SBB.

Jesi li Yettel poslovnice postale i SBB poslovnice ili sam ja to negde pogrešno pročitao?!
Na najbližoj Yettelovoj poslovnici u Prvomajskoj u Zemunu stoji nalepnica Yettel i SBB su sada jedno.
Kada su se spojili Yettel i SBB u saopštenju je pisalo da se novi ugovori mogu sklopiti na oba mesta, dok za reklamacije, plaćanje računa, vraćanje opreme su i dalje odvojene.

Sustinski su se pomesali ali postoji i dalje samo SBB. U svakoj je i materijal Yettel-a,sto je i logicno.

Da, zato što kad si ti njima trebao, iscimali su se da ti dođu na noge, jer im je to bilo u interesu.
Sad kad oni tebi trebaju i ti ćeš da se iscimaš da dođeš njima na noge.
Tako stvari funkcionišu u realnom svetu, kad nekome neko/nešto treba, taj će da uradi šta treba da to ostvari.

Znači ugovor možeš da potpišeš bilo gde, ali da raskineš moraš da putujem 30 km u SBB poslovnicu.Haha.😡😡
Cika Paja je verovatno u pravu. Ja sam imao izbor pa isao u njihovu poslovnicu,nisam hteo da testiram kako bi prosao u Yettel-u.

@rovello ovo sto su me zvali im je dobar scam 🙂 kazu da ti ugovor traje jos 1-2 dana i probaju da te "izigraju" da potpises ko zna sta ti vec ponude. Meni su rekli da istice i ja im poverovao a ustvari imam do oktobra 🙂
Aha, sad shvatam šta si hteo reći. Jeste im to poznata stvar, a po pravilu zovu već šest meseci pred istek stare ugovorne obaveze, tako da su za tebe zapravo okasnili, jer je oktobar za samo tri meseca. Ako ipak nisi zadovoljan odlukom, imaš 14 dana fore da odustaneš od tog ugovora (ili aneksa) potpisanog na daljinu, imaj i to u vidu.

Jesi li Yettel poslovnice postale i SBB poslovnice ili sam ja to negde pogrešno pročitao?!
Pisao je neko da se to specijalno odnosi na Suboticu, jer je tamo zatvorena SBB-ova poslovnica, pa sve može da se odradi u Yettelovoj. U drugim mestima to ne važi.

nalepnica Yettel i SBB su sada jedno.
Više reklama nego išta drugo, ali ni ne čudi.

Znači ugovor možeš da potpišeš bilo gde, ali da raskineš moraš da putujem 30 km u SBB poslovnicu.Haha.😡😡
I ja samo mogu da potvrdim da je nažalost tako, baš kako je već rečeno. Isto rade i drugi. Možeš ti i u nekom zabačenom selu da potpišeš satelitsku televiziju ili ADSL, i svaki operator će ti poslati tehničare da ti donesu ugovor i to podese. Ipak, kada dođe vreme raskida, tražiće da dođeš uživo do najbliže poslovnice, gde god bila, a po definiciji ti nije blizu ako govorimo o zabačenom selu. Ovo može u teoriji da se prevaziđe tako što im na neki proverljiv napismen način, poput preporučene pošiljke, dostaviš izjavu da ne nastavljaš ugovor nakon isteka ugovorne obaveze ili zahtev za raskid ugovora nakon toga, a zatim i brzom poštom opremu, ali u praksi je pitanje kako će koji operator reagovati na to.

Aha, sad shvatam šta si hteo reći. Jeste im to poznata stvar, a po pravilu zovu već šest meseci pred istek stare ugovorne obaveze, tako da su za tebe zapravo okasnili, jer je oktobar za samo tri meseca. Ako ipak nisi zadovoljan odlukom, imaš 14 dana fore da odustaneš od tog ugovora (ili aneksa) potpisanog na daljinu, imaj i to u vidu.
Opasan pokusaj manipulacije, verovatno je to neko iz yettel (ne sbb) ekipe. Zgrozen sam sta pokusavaju. Jos za rodjakinju kazu da traje do kraja godine, a ustvari jos vise od godinu dana...jedva cekam momenat da moze bez penala raskid ili eto docekacemo kraj ugovora. Pratimo temu svakako.

PS:Nisam nista prihvatio na daljinu, valjda nece da zapisu suprotno tj da slazu i popune tamo u sistemu kako njima odgovara 🙂

Sve mora da se uradi onako kako trenutna pravila igre nalažu i nema nikakvih naknadnih iznenađenja.
Ja sam tačno 30 pred istek ugovora otišao u poslovnicu SBB-a, podneo zahtev za raskid, a onda dan nakon što mi je istekao ugovor i oni mi ugasili signal otišao sa opremom, vratio je i dobio papir da sam se razdužio.
Pre par dana mi je stigao poslednji račun za jun, umanjen, jer sam ugovor raskinuo 18.06.
Platio ga odmah i to je to, nemam ništa više sa SBB-om, a to piše i u okviru mog naloga, koji iz nekog razloga radi i dalje.

Koliko shvatam, nalozi nam ostaju do daljnjeg, mada po želji mogu da se obrišu. Samostalno, kroz aplikaciju. To mi je idealno, da svako može da odabere šta mu odgovara.

Ostaje ti ako si imao elektronski račun da imaš uvid u sve račune i da si iste platio.

Ne secam se tacno koje dane ali sam prosle sedmice imao 2 dana prbleme sa tv signalom na tv, nije bilo slike preko CA modula i kod kartice dok je eon box radio najnormalnije kao i net i fixni. Mozda ste i vi imali takav problem.
Sad radi sve...

Koliko se ja secam i kako mi se cini, u starim paketima nema nekih tv kanala jer onomad nisu postojali kad smo ugovore potpisivali, obnavljali, a mi uzeli recimo tada najveci paket u kome su bili svi tadasnji kanali.
Te nedostajuce tv kanale su nama palili samo u vreme promocija i posle su ih iskljucivali (normalno ali i ne bas ok).
Secam se da je nekadasnji Radijus Vektor pre kupovine od strane MTS-a i postanka Supernove, svim korisnicima menjao brzine neta i ukljucivao sve nove kanale u pakete prema semi koju su imali od 2-3 paketa, tako da je najjaci paket dobijao sve sto ima novi najjaci paket, neki "srednji" paket stari bi dobio sve sto i novi "srednji" paket i tako dalje...

Vidim da nas ima više kojima istice UO sa sbb.
Neko je spominjao da je vratio opremu jer se nije dogovorio oko uslova za produzenje i da su ga sutra zvali i ponudli 9 meseci po 1 dinar.
Lepo je da ponude 4 meseca na blef, na "ajte da nastavimo saradnju" ali kad podnesete u sbb predstavnistvu (ili Yettrel ako ne postoji sbb u gradu) najavu i zahtev za obustavu usluge na dan isteka ugovorne obaveze, obavezno pismeno i zavedeno pod nekim brojem, zovu (verovatno) ovi iz sluzbe za zadrzavanje klijenata i nude 9m po 1din.
Ja cu to bas da uradim, opet (pre 2 godine skoro tako uradio), otici cu do poslovnice, najaviti prestanak usluge, pa da vidim hoce li me zvati.
Ako zovu u narednih 7 dana dobro zvali, imam vremena da potpisem ugovor sa drugim operaterom za narednih 14 dana (recimo) ili da se predomislim i odem 2-3 dana pre prestanka usluge i potpisem obnovu ugovora.
Ako zovnu nakom najave raskida i ponude 9m ja ostajem, isplati mi se i mnogo mi je lakse nego da menjam operatera ali ako ne zovu ima vremena za prelazak...

Zato ja imam na ulazu 2 suprostavljena tabora sa dva i dva nezavisna operatera iz svakog tabora. MTS optika i Supernova s jedne strane , a sa druge strane BSS optika i Yettel preko mts optike. Nekad bio i Orion sa optikom al kupi ga MTS i potpuno preobrati (u sta ono u mts cist)... Imam najavu da ce uci uskoro A1 sa ponudom na lokaciji, na zalost preko mts optike izgleda (na zalost jer ce biti manje nezavisni) a korisnici s malo manje potencijala da se nagode sa starim operaterima na lokaciji.

Konkurencija je "dobri duh" dobre usluge...

Javljajte ljudi sta ste tacno i kako dobili i postigli sa produzenjem usluga kod sbb.

Lepo je da ponude 4 meseca na blef, na "ajte da nastavimo saradnju" ali kad podnesete u sbb predstavnistvu (ili Yettrel ako ne postoji sbb u gradu) najavu i zahtev za obustavu usluge na dan isteka ugovorne obaveze, obavezno pismeno i zavedeno pod nekim brojem, zovu (verovatno) ovi iz sluzbe za zadrzavanje klijenata i nude 9m po 1din.
Samo da dodam, moguće je i da ne pozovu tako da treba blefirati taktički. Ja sam prvo najavio raskid pa su me zvali sa bezveznom ponudom, tipa prva godina ista cena kao stari paket. Potom je zahtev podnet, i 30 dana niko nije zvao, a bogami nisu zvali ni nakon vraćanja opreme da nude bilo šta.

Pošto sam nakon nedelju-dve dana skapirao da od njihovog zvanja i bolje ponude nema ništa, jer su svi pisali kako zovu relativno brzo, tih preostalih par nedelja je bilo taman dovoljno da se pronađe alternativa, ugovori, i instalira, tako da se sve srećno završilo.

Izvinjavam se.... GDE je tema u kojoj moze da se pita nesto oko EoN boxa, potrebni su mi strucnjaci ??
Imam box koji sam dobio, ali je zabagovan na startu.... pa ako neko zna kako se vraca na fabricko, da moze da se koristi bar YouTube i Netflix i slicno...

Izvinjavam se.... GDE je tema u kojoj moze da se pita nesto oko EoN boxa, potrebni su mi strucnjaci ??
Imam box koji sam dobio, ali je zabagovan na startu.... pa ako neko zna kako se vraca na fabricko, da moze da se koristi bar YouTube i Netflix i slicno...
ovde bi trebao da pitas:

Nazad
Vrh Dno