Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta da prebacim u Apps only? Šta je Apps only? Pa i Firestick ima 2gb rama pa radi neuporedivo bolje. Nije do rama, nego do kineza koji ne umeju da naprave.

Nije do kineza, nego do Google TV na 2Gb RAM. Amazon ima verovatno lakši GUI. Apps only će da ga rastereti.

Извини, због обавеза нисам стигао раније да ти одговорим.
ДА, има таквих боксева. Ја да тражим такав купио бих један од ова 2:
  • homatics box r 4K plus
  • rocktek G2
Лично бих предност дао другом из разлога што је на андроид ТВ, за разлику од хоматикса који је гугл ТВ. Осим ОС, ова 2 бокса су 100% идентична.
Što se G2 tiče, on mi je bio na listi od nekoliko uređaja kao broj 1. Ali sam onda video da ima S905X4-K chip, za koji kažu da je dosta lošiji od S905X5M.

Кажу...
(ПС... Сад ће љубитељи антутуа и 3D mark-a да обаспу паљбу)

Pre neki dan sam uzeo Mi Box S za mamu, 99% za IPTV i povremeni Nuvio/SmartTube, i za tu namenu je odličan. Uradio apdejt, povadio sve suvišne aplikacije/zamrzao šta sam mogao, nisam aktivirao App Mode. Sistem nijednom nije ni štucnuo. Dok sam podešavao dosta sam često šaltao kanale, aplikacije tipa Projectivy, Nuvio, KeyMapper, MiXPlorer, OTT Navigator, itd. i sve je to radilo odlično. Jasno je bilo da je npr. Nuvio brzo izbačen iz memorije ali se učitao za sekund-dva. Pritom KeyMapper mora da ostane u memoriji da bi dugmići lepo radili, i ostao je, kao i Projectivy.

Ja i dalje koristim stari Minix Neo U-9h koji na sebi ima Slimbox, i ne vidim razlog da se on menja. Jedina njegova prednost u odnosu na Šaomi je što ima jaču antenu pa je brzina bežičnog interneta bolja. Kad hoću da nešto ostane, ostavim ga upaljenog, kad idem negde, ide na standby (kada otvara poslednju aplikaciju) ili ga gasim, i to je više-manje to. Sve u svemu po ovome što sam video, meni je Xiaomi i više nego prihvatljiv za taj novac, ne znam na kakav multitasking su ljudi navikli kad su baš toliko razočarani? Na koji način koristite bokseve pa vas je Šaomi toliko izneverio?

Pa npr neću da čekam da mi se aplikacije koje nonstop koristim u toku dana učitavaju svaki put po deset sekundi, dok na stiku starom dve decenije iste te aplikacije stoje u memoriji tokom cele zime dok ih ponovo na proleće ne startujem. A pritom sam iz te iste aplikacije izašao na home dugme pre 4 sekunde. Mislim da bi u 2026. godini bilo ok da mogu 2-3 aplikacije da ostanu u memoriji. Ali za Ćomija je to izgleda problem.

Sad sam isprobao 5 aplikacija za redom, pola nisam palio par dana, svih 5 otvorio odmah.

Jedino sto ne reaguje odmah je HBO Max i SkyShowtime kod mene.

Pa npr neću da čekam da mi se aplikacije koje nonstop koristim u toku dana učitavaju svaki put po deset sekundi, dok na stiku starom dve decenije iste te aplikacije stoje u memoriji tokom cele zime dok ih ponovo na proleće ne startujem. A pritom sam iz te iste aplikacije izašao na home dugme pre 4 sekunde. Mislim da bi u 2026. godini bilo ok da mogu 2-3 aplikacije da ostanu u memoriji. Ali za Ćomija je to izgleda problem.
Interesantno, to uopšte nije bilo moje iskustvo. Prebacivanje iz aplikacija u aplikaciju traje po par sekundi najviše, bez obzira da li se radi o prostom prebacivanju ili učitavanju. Ni u jednom trenutku nisam tipa čekao da se nešto desi nakon klika na dugme.

Znam da ima priča o tome da postoje kopije boksa, da nije to možda problem? I da, mslim da sam ja podesio onu „optimalnu” potrošnju energije ili kako već. Dakle nije upaljen onaj performance mod, mada ne znam da li to sme da ima neke veze.

Ne znam kakva kopija boksa, prvi put čujem za to. Boks kupljen u zvaničnom šopu. Evo baš ću posle utakmice da snimim malo kako to izgleda.
@Lanikor aj ako te ne mrzi snimi. Doduše sve zavisi koje to aplikacije startuješ.

Nije toliko loše da mora da se čeka, sem kad se tek upali. Onda hvata zalet malo.

Svakako bi bio potpuno drugačiji uređaj da ima samo giga rama više.

Wifi na 3jci je loš. Zamenio 2 na 3 i na istoj poziciji iza TV skoro uopšte ne radi.

@Nabukodonosor postoji posebna tema za Mi Box S

Imam zadnji mi stik i projectivity launcher i zadovoljan sam kako sve radi.

Sta mislite o android projektoru sa 1gb rama?

Ja sam gledao ovaj sa linka,na KP je 4800 sto mislim da je ok cena.

Само са алиекспреса, али то му ваљда дође исто.

Alibaba je za veleprodaju koliko ja znam, vidi koja je minimalna količina za porudžbinu po toj ceni.

Pitao sam vec sve, dobio sam odgovor da je $86 za jedan komad. Ali kazem, nisam nikad tamo kupovao, ne znam kako funkcionise.

Pa ista je firma, ali slozices se nije ista cena. Na Aliexpressu je 140$ a na Alibabi 86$.
Као што сам и говорио у видеима за препоруку куповине боксева - прати број продатих примерака.

Nazad
Vrh Dno