O tome su oni trebalo da misle kada su puštali reklamu! Zamisli da Maksi da reklamu u kojoj nudi neki svoj proizvod a kada odeš u prodavnicu toga nema?! Nimalo profesionalno.Možda su ovi iz A1 trenutno u gužvi, ko zna koliko imaju ljudi za instalaciju.
Znam ali kada sam pitao u poslanici i pitao ovog komercijalistu koji mi je sve završavao godinama u sbb-u i prešao je sada u A1 rekao je da će instalacija biti "do kraja sedmice", što se uopšte nije desilo. U tom svetlu, smatrao sam da je bolje da ima optiku nego A1 5G. Najpre u stanu nikada ne može da se dobije 5g nego 4G, i to je tako na gomili evropskih mreža koje sam probao i 5G imam isključivo napolju. Pri tome je opšta poznato da je A1 najgora mobilna mreža u Srbiji tako da se ne bih nešto kačio na njih jer to bi onda stvaralo pikselizaciju/artefakte slike i kočenja. Eto to je osnovni razlog zašto nisam uzeo bilo šta preko najgore mobilne mreže pod nazivom "5G".Druga varijanta ti je A1 5G net i tv paket za koji nisam ni ja znao da postoji, može i da se iskoristi kod sa 20% popusta, pisao sam malopre u A1 temi. Zove se 5G Kućni net Duo, možeš da ga potpišeš u poslovnici, dobijaš opremu, povežeš i završiš
Možda sam pogrešio ali očekivao sam da će SBB reagovati ranije i nekoliko puta sam ih kontaktirao tokom prošlog meseca, da me pozovu i da mi daju bolju ponudu inače ću raskinuti ugovor do kraja meseca. I zvali su me i dali su mi neku smešnu ponudu koja je 300 RSD manja od cene koju trenutno plaćam na godinu dana bez jednog meseca besplatno. Tek kada sam vratio opremu dobio sam ponudu za devet meseci za po 1RSD! I rekao sam da ne želim nikakav eon već D3 i da želim isti ruter koji sam vratio Technicolor, i rekli su da može, ali da i dalje ne postoji više paket koji sam koristio već moram da pređem na novi paket koji je 1.000 RSD skuplji ali dobiću sve isto! 👏🏼Cini mi se da malo preterujes.
Izgleda da je dosta vas raskinulo UO sa SBB-om zbog poskupljenja i prelazi kod A1 zbog malo povoljnijih paketa pa je guzva za instalaciju.
Ja sam uzeo njihovu uslugu cim su krenuli sa TV i NET paketima i cekao sam skoro dve nedelje zbog velike guzve da dodju da montiraju opremu.
Trebao si malo ranije da planiras uvodjenje novog operatera i raskid UO kod starog.
Ništa ne znam o Yunet-u. Znam da ih je eunet ranije kupio, a šta je bilo sa eunetom pojma nemam. Meni treba trio usluga a ne znam da li oni to nude.Meni je Yunet za 1 dan izašao i uveo optiku u drugi stan. Top priča.
Malo je off, ali kad pomenu ovo, to se zapravo često dešava. Nije toliko ekstremno, ali desi se i kao da se ne plaše inspekcije. Lidl je tu recimo fer, makar u onlajn katalogu dodaju da proizvoda nema u radnjama. A zašto je ipak on, pa Yettel je jednom kažnjen zbog promo-koda u Yettel Shoppingu koji nije bilo moguće iskoristiti. Detalji se mogu videti ovde.Zamisli da Maksi da reklamu u kojoj nudi neki svoj proizvod a kada odeš u prodavnicu toga nema?! Nimalo profesionalno.
Raskinuti, i preci na neki mobilni internet od a1/yettela.Rodjak je koristio neki ADSL od Beotela, otprilike 10-tak mb za 1000 din mesecno. Kako je MTS usisao Beotel, sada je silom prilika njihov korisnik. Taj paket je u MTS-u placao 1200 din, ali mu je za Jun dosao racun od 3100 din. Njihovo objasnjenje je da je on pod promocijom 6m po 50%, mada ni tada 50% od 3100 nije 1200 din. Sta moze da preduzme, posto je van svake pameti placati goli ADSL od 10mb 3100 din? Da dodam da nema nikakav ugovor.
Prisetimo se čuvenih noževa koje su morali ponovo da poručuju zbog velikog interesovanja kupaca, jer ih, naravno, dugo nije bilo (preko dva meseca, ako se ne varam). Poslednjeg dana posle podneva u aplikaciji uklonili su mi nalepnice za čaše, a tada sam planirao da ih kupim, itd. Toliko o njihovoj profesionalnosti!Zamisli da Maksi da reklamu u kojoj nudi neki svoj proizvod a kada odeš u prodavnicu toga nema?! Nimalo profesionalno.
A1 je preko noći vratio epitet najgore mobilne mreže zbog famozne noćne uštede i tako tih nekih banalnosti, dok mts još uvek nema potpunu pokrivenost, ali na Yettel može već da se računa. Naravno, tu nema televizije i već si pobegao od njih sa kablovske.Pri tome je opšta poznato da je A1 najgora mobilna mreža u Srbiji tako da se ne bih nešto kačio na njih jer to bi onda stvaralo pikselizaciju/artefakte slike i kočenja. Eto to je osnovni razlog zašto nisam uzeo bilo šta preko najgore mobilne mreže pod nazivom "5G".
SBB je kupio Eunet kao hosting, a provajder je isparčan kao Yunet i prodat Telekomu. Iako je sestrinska firma, posluje nešto drugačije od mts-a (u smislu da konfiguracija rutera je drugačija i iako je Iris televizija, sa tehničke strane usluga se pruža posredstvom Telekoma).Ništa ne znam o Yunet-u. Znam da ih je eunet ranije kupio, a šta je bilo sa eunetom pojma nemam. Meni treba trio usluga a ne znam da li oni to nude.
Ne preko noći! Nisam ni znao ovo što spominješ da noću umanjuju snagu stanica ali to je nešto što je uobičajeno u svetu. Uvek su bili loši i dok sam bio na globaltelu pod A1 to je bila potpuna katastrofa jer nigde u zatvorenom prostoru kao što je obična Maxi prodavnica nisam imao domet a sa mts-om gde sam bio nekada imao sam svuda. I to dobru brzu i kvalitetnu mrežu. Moj drug takođe u relativnom centru Beograda imao je A1 kućni net koji je krljao i prekidao i preko njega nije mogla da se gleda televizija jer je stvalno stvarao piksele i artefakte i zaustavljao stream.Prisetimo se čuvenih noževa koje su morali ponovo da poručuju zbog velikog interesovanja kupaca, jer ih, naravno, dugo nije bilo (preko dva meseca, ako se ne varam). Poslednjeg dana posle podneva u aplikaciji uklonili su mi nalepnice za čaše, a tada sam planirao da ih kupim, itd. Toliko o njihovoj profesionalnosti!
A1 je preko noći vratio epitet najgore mobilne mreže zbog famozne noćne uštede i tako tih nekih banalnosti, dok mts još uvek nema potpunu pokrivenost, ali na Yettel može već da se računa. Naravno, tu nema televizije i već si pobegao od njih sa kablovske.
Ovo nisam znao i hvala na ovim informacijama! 😅SBB je kupio Eunet kao hosting, a provajder je isparčan kao Yunet i prodat Telekomu. Iako je sestrinska firma, posluje nešto drugačije od mts-a (u smislu da konfiguracija rutera je drugačija i iako je Iris televizija, sa tehničke strane usluga se pruža posredstvom Telekoma).
Samo mala ispravka televizija nije Iris već move i u aplikaciji imaju poseban izbor yunet i bolje radi nego kod MTSa što je suludo ali tako je.Prisetimo se čuvenih noževa koje su morali ponovo da poručuju zbog velikog interesovanja kupaca, jer ih, naravno, dugo nije bilo (preko dva meseca, ako se ne varam). Poslednjeg dana posle podneva u aplikaciji uklonili su mi nalepnice za čaše, a tada sam planirao da ih kupim, itd. Toliko o njihovoj profesionalnosti!
A1 je preko noći vratio epitet najgore mobilne mreže zbog famozne noćne uštede i tako tih nekih banalnosti, dok mts još uvek nema potpunu pokrivenost, ali na Yettel može već da se računa. Naravno, tu nema televizije i već si pobegao od njih sa kablovske.
SBB je kupio Eunet kao hosting, a provajder je isparčan kao Yunet i prodat Telekomu. Iako je sestrinska firma, posluje nešto drugačije od mts-a (u smislu da konfiguracija rutera je drugačija i iako je Iris televizija, sa tehničke strane usluga se pruža posredstvom Telekoma).
forum.benchmark.rs
forum.benchmark.rs
Tako je! Iz sbb-a su me pozvali 1. avgusta i ponudili mi devet meseci po dinar za ugovor koji je bio raskinut dan ranije. Pošto je ovo raskid ugovora zbog promena cene nisam morao da najavljujem mesec dana ranije raskid ugovora. U junu im se nisam obraćao u pisanom obliku jer sam ih pitao da li ima razlike Da li im pišem ili ide preko njihovog kontakt centra i oni su rekli da nema, i zabeležili su da želim da me pozovu sa boljom ponudom i pozvali su me i ponudili su mi 300 RSD nižu cenu za narednih godinu dana što sam odmah odbio. Ali tek kada sam zaista raskinuo ugovor i vratio opremu dobio sam devet meseci po jedan RSD i to je navodno za stare korisnike dok bi novi korisnici dobili tri meseca za 1 RSD što je tek smešno u odnosu na A1. Ali videćemo kako će a1 u praksi Da se pokaže!@owim Dakle sada daju 9m po 1din kad raskidas uslugu?
Ja planiram u poslovnici, pismeno, najaviti raskid saradnje sa SBB 30 dana (mesec dana tacno) pre isteka, tako sam uradio i pre 2g i dobio bas tih 9m po 1din.
Ti si najavljivao usmeno u razgovorima sa sbb raskid ali nisi podnsoio pismeno najavu i tek kad si fizicki vratio opremu zvali su u kratkom roku i dali ok ponudu?
Tako je, upravo tako!Operateri tek reaguju kada se podnese zvaničan zahtev za raskid usluge ili prebacivanje kod drugog operatera. Cene paketa su visoke i ovo je jedini način da se izbalansira
Ovo nisam znao i hvala što si mi objasnio! Moj uređaj je 2u1 jer imam samo jedan uređaj i u nazivu piše ONT na kraju (nisam izguglao da vidim šta znači ONT pošto ne znam za tu skraćenicu). Idem preko Telekom odnosno MTS optike. Boksovi su mi bežično povezani. Gemini mi je rekao da vrlo verovatno neću morati da radim promenu lozinke na STB uređajima zato što oni idu po paralelnom kanalu na koji ne mogu da utičem, agaminiju sam poslao screenshotove kada sam se ulogovao na ruter i vidi se kako su povezani boksovi. Pri tome sam promenio SSID, ali ruter nije ugasio stari već je dodao i novi naziv tako da imam sada dva naziva i potpuno je svejedno na koji se loguje. I ruter podržava nekoliko virtuelnih odvojenih kanala (SSID, tipa "guest) odvojeno za frekvencije 2,4 i 5 GHz.Meni piše čak i adresa ispod rutera, a isto mi je 192.168.1.1, jer sam na MTS-ovoj optici. Ta je adresa zapravo svima kojima su ruter (ZTE) i ONT (Huawei) odvojeni, dok bi trebalo da je 192.168.100.1 adresa ONT-a. Kome je uređaj tipa 2u1, kao kod tebe, ide druga adresa. Što se tiče boxeva, ako su bežično povezani, možr unod nove lozinke lako da se odradi i pomoću daljinskog, na primer. Jasno je da im je gužva, čim su žurili. Kod mene je jedan bio, dugo je putovao, ali je lagano radio i ispoštovao je moje želje, tipa gde koji kabl da ide.
Ja nemam fiksni ali koliko sam pratio a1 temu njihov fiksni nije ko ovi klasični već od njih dobiješ neki telefon u kom je neka vrsta sim kartice.Tako je! Iz sbb-a su me pozvali 1. avgusta i ponudili mi devet meseci po dinar za ugovor koji je bio raskinut dan ranije. Pošto je ovo raskid ugovora zbog promena cene nisam morao da najavljujem mesec dana ranije raskid ugovora. U junu im se nisam obraćao u pisanom obliku jer sam ih pitao da li ima razlike Da li im pišem ili ide preko njihovog kontakt centra i oni su rekli da nema, i zabeležili su da želim da me pozovu sa boljom ponudom i pozvali su me i ponudili su mi 300 RSD nižu cenu za narednih godinu dana što sam odmah odbio. Ali tek kada sam zaista raskinuo ugovor i vratio opremu dobio sam devet meseci po jedan RSD i to je navodno za stare korisnike dok bi novi korisnici dobili tri meseca za 1 RSD što je tek smešno u odnosu na A1. Ali videćemo kako će a1 u praksi Da se pokaže!
Tako je, upravo tako!
Ovo nisam znao i hvala što si mi objasnio! Moj uređaj je 2u1 jer imam samo jedan uređaj i u nazivu piše ONT na kraju (nisam izguglao da vidim šta znači ONT pošto ne znam za tu skraćenicu). Idem preko Telekom odnosno MTS optike. Boksovi su mi bežično povezani. Gemini mi je rekao da vrlo verovatno neću morati da radim promenu lozinke na STB uređajima zato što oni idu po paralelnom kanalu na koji ne mogu da utičem, agaminiju sam poslao screenshotove kada sam se ulogovao na ruter i vidi se kako su povezani boksovi. Pri tome sam promenio SSID, ali ruter nije ugasio stari već je dodao i novi naziv tako da imam sada dva naziva i potpuno je svejedno na koji se loguje. I ruter podržava nekoliko virtuelnih odvojenih kanala (SSID, tipa "guest) odvojeno za frekvencije 2,4 i 5 GHz.
Ruter je podešen po defaultu tako da uvek bira najbržu konekciju koja može da se ostvari i nije mi ni pitao na koju mrežu želim da se zakačim ali pod WAN to može da se isključi i da se razdvoji ali mi je gemini napisao da to nije pametno jer ukoliko dođe do pada kvaliteta slike na televizorima ili istovremeno download brzi i dva televizora da može doći do prevelikog opterećenja i da je bolje da ruter sam obori sa pet na 2,4 GHz, tako da mi je savetovao da tu opciju ne menjam i da ostavim na automatskoj.
Inače čekao sam ih devet dana da dođu u centru Beograda. Rekli su da će instalacija biti brza ali da se oni bave samo internetom i televizijom ali ne i telefonijom tako da su mi rekli da ako hoću besplatni bežični fiksni telefon moram da odem do poslovnice (to mi uopšte nije prioritet jer imam tih bežičnih telefona gomilu u kući), rekao sam im da hoću da mi objasne Kako se šta koristi i nijednog trenutka mi nisu dali daljinski u ruke već sam morao sve da ih pitam dok su oni razgovarali o utakmici, i rekao sam im odmah na početku da su mi dva računara povezana UTP kablom, i pošto su stavili ruter na drugo mesto potrebno je samo da umesto starog koaksijalnog kabla koji su skinuli na isto mesto preko vrata prevuku jedan UTP (Ethernet) kabl i da ga zalepe koristeći silikonsku lepilicu koju su imali i već sam imao klinove od SBB instalacije ili da zakucaju nove što je pet minuta posla i rekao sam da ću im to platiti nezavisno i to mi nisu uradili i sada mi kablovi idu preko cele sobe umesto lepo da budu nevidljivi.
Ali kada su došli nisu rekli da su ograničeni vremenom i da moraju da idu nego su rekli da će sve biti laganica i da ništa ne brinem i da će odgovoriti na sva pitanja i pustio sam ih da rade i pokazao im gde je Telekom orman u zgradi i sve im otključao i onda su u jednom trenutku se samo spakovali i nestali. Još sam ih pitao da li znaju da poprave dve utičnice za telefon jer je klinac iščupao obe, a u obe imam dve parice od telekoma jer sam nekada imao dve telefonske linije tako da ne znam koje boje pripadaju kojoj liniji. Jedan je rekao da se u to ne razume a drugi je rekao da će sve da sredi. Kada je završio rekao sam samo da sačeka sekund da priključim jedan bežični telefon u ruter i da vidim da li ima signala i da li je dobro povezano i on je tvrdio da je dobro povezano i da hoće da idu i ja sam mu dao dodatne parice za to i oni su zbrisali i čim sam priključio celokupnu fiksnu instalaciju u stanu na ruter nijedan od dva telefona nije radio ali su radili bežični odnosno davali signal tako da ni to nisu znali da urade (bez obzira što im nije u opisu posla mogli su da se ograde i da to ne diraju kao što ni ja nisam dirao).
Konačno jedno pitanje: pošto sam uzeo trio paket koji uključuje i fiksnu telefoniju i danas je potpisan ugovor i dat je zahtev preko komercijaliste (koji je početnik i nije baš sposoban) za prenos broja iz SBB u A1 mrežu, koliko će to da traje i Kako da znam status? Preko njega malo toga mogu da uradim. Svojevremeno kada sam prebacivao broj u sbb još davno oni su mi dali njihov lokalni broj da koristim dok se ne izvrši promena broja tako da istog trenutka kada su monteri otišli imao sam potpuno upotrebljiv fiksni telefon sa nekim novim privremenim brojem ali ovde To nije slučaj jer imam signal ali ne mogu da pozovem nijedan broj jer mi daje zvučni signal da ne mogu ništa da okrenem. Komercijalista mi kaže "idi u poslovnicu pa to reši". A kada sam bio u istoj toj poslovnici i pitao za uopšte njihov internet i televiziju i pitao ih da li imaju trio paket sa fiksnim telefonom oni su rekli da oni ne nude fiksnu telefoniju! Dakle u A1 rade potpuni diletanti, odnosno zapošljavaju ljude sa osnovnom školom koji ništa ne znaju o tehnologiji niti znaju ponudu niti ih to interesuje.
Izvinite što sam napisao ovako dugačku poruku! 😬👻
Mislim da je to za one koji idu na opciju "fiksni preko 5G Neta". Ja imam normalni ulaz za džek za fiksni i kada stavim fiksni unutra, čujem zvuk za pozivanje, ali nikoga ne mogu da pozovem. Pitaću na A1 forumu, već sam opomenut. 😳Ja nemam fiksni ali koliko sam pratio a1 temu njihov fiksni nije ko ovi klasični već od njih dobiješ neki telefon u kom je neka vrsta sim kartice.
Aha, onda kod tebe nije Huawei optika, pa ti zato ni ne treba Huawei ONT. Valjda je do toga. Tako rade i drugi operatori koji iznajmljuju MTS-ovu optiku, poput Yettela.Idem preko Telekom odnosno MTS optike.
Zavisi baš od slučaja do slučaja. Meni je SBB nudio 9 meseci po dinar za zadržavanje čak i pre podnošenja zahteva za raskid. Svakako mi je taj raskid bio odiseja, o čemu sam detaljno pisao u toj temi, počevši od ove poruke (1. jun, gde javljam da sam se bezuspešno raspitivao), pa sve do ove (19. jun, gde javljam da je prenet fiksni), eto koliko je trajalo.Tako je, upravo tako!
Ne znam na šta misli, reč je o klasičnim boxevima koji se mogu povezati na bilo koji bežični (i žični) internet. Kad smo kod toga, imaju i oni svoju temu:zato što oni idu po paralelnom kanalu na koji ne mogu da utičem
forum.benchmark.rs
E, pa da, to uvek može, ali ne znam koliko je pametno zbog efikasnosti forsirati više signala.I ruter podržava nekoliko virtuelnih odvojenih kanala (SSID, tipa "guest) odvojeno za frekvencije 2,4 i 5 GHz.
Bez veze stvarno, moje iskustvo je sasvim suprotno, ali jasno je i da su nam skroz različite firme poslale ekipe, iako je isti provajder.i to mi nisu uradili i sada mi kablovi idu preko cele sobe umesto lepo da budu nevidljivi
Nema garancije, ali neće dugo, a o statusu treba da te obavesti onaj sa kim si ugovorio uslugu. Ne postoji pritom trio paket već su duo paket i fiksni odvojeni ugovori. Ipak, to je A1, pa ti stiže jedan račun za sve njihove postpejd usluge. Daju i oni privremeni broj, naravno, uz uređaj i 2G SIM, jer im fiksni ide preko mobilne mreže. Opet, pogledaj temu:koliko će to da traje i Kako da znam status?
forum.benchmark.rs
Kod mene je ZTE modem, mogu da napišem model, 2u1 i sa 4 antene i nema nožice, ne može da stoji, ruši se, grozno rešenje, nema ni stalak, kako su to mogli da izbace? Ili A1 nije stavio postolje/stalak. Sve to izgleda kao fušeraj. Nisam birao ruter, šta su mi stavili to sam uzeoHajde da odgovorim još na ovu poruku, pošto si pomenuo dosta zanimljivosti, ali ostatak definitivno treba preseliti u odgovarajuće teme.
Aha, onda kod tebe nije Huawei optika, pa ti zato ni ne treba Huawei ONT. Valjda je do toga. Tako rade i drugi operatori koji iznajmljuju MTS-ovu optiku, poput Yettela.
Pisao sam sada o tome u A1 temi, nije fora da ovde "zagađujem" prostor, hehe. Vidim da su ovo mali plastični lagani i verovatno beskrajno jeftini box-ovi. Da li mogu da instaliram EON app? I dalje mi radi user/pass iz SBB-a iako mi je ugovor raskinut i gledam N1 normalno. Ili Chrome, pa da se otvori eon.tv sajt. Ne znam koliko je taj STB koji daju moćan, verovatno ima minimum memorije i neki slabašni procesor, mogu da slikam pa da pitam Gemini za specs. 😎Ne znam na šta misli, reč je o klasičnim boxevima koji se mogu povezati na bilo koji bežični (i žični) internet. Kad smo kod toga, imaju i oni svoju temu:
![]()
A1 Smart Box (2025/2026) [nije tema za A1 Xplore TV aplikacije]
Imajući u vidu da nema teme o A1 Smart Box-u, a isti je trenutno aktuelan zbog skore najave da će od 1 novembra biti omogućen pristupa većem broju korisnika preko mts optike njihove usluge, otvaram temu za ćaskanje. Informacija o 1 novembru potvrđena preko kol centra i u poslovnici A1, stim da...forum.benchmark.rs
Znam da fiksnu nešto malo plaćam. Pa neka ide uz paket, tako je ugovoreno. Taj sa kome sam ugovarao paket ništa ne zna! Uh, sad ne znam da li je moja majka potpisala dva ugovora ili jedan, dobio sam na email sve kao PDF. Znači može privremeni broj i 2G SIM, i za to moram u poslovnicu? Ovo momci ništa nisu znali ("mi se ne bavimo fiksnom").Nema garancije, ali neće dugo, a o statusu treba da te obavesti onaj sa kim si ugovorio uslugu. Ne postoji pritom trio paket već su duo paket i fiksni odvojeni ugovori. Ipak, to je A1, pa ti stiže jedan račun za sve njihove postpejd usluge. Daju i oni privremeni broj, naravno, uz uređaj i 2G SIM, jer im fiksni ide preko mobilne mreže. Opet, pogledaj temu:
![]()
A1 fiksni telefon
https://a1.rs/privatni/postpaid/fiksni Pošto ne vidim posebnu temu za ponudu A1 fiksne telefonije, samo neke komentare tu i tamo, hteo bih da vas pitam da li neko ima od vas da koristi ovu uslugu? Tražimo babi alternativno rešenje za fiksni (background story: već jedno vreme koristi fiksni od...forum.benchmark.rs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari