Šta je novo?

Periferni uređaji Produzni kabl sa prenaponskom zastitom?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Xorlath

Poštovan
Učlanjen(a)
03.12.2018
Poena
80
Dobar dan kolege, mozete li mi preporuciti neku budget varijantu kabla iz naslova do 3k-4k, treba mi za tplink 5g ruter i televizore(2 kom) koji ce biti na njemu.

Crkavao mi vise puta vdsl ruter dok sam koristio u selu sa nestancima struje i gromova, pa bi da malo zastitim ovaj noci ruter 5g.

Acar bi trebao da bude dobar. Idealno apc, ako je negde zaostao na nekom lageru. Nisi napisao koliko metara, jer ako je do 2m, mozes i Philips da uglavis u te pare. Philips kroz garanciju nudi i osiguranje uredjaja, ako dodje do kvara zbog labla. Dobra fora, generlano. Ne znam kako je dokaziva, ali nude. Od mene je otislo na stotine komada i do sada se niko nije zalio da nisu ispostovali, ali niko nije ni pohvalio da jesu.

Acar bi trebao da bude dobar. Idealno apc, ako je negde zaostao na nekom lageru. Nisi napisao koliko metara, jer ako je do 2m, mozes i Philips da uglavis u te pare. Philips kroz garanciju nudi i osiguranje uredjaja, ako dodje do kvara zbog labla. Dobra fora, generlano. Ne znam kako je dokaziva, ali nude. Od mene je otislo na stotine komada i do sada se niko nije zalio da nisu ispostovali, ali niko nije ni pohvalio da jesu.
To je pretpostavljam ovaj philips?

Moze. Vidi samo gde uzimas, nisam cuo za ove. Zbog garancije itd. Znam da je uvoznik mison, ali mozda i neki veliki lanci uvoze za sebe

Dobar dan kolege, mozete li mi preporuciti neku budget varijantu kabla iz naslova do 3k-4k, treba mi za tplink 5g ruter i televizore(2 kom) koji ce biti na njemu.

Crkavao mi vise puta vdsl ruter dok sam koristio u selu sa nestancima struje i gromova, pa bi da malo zastitim ovaj noci ruter 5g.
Поручи преко Алија

Sad malo pogledah,stvarno APC nema vise nigde.
Било некад, сад се приповеда. Најбољи каблови, штета што не купих више комада.

Svi ti o kojima se prica, ukljucujuci i pomenuti philips su Surge protection i retko sluze za male oscilacije napona. Unutra se nalazi varistor koji crkava na odredjenom naponu. To je isto sto i osigurac, samo sto je osigurac za struju, a varistor za napon.
Uglavnom se u njima koristi 431k, sto je za 275VAC prenapon, a to znaci da se nista nece desiti na 260VAC i da ce to regularno da propusti na uredjaj.
U selima, gde je losiji napon koji osciluje imas 2 scenarija.
1. oscilacija nije toliko velika i nece okinuti surge protection, ali ce nastaviti da smeta uredjajima.
2. ako postoje oscilacije te velicine, svaki put ces morati da kupis novi produzni.

ono sto verovatno zelis da uzmes je AVR (automatic voltage regulation) koji pegla napone. Nije na nivou upsa ili pravog korektora napona, ali pomaze.
Mozda cak i polovni ups za 2000rsd i novu bateriju za 2000rsd.
I sa ups treba biti oprezan jer neki jeftiniji okidaju ako se izadje van opsega 140-300VAC. bolji ups imaju bolje granice, a neki su cak i podesivi

Nazad
Vrh Dno