Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Imao si tu "srecu" da te zakaci vikend. Ostaje ti da cekas. Jos jedan primer da Globaltel nije pouzdan za primarni broj.
Slazem se da nije za primarni broj

Ja narucio i platio broj preko njihovog sajta, oko dve nedelje sam cekao da dostave karticu...nisam znao da je toliko komplikovano bilo 🙂

Jos uvek mi je broj neaktivan. Ludilo. Da li ima smisla pisati Ratelu radi odstete 🤔 Na sajtu im pise da neaktivnost broja ne sme da bude duzi od jednog dana

Mrzi me sad da opet detaljno prolazim kroz pravilnik u pokušaju da shvatim šta su time hteli reći, ali tekst sa stranice je svakako prepričan, dok je sadržaj pravilnika glavni.

sta se dogadja ako prenos broja traje 5 ili vise dana a operateri ne daju neki razlog (ne znaju 🙂

Da li zahtev za prenos broja u Globaltel može da se podnese u MTS poslovnici? Majka je jutros bila na jednom od prodajnih mesta koja su ovde izlistana, da bi neki lik rekao kako ne može i kako se sve to radi isključivo preko interneta? Meni to malo sumnjivo da baš mora da se radi igranka s kuririma? Nisam bio sa njom pa da detaljnije popričam sa čovekom.

Ne može u mts poslovnicama da se pokrene prenos u Globaltel, mora telefonom, pa ostatak preko kurira.

Kako ide za bonus dobrodošlice? Mislim na 10GB i 100 min u trajanju od 15 dana.To dobija samo onaj ko kupi karticu ili svako ko prenese broj u Globaltel?

Ja sam dobio taj bonus, a preneo sam broj.

Baš bezveze da nema drugih opcija.
Nema, nažalost. Isto važi za zamenu sa eSim na sim i zamenu kartice, tj. šalju kurirom. Meni je iz ovog razloga lakše bilo da obavim drugde prenos. Pritom, od pre nekoliko meseci daju 200GB za uplaćen Freepaid i na nove brojeve.

Poslednja izmena:
Ja sam ih danas pre podne zvao u vezi prenosa na esim. Vrlo brzo mi na mail stigao esim sa privremenim brojem. Kaze dokumenta na potpis stizu za 1-3 radna dana. Privremeni broj mi radi bez bilo kakve registracije. Necu da uplacujem nikakav saobracaj cekam da li ce biti neke casti kada bude zavrsen prenos.

Nema, nažalost. Isto važi za zamenu sa eSim na sim i zamenu kartice, tj. šalju kurirom. Meni je iz ovog razloga lakše bilo da obavim drugde prenos. Pritom, od pre nekoliko meseci daju 200GB za uplaćen Freepaid i na nove brojeve.
Donekle razumem princip ako je poenta da se ne opterećuju postojeća MTS prodajna mesta, ali opet, gomila se para troši na kurire i isporuke, za svakog korisnika 2x, ne verujem da im Pošta to džabe daje, a vrlo je lako da se to ulaganje u korisnika i njegov prenos na kraju izjalovi a oni ostanu u minusu? Da ne govorimo o tome što se bespotrebno produžuje proces.

Svašta bi tu moglo biti, od toga da ne žele da mešaju sisteme do toga da smatraju da im ne bi bilo pametno da su usluge tako lako dostupne, budući da su isplativije od MTS-ovih. Drugo je možda naizgled kontradiktorno, jer se postavlja pitanje zašto Globaltel onda i dalje postoji, ali ne znamo (valjda) detalje ugovora oko prodaje, a ni dugoročne ciljeve, pa je sve moguće.

Znam da sam ja tako uradio kad sam podnosio zahtev ali meni je tako bilo lakše i onda nisam ni razmišljao.
Baš bezveze da nema drugih opcija.
Tako je to kada im d**steri rade posao. Cisto maltretiranje i tezak amaterizam.

Pun signal 4g+ a brzine truba

mts nema 5g ali nisam znao da im 4g mreza albanska

A1 sa 2 crte imao 3x vece brzine

Prilozi

• Screenshot_20260712_135419_com_opera_browser_BrowserActivity.webp
    Screenshot_20260712_135419_com_opera_browser_BrowserActivity.webp
    25.5 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
U prosli ponedeljak pozvao ih za prenos a na pracenju posiljke vidim da su jutros dobili potpisanu dokumentaciju. Nadam se da ce prenos biti gotov u sredu ili cetvrtak.

Dobri su,par dana sms nije radio ali sad ok

Signal odlican,volte extra radi,Honor 600

Dobar I internet ali kao da ima neki limit

Prilozi

• Screenshot_20260713_135453_com_opera_browser_BrowserActivity.webp
    Screenshot_20260713_135453_com_opera_browser_BrowserActivity.webp
    27.9 KB · Pregleda: 68
Ne znam da li je generalno takva mts mreza ili je to specificno za Globaltel (mozda neko ko se bolje razume moze da objasni da li postoje razlike), ali 4G i ne radi nesto sjajno. Rekao bih da sam na A1 imao mnogo manje usporenja po Beogradu na 4G. S druge strane, 5G (vidim da je kod tebe iskljucen) je odlican i nisam primetio nikakve probleme sa usporenjima/ograničenjima kao sa 4G

28544.webp
ŽS Pančevački most

Novost u vezi mog prenosa broja u Globaltel je da su potpisana dokumenta umesto kod njih zavrsila na pogresnoj adresi. Sada ponovo slanje novog zahteva na potpis. Ima da traje prenos bar mesec dana.😂

legendice iz poste su mi poslali pogresan broj posiljke ne znam sta se desilo zovem globaltel ona mi je dala drugi broj posiljke koji je tacan al ne znam sto mi uopste stigao drugi neki

Novost u vezi mog prenosa broja u Globaltel je da su potpisana dokumenta umesto kod njih zavrsila na pogresnoj adresi. Sada ponovo slanje novog zahteva na potpis. Ima da traje prenos bar mesec dana.😂

legendice iz poste su mi poslali pogresan broj posiljke ne znam sta se desilo zovem globaltel ona mi je dala drugi broj posiljke koji je tacan al ne znam sto mi uopste stigao drugi neki
Kazem ja da su to sve dunsteri...

Nazad
Vrh Dno