Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

dobra utakmica da se premoste reklame u seriji koju gledam na nekom kanalu

Bice ubedljiva pobeda ali mi je i dalje Spanija nista specijalno.

Španija sa pola gasa, Austrijanci nikakvi...

Oprosti se i Arnautovic od reprezentacije. Veceras se oprastaju Ronaldo ili Modric.

Nažalost, Hrvatska se vratila na default podešavanja i igra bunker pa šta bude. Nekada im se dogodi Šenturk i Kvarežma, a nekada prođu, dakle, ništa od fudbala. Ne krivim ih, i kada su imali mnogo bolje timove isto ovako su igrali, njima je samo rezultat važan.

Odlicna utakmica,pogotovo drugo poluvreme, prognozirao sam prolaz Hrv, Hickokovska zavrsnica, po meni su bolje odigrali od Portugala, sanse , progravanja. Mi smo miljama daleko od ove igre , nisu slucajno bili vicesampioni i treci na svetu.

Kao što rekoh, Rafa Leao rešio utakmicu 🙂 Drugo poluvreme ludnica.

Mi smo miljama daleko od ove igre , nisu slucajno bili vicesampioni i treci na svetu.
Na stranu naša trenutna snaga, za 3-5 godina mi ćemo biti među najgorima u Evropi, apsolutno nema smisla da se poredimo sa Hrvatskom, koja je među najboljima. Čak i sada kada im odu Modrić i Perišić.

Alzir apsolutno zasluzio poraz

Bukvalno kao da im je trener rekao "nemo da cuvate napade po strani, svi u sredinu"

Nejasno mi je kako Svajcarska nije dala 12 golova

Nad kim je sviran ofsajd nakon gola Hrvata? Vidim da se spominje Matanovic, nejasno mi je kako je on u ofsajdu? Nad Pasalicem sigurno nije, posto je do njega lopta dosla nakon odbitka od Portugalskog igraca.

Na redditu na soccer kazu da je dotakla glavu Matanovica, cija se onda asistencija racuna kao ofsajd jer je Pasalic od tog trenutka u Ofsajdu za celu duzinu tela u odnosu na zadnjeg portugalca

Izjava Matanovica:

"Honestly, I think I felt a slight contact with my hair. I asked the referee, I wasn't 100 percent sure if I had touched the ball. He told me that they have a chip in the ball, that there was a slight contact and that, therefore, it was offside."

E sad, video klipovi pokazuju da se lopta skoro pa nije odbila, jer nije promenila niti smer, niti rotaciju

zoom in video sa reddit-a link

"Prema podacima koje je dostavila tehnologija Connected Ball smeštena unutar Adidasove Trionde, zvanične lopte Svetskog prvenstva, dokazano je da je kontakt imao hrvatski igrač Igor Matanović u fazi izgradnje akcije pred gol protiv Portugala, što je omogućilo sudiji da ispravno utvrdi ofsajd i poništi gol", piše u saopštenju FIFA.

Pitanje je koliko je osetljiv čip. Imali smo slučajeve na Moto GP da se silazak na zelenu površinu nije dogodio, ali je senzor detektovao.

Da, gledam snimak i to je sto @Kolektor kaze, ali ja sam imao utisak da se lopta odbila od igraca Portugala, izgleda da njega nije dodirnula.

Neshvatljivo mlaka reakcija odbrane Hrvatske kod drugog gola. Između njih dvojice glavom zabija gol a ovi nisu ni krenuli u skok.

Da, to je tek za diskusiju, nikakva reakcija.

Vratilo se Portugalcima za onaj nepriznat gol protiv nas tako da su sada svi sretni i zadovoljni.

Or not...

Dodirnula je i Portugalca, ali sudije rekle da se računa kao slučajan odbitak, a ne kao voljna igra, pa se ne uzima u obzir za razmatranje ofsajda.

Kakva glupost, pa to sad slobodna tumacenja kao i za penal kada su igrali PSG i Bayern, i igrac PSG-a igrao rukom, ali slucajno, nece vise majke mi 🙂

Lovren lepo objasnio za drugi gol Portugalaca. Trojica statirali u kukuruzu dok Ramos daje gol glavom.

Poslednja izmena:
Da, gledam snimak i to je sto @Kolektor kaze, ali ja sam imao utisak da se lopta odbila od igraca Portugala, izgleda da njega nije dodirnula.
Isto i ja. Gledao sam nekolio puta snimak akcije i po meni je lopta dobrano udarena od glave portugalskog igraca. Po tome nema ni O od ofsajda. Moje misljenje je da je Hrvatska ostecena.

Milojko je bio neprikosnoven. 😂

"U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22" 😂
Mislim da je za ovo bio Vladan(ko) Stojaković.
Ne znam koliko u temi ima kolega koji se sjećaju reportera iz SFRJ, kakvih je tu bilo izvala. Od Marka Markovića preko Vladana Stojakovića pa Zvonka Mihajlovskog pa onda Nedeljka Kovinjala pa Milorada Đurkovića do reporterskog maga Ivana Tomića. Kakvih je tu izvala bilo

Ko nije slušao komentare Dobrosava Gajića, taj ne zna šta je patnja. Ovi danas su profesori za njega.

@Zuba1970

Citam neke analize situacije navodno je Pasalic vec bio u ofsajdu kada je Matanovic dodirnuo loptu pa iako je lopta dodirnula igraca Portugala to nije uticalo da se promeni smer lopte pa je zato sviran ofsajd. Druga objasnjenje je da senzor nije registrovao da je igrac Portugala dodirnuo loptu (iako se na snimku vidi da jeste). Sa druge strane ne vidi se da je Matanovic dodirnuo loptu ali je senzor registrovao da jeste. Sve u svemu VAR, senzori i ostala skalamerija sluze da se poguraju timovi koji treba da se poguraju.

Nazad
Vrh Dno