Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno pitanje posto ja imam mesh i juce sam ga tek prikljucio i zanima me sad da li ja mogu da odvojim wifi signal i da ga preimenujem da ne bude isti signal kao sa glavnog rutera ja makar takvu opciju nisam nasao nigde, a i video sam da postoji neka zte aplikacije zlife i uspe apikacija da proandje mesh ali mi posle trazi neki web management login za koji ne mogu da nadjem sifru na meshu.

Da li vazi jos uvek akcija i do kada televizor uz novi ugovor?
Zvanično je protekla, tj. zvanično više nema nikakvih akcija. Možeš da uzmeš umesto toga 20% popusta preko nečijeg koda i time da ti ostane novca za TV. Tu su i agenti, ali ne znam koja im je julska ponuda, pa bi mogao to neko da napiše. Valjda i dalje nude neke mesece bez naknade, i to je okej za izdvajanje novca za TV.

za koji ne mogu da nadjem sifru na meshu
Tako je, to je problem. Ne treba ti nikakva aplikacija, inače, a pomenuti ZLife i nije za nas. Topologiju lokalne mreže svakako možeš da vidiš u podešavanjima rutera (kod mene na 192.168.1.1, kod drugih 192.168.100.1), pa tu možeš da vidiš i adresu meša (kod mene 192.168.1.3). Ali eto, fale korisničko ime i lozinka za pristup, jer ih na mešu nema, dok na ruteru jesu ispisani (konkretno osnovni korisnik user). U svakom slučaju, kod mene odlično radi automatska odluka o povezivanju na odgovarajući uređaj i opseg, pa ne bih to ni dirao.

Zvanično je protekla, tj. zvanično više nema nikakvih akcija. Možeš da uzmeš umesto toga 20% popusta preko nečijeg koda i time da ti ostane novca za TV. Tu su i agenti, ali ne znam koja im je julska ponuda, pa bi mogao to neko da napiše. Valjda i dalje nude neke mesece bez naknade, i to je okej za izdvajanje novca za TV.

Tako je, to je problem. Ne treba ti nikakva aplikacija, inače, a pomenuti ZLife i nije za nas. Topologiju lokalne mreže svakako možeš da vidiš u podešavanjima rutera (kod mene na 192.168.1.1, kod drugih 192.168.100.1), pa tu možeš da vidiš i adresu meša (kod mene 192.168.1.3). Ali eto, fale korisničko ime i lozinka za pristup, jer ih na mešu nema, dok na ruteru jesu ispisani (konkretno osnovni korisnik user). U svakom slučaju, kod mene odlično radi automatska odluka o povezivanju na odgovarajući uređaj i opseg, pa ne bih to ni dirao.
Hvala na odgovoru, ali ja svakako hocu da ih odvojim. Videcu da ih pozovem da ih pitam da li oni mogu to da mi omoguce, a i zasto zlife nije za nas koliko sam video to je samo aplikacije za kontrolu rutera, meha itd, zasto ne bi imali tu mogucnost?

Jasno, jasno, zato sam i naglasio kod mene.

Zvanično ne podržava Srbiju, a i za eventualno nezvanično korišćenje ti je potreban admin nalog, koji nam nije dostupan, a ne običan user.
Za to nisam znao da nije podrzan u Srbiji, hvala svakako na pomoci, videcu da pozovem a1 da vidim sta ce oni da mi kazu i da li ce mi pomoci nekako.

Hvala na odgovoru, ali ja svakako hocu da ih odvojim. Videcu da ih pozovem da ih pitam da li oni mogu to da mi omoguce, a i zasto zlife nije za nas koliko sam video to je samo aplikacije za kontrolu rutera, meha itd, zasto ne bi imali tu mogucnost?
Напиши овде ако успеш да приступиш mesh уређају. Ја нисам нигде успео да нађем податке за приступ, звао сам и њих али нису имали појма, барем та девојка са којом са причао.
Хтео сам исто да одвојим мреже али сам на крају одустао.

Kakva su vam iskustva sa A1?

Predlažem ujaku da pošto mu ističe UO sa SBB (zvali ga da obnove UO) pošto od njih koristi samo kablovsku TV, čuo sam i za poskupljenje da će na kraju da izađe pretplata oko 2.200 dinara u takvoj kombinaciji, ja sam mu rekao da sačeka i razmisli o obnovi tj. raskidu sa SBB pošto A1 ima OptičkiNet i TV ponudu za 2.799 dinara 24 meseca, pa mislim da se za taj novac ipak isplati da ima i kućni internet, do njega dolazi optika.

On koristi A1 prepaid, Mesečni plan od 1.000 dinara, ali pošto je većinu vremena kod kuće, uglavnom pristup internetu koristi na telefonu za surfovanje, Youtube i Viber pozive, a takođe ima i fiksnu telefonsku liniju od Telekoma. Ako mu treba da čisto ima internet i pozive/sms na telefonu u okviru msečnog plana, prebacio bih ga na niži od 400 dinara. Inače je korisnik invalidske penzije, pa ne znam da li to može da utiče na dodatno snižavanje cene kod A1 i ostalih operatera.
nizi je 700 a dobar plan je 15 dana tkd je 800

Напиши овде ако успеш да приступиш mesh уређају. Ја нисам нигде успео да нађем податке за приступ, звао сам и њих али нису имали појма, барем та девојка са којом са причао.
Хтео сам исто да одвојим мреже али сам на крају одустао.
Zvao sam ih i objasnio sam sta hocu i samo su mi rekli ne moze i to je to, neverovatno mi je da nije moguce to.

Ne postoje skriveni paketi (makar preko MTS-ove optike), niti dodaci (povećanje uz doplatu), tako da ispada da je 600/300 maksimum.

Mozda nije toliko za temu, ali nekako malo i jeste...
Kao neko ko je iskoristio povecanje cena SBB da raskinem ugovor, i prešao u A1, po ceni koja je OK, i mada je box diskutabilan a aplikacija ume da ludija, ima bezbroj mana, i nestabilna je sto se tice koriscenja na vise uredjaja, jedna od stvari koja bi mi falila ponekad je N1 i Nova TV...
Pa sam napravio app za njih za android tv i telefon, i razmisljam, tj. pitam se da li ima zainteresovanih za tako nesto?

Pozdrav ljudi, juce sam uveo A1 sa yettela, generalno sve radi ok za sada.

Video da je prica oko custom DNS (imam adguardhome na serveru) i uspeo sam da zaobidjem za xploretv tako sto sam stavio static DNS na TVu i boxu i rade, a na kompu upstream DNS da ide na njihov za a1.rs i xploretv.rs

TV sajt radi ok, ali moja1 stranicu beskonacno ocitava, cak i kad su bila default podesavanja. Tj. https://a1.rs/moj_a1 ocitava normalno, ali https://a1.rs/moja1 i sve ostale poddomene vrti. Na fonu na LTE (globaltel) sa svim pogasenim VPNovima (tailscale, adaway iskljuceni) i na WiFi sa dnsom na 192.168.1.1/0.0.0.0 nece da me uloguje.

Poznat problem ili sam samo ja?

Kao neko ko je iskoristio povecanje cena SBB da raskinem ugovor, i prešao u A1, po ceni koja je OK, i mada je box diskutabilan a aplikacija ume da ludija, ima bezbroj mana, i nestabilna je sto se tice koriscenja na vise uredjaja, jedna od stvari koja bi mi falila ponekad je N1 i Nova TV...
Pa sam napravio app za njih za android tv i telefon, i razmisljam, tj. pitam se da li ima zainteresovanih za tako nesto?
Ja sam stavio na Kodi sa tvog Repa Mee i radi lepo

Moraš na A1 STB i na drugim uređajima na kojima planiraš da koristiš tu njihovu TV aplikaciju staviti za DNS server da bude njihov (A1) DNS inače đubre od TV platforme ne radi.
Ubih se sto nece da se startuje, koristio cloudflare dns, i da Bard ne pomenu dns-ove pa reko aj da pretrazim... Glupe li aplikacije i necije odluke... Samo udaraj restrikcije!
Btw ne mora A1 DNS, samo ne sme custom, google, cloudflare i sl., jer je na cistom SBB ruteru radilo normalno...
A da ne pricam sto njihovu app, i to aj ok, nego i Netflix ne mogu da deinstaliram niti pomerim iz favorita, a tako bi slatko 😉

Ja sam stavio na Kodi sa tvog Repa Mee i radi lepo
Mislis Bee 😉
Da ali ne koristi svako Kodi, a ovo je lakse za Android TV, lakse se startuje, i slika je full hd za Novu, ne znam kakva je na strimu iz tih listi...

Da li je samo za gledanje ili slučajno može preko toga što si napravio da se vraća unazad propušteno.

Pozdrav ljudi, juce sam uveo A1 sa yettela, generalno sve radi ok za sada.

Video da je prica oko custom DNS (imam adguardhome na serveru) i uspeo sam da zaobidjem za xploretv tako sto sam stavio static DNS na TVu i boxu i rade, a na kompu upstream DNS da ide na njihov za a1.rs i xploretv.rs

TV sajt radi ok, ali moja1 stranicu beskonacno ocitava, cak i kad su bila default podesavanja. Tj. https://a1.rs/moj_a1 ocitava normalno, ali https://a1.rs/moja1 i sve ostale poddomene vrti. Na fonu na LTE (globaltel) sa svim pogasenim VPNovima (tailscale, adaway iskljuceni) i na WiFi sa dnsom na 192.168.1.1/0.0.0.0 nece da me uloguje.

Poznat problem ili sam samo ja?
Isto i kod mene.
Išao u poslovnicu prošle nedelje, problem nije rešen.
Napisan 'tiket' za problem. Za sada login nije osposobljen.

Isto i kod mene.
Išao u poslovnicu prošle nedelje, problem nije rešen.
Napisan 'tiket' za problem. Za sada login nije osposobljen.
Takođe problem sa pristupom moj A1 stranici i aplikaciji na androidu. Prijavljen problem.

Da potvrdim, ne radi vam stranica uopšte, čak i bez igranja sa DNS-om? Meni ona radi, ali sajtu Alta banke (pisao sam već) i dalje moram da pristupam preko privatnih prozora ili VPN-a.

Stranica radi. Ne radi login na aplikaciju nikako.
Na androidu stalno greška, na kompu samo vrti u nedogled

Da li je samo za gledanje ili slučajno može preko toga što si napravio da se vraća unazad propušteno.
Ne moze vracanje, obican HTTP Live Streaming (HLS), ali je jednostavno lakse, na android tv a i na telefonu, to je sto je, zvanican stream, nema epg i sl. ali bolje ista nego nista....

? Na SBB ruteru sa SBB IP adresom? Naravno da je radilo, izgleda nisi baš razumeo šta A1 DNS vs bilo koji drugi DNS rade različito kad im DNS query stigne sa A1 IP adrese?

https://www.google.com/search?q=split+horizon+DNS
ok jasno a1 dns korisi internu mrezu za konekciju i protok, ali onda SBB mora da zna da usmeri ka A1 serverima cim radi, jer koja je fakticki razlika izmedju sbb dns i cloudflare dns, to je neki interni dogovor ili sta?

Evo postavljen kratak info o aplikaciji u adekvatnoj sekciji, pa koga zanima neka pogleda

Da pohvalim A1 kako su fleksibilni. Tetka je imala mts optiku u stanu i imala je opciju za Yettel i A1. Odlučila se za A1 zbog koda sa 20 % popusta. Pošto nije htela da ostane bez interneta i TV na par dana dok se prebacuje na novog operatera, u poslovnici su joj dali paket 5G neta i TV koji košta isto kao i optički paket a brzine su mnogo veće jer je na 5G mreži.

Mislis Bee 😉
Da ali ne koristi svako Kodi, a ovo je lakse za Android TV, lakse se startuje, i slika je full hd za Novu, ne znam kakva je na strimu iz tih listi...
Da, Bee, posle videh 🙂 FHD je slika, tera h264 lagano. Samo pooonekad onaj prvi pukne, pustim drugi i tera lagano. Ali da, app bi bio laksi dosta.

Nista, prijavicu im, pa sta ispadne, hvala ljudi

koji košta isto kao i optički paket a brzine su mnogo veće jer je na 5G mreži
Okej, stvarno košta isto, ali maksimalne brzine nisu veće na 5G mreži. Download je isti, 300 ili 600, ali je upload preko optike triput veći, 150 ili 300, naspram mobilnih 50 ili 100. Naravno, priča je znatno šira od poređenja propisanih brzina, pa nadilazi ovu temu, a i mrzi me trenutno da detaljišem o tim tehnikalijama. Ukratko, oba imaju svoje prednosti i mane,

Da pohvalim A1 kako su fleksibilni.
Svakako, pričamo o prodavcima, njima je bio prioritet da tetka potpiše ugovor. Pa što da se to i ne uradi odmah, tako da ne bih to nužno nazvao fleksibilnošću, hahah. Pogotovu ako je došla nespremna, bez koda za popust, a da ne pričamo o tome da je optiku mogla da uzme uz nekoliko meseci po dinar. No dobro, najvažnije je da to radi ako treba, pa valjda radi.

Poslednja izmena:
Da pohvalim A1 kako su fleksibilni. Tetka je imala mts optiku u stanu i imala je opciju za Yettel i A1. Odlučila se za A1 zbog koda sa 20 % popusta. Pošto nije htela da ostane bez interneta i TV na par dana dok se prebacuje na novog operatera, u poslovnici su joj dali paket 5G neta i TV koji košta isto kao i optički paket a brzine su mnogo veće jer je na 5G mreži.
Ovo je nešto novo da su dali paket 5G neta i TV dok ne uvedu optiku. Nisu dosad tako bili fleksibilni proveri ti da ti tetku nisu smuljali i da joj nisu već uvalil UO za 5G neta i TV.

Ovo je nešto novo da su dali paket 5G neta i TV dok ne uvedu optiku. Nisu dosad tako bili fleksibilni proveri ti da ti tetku nisu smuljali i da joj nisu već uvalil UO za 5G neta i TV.
Proverio sam ugovor jer me je zvala da joj povežem opremu, dali su joj UO za 5G net i TV. Pošto sam Yettel i SBB korisnik, iznenadilo me je da A1 ima tu varijantu preko 5G mreže, dok Yettel te usluge nudi odvojeno.

Okej, stvarno košta isto, ali maksimalne brzine nisu veće na 5G mreži. Download je isti, 300 ili 600, ali je upload preko optike triput veći, 150 ili 300, naspram mobilnih 50 ili 100. Naravno, priča je znatno šira od poređenja propisanih brzina, pa nadilazi ovu temu, a i mrzi me trenutno da detaljišem o tim tehnikalijama. Ukratko, oba imaju svoje prednosti i mane,

Svakako, pričamo o prodavcima, njima je bio prioritet da tetka potpiše ugovor. Pa što da se to i ne uradi odmah, tako da ne bih to nužno nazvao fleksibilnošću, hahah. Pogotovu ako je došla nespremna, bez koda za popust, a da ne pričamo o tome da je optiku mogla da uzme uz nekoliko meseci po dinar. No dobro, najvažnije je da to radi ako treba, pa valjda radi.
Da, svestan sam da postoji razlika između optike i 5G neta, mada je najvažnije da je ona zadovoljna. Nije zahtevan korisnik, tipa da radi od kuće i slično. Uspela je da iskoristi kod od 20% i u ovoj varijanti, to nisam naglasio u prvoj poruci

Nazad
Vrh Dno