Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SNZG13 je najlegendarniji Seiko 5 Sport sat.
Ikona Seika i pravi prvi izbor za prvi automatik recimo.

Јес' вала леп. Можда је мало мањи за мој укус.
Ја имам баш овај https://share.google/S9hrLQepwEZvlFwxh
SRPD67K1, буквално сам заљубљен у тај сат. А и наместио ми га је часовничар, сада жури само неколико секунди дневно.

cestitke kolegi na istrajnosti za Helm, bas lepo izgleda, sto rece neko prava azdaja za letnji period.

Skoro svako ko voli satove, treba da ima po bar jedan Seiko 5 i jedan Casio sat .. tu nema greske kako god okrenes ... evo mog 'matorca', jos uvek se dobro drzi:

seiko5.webp

Mislio sam posmatrano hroz horolosku prizmu, posto sam primetio u schwartzwaldu par novih rolija da se nose kao daily 🙃

Ja sam ga toliko platio pre 10 godina, odlična cena.

Mala dopuna:
Iako ovi satovi vizuelno deluju potpuno isto i dele identičan dizajn, situacija "ispod haube" se drastično razlikuje u zavisnosti od generacije i godine proizvodnje. Glavna caka leži u referencama:

Starija generacija (Referenca: 210633)​

Ovo je model koji se prodavao pre desetak godina (i sve do oko 2022. godine). U zavisnosti od tačne serije, u njima su se smenjivala dva mehanizma:
  • ETA 2824-2 (U najranijim serijama, dok je Swatch grupa još uvek isporučivala mehanizme brendovima van svoje grupacije).
  • STP1-11 (Kasnije, kao zamena rađena po licenci ETA-e).
Mišljenje: Mnogi kolekcionari smatraju da je ta prvobitna, originalna ETA 2824 zapravo bolji, dugovečniji i prestižniji mehanizam od svega što je došlo posle nje.

Nova generacija (Referenca: 210665)​

Ovo je aktuelni model koji se nalazi u radnjama od kraja 2022. / početka 2023. godine. Pošto je pristup ETA mehanizmima sada potpuno zatvoren, Roamer je prešao na novog dobavljača:
  • Soprod P24 (P024) (Takođe švajcarski klon ETA 2824 arhitekture, ali modernije proizvodnje, sa nešto boljom autonomijom rada u praksi).

cestitke kolegi na istrajnosti za Helm, bas lepo izgleda, sto rece neko prava azdaja za letnji period.

Skoro svako ko voli satove, treba da ima po bar jedan Seiko 5 i jedan Casio sat .. tu nema greske kako god okrenes ... evo mog 'matorca', jos uvek se dobro drzi:

Pogledajte prilog 542836

Dobro izgleda.
Premda, više preferiram sa metalnim „narukvicama”.

Imam jedan boje zlata plehani „Seiko”, kakav je bio čuven 1980.-ih.
Hteo bih da ga revitalizujem.

Da li je Bergeon 6767 stvarno toliko bolji od kopija koje se prodaju za delić cene orginala? Ako neko ima predlog za neki alat sa kojim ima iskustva, ili da ganjam Bergeon?
Imam par kineza koji su manje više očajni…

Veliki sam ljubitelj starih automatika i u rotaciji ih imam nekoliko, ali skoro sam nabavio ovog kineza i moram reći da sam oduševljen.

Safirno staklo, kućište od nerđajućeg čelika, oversized krunica, VH31 kvarcni mehanizam koji simulira kretanje sekundare mehaničkog sata, i sve to za manje od 50€.

Glavne mane za neke su verovatno estetika iz kasnih 60ih i 70ih (meni je to jedan od većih pluseva), kao i nešto deblje (14mm) a manje kućište (36mm bez krunice – ko voli samo veće satove verovatno mu se ovo neće dopasti).

I da, kao što se vidi na lošoj trećoj slici u mrklom mraku, mogli su da stave i lumen na sekundaru, ali čak i to je negde karakteristično za niz automatika iz sedamdesetih tako da im ne zameram mnogo.

Pogledajte prilog 542023Pogledajte prilog 542024Pogledajte prilog 542025

Ja ne volim da nosim kopije. Ne bih da lažem ni sebe, a ni druge. Mnogo mi je više kul da kupi neki sat sa Allijja oko kog se digao hapj. Kao ovaj za 25€ + 750,00 dinara nečega je ubedljivo best baj. Safirno staklo, 20 bara, ludilo iluminacija 🙂

Stigao Kinez kog sam poručio pre 2 - 3 nedelje. Sat ne izlgeda loše, jedino mi narukvica deluje nekvalitetno/jeftino. Steeldive koji sam isto uzeo preko alija deluje dosta bolje (i teže). Videćemo kako će se ovaj quartz pokazati.

Prilozi

• 20260702_124203.webp
    20260702_124203.webp
    105.4 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Stigao Kinez kog sam poručio pre 2 - 3 nedelje. Sat ne izlgeda loše, jedino mi narukvica deluje nekvalitetno/jeftino. Steeldive koji sam isto uzeo preko alija deluje dosta bolje (i teže). Videćemo kako će se ovaj quartz pokazati.

merkam i ja taj model, samo drugu kombinaciju boja. Postavi još neku sliku.

Hocu kasnije kad dodjem kuci. Sta te tacno zanima?
Kostao me oko 55e sa coinsima i kuponima radnje, nemoj da se upecas na prvu cenu od skoro 100e, vredi ispratiti par dana.

TO bi trebalo da je edicija Moonswatch. Zanima me zadnji poklopac

Poslednja izmena:
Pa za 40e i nije strasno, uzmes ako ti se svidja. Juce sam gledao moonswatch (ili kako se vec zove onaj swatch omega frankenstajn) u Galeriji, ono bas jadno deluje, plastika, lagano, bezveze. I tih 300e je previse.

😁
Da si bar napisao automatik.

Da ga ne pretera malko, za 30 i kusur evrića hoćeš safir?

Ja uzeo za 50 safir (bar tako pise u specifikaciji, onaj pd 1701 par postova gore)

Nazad
Vrh Dno