Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Meni direktno nude u vip za obnovu
Neo 50
Xiaomi 17t pro
Xiaomi tv
4 meseca prva 7160din
20 meseci 6136
Sto ukupno bude
151360
Cini mi se fer ponuda ako forom prelaska ne moze da se izvuce vise od 50% na paket mozda se ne vredi cimat
Ja sam za 6000 mesečno dobio Honor Magic 8 PRO i Neo Super (4200 + 1800). Imaš li dodatnih 15000 na uređaj (reciklaža + 15000)?

Nisu mi pominjali reciklazu ne znam da li da prihvatim upravo sam video istekla je promocija za tv znaci samo telefon
Iskreno mislim da je ponuda nikakva. Puna cena tog telefona i paketa je 6.524. To na 24 meseca izađe 156.576.Po meni, popust od 5.216 dinara na 24 meseca (216.33 dinara mesečno) je zanemarljiv.
7944.webp

Nema, trosi se od 300.

Баш јуче узех НЕО Сурф који сам имао прије 2.5 године, након једне постпејд туре код Јетела и онда 6 мјесеци на гратис припејду Мега план. Оно што је интересантно је брзина реакције А1 система након поднијетог захтјева за пренос броја у Јетел (изабрао сам Јетел јер ми је ближа пословница, претпоставио сам да би иста реакција била и са преносом у мтс, а моја намјера је свакако била да останем у А1 на постпејду).

Елем, буквално нисам направио 10 корака удаљивши се од Јетел пулта на коме сам поднио захтјев за пренос броја са А1 припејда на Јетел припејд, када ми је стигла порука од А1 са понудом да останем код њих, првих 6 мјесеци гратис а након тога 50% попуста до краја уговорне обавезе, али не за све тарифе из понуде, него су набројали неколико (можда би могло и за остале да сам питао). Јасно је да је то аутоматска порука када региструју такав захтјев у систему, али свакако брзина реакције је невјероватна. Ево у прилогу слике екрана порука које сам добио, а хронологија је следећа:
- 16:20 прва порука од њиховог система са понудом да останем (заиста је пребрзо стигла, само сам спаковао папир и картицу коју сам добио у Јетелу, захвалио и удаљио се од пулта једва 10 корака)
- 16:21 сам упутио позив њиховој служби продаје на број из поруке, који је уз чекање на јављање оператера и комплетан разговор трајао тачно 5 минута
- 16:39 стиже низ порука са потврдом о преласку на постпејд и почетку коришћења истога, након чега сам погледао апликацију и одмах је тамо било све како треба, очитавао ми је постпејд НЕО Сурф пакет, а неколико минута раније се очитавао припејд на том броју, наравно.

112.webp 221.webp

Сама апликација помало багује, али видим да је тако код многих, па се не узбуђујем много, средиће је већ...интересантан баг код мене се види у томе што ми два пута наводи интернет за Западни Балкан, тачније У Западном Балкану и ЗА Западни Балкан, а у ствари се већа количина односи на домаћи саобраћај...

332.webp

Ih, pretera ga sa oduševljavanjem brzinom reakcije. 😃 Meni bi zapravo logično bilo da svi šalju takve automatske poruke, ne nužno sa ponudom za zadržavanje, ali makar sa obaveštenjem da je primljen zahtev, eventualnim zaostalim dugovanjima (ovo Yettel šalje, ali tek nakon odobrenog prenosa), problemima (razlog zašto je zahtev odbijen) i sličnim. Neretko se dešava da postoje dileme oko tih stvari, a operatorima je maltene besplatno da o tome korisnike lepo i transparentno obaveste, a ne da ganjaš kontakt centar.

Svakako, hvala na detaljima, mislim da niko dosad nije to ovako taksativno naveo, a takve stvari su uvek korisne, da znamo kako proces funkcioniše i šta da očekujemo. S tim u vezi, najzanimljiva mi je činjenica da, kao i mnogi pripejd korisnici, nisi imao aktivan VoLTE dok si bio na besplatnom Mega planu, što je priča koju smo više puta pominjali na raznim mestima, a koja mi i dalje nije jasna, zašto to rade i slično. Ali dobro, makar su ti ga automatski aktivirali uz prelazak na postpejd.

Što se tiče Zapadnog Balkana, mislim da to nije greška, samo vrlo nezgrapna formulacija. Verovatno su hteli nekako da naglase da se i to troši u ZB, a ne samo donja kvota. Da se razumemo, nemaš ti dodatnih 12 GB van Srbije nego unutar kvote od 50 GB. Drugim rečima, stvarno se može reći da imaš 50 GB za ceo ZB, ali da od toga podrazumevano najviše 12 GB možeš da potrošiš van Srbije. Opet, stoji da je baš nezgrapno rečeno, ali verujem da su tako zamislili, a neka me neko ispravi ako ima drugačija saznanja.

Јасно ми је о чему причаш и које све варијанте постоје да се контактира и обавијести корисник о било ком исходу или проблему, без контакт центра, али више сам имао у виду то да ово све сасвим добро функционише у смислу прикупљања података у неку заједничку базу, гдје један оператор тражи од другог податке/дозволе или било шта у вези са корисником броја, те да је то онда као информација инстант доступно у њиховом систему, тако да прошавши кроз још неки филтер (може ли уопште да се одради пренос, или је просто немогућ јер си под уговорном обавезом, рецимо) систем оператора од кога се тражи преузимање је разрађен на начин да шаље аутоматску понуду за останак, па се тек онда чујеш са неким да се објашњаваш у вези са њом, јер мораш да утаначиш детаље (хоћеш ли или нећеш, који пакет итд.)🙂

У случају да сам игнорисао ту поруку, сигурно би требало да прође неко задато вријеме када би неко од живих људи добио задатак да ме позове или би систем аутоматски прихватио захтјев другог оператора да преузме број...у оба случаја је то све спорије, завршава се бар за дан, или нешто дуже, а овако је било готово буквално за мање од 20 минута. Толико бих се можда задржао у пословници да сам ушао са улице да узмем нови број и налетио на мање искусног службеника, а не да се искомуницира од једног ка другом оператору, па од другог ка мени, па мојом акцијом ступи у контакт са њима и да то буде коначно реализовано за тако кратко вријеме...

Све је то раније ишло много спорије, прошли пут кад сам пребацивао неки други број из мреже у мрежу био је петак (памтим због сасвим десете ствари) и добио сам инфо да ће систем обрадити податке вјероватно у понедељак, не сјећам се колико је на крају потрајало али свакако није било инстант...тако да знајући то и читајући туђа искуства, те очекујући да ће брзина реакције бити 2-3, у најбољем случају 1 дан, а након што се десило да је уследила реакција минут или два након што је неко у Јетел пословници кликнуо тамо нешто, реално је то за (моје) одушевљење 😁 Можда је ово актуелно већ неко вријеме, не знам, али ја сам ето прошао то и завршио све много брже него што сам мислио...могао сам да вратим Јетелу пластику са сим картицом одмах, да рециклирају на свој начин, а не ја да бацам у канту код куће 😁

У вези са Западним Балканом мислим да ниси у праву, тј. да нису само лоше формулисали, јер би се чак и намјером да то тако представе јако запетљали у објашњавању корисницима шта и како (посебно укључујући у причу и додатак нета за Европу) - баг је 100%, на другом броју пише лијепо интернет у Србији (мада сам мислио да је наведено у домаћем саобраћају), ево скриншота...

а1 андроид.webp

Постоји само опција да је баг на нивоу апликације за конкретан оперативни систем, тј. да им нису исти багови на Android vs iOS, али дефинитивно нема смисла да два пута пишу ЗБ. Што се потрошње тиче, ту си свакако у праву да ових 12 гигабајта улазе у оквир оних 50 који могу да се користе по пуној брзини:

Screenshot_1.webp

реално је то за (моје) одушевљење 😁 Можда је ово актуелно већ неко вријеме, не знам
Da, da, sad je jasno, ali jeste aktuelno već duže vreme. Postoji čak i opcija da te oni pozovu sa još boljom ponudom (za više pakete) ako ignorišeš poruku, ali isto tako postoji opcija i da ne dobiješ poruku uopšte, tj. da te puste bez ikakvog pokušaja zadržavanja. Kocka je kod njih, ali svakako odmah znaju da si podneo zahtev i mogu da reaguju kako žele.

али дефинитивно нема смисла да два пута пишу ЗБ
Pa eto, jeste čudno, ali meni je na trenutak imalo logike, u skladu sa navedenim ograničenjem. Svakako nije najsrećnije rešenje ni da piše samo Srbija, jer je u to uključena kvota za ZB.

Ti si imao srece predhodnom clanu su dali samo 50% i nije imalo za dinar nista definitivno zavisi od operatera a i kad prebacujes broj nemas bas lufta da zatezes jer ce te pustit verovatno imaju odredjeno vreme u kojem moraju ili da odobre ili da odbiju prelazak

Da li je ikako moguce prebaciti rate za sat sa kucnog interneta sa postpaid broj? Posto je visak pa ce verovatno biti raskinut. Ako je neko uspeo, recite kako

Jedno brzinsko pitanje, a mozda nije brzinsko 😀
Imam zamisao, ne znam koliko to nasi operateri rade, znam da je tehnicki moguce, ali hoce li se ko baviti time?
Imam jedan stari mtsov broj, koji mi stoji u telefonu kao privatni broj, ne koristi se mnogo, ali ga jako dugo imam i ne bih da ga bacam. Uporedo imam i a1 postpaid potpisan od pre 2 meseca, uzet za osobu kojoj se ispostavilo, nazalost da nece trebati, nikad koriscen.
Znam da prepaid iz mtsa mogu da prebacim u a1, a mogu li onda da onaj nekorisceni potpisani a1 broj promenim, tj ugasim taj broj a paket prenesem na onaj broj koji je prebacen sa mts-a, kad vec placam, neka se koristi ***. Pf al ga zakomplikovah, ali nadam se da neko razume.

P.S. znam da svi imaju kodove za popust, ali ukoliko nekome treba imam oba na raspolaganju, valjalo bi to iskoristiti, sto da ih ne ostetimo za jos nesto, pa makar i tih 20% 😀

Poslednja izmena:
Da li neko zna da li moze da se u toku ugovorne obaveze da se promeni paket na visi uz zadrzavanje 50% popusta ? (Konkretno NEO surf na NEO 50)

Da li neko zna da li moze da se u toku ugovorne obaveze da se promeni paket na visi uz zadrzavanje 50% popusta ? (Konkretno NEO surf na NEO 50)
Ja sam tražio da pređem na aktuelni NEO Ultra -Ultra 5G sa prethodnog NEO Ultra za koji sam potpisao ugovornu obavezu u decembru prošle godine i da zadržim popust od 50%, a s obzirom na to da je nešto skuplji sada, rekli su da može.
Inicirali su promenu paketa koja će biti izvršena kad dođe presek stanja a to je kod mene 10. u mesecu, znači za sedam dana. Nadam se da će biti kako su rekli.

@ELEGANTE, zamisli da ti uračunaju po punoj ceni jer nema nigde potpisa, i papira da su ti obećali, već samo reč..

To mozes okaciti macku o rep,ako si ti snimao.

Pozz forumasima.
Prebacio bi se postpaid broj bez ugovorne obaveze privremeno na prepaid kod drugog operatera. Posle koliko vremena je moguc povratak u a1, da se broj smatra kao nov korisnik?

Da li neko zna nesto u vezi ovih promocija - Duplo neta za evropu i 10dana putnog osiguranja.
Jel to vazi samo za nove korisnike ili i za postojece?

Da li neko zna nesto u vezi ovih promocija - Duplo neta za evropu i 10dana putnog osiguranja.
Jel to vazi samo za nove korisnike ili i za postojece?
Trebalo bi da važi i za korisnike koji bi hteli obnoviiti ugovor.
Dupli roming gigabajti važe do 31.10.2026, posle toga se mesečno dobija koliko odabrani paket standardno sadrži.
Putno osiguranje od 10 dana dobija se jednokratno i može se iskoristiti do 31.10.2026.
Vaučer za 20% popusta se ne može iskombinovati sa ovom promocijom.

Hvala, to sam procitao.
Da preciziram pitanje, postojeci korisnici koji su pod UO od 24m.
Ne obnavljam skoro sam obnovio, da li to vazi za postojece korisnike.

20% da ali samo na 6 meseci ako zelis da potpises UO

Hvala, to sam procitao.
Da preciziram pitanje, postojeci korisnici koji su pod UO od 24m.
Ne obnavljam skoro sam obnovio, da li to vazi za postojece korisnike.
U tom slucaju se ne primenjuje aktuelna promocija.

Btw, da li je neko iskoro izvodio varijantu - prešao na prepaid i čekao da dobije ponudu sa popustom za postpaid?
Ako jeste, koliko dugo se čekalo i koja je ponuda bila?

Ja , sa besplatnog Giga plana na Neo Surf. Od momenta zahteva za prenos u MTS ni 5min, ponuda 6m 0din i 18m 50%.

To je ponuda za zadržavanje, a on valjda cilja na redovnu. Ona je 50% tokom cele ugovorne obaveze, pisao sam skorije, ali ne znam koliko brzo agenti zovu bivše postpejd korisnike. Ko pređe iz druge mreže, prvi poziv stigne za svega nekoliko dana, uprkos tome što je aktivna promocija sa besplatnim Mega planovima. Nakon toga periodično pozivaju.

Pošto krajem jula ističe promo period mesecnog plana od 500din ,da li moze sada u julu da se i dalje dobije sest meseci besplatno i ostatak na 50% nakon podnošenja zahteva za prenos u drugu mrežu ,mislim na onu automatsku sms poruku, jer agenti na 1238 daju max 3 eventualno četiri meseca ako je jos uvek aktivan mesecni plan . Da li je sigurnije prihvatiti ono sto nude preko 1238 ili se eventualno nadati i reskirati sa generičkom sms porukom sest meseci besplatno nakon podnošenja za prenos u drugu mrežu, sta mislite?

Nazad
Vrh Dno