Јасно ми је о чему причаш и које све варијанте постоје да се контактира и обавијести корисник о било ком исходу или проблему, без контакт центра, али више сам имао у виду то да ово све сасвим добро функционише у смислу прикупљања података у неку заједничку базу, гдје један оператор тражи од другог податке/дозволе или било шта у вези са корисником броја, те да је то онда као информација инстант доступно у њиховом систему, тако да прошавши кроз још неки филтер (може ли уопште да се одради пренос, или је просто немогућ јер си под уговорном обавезом, рецимо) систем оператора од кога се тражи преузимање је разрађен на начин да шаље аутоматску понуду за останак, па се тек онда чујеш са неким да се објашњаваш у вези са њом, јер мораш да утаначиш детаље (хоћеш ли или нећеш, који пакет итд.)
🙂
У случају да сам игнорисао ту поруку, сигурно би требало да прође неко задато вријеме када би неко од живих људи добио задатак да ме позове или би систем аутоматски прихватио захтјев другог оператора да преузме број...у оба случаја је то све спорије, завршава се бар за дан, или нешто дуже, а овако је било готово буквално за мање од 20 минута. Толико бих се можда задржао у пословници да сам ушао са улице да узмем нови број и налетио на мање искусног службеника, а не да се искомуницира од једног ка другом оператору, па од другог ка мени, па мојом акцијом ступи у контакт са њима и да то буде коначно реализовано за тако кратко вријеме...
Све је то раније ишло много спорије, прошли пут кад сам пребацивао неки други број из мреже у мрежу био је петак (памтим због сасвим десете ствари) и добио сам инфо да ће систем обрадити податке вјероватно у понедељак, не сјећам се колико је на крају потрајало али свакако није било инстант...тако да знајући то и читајући туђа искуства, те очекујући да ће брзина реакције бити 2-3, у најбољем случају 1 дан, а након што се десило да је уследила реакција минут или два након што је неко у Јетел пословници кликнуо тамо нешто, реално је то за (моје) одушевљење 😁 Можда је ово актуелно већ неко вријеме, не знам, али ја сам ето прошао то и завршио све много брже него што сам мислио...могао сам да вратим Јетелу пластику са сим картицом одмах, да рециклирају на свој начин, а не ја да бацам у канту код куће 😁
У вези са Западним Балканом мислим да ниси у праву, тј. да нису само лоше формулисали, јер би се чак и намјером да то тако представе јако запетљали у објашњавању корисницима шта и како (посебно укључујући у причу и додатак нета за Европу) - баг је 100%, на другом броју пише лијепо интернет у Србији (мада сам мислио да је наведено у домаћем саобраћају), ево скриншота...
Постоји само опција да је баг на нивоу апликације за конкретан оперативни систем, тј. да им нису исти багови на Android vs iOS, али дефинитивно нема смисла да два пута пишу ЗБ. Што се потрошње тиче, ту си свакако у праву да ових 12 гигабајта улазе у оквир оних 50 који могу да се користе по пуној брзини: