Šta je novo?

Ferarijevo "luče" neodoljivo privlači kineske kupce - momentalno rasprodat čitav kontigent

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Ferrari-Luce.webp

Ferarijevo “luče” neodoljivo privlači kineske kupce – momentalno rasprodat čitav kontigent​

Ferrari Luce izazvao je oštre reakcije zbog dizajna i električnog pogona, ali je svih 88 primeraka namenjenih Kini već prodato

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/f...e-kupce-momentalno-rasprodat-citav-kontigent/

Za njih je i pravljen, ovo će da kupuju novokomponovani fanovi Ferrari-ja, tradicionalni ne.

Pažljivo pročitaj ceo članak. Inače, Ferari oduvek uslovljava svoje kupce. Uostalom, može im se
Ne bih da komentarišem kineze, njihov "ukus" za bilo šta je u najmanju ruku diskutabilan

Uzgred, kod nas su prethodne godine prodata 3 nova ferarija zvanično, mada znam da je u Nišu završio bar jedan (trebalo bi da su dva)
Koliko li su tek prodati u Kini, koja je samo ~150puta veće i bogatije tržište od našeg

Prodato "svih" 88 komada! Pa to je količina dostojna jednog autoplaca, a ne cele fabrike. To što je Kina kupila 88 komada ne znači da im je model uspešan. Lično, pomalo mi je električni ferari fuj.

13-14.000 😁

Nije tako malo kao nekada ranije, iako je to i dalje limitirana prozvodnja

Meni je Lucce odvratan, kao i novi bmw-i

Inače, Ferari oduvek uslovljava svoje kupce.
Za "verovali ili ne" ali ovo vazi i za polovnjake

Lamborghini Countach ili Ferrari 288 GTO na primer, ako oces da kupis, nisu dovoljne samo pare. Obe firme uslovljavaju kupca svakog modela i to jos od 70ih, da potpise Right of First Refusal (ROFR), tako da ako auto hoces da prodas, prvo moras da ga ponudis nazad firmi koja match-uje ponudu, pa tek uz amin firme mozes da prodas osobi X, koja moze da se svidi ili ne svidi ovima koji odlucuju

Ma što je najinteresantnije ne možeš ni novi da kupiš koji želiš, nevezano za količinu novca. Ne mora da bude neki ekskluzivan model
Pa ako o njima loše pričaš javno dospevaš na njihovu crnu listu, itd ...

Kao ni svi mi 😁

Samo Audi rs6 ili rs8.

Daj Mega, budi malo originalniji...

Ne mogu, Balkanska krv me ubi. 👽

1782816432359.webp

Poslednja izmena:
Audi, ne mogu, stvarno. Ali se slažem sa sloganom. 😀
BMW neki stariji, Serija 5 - E 39 idealno.
Ferari i Lambo samo Burago modeli. 😀

Prodato "svih" 88 komada! Pa to je količina dostojna jednog autoplaca, a ne cele fabrike. To što je Kina kupila 88 komada ne znači da im je model uspešan. Lično, pomalo mi je električni ferari fuj.
to mu dođe nekih 40 mElEona jura. nije loš promet, rekao bih.
a utiske o električnom ferariju delimo 🤢
pošto radim sa italijanima Du#e im pomeram od ovog predstavljanja, njih je sramota ovog modela.

I treba da ih bude sramota, ikonu su im popišali ovim EV-om.

Nazad
Vrh Dno