Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Trebao bih da odnesem telefon u servis da mi izvade podatke iz starog telefona koji je u kvaru i da prebace na ultru.
Ako ultru stavim u servisni mod da li ce onda moci da prebace podatke na nju ili ne?

Imam jedan glup bug koji se desava nakon poslednjeg updejta i samo za whatsapp. Ova kratka notifikcaija mi izlazi kao na slici, pise prvo Whatsapp: pa onda ime posiljacao i poruka... Jel jos neko primetio ovu glupost?
Nova verzija apk whatsapp 2.26.24.77 resila bug.

Да ли могу негде да погледам колико пута сам у дану откључао екран?
Ја бих рекао једно 100 пута, али волео бих да знам тачно, јер имам осећај да је тај број доста већи.

Нађох, digital wellbeing u settings.
Добро је, око 50 пута. Фииију...
Мада, sot је ту доста краћи, не знам у чему је фора.

Gde vidiš to u Digital Wellbeing? NAŠAO.

Što se SOT tiče, kod mene je to potpuno nemerodavno, jer mi nekad sve sate provedene u kolima broji da je ekran radio, a nekada nijedan minut.

Da li vam se dešava da se ekran osvetli, a ne stigne nikakvo obaveštenje, niti je ukljucen AOD. Počelo je da mi se dešava od poslednjeg apdejta. U startu je bilo mozda dva, tri puta dnevno, sada je već pocelo u pet minuta da se osvetli po tri, četri puta. Ultra model je u pitanju.

Da li vam se dešava da se ekran osvetli, a ne stigne nikakvo obaveštenje, niti je ukljucen AOD. Počelo je da mi se dešava od poslednjeg apdejta. U startu je bilo mozda dva, tri puta dnevno, sada je već pocelo u pet minuta da se osvetli po tri, četri puta. Ultra model je u pitanju.
Neka aplikacija ti u pozadini 'budi' ekran.

Probaj sa Goodlock i Nice Catch app da otkriješ šta to budi ekran. Galaxy Store

Gde vidiš to u Digital Wellbeing? NAŠAO.

Što se SOT tiče, kod mene je to potpuno nemerodavno, jer mi nekad sve sate provedene u kolima broji da je ekran radio, a nekada nijedan minut.
Kada klikneš na Screen time today, otvara se Dashboard i skroluješ dole, imaš broj unlocks.

Da, nisam odmah shvatio da mogu na to da kliknem. Iznenadio sam se koliko je mali broj otključavanja. Sumnjivo mali.

Neko ko koristi A1 sa S25, ima video poziv ikon u tastaturu za pozivanje? Ja sam imao za nekoliko vreme, i onda nestao, ne znam kad. Juče sam pitao A1, i kažu da nije podržan ViLTE.

Video poziv ima posebno mesto u mom srcu!

Koristio ja redovno, dve zimske sezone, pre 19-20 godina! Namestio jedan Symbian telefon iznad nekog senzora koji moram da proverim svake noći izmedju 3 i 4h. Zakačio slušalice, da može da se uključi auto answer na video call i pozovem, sa drugog Symbiana. Ako svetli ON, sve ok, nastavim da spavam, ako je OFF, ustajem iz kreveta vozim nekoliko km i ručno uključim uređaj.
Bez tog sistema, svake noći bih morao fizički da odem da proverim.

Neko ko koristi A1 sa S25, ima video poziv ikon u tastaturu za pozivanje? Ja sam imao za nekoliko vreme, i onda nestao, ne znam kad. Juče sam pitao A1, i kažu da nije podržan ViLTE.
Izgleda je sa nekim od poslednjih updatova video ikonica, bar u mom slucaju, zamenjena za Google meet. Ali vec duze vreme kad god sam pokusao video poziv sa Y na mts nije radilo, a na A1 ne radi nikako. Kao sto su ti rekli nikada nije bio ni podrzan, niti su planirali da ga uvedu.

Da li postoji neka mogucnost da se ovo iskljuci/izbrise ili sta god drugo.
Nervira kod svakog restarta ili ukljucivanja telefona.
Posto mi je prosli tel. upao u bootloop prilikom azuriranja sada se vise nebih zezao sa azuriranjima.
Ovo se sada desilo dok nisam obracao paznju sta se desava i poceo je da skida azuriranje dok sam primetio stiglo je do tih 20% i odmah sam iskljucio.

Prilozi

• Screenshot_20260629_191712_Software update.webp
    Screenshot_20260629_191712_Software update.webp
    33.8 KB · Pregleda: 38
Da li postoji neka mogucnost da se ovo iskljuci/izbrise ili sta god drugo.
Nervira kod svakog restarta ili ukljucivanja telefona.
Posto mi je prosli tel. upao u bootloop prilikom azuriranja sada se vise nebih zezao sa azuriranjima.
Ovo se sada desilo dok nisam obracao paznju sta se desava i poceo je da skida azuriranje dok sam primetio stiglo je do tih 20% i odmah sam iskljucio.
Jednom kad počne nema povratka. Mora da instalira. Kad tad

Mozes da biras dali kasnije ili sad da apdejtujes.Ja ga pustim kad sam spreman.Mozes danima da prolongiras update.

Stvar je u tome sto necu da ga apdejtujem ali hocu da nestane ovo obavestenje,svaki put kada restartujem/ukljucujem telefon ono iskoci kao pocetni ekran.
Ovaj package disabler mi trazi da pobrisem sve accaunte iz telefona,to mi se bas i ne radi.

Kakve akaunte da pobrišeš?!...prvi put čujem za to. Koristio sam ga na preko 20 samsunga (osim sad na ovom poslednjem 25 ultra) ako nisu nešto radikalno promenili od prošle godine onda ne pričamo o istoj app

Da ga ne instaliram ponovo i da pokazem sliku ali trazi da se pobrisu svi akaunti koje posle kao mogu da vratim ali nisam bas nesto spreman na sve to.Sta i kada su promenili stvarno ne znam.

Zasto mi u regionu nemamo One UI beta program u Members aplikaciji ?
Instalirao bih 9.0betu ali ne preko kompa.

Ja imam jedan problem ali ajde da pitam ovde, naime od kada sam na OneUi 8.5 i sada npr udjem u listu aplikacija, otvorim lupam chrome, vrtim se tu i sada kada idem sa svajpom sa desne strane da se vratim nazad i kada istim tim svajpom izlazim iz aplikacije (posto sam dosao do kraja sa koracima povratka) tu gde mi se u trenutku nalazi prst sa desne strane ekrana, cime odradi svajp komandu on odmah registruje kao da sam odabrao da otvorim tu aplikaciju koja se nalazi uz desnu stranu ekrana u listi aplikacija gde je bio prst. Probao i da podignem polje za gesture i sta ne sve, uvek isto. Ujedno i prioritet da stavim preko homeup i navstar ali problem je idalje tu. Sve sam se nadao da je neka glupost i da ce da rese update-om ali to se nije dogodilo a ne bih da resetujem ceo telefon jer sve ostalo radi besprekorno.

Nazad
Vrh Dno