Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Klasika za mts, stavili su Huawei opremu i ne smeju da puste 5G.

Interesantno mi je kako nama Amrikanci odlucuju sta cemo koristiti.

Yettel osvežio 5G mapu. Sada je pokriven ceo put od Aranđelovca do Mladenovca sa 5G (700 Mhz). Nije neki značajan put, ali je najčešći ka BG iz Aranđelovca.

Yettel osvežio 5G mapu. Sada je pokriven ceo put od Aranđelovca do Mladenovca sa 5G (700 Mhz). Nije neki značajan put, ali je najčešći ka BG iz Aranđelovca.
Krajnje je vreme da se i mts opameti i krene sa širenjem 5g mreze, za početak po gradovima. Bravo za yettel ozbiljno su shvatili taj 5g i svuda ih ima

Nije to jedini sličaj, nema juzna i jugoistočna Srbija, takodje i jugozapadna Srbija. Kad ce biti na to niko nema odgovor
Istok, Jugoistok, Jug, nemaju APSOLUTNO NIKAKAV napredak u razvoju 5g mreze, ne samo sto se tice MTS-a, vec i ostalih operatera. Dobila su ona mesta u tom prvom talasu pocetkom nove godine, i tu mu bese kraj.

Interesantno mi je kako nama Amrikanci odlucuju sta cemo koristiti.
Ne odlucuju Amerikanci i drugi zapadnjaci nego investiraju a investicije su najvece kukavice. Beze od najmanje opasnosti.
Zapadnjaci se boje da Kinezi preko 5G rade industrijsku spijunazu sto inace i rade i zato gde god je kineska oprema za 5G, tamo oni ne ulazu u IT sektor.

Tako je već bezmalo 100 godina. I ne samo nama već većem delu sveta, ništa novo
Pa velike sile ne odlučuju o tome šta će manje zemlje da rade samo kada političari pričaju kako smo nezavisni.
Inace sad mi iskoci Huawei reklama za 5G advanced sa jakim uploadom.
Reklamiraju naočare sa AI koje bi trebalo na 5G-a mreži da ti budu AI companion

bitno da je moravski koridor "5g autoput sa pametnim asfaltom koji spasava zivote" , vise od toga nam ne treba 🤣

A1 počeo nešto da radi u moj grad, eNb 12181 nije dostupan več više od dva sata. Pogledacu kasnije da li vidi se nešto novo na stubu. Videćemo u narednim danima dali ce biti 5G.

Ove su stavili juče na stub, ceo dan su radili na to, oko 19 sati uveče su završili. Ne znam dali ima vezu sa 5G, mislim da nisam još video isto kao ovo na druge A1 stubove. Do sad nisam primetio nikakav razliku. Stavili su 4 ili 3 komada kao ovo, i skidali su dve stare Nokia Flexi. Možda kao da je malo brže internet, danas sam merio jedan put 180 mpbs, a pre nikad nisam merio toliko.12181new.webp

Ove su stavili juče na stub, ceo dan su radili na to, oko 19 sati uveče su završili. Ne znam dali ima vezu sa 5G, mislim da nisam još video isto kao ovo na druge A1 stubove. Do sad nisam primetio nikakav razliku. Stavili su 4 ili 3 komada kao ovo, i skidali su dve stare Nokia Flexi. Možda kao da je malo brže internet, danas sam merio jedan put 180 mpbs, a pre nikad nisam merio toliko.Pogledajte prilog 545064
Posalji sliku antena takodje pa ce se videti da li ce biti 5G ili da su ovo samo novi RRU moduli za B7

Posalji sliku antena takodje pa ce se videti da li ce biti 5G ili da su ovo samo novi RRU moduli za B7
Antene se iste , kao pre. U kikindi sam video jedan A1 stub, antene su iste kao kod nas na ovaj stub, i tamo ima 5G na taj stub. Mi smo veoma mali, grad, ne verujem dali potrebno B7 za nas. YEttel već ima, ali kao da nema, A1 brže sa 800 + 1800 + 1800 +2100

12181.webp

Mislio sam na 4G, da je dobar ovako. U centru grada brznina oko 200-330 mbps. Drugi deo grada ima 100 - 160 mpbs od drugi stub , taj koji dobio nov RRU prekjuče.
Dalje nisam primetio ništa, od taj stuba dobijem signal kod kući. Videćemo za sledeću nedelju. Bio sam danas da pogledam opet taj stub, i dobio tri nov sektora, ako sam dobro video, crveni, plavi, zeleni, ne znam da li to znači nešto, ili šta.

Nazad
Vrh Dno